Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Ya tabii ki haklısın sende, ekonomiden anlamam da ama bir kuruluşu 2 yıllık kâr'ina yabancıya satmak çok mu doğru bir davranış ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 2000de nerde kalkmis TEKEL? Uydurmayin. Sonra daha tekel adam gibi hicbir konuda kalkmadi hafa kablosuz iletisim tekeli var. Hala kablo tv tekeli var. neyseki kablo tv telekomdan alindi, kablosuz iletisim hakki telekom kuruluna verildi. Ayni zamanda tafics sistemi tsk ya kaldi. Direk atlayip vatan satiyorlar mantiksizligina girmeyin. Sonucta bu mal olabiliecek en iyi degerde satildi. Iki sene daha bekleseniz bedavaya verseniz almayan olurdu eger rekabet oturursa.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 @darkrider hangi iki haftalik kar? bu nane 1 milyar dolar kar ediyordu ama hersey ama hersey katarsan? bunlar bu 1 milyar dolar karin tamamini getiren parcalari almadilarki. en azindan kablo tv. Sonra bu 1 milyar dolar ancak ve ancak piyasada tekel olursan var. Simdi ortaya rakipler cikacak, rakip olunca bu piyasa ya buyuyecek(evet buyuk potansiyel var tr 17 milyon hat 60 milyon nufusa ingilterede 78 milyon 70 milyona) ve en onemlisi fiyatlar dusecek. Kar azalacak rekabet artacak. Devlet tekeli kaldiriktan 5 sene sonra bu naneyi elinden bedava cikartamazdi. Dusunsene su an rekabet yokken 40 bin kisi fazlasi olan bir sirket, iyi bir rekabetle ne hali gelir elindeki bir halta yaramayan insan fazlasiyla vs? kimse cikip sunlari demiyor kardesim niye tamamini yabanciya sattiniz Turke yer vermediniz? Kardesim niye tam tekeli kirmadiniz ? sorucaksaniz sorular bu hic bir halt bilmeden niye lan iki haftalik kara sattiniz degi.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 said: riglous, 12 Eylül 2005 22:20 tarihinde demiş ki: bizim ozellestirmemiz icin baska bi ulkeyi ornek gostermeye gerek yok... cunku biz su dunyada olabilecek en batak durumdayiz zaten. ha bu is icin ornek istemeniz ayri bi sacmalik ama hic girmeyelim. Aslinda dunyanin %80'i bizden cok cok daha batak durumlarda ve bizim hayal bile edebilecegimizden cok daha berbat hayat yasiyorlar. Biz ise takmisiz kafayi uc-bes avrupa ulkesine onlarin hayat tarzindan baska bir sey gormuyor gozlerimiz. Elimizdeki nimetleri begenmedigimiz icin dedelerimizin insaa ettiklerini satiyoruz, mirasyedi hayati suruyoruz. Bu sansin kiymetini bilmiyoruz ve onu da savurgan bir sekilde dagitiyoruz. Cok daha kotu durumlara dusebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Hangi dedelerimizin? 38 tane bu ulkeyi somurmus turke zulum yapmis adamlari diyorsan onlara kafam girsin. Biz hala dedelerimizin hatalarini cekiyoruz baska bir halt degil. senin hangi said: demirbilek2, 12 Eylül 2005 22:40 tarihinde demiş ki: said: riglous, 12 Eylül 2005 22:20 tarihinde demiş ki: bizim ozellestirmemiz icin baska bi ulkeyi ornek gostermeye gerek yok... cunku biz su dunyada olabilecek en batak durumdayiz zaten. ha bu is icin ornek istemeniz ayri bi sacmalik ama hic girmeyelim. Aslinda dunyanin %80'i bizden cok cok daha batak durumlarda ve bizim hayal bile edebilecegimizden cok daha berbat hayat yasiyorlar. Biz ise takmisiz kafayi uc-bes avrupa ulkesine onlarin hayat tarzindan baska bir sey gormuyor gozlerimiz. Elimizdeki nimetleri begenmedigimiz icin dedelerimizin insaa ettiklerini satiyoruz, mirasyedi hayati suruyoruz. Bu sansin kiymetini bilmiyoruz ve onu da savurgan bir sekilde dagitiyoruz. Cok daha kotu durumlara dusebiliriz. [signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 said: onlyreal, 12 Eylül 2005 22:34 tarihinde demiş ki: 2000de nerde kalkmis TEKEL? Uydurmayin. Sonra daha tekel adam gibi hicbir konuda kalkmadi hafa kablosuz iletisim tekeli var. Hala kablo tv tekeli var. neyseki kablo tv telekomdan alindi, kablosuz iletisim hakki telekom kuruluna verildi. Ayni zamanda tafics sistemi tsk ya kaldi. Direk atlayip vatan satiyorlar mantiksizligina girmeyin. Sonucta bu mal olabiliecek en iyi degerde satildi. Iki sene daha bekleseniz bedavaya verseniz almayan olurdu eger rekabet oturursa. 2000'de tekelin kalkmasi yonunde karar alindigini biliyorum ama bu sadece kanuni olarak. ozel sirketlere yem attilar sadece. said: DarKRideR, 12 Eylül 2005 22:32 tarihinde demiş ki: Ya tabii ki haklısın sende, ekonomiden anlamam da ama bir kuruluşu 2 yıllık kâr'ina yabancıya satmak çok mu doğru bir davranış ? bakin sirket sadece kar/zarar degildir. sirketin gelecegi vardir, onlyreal'in soyledigi gibi hammadde getiri goturusu vardir. bunun uretim surecindeki bakimindan tutunda teknoloji calisan hepsini goze alman gerekir. devletin sahip oldugu sirketler calisan bakimindan rezalet durumda bu 1. teknoloji acisindan bazilari iyi, ama birisi soylemisdi hala 10 sene onceki makinalari kullaniyolar diye... bunlarin bakimlari vs. var. bu noktadan sonra 2. perde devreye giriyo. sirketin is yaptirdigi sirketler... yani hammadde aldigi yerler, emeklilik kurumu, yemekhanesi vs, makinalarin bakimi, guvenligi... eh devlet cevresindeki kurumlari da etkiliyo haliyle cunku sirketin muduru hem para sahibi hem de guc sahibi. kurulu bi duzeni var ki bunun icinden adami cikaramiyosun bile... butun bunlarin disinda onlyreal'in soyledigi tekel muhabbeti var. adamlar kendi dallarinda tekler... turkcell cikis yapti. insanlar ev telefonlarini kapatip sadece cep telefonuyla gorusmeye basladilar; 2002'de miydi neydi, telekom cart diye uyari yolladi turkcell'e, bize su su tarihten beri bu kadar kar payi vermen gerekiyodu nerde diye.... yetmedi karamehmet'i al asagi ettiler zaten. devlet destekli ozel sirket... bu bile kayirmadir bastan..[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 devletin elinde sıcak para olacak ve bu para devleti birkaç ay idare edecek diye büyük gelirleri olan bir devlet kurumunu özelleştirmek, özelleştirme kapsamından çok öküzleştirme kapsamına giriyor. artık geleceğe yönelik düşünmenin zamanı gelmedi mi ki hala iyi oldu diyorsunuz. özal zamanına bakın, bayındır hale nasıl geldiğimize bakın, ve şimdi bozulan ekonomiye bakın. bunları günümüzle bağdaştırın, geleceğe yönelik düşünün.[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 aslinda tekel 2003 sonunda kalkicakti olmadi 1 ocak 2004 e veya 2005 e kaldi ama hala tam kurallar belli olmadigi icin sistem oturmadi. birde biraz bekleyin iki gunde olmaz bu isler.s[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Ilk yazdiklarina tekrar cevap veriyim. Hatlar telekomun degil telekom rekabet kurumunun. Isletmesini turk telekom yapiyor. Yani yeni sirket gelipte ben oradan hat almak istedimmi essek gibi o hat benim olucak. heralde beklemiyorsunuz dimi herkesin dagi gogu yikmasini. said: Rahan, 12 Eylül 2005 21:25 tarihinde demiş ki: biri bana şunların cevaplarını verebilir mi? telekom'un tekeli 2000 yılında kalkmamış mıydı? son 5 yıldır kim girdi kim çıktı sektöre? ne değişti? telekomu özelleştirince alt yapı da özelleşmedi mi? telekomun altyapsının aynısnını kurabilecek sermaye var mı birilerinde? eğer varsa neden bu kadar zamandır hareket yok? yeni bi altyapı kurmak ne kadar mantıklı? peki alt yapı olarak telekoma bağımlı şirketler nasıl özelleşmiş telekomla rekabet edecek? rekabet olmazsa özel sektör de bi taraflarını yaymayacak mı? ne değişti bu durumda?? onlyreal senin derdin komünistlerle mi tekelle mi devlet malıyla mı? devlet bu şirketleri elinde tutup tekeli kaldıramaz mı? ayrıca insanları ikna etmeye mi çalışıyorsun sinir etmeye mi? [signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 said: metboy, 12 Eylül 2005 22:46 tarihinde demiş ki: devletin elinde sıcak para olacak ve bu para devleti birkaç ay idare edecek diye büyük gelirleri olan bir devlet kurumunu özelleştirmek, özelleştirme kapsamından çok öküzleştirme kapsamına giriyor. artık geleceğe yönelik düşünmenin zamanı gelmedi mi ki hala iyi oldu diyorsunuz. özal zamanına bakın, bayındır hale nasıl geldiğimize bakın, ve şimdi bozulan ekonomiye bakın. bunları günümüzle bağdaştırın, geleceğe yönelik düşünün. hala para diyosunuz. olay paradan cok duzen... yani devletin sahip olduklari... devletin ticaretin icinde olusu... ticareti birinci dereceden etkiliyo olusu. ozal durumda refah?!?!?!!!?! hadi ordan diyorum... 1950'den bu yana bu ulkede refah falan olmadi. "borc yigidin kamcisidir" diyip susturdular insani... asil simdi olaylari daha net gorebiliyoruz. gitmemiz gereken yere dogru gidiyoruz. daha once dedigim gibi devletimizin artik bi politikasi var... (tekrar ediyorum, bunu siyasal acidan adamlari desteklemedigim halde soyluyorum..)[signature][hline]Tulahr [Bu mesaj riglous tarafından 12 Eylül 2005 22:55 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 özal döneminde refah oldu demiyorum. özal döneminde ülke bayındır hale getirilip 1001 tane borç edinildi. şimdi ekonomimizi sarsıyor bu borçlar diyorum. ne alakaysa. devletin ticaretin içinde olması iyidir bana göre, eğer her ticari kurum özel sektörün elinde olursa; tekelleşme olur, kapitalleşen sistem kendini kurtaramayanları ezer ve yok eder vs... devletleştirme olsun demiyorum ama özelleştirmenin de bazı koşulları var, bir anlamı var. bence devletçiliğin de olduğu karma ekonomi sistemi hala ülkemiz için uygun ve uygun kalacak.[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 said: onlyreal, 12 Eylül 2005 22:42 tarihinde demiş ki: Hangi dedelerimizin? 38 tane bu ulkeyi somurmus turke zulum yapmis adamlari diyorsan onlara kafam girsin. Biz hala dedelerimizin hatalarini cekiyoruz baska bir halt degil. senin hangi Hangi dedeler anlatayim sana, Butun bu ozellestirilen tesisler var ya, onlar gokten zembille inmedi. Onlarin insaa eden insanlardan bahsediyorum. Yillarca bu ulke icin canla basla calisanlardan bahsediyorum, simdi senin yazdiklarini duysalar mezarlarinda donerler. Savastan cikmis hic bir seyi olmayan bir ulkeyi, gelismis dunya seviyesine 15 senede getirenlerden, Osmanli'nin 150 senelik borclarini 10 senede odeyip bitirenler, 1 lira'yi 1 dolar seviyesine cikartanlardan bahsediyorum. Fakir ve hic bir seyi olmayan bir toplumda, okuma-yazma oranini %2'den (1920), %90'a getirenlerden bahsediyorum, kendi canini hice sayip bu ulkeyi kuranlardan bahsediyorum. Bu dort milyar dolara satilan rafineri var ya o gokten inmedi. O senin kufrettigin adamlar sayesinde 4 milyar dolar geldi simdi bak. Sen de mirasyedi gibi yiyecen bu parayi, ustune bi de adamlara kufredecen. Ister liberal ol, ister devletci, ister komunist, ne olursan ol, buna nankorluk denir benim kitabimda. Iste boyle. Ben tesekkur ediyorum bu insanlara ve saygiyla aniyorum, bu gun ben burda oturup bunlari yazabiliyorsam o insanlar sayesinde oldu. Dunyadaki insanlarin %80'inin boyle bir sansi da yok...Hatta satacaklari bir rafinerileri bile yok, bunu unutmayin. [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 12 Eylül 2005 23:08 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 said: onlyreal, 12 Eylül 2005 22:31 tarihinde demiş ki: Yine okumadan bilmeden atmak bu kadar yani. 2005 yilinda kalkti. Telekom rekabet kurulu. Hayir canim iste devletin elinde telekom var ken bu is olmaz. Niye mi olmaz cunku sende bir mal var bu mal senin malin. Piyasaninda tek hakimi sensin diyorsunki alin kardesim bu mali benim yerime satin ben salagim cunku. Olur mu oyle sey. Insan kendi kendine rekabet cikartir mi? Sonra eger gercekten tekel kalkip piyasada rekabet olsaydi telekom bu yapisiyla 1 milyar dolar etmezdi. Sonra devlet telekomu isletemezdi kardesim dunyada hic bir devlet basaramadi bunu. Hic tarihe sistemlere bakmadan elinize gelen salak bir raporla burasi kar ediyor kardesim niye satiyoz diyorsunuz. Olur mu oyle sey? ayrica daha ulke ici rekabet baslamadi, sadece uluslararasi basladi oda daha sistem oturmadi. Ben burdan bangir bangir bagiriyordum telekom tam tekel kalkmadan satmayin diye, bir kismini turke satin turkte ogrensin bu sistemi diye. Ama sizler tek derdi satmayin lan bunu oldugu icin daha neyi savuncagini bilmeyen.. neyse kizip kufredicem yeter. Ben ne iddia da bulunmuşum?? neyi okumadan bilmeden atmışım?? ne kar ediyor diyorum?? ne zaman hangi rapordan bahsetmişim?? mesajımın ilk cümlesini bi daha oku soru sordum ben orda! cevabını bilmediğim soruları sordum. küfredersen et özel mesajım orda şamar oğlanı var sanki karşında :hrr:[signature][hline]pppppt.. kediler çorba içmezki! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Sirasiyla gelisecegiz... Once battik, bankalarimizi duzenlemeye basladik... Sonra ozellestirm... En son da services sektorunden gelisip kalkinacagiz... IMF in Washington Consensus dedigi kurallar cercevesinde, su anda ekonomik yonden bagimliyiz... Zamanla sosyal yonden de bagimli kaliriz, kulturumuzu kaybederiz, turklugumuz yiter vatanimiz elden gider diyenler Asya kaplanlarina bir goz atsinlar... TAiwan ozellikle hala inatci bir sekilde millliyetciligini surdurmekte... Singapore ve Malaysia yi zaten hic soylemiyorum... Demoktrasi demeye bin sahit ister bu ulkelerde, insan haklari ise, komunun rahat yasami icin tasarlanmis... Eger bu elde edilen paralarla kalkinacaksak onumuz aydinlik... Ama eger ki Tayyip Bey bu kadar kacirani yolsuzu huysuzu ortaya cikartip da simdi kendi ayni yolu sececek ve paralarin uzerine parti olarak yatacaksa, sonumuz hayrola[signature][hline]Bal adam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 @rahan sana spesifik yazilmis birsey degildi cok hizli quotelarken sana ve digerlerine cevap verdim. yani farkindaysan cok fazla quote vardi karisti. ama disinda ozel dende kufrederim istersen:) (espri)dert degil. onun disinda bahsettigim 38 adam osmanli padisahlari. Senin o buyuk atalarini bir ara oturup almanyayla karsilastirirsin anlarsin. Ben son bir yuz yildir Ataturk disinda adam gibi bir halt yapmis politikaci bilmiyorum. Belki ismet inonunun bizi ikinci dunya savasindan cikarmasi diyebilrim. Ne o dangalak asilani severim(bu ulke bu haldeyse basi o dur) nede devamini. neyse sunu diyorum ozellestirme dogru yapilirsa yani turk ortagi olan sirketle aynen TAV da oldugu gibi sonuc verir. Bir mali tamamen yabanciya satmak salakliktir. Bu yonden Tuprasin satisini destekliyorum. Telekoma gelince satilmasi lazimdi ancak yinede bir Turk ortak sartti hata edildi.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE [Bu mesaj onlyreal tarafından 13 Eylül 2005 00:30 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 said: onlyreal, 13 Eylül 2005 00:27 tarihinde demiş ki: @rahan sana spesifik yazilmis birsey degildi cok hizli quotelarken sana ve digerlerine cevap verdim. yani farkindaysan cok fazla quote vardi karisti. ama disinda ozel dende kufrederim istersen:) (espri) dert degil. onun disinda bahsettigim 38 adam osmanli padisahlari. Senin o buyuk atalarini bir ara oturup almanyayla karsilastirirsin anlarsin. Ben son bir yuz yildir Ataturk disinda adam gibi bir halt yapmis politikaci bilmiyorum. Belki ismet inonunun bizi ikinci dunya savasindan cikarmasi diyebilrim. Ne o dangalak asilani severim(bu ulke bu haldeyse basi o dur) nede devamini. neyse sunu diyorum ozellestirme dogru yapilirsa yani turk ortagi olan sirketle aynen TAV da oldugu gibi sonuc verir. Bir mali tamamen yabanciya satmak salakliktir. Bu yonden Tuprasin satisini destekliyorum. Telekoma gelince satilmasi lazimdi ancak yinede bir Turk ortak sartti hata edildi. [signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Bu arada tamamen meraktan soruyorum. Osmanlida ve Turkiyede ne zaman beri refah oldu? ben son 400 senedir oyle birsey oldugunu okumadim. said: riglous, 12 Eylül 2005 22:54 tarihinde demiş ki: said: metboy, 12 Eylül 2005 22:46 tarihinde demiş ki: devletin elinde sıcak para olacak ve bu para devleti birkaç ay idare edecek diye büyük gelirleri olan bir devlet kurumunu özelleştirmek, özelleştirme kapsamından çok öküzleştirme kapsamına giriyor. artık geleceğe yönelik düşünmenin zamanı gelmedi mi ki hala iyi oldu diyorsunuz. özal zamanına bakın, bayındır hale nasıl geldiğimize bakın, ve şimdi bozulan ekonomiye bakın. bunları günümüzle bağdaştırın, geleceğe yönelik düşünün. hala para diyosunuz. olay paradan cok duzen... yani devletin sahip olduklari... devletin ticaretin icinde olusu... ticareti birinci dereceden etkiliyo olusu. ozal durumda refah?!?!?!!!?! hadi ordan diyorum... 1950'den bu yana bu ulkede refah falan olmadi. "borc yigidin kamcisidir" diyip susturdular insani... asil simdi olaylari daha net gorebiliyoruz. gitmemiz gereken yere dogru gidiyoruz. daha once dedigim gibi devletimizin artik bi politikasi var... (tekrar ediyorum, bunu siyasal acidan adamlari desteklemedigim halde soyluyorum..) [signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE [Bu mesaj onlyreal tarafından 13 Eylül 2005 00:32 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 o değil de, bu tüpraşı danıştay bozmadan önce 1 milyar dolara satmışlardı. bir yıl sonra 4 milyara sattılar. bu nasıl bir vurgunmuş ? hayırlı uğurlu olsun. işimiz hep duaya kalmış zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Osmanli'da da, Turkiye'de de refah donemleri oldu, hem de cok. Ama 1500'lerdeki en refah ortaminin bile gunumuzde kabul edilemeyecek bir ortam oldugunu da soyleyeyim, o yuzden osmanli polemigine girmeyelim lutfen. Hatta dunyanin geneline bakarsan bu gun bile ortalamanin uzerinde refah duzeyi var denebilir. [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 13 Eylül 2005 00:41 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abazz Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 İki Kelimem, Bir Cümlem VAR! SÜPER OLDU! SÜPER OLDU! Ps: Tam gaz özelleştirme devam.. [spo1=Pss:]Paticik devletin olsaydı, Paticik'in de özelleşmesini isterdim.. En azından %51 hisse Kedi'nin olabilirdi..[/spo][signature][hline]Who am i? For freedom.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 1930larda refah vardi. 40'in baslarinda da vardi. refahtan kastim daha cok guven aslinda. calisip da calistiginin karsiligini alabildigin zamanlardi o zamanlar (ya da ben oyle umit ediyorum... cok biliyomus gibi bi cumle oldu kusura bakmayin). insanlarin birbirine peskes cekmek yerine toplum olarak birbirine baglandigi zamanlar diye anlatirlardi hep. koy enstitulerinin ilk kuruldugu zamanlar mesela... herhangi bi devletle, toplulukla silahli catisma olmadigini da dusunursek, sanirim refah diyebiliriz buna... @demirbilek2, yanlis kisiye karsi kin besliyosun. o soylediklerine saygi duyuyor insanlar; ama o donemde yasamadan da kimin nasil oldugunu bilemeyiz ki inonu hakkinda epey tartismalar var zaten... neyse konu bu degil, soyledigin kisiler ulkeyi yoluna koydular evet, ama ipin koptugu yer 1940'larin ortalari, ve 1950ler. senin de kabul edecegin gibi, o zamandan bu zamana cok sey degisti. o zaman kurulu olan duzenin bu zaman da devam etmesini bekleyemezsin. zaten boyle umit edildigi icin yozlasma basladi...[signature][hline]Tulahr [Bu mesaj riglous tarafından 13 Eylül 2005 02:15 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 @riglous bu zamandan bir farki yoktu o zamanlarinda. Tek farki o kadar sifirdikki bir seker fabrikasi kurulmasi bile inanilmaz birseydi.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 bence cok fark var. basta motivasyon. insanlar olumun, ulkesini kaybetmenin esiginden donmusler. bu ekonomik olarak bagimlilik falan degil, dupeduz somurge olmaktan kendilerini kurtarmislar ki bu motivasyonla gelecege nasil umutla baktiklarini ne kadar hos gorulu olabileceklerini hayal edebiliyorum. calistayin birinde toplumun toplum olarak kalabilmesi icin gerekenleri tartisiyoduk ve mutlak sonuc olarak guveni bulduk. eger bi toplulukta guven yoksa o toplumun bir arada durmasi, diger toplumlarin uyeleriyle bir arada durmalarindan farksiz... insanlar birbirine guvendikleri surece bagli kalabiliyolar ki su an turkiyede boyle bi bag soz konusu bile degil. ama o donemde bunun varligi kesindi. cunku insanlarin kaybedecek daha fazla bi seyleri yoktu. yasamlari zaten yoktu.. simdiyse insanlarin yasamlari ve paralari var. ortada donen yuklu miktarda para var ve kimse bunu kaybetmek istemiyo... gayet dogal bi gudu bu. ancak guven noktasi burada ortaya cikiyo iste. herkes devletin ortadaki pastayi yemesinden korkuyo. cunku vakti zamaninda denmis ki halk, devlet icin vardir... devletle halki iki ayri topluluk olarak gostermisler o asil kufru hakeden "dedeler". guvenin oldugu yerdeyse ortadaki pastanin sahibi yoktur zaten, herkes birer yudum alir ordan ihtiyaci oldugunda. digerlerinin almayacagina "guvendigin" icin bir toplum olusturmussundur zaten...[signature][hline]Tulahr [Bu mesaj riglous tarafından 13 Eylül 2005 02:23 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 said: vinc_cavanagh, 13 Eylül 2005 00:22 tarihinde demiş ki:bıdıbıdı Ilk olarak Türkce yazmayi ögrenmeni tavsiye ederim. Özellestirme karsiti bir insan degilim, ama burada yapilan devletin ve bagimsizlik kurumlarinin satilmasidir, hem de yabanci ortakli sirketlere. Önceki mesajlarimi okumani ve tarafsiz bir sekilde gözdne gecirmeni öneriyorum. 51% lik özellestirme yapan bir devlet, özellestirme yapmayi beceremiyordur. Dönüp dolasip birer birer girecek ileride o 51% ler.[signature][hline]WoW EU - Burning Legion Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
King_Tiger Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Dünyada Kuzey Kore'nin dışında sosyalist politikalar uygulayan ülke kalmadı. Kuzey Kore'nin de hali ortada. Halkı açlıktan, fakirlikten sürünüyor. Çin bile artık eski Çin değil. Devletçi politikalar geçen yüzyılda iflas etti. Tüm dünyada hakim olan tek ekonomik sistem, liberalizmdir artık.[signature][hline]Ordumuz Türk Birliğinin, Türk Kudret ve Kabiliyetinin, Türk Vatanseverliğinin Çelikleşmiş İfadesidir. Kemal Atatürk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar