Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

7 telli gitar şarkılarını 6 ya nasıl uyarlarım?

Bleeding

Öne çıkan mesajlar

7 telli gitar şarkılarını 6 ya nasıl uyarlarım?
Korn un şarkıların hepsi 7 telli bazılarını uyarlıyorum da belli bi yönetmi var mı ya yoksa bi tane de 7 telli gitarmı alıcaz[signature][hline]Lost in a dream
Nothing is what it seems
Searching my head
For the words that you said
Tears filled my eyes
As we said our last goodbyes
The sad scene replays
Of you walking away
Sosyal ağlarda paylaş

7 telli gitarlarda genelde üst tel B'dir. korn'un şarkılarını bilmiyorum. alt telleri kullanmıcam diyosan üst 3 teli falan B E A olarak tune edebilirsin, birebir aynı sesi almak için. ancak daha kalın tel kullansan iyi olur.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Sosyal ağlarda paylaş

transpoze mi diyolardı bu olaya?[signature][hline]Vatandaşa sorduk: Dream Theater NEDİR?
Roberha TEMO(½)
-Bence Drimtitır insanın kendine yakışanı giymesidir.dünyada bissürü grup var ama neden Drimtiytır çok tutuyo?çünkü onların hepsi gıcır gıcır ibanezler,tama lar,yamahalar,kurzweil ler giyiyolar.lan ben de giysem onları bana da verirler.para yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Bazı şarkılarını direk göründüğü gibi çalabilirsin sadece ton farkeder. Korn A dan başlıyarak akortluyo. Üstteki arkadaşın dediği gibi üst teli A ya ayarlayıp kullanabilirsin tabi en alt tel gidiyo o zaman bi de gitarın floyd roseluysa biraz sıkıntı yaratabilir.

Onun dışında guitar pro da transpoze özelliği var. Giriyosun özelliklere , gitar akortunu 7 telliden 6 telli standarta çeviriyosun transpoze ediyimmi diye sorunca evet diyosun çeviriyo sana. Ama bazen bazı notalar kayboluyo o akort ssistemi içinde olmadıkları için. Ama mesela ben Another Brick in the wall u falan öyle çalıyodum.
Sosyal ağlarda paylaş

Gereken herşey söylenmiş. 7 telli gibi yapmak için geriye akord edeceksen 12 numara gibi bir kalınlık seni anca kurtaracaktır. Dedikleri gibide tremolo kullanıyorsan ona da ayar çekmen gerekicek.

Ayrıca saptaki gerilimden banane abi diyerek 7 telli takımı alıp ilk 6 sını takabilirsin de. 7 telli nin 1. teli bildiğin gibi değil, kalın. Bunun için özel dizayn edilmiş bariton gitarlarda mevcut. Hemen her önde giden markanın vardır bariton u.[signature][hline][b]Love is a sensation caused by temptation when a guy sticks his location in a girls destination 2 increase the population of the worlds generation...did you understand my explanation or do you need a demonstration??[b]

[b]Umrae[b]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...