Kaspar Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2003 said: LeadeR, 12 July 2003 22:12 tarihinde demiş ki: ColaTurka hiç bi yerde kalmamış ve karaborsada satılıyomuş kutusu 10 milyonabiraz kolpa olmuş o. heryerde var. doğruysa da ben 5e bırakırım :) ben de içtim tadı gayet güzel geldi.[hline]"C" is for cookie / thats good enough for me Bonecrusher, 08 July 2003 00:25 tarihinde demiş ki: Petek Dinçöz bir lamerdir mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2003 Heryerde yok vallaa.. Tatil beldelerinde özellikle harbi ölüm cola turka bulmak...[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheSilver Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2003 bir devam reklamı daha varmış bizim ufaklık izlemiş güzeldi diyor izleyen varmı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thanatos Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2003 reklamida kendiside yere batasica rezalet bi$i bence ictigim pi$man oldum hatta tukurdum ;)[hline]What does not kill,makes stronger. ------------------------ Laraok Deadsoul Kay's sexy necromancer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheSilver Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2003 said: thanatos, 15 July 2003 23:28 tarihinde demiş ki: reklamida kendiside yere batasica rezalet bi$i bence ictigim pi$man oldum hatta tukurdum ;)[hline]What does not kill,makes stronger. ------------------------ Laraok Deadsoul Kay's sexy necromancer coca coladan kaçpara aldın söyle ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 herşey iyi güzel de etiket ve kutu kaplamasındaki beyaz bölüme serpiştirilmiş yıldız figürleri hiç olmamış. 5. sınıf pavyon işi gibi.[hline]eski bir çin atasözü der ki: chong song tung, chenk.: (ayağını yorganına göre uzat) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheSilver Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 yıldızı koyma nedenleri Türk bayrağındaki ay yıldızdan olmalı diye düşünüyorum ve hiçte kötü gözükmüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Popeye Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 tadı güzeldi bence diet colayı andırıyo biraz hani coca cola içerim bu dandik şeyi içmem diyebilcegim bişey diil :) alıp mis gibi içilir ama benimde -not verdigim yer ambalajı oldu hani levent kırcanın parodilerinde maksat reklam olmasın diye bazı ürünlerin üzerine dandik dandik bişeyler koyarlarya hede deterjanı yada bilmem ne colası diye aha işte ordaki ambalajlara benzemiş :) daha güzel yapılsaymış keşke neyse zamanla evrim geçirir o görüntüde he bu arada reklamda dikkatimi çeken bişey oldu adam hani "owwww neden böyle garip davrandıgın belli oldu" gibi bişey diyo ya chevy chase`e, orda adam oww demeden önce aynı ses bi yerden daha geliyo ( ehe acep arkadan birimi abi oww diyicen burda unutma gibisinden söylüyo ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Vallah artik cola turka evden cikmaz hale geldi. Tadi gusel fazla sekerlisi kotu oluyor zaten.[hline]I am : ߣøøµ£€€§ Icq Uin : 162015742 | W€b : Ultima Online Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheSilver Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 fazla şekrelisi kötü olmuyor pepesi oluyor :P [Bu mesaj TheSilver tarafından 17 July 2003 13:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
godzilla112 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Diğer reklamlarını gördünüzmü 2.sinde(ki çoğu kişi görmüştür): adam ailesiyle yemek yiyo(biber dolması) ingilizce şarkı söylüyolar sonra cola turka içiyolar Dağ basini duman almiis diye başlıyolar chevy amca şaşırıyo o da içiyo bıyığı çıkıyo o da söylemeye başlıyo sonra dedesi fln giderken çocuklar ellerini öpüyolar. 3.sünde(ntv de söylediler):Bi kadın gökdelenden bakkala sepet sarkıtıyo polis burası muştur türküsü fln söylüyo hoş.[hline]Build your army and Declare war to innocent with me. Happy is the one who says i'ma Turk! |||i=icq||| === |||m=mail||| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
godzilla112 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 said: LeadeR, 12 July 2003 22:12 tarihinde demiş ki: valla amerikanın en büyük silahı zaten The Coca Cola Company. ColaTurka çıktı bi daha bende coca-cola almam. Ülker kazansın. Zaten bir çok arap ülkesi coca-cola içmiyor hepsi kendi ürünlerini tüketiyr. bizde öle yapalım. ColaTurka hiç bi yerde kalmamış ve karaborsada satılıyomuş kutusu 10 milyona bunu duyunca da baya şaşırdım. helal olsun ülkere.[hline] DAoC: Seyid Battal @ Exc|Alb (inactive) UO: Ivan Valiant @ OSI|Atl (inactive) CS,TF,HLDM: =LeadeR= Zaten bizim burdaki bakkallarda coca cola ile pepsi kalktı sadece ColaTurka var.[hline]Build your army and Declare war to innocent with me. Happy is the one who says i'ma Turk! |||i=icq||| === |||m=mail||| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheSilver Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 birinci reklam dışında diyerlerini bir izleyemedim hiç çıkmıyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Serkanow Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 said: Dojorel, 11 July 2003 17:47 tarihinde demiş ki: pepsi yi andiriyor tadi.[hline]blinded by fear of life [Bu mesaj Dojorel tarafından 11 July 2003 17:48 tarihinde değiştirilmiştir] katılıyorum[hline]Süper Kızların Manyak Fotografları Burdaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Serkanow Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 mademki bi fark bulamadınız nie amerikalıları zengin ediyoruzki emperyalist domuzları[hline]Süper Kızların Manyak Fotografları Burdaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheSilver Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 biri demiş soğuk olmadı için mecburan coca alıyoruz söyle o kerste bakkalına buzluğu yokmu onun peynirlerin yanına falan koysun bizim bakkaldada colaturka buzluğu yok adam öyle yapıyor mis gibide soğuyor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 geçen 2 tip görmüştüm konuşuyolardı yolda a- cola turka reklamını görüdnmü süper yapmışlar b- evet çok anlamlı a- nası yani ne yönden b- ya amerika'ya işte mesaj gönderiyo el altından çok hoşuma gitti ben- bistirin gidin çay koyun ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Udinen Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Türkler uzayda ya da Amerika'da ! Zeki Coşkun (Radikal) Cayır cayır yanıyor ortalık. Çöl sıcakları aman verir gibi olsa da talan alevleri yakıyor her yanı, ormanları. Memleket âşığı, milliyetçi, mukaddesatçı, liberal, şuyuz buyuz ve açız. Bin yıllarca mahrum kaldığımız paranın kokusu delirtiyor bizi. Gözümüz dönüyor. Yakıyor yıkıyor, çalıyor çırpıyor, ne gerekiyorsa yapıyoruz. Yeter ki gelsin paralar. Yalnız, paraya gitmek için, gücünüz -yine para olacak. Eli az buçuk para tutanlar, tadını aldıkları sihirli gücü kaybetmemek, artırmak için yine onunla her şeyi yapar, yaptırır. Sadece burada değil, her yerde, en ilkelinden klasiğine, en moderninden postmodernine kapitalizm, böyledir. Örnek niyetine 20 yıl kadar önceye ve Amerikanya'ya gidiyor, bir 'kola olayı'na bakıyoruz: 'Yeni neslin seçimi' sloganıyla, futbol/basketbol ve pop yıldızlarını kullanarak gençliğe yönelen Pepsi, Coca-Cola'yı demodeleştirip onunla başa baş hale gelmiştir. Kıran kırana savaş. İki büyük, piyasanın yüzde 90'ına sahiptir. Koca Amerikanya'daki sayısı belirsiz yerel kolaların toplam payı ise sadece yüzde 10. Derken RC Cola çıkagelir ve beklenmedik bir çıkışla, tek başına yüzde 10'a varan bir pazar payına ulaşır... Büyükler için kabul edilemez durum. Coca-Cola ve Pepsi yetkilileri -rakipler- hemen ortak bir toplantı düzenler, ne yapmalı? Hızlı çözüm: 'Tarafsız pazar araştırması'na dayanan bir basın bülteni yayımlanır. Başlıkta 'RC Cola'nın Amerikan pazarındaki büyük başarısı müjdelenir. Son cümlesine kadar bültendeki her şey gerçekleri ifade eder, en sonda ufacık bir 'uzman katkısı' yer alır: 'Araştırmalara göre RC Cola'yı genellikle zenciler ve Uzakdoğulular tercih ediyor'. Elde böyle bir veri yoktur ama işte o son cümle işi bitirir. Bültenin yayımlanışından sonra RC kamyonları taşlanır, ürün satışları anında binde bire doğru sürüklenir. * * * Bizim aklıevvellerin Cola Turka için yaptığı ve adına 'pozitif milliyetçilik' dediği reklam, bu olayı anımsattı bana. Ava giden avlanır hesabı. Malum, Ülker grubu Çamlıca'yı ve onun bünyesindeki RC Cola'yı satın alarak -dolayısıyla onun formülüyle, tesisleriyle üretiyor Cola Turka'yı. Reklamcılar RC'nin Amerikanya'da başına gelenleri bilerek mi böylesi bir 'refleks' milliyetçilik üzerine oturttular kampanyalarını, meçhulümüz. Ama ister şamatacı (reklamcıların deyimiyle 'güleryüzlü-pozitif'), ister hiddet, şiddet ağırlıklı milliyetçiliklerde hep bir eksiklik, geride kalmışlık duygusu vardır. Aşağılık kompleksi demeyeyim diye uğraşıyorum, anlaşılacağı üzere. Alın, Mavi Jean'in ilk dönem kampanyasını: Yine New York'tayız. Jean'in anayurdunda. Bizim jean'ler, Amerika'yı sarmış meğerse. Adamlar çıldırıyor; 'Bu Türkler de çok oluyor'. Ya da Doğuş Çay'a bakın. İnculuz yence önüne konan bütün çayları reddediyor, 'değildur', ille de Doguş Çay olacak daa... Jean'dekiyle aynı hesap: Bilmem kaç yüzyıllık -sömürgelerden mülhem çay tiryakisi İngiliz, Türk çayına meftun. Ve nihayet işte Amerikanyalı da Türk kolasına bitiyor, değişime uğruyor, Türkleşiyor, İnculuz yence cibi. Bütün bu kampanyalar, iç pazardaki tüketiciye 'Elin gâvuru bile bizi tercih ediyor, ne duruyorsun sen' diyor. Madara olmuş gibi gösterilen 'gâvur'un onayına vurgu yapıyor. O zaman Türk'ün Türk'e Türk propagandasından başka ne kalıyor geriye? Pop, ucuz milliyetçilik. O da sokaklarımızda bolca mevcut. Bir yandan yakarsın ormanları, öte yanda Cem Yılmaz'ın lanse ettiği 'Türkler uzayda' fantezisi. Ya da cümle âlemin korkusu: Türkler Almanya'da, Avrupa'da... Şimdi de Amerika'da. Anaaa... Gelmesinler, gelmesinler, gelmesinler dedirten bir rüya. Sakat iş kısaca.[hline]Confucius say, "Man who walk through airport door sideways, surely going to Bangkok." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Bu olayın aynısı derby reklamında da olmuştu ve türkiyenin ticari açıdan en kazançlı reklam kampanyası hala odur.[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 tadı coca-cola'ya fln benzemiyo.. hatta uzaktan yakından ilgisi bile yok alın bi kristal kola bide kolaturka ikiside farksız. o kola uzmanı bile ayırt edemedi olayıda tamamiyle pazarlama stratejisi çok açık ortada bişey.. tadı ciddi biçimde kötü ve championSA'da Kola Turka - 690.000TL'yken Coca-Cola 625.000TL(330ml ikiside yani kutu kola diye tabir edilen şey) bu adamlar neye güvenerek hem coca-cola'dan kötü hemde daha pahalı bişeyi piyasaya sürüyolar?hadi koladan kötü ama ayıptır niye daha pahalı?[hline]Be$ikta$ - 02-03 Türkiye Süper Lig Şampiyonu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheSilver Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 coca fiyatını indirdiyse bilmiyorum fakat tadı çok güzel senin ağzını tadı yoksa o başka. [Bu mesaj TheSilver tarafından 18 July 2003 21:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 aehaoeh.. daha saçma bi yorum yapamazdın.. bebekmisin? ağzının tadı yoksa başka ne ya? aehaeh.. saçma sapan konuşmayın ya.. her gece en az 2.5 en çok 5lt kola tüketiyorum Coca-Cola ve ColaTurka'yı ilk içtiğimde direk püskürttüm.. çünkü iğrendim.. kristal kola gibi bişey işte anlamsız gereksiz.. içerseniz için banane ben vazgeçmem colamdan.. hele yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı mantıı yüzünden hayatta vazgeçmem..[hline]Be$ikta$ - 02-03 Türkiye Süper Lig Şampiyonu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2003 şöyle de enteresan bi olay olmamış diil:[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Popeye Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2003 kristal kolayla colaturkayı bir tutuyosan gerçekten agzının tadı yokmuş senin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelica Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2003 said: horacegoesskiing, 19 July 2003 14:21 tarihinde demiş ki: şöyle de enteresan bi olay olmamış diil: wtf? 19 yıllık koma nasıl oluyo ya *!komaya girer* [Bu mesaj Angelica tarafından 19 July 2003 15:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar