diablotg Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Gödel-Eksiklik Teorisine göre bu saygıdeğer abimizin kanıtladıkları durumlara göre bazı şeyler hiçbir zaman bilinemeyecektir.Bu nedir?bu aslında belirsizlik ilkesini destekleyen bir teoridir.Gödel abimiz büyük bir mantıkçı matematikçi ve matematik felsefesicisidir.Sonlu bir evrende matematiğin kanıtlanamaz olduğunu kanıtlamıştır.Bu durum bence matematiğin evrende sonsuzluk değerleri biçmesinden kaynaklanır.Ayrıca Kuantuma göre gerçek aslında onu etkilemeden önce var olmasıdır.Yani deneyi yapan bir gözlemci deneyi yapmadan önce A durumu olsun , ikinci durum B durum olsun.A = değil B durumunda A ve B durumları karşıdan hiçbir şekilde bilinemez bilinmesi için ölçülmesi gerekir.Ölçtüğümüzde A durumu etkilenir ve gözlenmesinden dolayı etkilenerek B durumuna dönüşür ve Deneyi yapan gözlemci gerçeğin B durumu olduğunu düşünür.Peki gerçek nedir?A durumuda B durumuda aslında bir gerçektir ama işin asıl gerçeği bilinmek istenen A durumudur.e o zaman gerçek bizi yanılgıya düşürdü.Peki şu an için etrafımızdaki herşeyi bu yanılgılardan ibaret olamazmı?Kanıtlanması imkansız (ciddi ciddi imkansız)olan durumlar nasıl olurda var olduğu halde kanıtlanamıyor. Çelişkisiz bir evrende çelişkisiz kanıt sunamazsınız.Bunun için evrenin çelişkili olması gerekir.Çelişkili evrende çelişkisiz kanıt sunulmaz ve bu durumdan dolayı bazı çelişkiler hiçbir zaman bilinemeyecektir. İşte bu benim bittiğim anın adeta öldüğüm andı.Oysa ki ben herşeyi bilmek istiyordum.Ama bilebildiğimiz kadarını hala daha bilmek istiyorum ve bu durumu düzeltebilecek başka paralel durumlar arayacağım.Gerçeğin çelişkili olduğu bir dünyada hiçbirşeyin çelişkisiz olamaycağını unutmamak lasım.[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 belkide farklı simetrik durumlar bulabiliriz.[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 "çelişkisiz evrende çelişkisiz kanıtlar sunamazsınız" sözcüğü aslında çelişkisiz bir evrende çelişkili kanıt sunamazsınız olduğunda daha iyi olmuyormu?ya tam olarak teoriyide bilmiyorum ama belki yanlış yazmış olabilirler çünkü çelişkisiz evrende çelişkili kanıt sunulamayacağından dolayı evren mecburen çelişkili olmak zorundadır ve çelişkili bir evrende çelişkisiz kanıt sunulamaz.Ve bu durum bence asıl anlatılmak isteneneni veriyor yukardaki o ilk cümle biraz mantıksız gibi geldi ama tabi adamların kast etmek istedikleri farklı şeyler vardır da biz bilmiyor olabiliriz.Bilen varsa yazsa öğrenebiliriz böylece[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 belkide adamların kanıttan kastı farklı bir anlam bizim bilmediğimiz[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 aslında belki de demek istediği şu manada olabilir yani kusursuz bir sistemde kusursuz kanıtlar bulamassın çünkü sistem kusursuzdur açığı yoktur ve senin çabaların kusurludur yani açığı yakalayamaycağın için doğal olarak kusursuz değilde sunacağın kanıtlar hep kusurlu çelişkili olacaktır.[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 en basit örnekle bizler kusursuz değiliz ve evren kusursuz olsaydı bizde doğru orantıyla kusursuz olurduk ve aynış şekilde evrenin kusursuz olmadığı anlaışlabiliyor.Aslında Evrenin de kusursuzluğundan dolayı ve belirsizlik ilkesinden dolayı bence Evren dahi kendi içersinde ve hareketlerinde belirsizlik durumu var.Çoğu şeyin belirtisiz olduğu bir ortamda belirli şeyler belirtisizlerin toplamı oolması muhtemel bence.Aynı kuantum gibi süreksizlerin toplamı=sürekli yani belki çelişkinin ağına takılan çelişkisiz durumların yendiğini varsayarsak çelişkisizlik çelişkinin içinde hapsolmuştur onu çıkarmak için ameliyat lasım eğer çok geç değilse... Not:yazım hatası yapmışım [signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok [Bu mesaj diablotg tarafından 09 Eylül 2005 18:28 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 hafif ickili oldugum icin hic anlamaya kasmadim ama sanki baska bir yerdeki konusmalari copy/past yapiyormus gibi geldi komik duruyor yani kendi kendine sorup kendi kendine yanitlayip kendi kendine yaniti curutmeye calisman :D[signature][hline]Bir leoparı sakın kuyruğundan tutma Tutarsanda sakın bırakma a.k.a homoid Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Agent_47 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 diablotg evrenin kusursuz oldugunu anlamak zor degil... sade karadeliklerin varlıgı bile yetiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 olmayana ergi bu nedenle yok mu zaten ?[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 @gellidus hayır hiçbir yerden copy/paste yapmıyorum sadece okuduklarımı özetlemeye çalıştım tabi o aralarda kendi düşüncelerimide paylaştım. Evrenin kusursuz olduğunu anlamak zor değil derken karadelikler daha tam bilinmiyor bu 1 olsa bile bu evrenin kusursuzluğunu bozucu bir faktör gözükmemeli çünkü karadeliklerin kendi başına bir evren ve evrenin içersinde oluşan bir durum yoksa Gödel abimiz boşuna mı uğraşmış karadelik var tamam evren kusurlu diyip bırakabilirdi[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 ergi ????[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 heisenberg'i daha iyi okuman lazım :) ölçüm olayını daha basit bi şekilde açıklayabilirsin, insanoğlu herhangi bir fiziksel veriyi 100% kesinlikte ölçemez, aygıtları, bakış açısı, mantığı yeterli değildir. herhangi bir ölçüm, ne kadar hassas aygıtlarla yapılıyor olursa olsun, 0.00000000001 oranında bile olsa sapma içerir. aslında heisenberg'in olayı kuantumla ilgiliydi, ışık hızına yakın hızlarda hareket eden bir parçacığın, momentumu ve konumu arasındaki bağıntıyı incelemişti. parçacığın momentumunu hesaplamaya ne kadar yaklaşıyorsak, konumu hakkında da o kadar az şey söyleyebiliyoruz. bu da ölçüm ve gözlemlerimizdeki kapanamaz eksikliklerden kaynaklanıyor. dolayısıyla kuantum mekaniği biraz da olasılığa ve varsayıma bağlı. senin düşüncelerin de karışıktı, benimkiler de karışık oldu, hadi neyse.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2005 benim ölçümdeki eksiklikten kastım o değildi. Bir kutu var içinde bir parçacık var.Bu parçacığı kutu içine bakmadan önce ki durumunu bilmiyoruz A durumu da olabilir B durumuda.Şimdi kutuyu açıp ölçtüğümüzde aslında kutuyu açmdan önce var olan A durumu B durumu gibi ölçülüyor.Yani durumu değişkliğe uğrayıp B durumu oluyor ve biz gerçeğin B durumu olduğunu sanıyoruz.Bu kuantum da gözlemci etkisi olarak biliniyor.Ölçümün sapma değerinden bahsetmiyorum tam oalrak parçacığın gözlemciden etkilenip durumu değiştirmesi olayı bu tam olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2005 evet o da başka bi etken, elektronla ilgili bi deneyde vardı, ışıkla yapılan deneyde elektron parçacık gibi davranıyordu, ışıksız ortamda ise dalga gibi.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2005 bu arada Heisenbergi hiç okumadım sadece Belirsizliği biliyorum.Ama gözlemci etkisi biraz belirsizlik biraz da faklı bir durumun sonucu[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2005 yani o zaman gözlenebilen herşey aslında tam oalrak gözüktüğü gibi değil düşüncesi oluşuor.Yani Gödel abimiz de bazı şeylerin hiçbir zaman kanıtlamayacağını kanıtlaması ve belirsizlik ilkesi birçok soruyu hatta en önemlilerinden herşeyin farklı olduğu bizim farklı olduğumuz gerçeğin şu ana kadar hiç bilinmediği ve nasıl bilineceği hakkındaki soruları uyandırıo.Herşey bir yanılsama kuantumun sonucunda oluşturulan bir düşünce?[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2005 bazen ispatlayamayacagin bir seyi gercek olarak ele alir ve elindeki bilgileri bu amaca yonelik yorumlarsin . pek cok farkli konuda uygulanabilir . 1 milyon tane fincan icersinde 1 yuzugu aramaktansa yuzugun olmadigi fincanlari aramak bazen daha mantikli olabiliyor . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2005 1 milyon fincanda yüzük olmayanları ararken zaten yüzüğü de aramış oluyorsuz hemen hemen aynı şeyler ki ikiside aynı şey sadece bakış açısı farkı var :)[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2005 metod farkli . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2005 ne farkı ikisindede elini kullanıosun ama dediğim tek farklı olan kısım bakış açısı[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 fincan diye dusunursen tabii ki elini yoruyorsun ikisinde de . sen iyisimi google da bak biraz . ha toplamda kafani yoruyorsun bu bakimdan gene ayni seyler ona diyecek lafim yok .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar