Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cola Turka reklamı (devam)

Emaleth

Öne çıkan mesajlar

said:
LeadeR, 12 July 2003 22:12 tarihinde demiş ki:
ColaTurka hiç bi yerde kalmamış ve karaborsada satılıyomuş kutusu 10 milyona
biraz kolpa olmuş o. heryerde var. doğruysa da ben 5e bırakırım :)
ben de içtim tadı gayet güzel geldi.[hline]"C" is for cookie / thats good enough for me
Bonecrusher, 08 July 2003 00:25 tarihinde demiş ki:
Petek Dinçöz bir lamerdir mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

tadı güzeldi bence diet colayı andırıyo biraz

hani coca cola içerim bu dandik şeyi içmem diyebilcegim bişey diil :) alıp mis gibi içilir

ama benimde -not verdigim yer ambalajı oldu

hani levent kırcanın parodilerinde maksat reklam olmasın diye bazı ürünlerin üzerine dandik dandik bişeyler koyarlarya hede deterjanı yada bilmem ne colası diye aha işte ordaki ambalajlara benzemiş :) daha güzel yapılsaymış keşke

neyse zamanla evrim geçirir o görüntüde

he bu arada reklamda dikkatimi çeken bişey oldu
adam hani "owwww neden böyle garip davrandıgın belli oldu" gibi bişey diyo ya chevy chase`e, orda adam oww demeden önce aynı ses bi yerden daha geliyo ( ehe acep arkadan birimi abi oww diyicen burda unutma gibisinden söylüyo )
Sosyal ağlarda paylaş

Diğer reklamlarını gördünüzmü
2.sinde(ki çoğu kişi görmüştür): adam ailesiyle yemek yiyo(biber dolması) ingilizce şarkı söylüyolar sonra cola turka içiyolar Dağ basini duman almiis diye başlıyolar chevy amca şaşırıyo o da içiyo bıyığı çıkıyo o da söylemeye başlıyo sonra dedesi fln giderken çocuklar ellerini öpüyolar.
3.sünde(ntv de söylediler):Bi kadın gökdelenden bakkala sepet sarkıtıyo polis burası muştur türküsü fln söylüyo hoş.[hline]Build your army and Declare war to innocent with me.
Happy is the one who says i'ma Turk!
|||i=icq||| === |||m=mail|||
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LeadeR, 12 July 2003 22:12 tarihinde demiş ki:
valla amerikanın en büyük silahı zaten The Coca Cola Company. ColaTurka çıktı bi daha bende coca-cola almam. Ülker kazansın. Zaten bir çok arap ülkesi coca-cola içmiyor hepsi kendi ürünlerini tüketiyr. bizde öle yapalım. ColaTurka hiç bi yerde kalmamış ve karaborsada satılıyomuş kutusu 10 milyona bunu duyunca da baya şaşırdım. helal olsun ülkere.[hline] DAoC: Seyid Battal @ Exc|Alb (inactive)
UO: Ivan Valiant @ OSI|Atl (inactive)
CS,TF,HLDM: =LeadeR=

Zaten bizim burdaki bakkallarda coca cola ile pepsi kalktı sadece ColaTurka var.[hline]Build your army and Declare war to innocent with me.
Happy is the one who says i'ma Turk!
|||i=icq||| === |||m=mail|||
Sosyal ağlarda paylaş

Türkler uzayda ya da Amerika'da !

Zeki Coşkun (Radikal)

Cayır cayır yanıyor ortalık. Çöl sıcakları aman verir gibi olsa da talan alevleri yakıyor her yanı, ormanları. Memleket âşığı, milliyetçi, mukaddesatçı, liberal, şuyuz buyuz ve açız. Bin yıllarca mahrum kaldığımız paranın kokusu delirtiyor bizi. Gözümüz dönüyor. Yakıyor yıkıyor, çalıyor çırpıyor, ne gerekiyorsa yapıyoruz. Yeter ki gelsin paralar.
Yalnız, paraya gitmek için, gücünüz -yine para olacak. Eli az buçuk para tutanlar, tadını aldıkları sihirli gücü kaybetmemek, artırmak için yine onunla her şeyi yapar, yaptırır. Sadece burada değil, her yerde, en ilkelinden klasiğine, en moderninden postmodernine kapitalizm, böyledir.
Örnek niyetine 20 yıl kadar önceye ve Amerikanya'ya gidiyor, bir 'kola olayı'na bakıyoruz: 'Yeni neslin seçimi' sloganıyla, futbol/basketbol ve pop yıldızlarını kullanarak gençliğe yönelen Pepsi, Coca-Cola'yı demodeleştirip onunla başa baş hale gelmiştir. Kıran kırana savaş. İki büyük, piyasanın yüzde 90'ına sahiptir. Koca Amerikanya'daki sayısı belirsiz yerel kolaların toplam payı ise sadece yüzde 10. Derken RC Cola çıkagelir ve beklenmedik bir çıkışla, tek başına yüzde 10'a varan bir pazar payına ulaşır...
Büyükler için kabul edilemez durum. Coca-Cola ve Pepsi yetkilileri -rakipler- hemen ortak bir toplantı düzenler, ne yapmalı? Hızlı çözüm: 'Tarafsız pazar araştırması'na dayanan bir basın bülteni yayımlanır. Başlıkta 'RC Cola'nın Amerikan pazarındaki büyük başarısı müjdelenir. Son cümlesine kadar bültendeki her şey gerçekleri ifade eder, en sonda ufacık bir 'uzman katkısı' yer alır: 'Araştırmalara göre RC Cola'yı genellikle zenciler ve Uzakdoğulular tercih ediyor'.
Elde böyle bir veri yoktur ama işte o son cümle işi bitirir. Bültenin yayımlanışından sonra RC kamyonları taşlanır, ürün satışları anında binde bire doğru sürüklenir.
* * *
Bizim aklıevvellerin Cola Turka için yaptığı ve adına 'pozitif milliyetçilik' dediği reklam, bu olayı anımsattı bana. Ava giden avlanır hesabı. Malum, Ülker grubu Çamlıca'yı ve onun bünyesindeki RC Cola'yı satın alarak -dolayısıyla onun formülüyle, tesisleriyle üretiyor Cola Turka'yı. Reklamcılar RC'nin Amerikanya'da başına gelenleri bilerek mi böylesi bir 'refleks' milliyetçilik üzerine oturttular kampanyalarını, meçhulümüz.
Ama ister şamatacı (reklamcıların deyimiyle 'güleryüzlü-pozitif'), ister hiddet, şiddet ağırlıklı milliyetçiliklerde hep bir eksiklik, geride kalmışlık duygusu vardır. Aşağılık kompleksi demeyeyim diye uğraşıyorum, anlaşılacağı üzere.
Alın, Mavi Jean'in ilk dönem kampanyasını: Yine New York'tayız. Jean'in anayurdunda. Bizim jean'ler, Amerika'yı sarmış meğerse. Adamlar çıldırıyor; 'Bu Türkler de çok oluyor'. Ya da Doğuş Çay'a bakın. İnculuz yence önüne konan bütün çayları reddediyor, 'değildur', ille de Doguş Çay olacak daa... Jean'dekiyle aynı hesap: Bilmem kaç yüzyıllık -sömürgelerden mülhem çay tiryakisi İngiliz, Türk çayına meftun. Ve nihayet işte Amerikanyalı da Türk kolasına bitiyor, değişime uğruyor, Türkleşiyor, İnculuz yence cibi.
Bütün bu kampanyalar, iç pazardaki tüketiciye 'Elin gâvuru bile bizi tercih ediyor, ne duruyorsun sen' diyor. Madara olmuş gibi gösterilen 'gâvur'un onayına vurgu yapıyor. O zaman Türk'ün Türk'e Türk propagandasından başka ne kalıyor geriye? Pop, ucuz milliyetçilik.
O da sokaklarımızda bolca mevcut. Bir yandan yakarsın ormanları, öte yanda Cem Yılmaz'ın lanse ettiği 'Türkler uzayda' fantezisi. Ya da cümle âlemin korkusu: Türkler Almanya'da, Avrupa'da... Şimdi de Amerika'da. Anaaa... Gelmesinler, gelmesinler, gelmesinler dedirten bir rüya. Sakat iş kısaca.[hline]Confucius say, "Man who walk through airport door sideways, surely going to Bangkok."
Sosyal ağlarda paylaş

Bu olayın aynısı derby reklamında da olmuştu ve türkiyenin ticari açıdan en kazançlı reklam kampanyası hala odur.[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk?
Sosyal ağlarda paylaş

tadı coca-cola'ya fln benzemiyo.. hatta uzaktan yakından ilgisi bile yok
alın bi kristal kola bide kolaturka ikiside farksız. o kola uzmanı bile ayırt edemedi olayıda tamamiyle pazarlama stratejisi çok açık ortada bişey..

tadı ciddi biçimde kötü ve championSA'da Kola Turka - 690.000TL'yken Coca-Cola 625.000TL(330ml ikiside yani kutu kola diye tabir edilen şey)

bu adamlar neye güvenerek hem coca-cola'dan kötü hemde daha pahalı bişeyi piyasaya sürüyolar?hadi koladan kötü ama ayıptır niye daha pahalı?[hline]Be$ikta$ - 02-03 Türkiye Süper Lig Şampiyonu

Sosyal ağlarda paylaş

aehaoeh.. daha saçma bi yorum yapamazdın.. bebekmisin?
ağzının tadı yoksa başka ne ya?
aehaeh.. saçma sapan konuşmayın ya.. her gece en az 2.5 en çok 5lt kola tüketiyorum Coca-Cola ve ColaTurka'yı ilk içtiğimde direk püskürttüm.. çünkü iğrendim.. kristal kola gibi bişey işte anlamsız gereksiz.. içerseniz için banane ben vazgeçmem colamdan.. hele yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı mantıı yüzünden hayatta vazgeçmem..[hline]Be$ikta$ - 02-03 Türkiye Süper Lig Şampiyonu

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...