Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstiklâl Marşı'nın içine edilmesi..

Christoph_Vassel

Öne çıkan mesajlar

adam bence gayet başarılı bir iş yapmış.

bu kadar statükocu olmanın alemi yok.

haa birisi çıkar, istiklal marşı'yla alay eder, istiklal marşını kullanarak Türkler'i küçük düşürür, o zaman öfke duyulur.

ama adam Türk milletinin sorunlarını anlatan bir düzenleme yapmış. Apo'yu semizletenlere, vurgunculara, kadrolaşanlara, iktidarsız iktidarlara tepkisini göstermiş. bunun neresi kötü?

belki de yaşanacak tek sorun bu çalışmanın ticari kaygılarla piyasaya sürülesi aşamasıdır. o zaman bütün olumlu düşüncelerim terse döner.[signature][hline]Biz Sultanî için, "Öl!" deseler, ölürüz...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fistan, 15 Eylül 2005 14:50 tarihinde demiş ki:
arkadaşım istiklal marşı üstünde oynama yapılamaz diye bişey var mı? bayrak olsa ya da türkiye cumhuriyeti ismi falan olsa bişi demicemde bu sonuçta bi şiir ne milli değeri? değer değil bu marş. remix de yapılır.bunda kızacak bişey yok ki?

ben özel bir marş olduğunu belirten bir cümle göremiyorum..[signature][hline]Everyone's pointing their fingers
Always condemning me
And nobody knows what I believe
I believe..
Sosyal ağlarda paylaş

o adam ilgi çekmek istemiş, başarmışta.Eger farklı bi anlatımla bu cumleleri yazıya dokseydi velkide %90 ınınız okumadan geçecekti, bende belki.Adam kotu bişey yapmamıs milletine yapılan asıl haksızlıkları adiligi dile getirmiş ben bayraga millete ata ya herhangi bi saygısızlık goremiyorum.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Sosyal ağlarda paylaş

konu marşın ülkenin , dünyanın , şütçünün sorunlarına protesto amaçlı yazılmış olması ; iyi ya da kötü birşey yapmış olması değil , değiştirilmesi..

türkiye'yi temsil eden cümleler bunlar..sıradan bir 23 nisan şarkısı ya da 19 mayıs okul marşı değil..ve evet sanırım go2hell inde dediği gibi illaki anayasal maddelerle "bunun değiştirilmesi yasaktır" diye belirtilmesi gerekmez , kişi bunu kendi içinde düşünebilmeli ve saygı duyabilmelidir..[signature][hline]Everyone's pointing their fingers
Always condemning me
I believe..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cintonik, 15 Eylül 2005 14:58 tarihinde demiş ki:
o adam ilgi çekmek istemiş, başarmışta.Eger farklı bi anlatımla bu cumleleri yazıya dokseydi velkide %90 ınınız okumadan geçecekti, bende belki.Adam kotu bişey yapmamıs milletine yapılan asıl haksızlıkları adiligi dile getirmiş ben bayraga millete ata ya herhangi bi saygısızlık goremiyorum.

yazının kötü olmadıgını goruyoruz ona bişi diyen yok zaten. fakat bole birşey için istiklal marşının kurllanılması kötü[signature][hline]Nightwish Power | McLaren |
Kimi Raikkonen

will be a jeolog
Sosyal ağlarda paylaş

said:
go2hell, 15 Eylül 2005 14:59 tarihinde demiş ki:
said:
Mantar, 15 Eylül 2005 14:57 tarihinde demiş ki:
said:
go2hell, 15 Eylül 2005 14:51 tarihinde demiş ki:
bu admaın sucu bole milli bir değerin bole şeylere alet edilmesi

soru : neye alet etmiş? ne yapmış?

siyasi içerikli herşeye

tamam çok güzel.

o zaman zurnanın "zırt" dediği yere geliyoruz.

Siyasetle ilgili bir tartışma yaparken de "Atatürk şöyle derdi. Atatürk böyle derdi" diyerek Atatürk'e saygısızlık etmiş oluyoruz. Ya böyle bir mantık var mı!

Bu yazıyı yazan her kimse istiklal marşını kullanarak tepkisini dile getirmiştir. Dile getirilen tepki kanaatimce olumlu bir tepkidir. Tekrar söylüyorum adam "Türk milleti'nin ortak sorunlarını" dillendirmiştir. Apo'yu semizletenlere, kadrolaşanlara, vurgunculara ve bi sürü pisliğe...

Bu yazıya kızma hakkı olan bir kişi vardır. O da eserin orijinalinin sahibi olan Mehmet Akif Ersoy'dur. Bu kızma hakkı da şuradan geliyor, bunun bir eser olmasından dolayı. Yani benim yazdığım bir yazıyı birisinin düzenlemesi için benden izin alması gerekir. Bu yazının milli değerleri olmasıyla alakalı bir şey değil. (Yanlış anlaşılmasın İstiklal Marşı'nın milli değeri büyüktür) Ama herhangi bir şiiri bile düzenlemek için eser sahibinden izin almak gerekir. Tek sorun burada.

Tüm bunların dışında adamı tebrik ediyorum, İstiklal Marşının söylemlerini kullanarak hoş bir eleştiri yazısı yazmış.[signature][hline]Biz Sultanî için, "Öl!" deseler, ölürüz...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fistan, 15 Eylül 2005 14:50 tarihinde demiş ki:
arkadaşım istiklal marşı üstünde oynama yapılamaz diye bişey var mı? bayrak olsa ya da türkiye cumhuriyeti ismi falan olsa bişi demicemde bu sonuçta bi şiir ne milli değeri? değer değil bu marş. remix de yapılır.bunda kızacak bişey yok ki?

bu arada kurtuluş savası tarihini hiç okumaya tenezzül etmedin galiba , bu marşın nasıl bir milli değer olmadıgını soyluyorsun onu anlayamadım.

marş içeriğinde milletin o dönmde çektiği sıkıntıları ve kazanığı özgürlğün değerini anlatıyor.

ha madem milli bir değer değil o zaman soruyorum neden Türkiyeyi temsil etmemiz gereken heryerde bunu kullanıyoruz? veya adı neden Milli Marşımız..[signature][hline]Everyone's pointing their fingers
Always condemning me
I believe..
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan saçmalıyorsun. İstiklal Marşı'nın milli değeri vardır ve yüksektir.

Ancak mezkur yazının, Mehmet Akif Ersoy'dan izin alınmamış olması dışında, hiç bir sakıncası yoktur. Zira ne marşın orijinaline, ne Türk milletine, ne Türkiye'ye yapılan en ufak bir saygısızlık yoktur.[signature][hline]Biz Sultanî için, "Öl!" deseler, ölürüz...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mantar, 15 Eylül 2005 15:04 tarihinde demiş ki:
said:
go2hell, 15 Eylül 2005 14:59 tarihinde demiş ki:
said:
Mantar, 15 Eylül 2005 14:57 tarihinde demiş ki:
said:
go2hell, 15 Eylül 2005 14:51 tarihinde demiş ki:
bu admaın sucu bole milli bir değerin bole şeylere alet edilmesi

soru : neye alet etmiş? ne yapmış?

siyasi içerikli herşeye

tamam çok güzel.

o zaman zurnanın "zırt" dediği yere geliyoruz.

Siyasetle ilgili bir tartışma yaparken de "Atatürk şöyle derdi. Atatürk böyle derdi" diyerek Atatürk'e saygısızlık etmiş oluyoruz. Ya böyle bir mantık var mı!

Bu yazıya kızma hakkı olan bir kişi vardır. O da eserin orijinalinin sahibi olan Mehmet Akif Ersoy'dur. Bu kızma hakkı da şuradan geliyor, bunun bir eser olmasından dolayı. Yani benim yazdığım bir yazıyı birisinin düzenlemesi için benden izin alması gerekir.

yanlız şöyle bir durumda var,mehmet akif ersoy bu marşı türk milletine armağan etmiştir yani bu marş ona ait değil , yine onun isteğiyle türk ulusuna aittir ve bu yüzden tepkimizi dile getirip karşı çıkma hakkımız vardır..[signature][hline]Everyone's pointing their fingers
Always condemning me
I believe..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...