Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ey bilkentli patiler

PiNg

Öne çıkan mesajlar

baba sen bi git gör .... tersten. yurt olayları çok beter bilkentte.
valla tek kişilik odalar kara borsa hele banyolu tek kişilik odalar resmen karaborsa yani öle böle deil. gidince bakarsan anlarsın. haa 2 kişilk oda 4 kişilik oda da zor :) valla adamın imanını gevretiyorlar bir isteğin varsa. ama ne olursa olsun diosan kolay. kafalarına göre atıyorlar seni yurta zaten hemen kampüsün yanında oluyorsun. ama şşunu söliim patiden birini bulup da onla aynı odada kalamazsın çünkü kayıt sırasında arkandaki adamı veriyorlar direkt. öle bir ihtimalin şöle var. yerleşirsin yurtuna 15eylülden sonra yurta başvurursun, ğere boş yer varsa seni o arkadaşınla atarlar ama çok çok düşük ihtimal. köpek gibi adamların peşinde gezcen. yurt müdürü başka bişi diye, yurt kayıt masası başka bişi sölüyor odacılar başka bişi sölüyor... yani işin zor. sigara içmeyen burslu birini atacaklar yanına muhtemelen de sırada arkadaki kişiyi veriyorlar....[signature][hline]Europe - Frostwhisper; soulbounds guildi
Sosyal ağlarda paylaş

vala ben kayıt sırasında taş 1-2 hatun gördüm ama böle nasıl diyim hem entel tipliler hem de kaşarlar. yani bölesi bir kombinasyonu duysam inanmazdım. gözümle gördüm annadım. ayrıca ortamda gördüklerim şunlar
1. bir kısım kimseler ciddi ciddi gelmişler orda ciddi takılıyorlar yani
2. bir kısım piyasaya gelmiş sanki ama lsie tarzında deil ve az sayıdalar
3. bir kısım da kişilikli adamlar yani millete bakmayan yani kendiyle ilgilelenler ki bunlar asıl mezun oalbilecek olanlar bence.
4. bir kısmı da mezun akrabalarıyla gelmişler orda taktik alıyorlar :)
5. ama her tür adam var. ya nasıl diyim sütünden tut, taşına, gözlüklüsünden tut jön türküne diyemiyeceğim. erkekler arasında ayklışıklı yok :) ya sanatçı takılan anormal saç kesimli kimseler var yada herkes gibi ezik büzük çürük internet gençliği işt e:)

bilmiyorum yani yukardaki tahlilim de pek sağlıklı olmadı ama şunu diyim ilk sene resmen üvey evlat muamelesi var :) en azından yurt mevzusunda para konuşamıyor. 2. sınıfsan kouşursun ama ilk sınıfsan sana yer yok en dandik yere düşmeye razı olcan yada benim gibi debelencen 2 kişilik odayı tek kişi kapatcam die :) çünkü tek kişilik odalar çok küçük (özellikle kampüs tarafındakiler) bir de eskiden o küçük odalar da 2 kişi kalınıyormuş geçen seneye kadar.

yani tek kişilik yurt mevzusunda kara borsa var resmen. hele 69. ve 70. yurtlar ki asıl istediğim yer. yer bulman imkansız anca 2. sene 20 mayıs da bi form dağıtıyorlar orada istediğin yeri tercih edip parasının %20sini yatıtırnca anca sanırım.[signature][hline]Europe - Frostwhisper; soulbounds guildi
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni gelen bütün arkadaşlara "Hoşgeldiniz"...

Ping eğer mütercim tercümanlıktaysan aynı fakültedeyiz(Bölümüm Bankacılık ve Finans 3. sınıf, 7. sene)...

Her zaman ilk senesi olanlara çevre edinmek için yurt önerilir, ama bence çevreyi bir şekilde zaten edinirsin, o yüzden bilkent'ten, bahçeli'den yada kavaklıdere civarında eve çıkmanı öneririm. Madi açıdan zaten aynı hesaba geliyor neredeyse, hem de özgürlüğün ve rahatlığın x10 oluyor...

Her hangi bir sorunun, yada isteğin olursa çekinme sor, iste...[signature][hline]Gyokuche neden sen?

Hatalıysam 0505 700 31 29

[Bu mesaj Keyzar tarafından 08 Eylül 2005 23:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkür. de ayrı eve çıkmak x100 sorumluluk demek :) burda temizlik kolay. internet kolay. üni içi iletişim muthiş fe4lan. hele 96. ve 70. yurta bir yerleşirsem 2. senemde oh oh

bu arada ben cope2 yi geçemedim. ilk 6 ay hazırlık, ikinci 6 ay da üni1'in ilk yarısını mı okucam yani okulu hep 6 ay geriden mi takip edecem?

bu arada bilkentte gerçekten yoz bir kültürel kitle mevcut. her ne kadar üninin kendisi yüksek kültür hizmetleri verse de. hem ne felsefe ne satranç ne astronomi ne model uçak vb. kulüp standı gördüm ilk gün. acaba yok mu? :)[signature][hline]Europe - Frostwhisper; soulbounds guildi
Sosyal ağlarda paylaş

said:
muzcu, 09 Eylül 2005 09:30 tarihinde demiş ki:
bu arada bilkentte gerçekten yoz bir kültürel kitle mevcut. her ne kadar üninin kendisi yüksek kültür hizmetleri verse de. hem ne felsefe ne satranç ne astronomi ne model uçak vb. kulüp standı gördüm ilk gün. acaba yok mu? :)

model ucak haric hepsi var =) onu da sen kurabilirsin mesela.
yoz kitle hakkinda, daha hic birsey gormedin..
[signature][hline]Piiys

[Bu mesaj Dojorel tarafından 09 Eylül 2005 12:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
muzcu, 09 Eylül 2005 09:30 tarihinde demiş ki:
bu arada ben cope2 yi geçemedim. ilk 6 ay hazırlık, ikinci 6 ay da üni1'in ilk yarısını mı okucam yani okulu hep 6 ay geriden mi takip edecem?

Cope zaten tek bir sınav. Senin geçtiğin seviye atlama sınavı gibi birşey, kaldığın ise Cope. Şimdi aynı duruma bende düşmüştüm ama gel gör ki beni 1 yıl okuttular. Bilkent hazırlığın şaibeleri boldur, o yüzden şansına ne çıkacağı hiç belli olmaz. Ailem "irregular" okumamı istemediği için, sesimi çıkarmayıp kabullenmiştim zamanında...

1 dönem hazırlık okuduğun taktirde, 2. dönem bölümüne başlıyorsun ama üniversite hayatın biraz karmaşık geçer bu şekilde. Çünkü 1. sınıfın 1. dönemini görmeden direk 2. dönem derslerini alacaksın, ondan sonraki sene ise ilk dönem 1. sınıfın 1. dönemi, 2. dönemde ise 2. sınıfın 2. dönem derslerini alıcan ve bu böyle gidecek sen mezun olana kadar. Alttan, üstten ders alarak bu açığı kapatabiliyorsan kapat ve "regular" ol, yapamazsan ise mutlaka eksik dersleri yaz okulu ile telafi et, yoksa başın çok ağrır. Mesela bizim bölümde muhasebe 1 dersini almayan öğrenci, muhasebe 2'yi de alamıyor, dolayısıyla yarım dönemi kapatıcam derken okulu yarım dönemde uzatabilirsin dikkat!!![signature][hline]Gyokuche neden sen?

[Bu mesaj Keyzar tarafından 09 Eylül 2005 14:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ilk 4 ay haz. değil işte şubatta bidaha cobe'a giricen geçemezsen bi daha haz. cobe'u geçene kadar:D bende 4 ay okuyup geçmeyi planlamıştım ama olmadı 1 senede anca :S[signature][hline]My shaman is so overpowered that when I hit people with my mace they get disconnected from the server.

Sosyal ağlarda paylaş

AMAN TANRIIIM. ya nasıl oluyor ya o öle. ben 4 ayda atlarım ingilizceyi o sorun deil de. benim gibi bir sürü insan var 2. yarıyıl bölüme başlıcaklar var
yani nasıl oluyor. 2. yarıyılda üni1'in 2. dönemi, 2.senenin 1. yarıyılı da uni1'ın 1. dönemi ve devamı :) valla ben hiç öle bişi duymadım bugün bölüm tanıtımında. hoş tersini de pek duymadım yani öle bişi olsa zaten konuştuum adamlar da onu bilirdi :) hoş zaten her dersin öncesinde bir ders var, 1. dönem derslerini bitirmeden 2. dönem nasıl olur ya böle saçma şey duymadım :) yani gerçek deil diyemiyorum ama acayip saçma geldi bana :P öle ise ben bırakırım cope'u boş bırakırım ki regular olayım. muhim olan doru düzgün eğitim almak. Neyse 4 ay sonra ben öğrenci işlerine sorarım eğer o zaman kadar örenemezsem.

BU arada, valla ben ne felsefe ne de satranç felan kulübü gördüm eğer standlardan başka şekilde başvuru varsa nasıl oluyor bilen var mı?[signature][hline]Europe - Frostwhisper; soulbounds guildi
Sosyal ağlarda paylaş

alla alla :P ne biçim şey ama sanırım mümkün ki yapılıyor yani öle 1. dönemi okumadan 2. dönemi anlamayacak olsak böle bir program yapmazlar herhalde. ama hazırlığın ikinci dönemini ilk dönem okuyup üni1 e başlıyorsak yani madem 2. dönemi 1. döneme kaydırmak mümkünse neden bölümler de böle yapmıyor neyse ya. mühim olan 1. dönemi okumadan 2.dönemi anlayabilmek eğer öle ise problem yok. bu arada bu regular olma olayını da kafaya göre yapmamak lazım yani dediğinize göre neyse ben bölüme başlayınca şubat ayında onu akademik danışman :) ile konuşurum.

gerçi benim kafamda kocaman bir ? var. gerçi şugünlerde baya ufaldı oryantasyonda. ama mesela her şey regulara göre düzenli felan, irregular olnca nolcak. aslında şu danışmana bi ulaşabilsem soru yağmuruna tutacam onu. ama daha bölüme geçemedikki. hazırlıkdayız offfff ulan nerden wowa başladım. bütün yaz çalışsaydım toeflı geçerdim, kayıtta da şak diye koyardım sertifikamı, hiç kasmazdım cope, hazırlık felan :(

[Bu mesaj muzcu tarafından 10 Eylül 2005 00:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Kaldığın Kur'a göre nekdar hazırlıkta kalacağın değişir 5 kur var zaten sen eğer ilk aşamayı geçip , 2. de sıçtım diyosan en kötü ihtimal upper da başliyosun sanirim, yada pre-fact.
Zaten hazırlıkta oranın bi tuzu onsuz başlamakta olmuyor.
Her söylenene inanma[signature][hline]I Love Liv Tyler | IP Adresim Ne ? | BedaXa |
Matrix Code System
Sosyal ağlarda paylaş

Muzcuğum ben 99 yılından beri girdiğin üniversite de bulunuyorum. Sorunun olduğu taktirde gel burada sor, advisor'lar yada öğrenci işleri kafanı olmadık bilgilerle doldururlar. Bilkent'te öğrenmen gereken birinci şey, hocalara yada sekreterlere değil, öğrencilerin söylediklerine inanmaktır. Şimdi sana %100 irregular olmanın, olmayan faydalarından söz edecekler ve yaz okullarına kalman için seni buna teşfik edeceklerdir. İrregular olarak eğitim hayatına devam ettiğin bir sırada da bir anda bazı dersleri istediğin sömestrede alamadığını farkedeceksin, çünkü bu dersler zincirleme dersler olacak, yani o dersi almadan önce vermen gereken bir başka ders olduğunu öğreneceksin. Bunun için bölüm başkanına çıktığında da adam yada kadının sana "e kardeşim irregular olmasaydın o zaman" dediğini kendi kulaklarınla duyacaksın. Gerçi ingilizceyi 1 yılda okusan maddi açıdan aynı hesaba gelecek ve 1 dönem kaybın olacak, ama çekeceğin sıkıntıyı ve yaz tatillerini Ankara'da geçireceğini düşün. Şu anda 1, 2, 3 ve 4'ten aynı anda ders alan arkadaşlarım var, kulağına küpe olsun...

Tam olarak kavrayamadığın şeyi detaylı olarak sor yanıtını al, tatmin olmuyorsan öğrenci işlerine de danış, ama ben ve benim gibi okuyanlar sana daha çok yardımcı olacaktır, emin ol!!![signature][hline]Gyokuche neden sen?

[Bu mesaj Keyzar tarafından 10 Eylül 2005 12:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MrMedia, 10 Eylül 2005 09:51 tarihinde demiş ki:
Kaldığın Kur'a göre nekdar hazırlıkta kalacağın değişir 5 kur var zaten sen eğer ilk aşamayı geçip , 2. de sıçtım diyosan en kötü ihtimal upper da başliyosun sanirim, yada pre-fact.
Zaten hazırlıkta oranın bi tuzu onsuz başlamakta olmuyor.
Her söylenene inanma

En kötü ihtimal intermediate...

Ben okudum oradan biliyorum;)...[signature][hline]Gyokuche neden sen?

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...