Masticore Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Popüler online FRP oyunu World of Warcraft`ın üye sayısı 4 milyona ulaştı. Blizzard`ın büyük bir oyuncu kitlesi tarafından benimsenen fantastik oyunu böylece bir ilke imzasını attı. Bazı piyasa araştırmacılarına göre üyelik ücreti ödeyen üyelerden elde edilen gelir ayda 30 milyon dolar Daha önce Diablo ve Warcraft gibi popüler oyun serilerinin geliştiricisi olan Blizzard`ın fantastik oyunu World of Warcraft, 4 milyona ulaşan üye sayısıyla online oyunlar arasında bir ilke imza attı. Uzun süredir fantastik oyun tutkunları tarafından beklenen ve geçen seninin sonunda piyasaya çıkan oyunun sadece Kuzey Amerika`daki üye sayısı 1 milyon civarında. Şirket, dünyanın çeşitli yerlerindeki sunuculara bağlanarak oynayan üyelerinden aylık 15 dolar alıyor. Bu oran Çin`de biraz daha düşük. World of Warcraft elde ettiği bu rekorla, İnternet`in yaygınlaşmasıyla giderek daha fazla gelişen MMORPG (Massively Multiplayer Online Role Playing Game) olarak adlandırılan oyunların en başarılısı olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Oyun özellikle Kuzey Amerika, Avrupa, Güney Kore ve Çin`de oldukça popüler. (Hürriyetim) - Way be ne para kazaniyorlar gercekten diger MMORPG oyun yapan şirketler hasetlerinden çatliyorlardir vala[signature][hline]----Cennet'te Cehenennemde kendi içinde----- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Christoph_Vassel Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 vakti zamanında 97de ultima online 15k üyeye ulaştığında millet ohaa çüşş waşş modlarına girmişti..4 milyon ha..wauw..zaman değişiyor :)[signature][hline]Everyone's pointing their fingers Always condemning me And nobody knows what I believe I believe.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Dünya nüfusunun 2000de 1 i wow oynuyor demek :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Abso Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 3.5 milyon cinli yarim milyon normal oyuncu :P[signature][hline]WoW EU - Burning Legion Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior [Bu mesaj Penthesilea tarafından 12 Eylül 2005 15:58 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Ya Çinlilere niye daha ucuz biz cokmu zengin bir ulkeyiz bizim Çinden neyimiz eksik . Ben Çin e tasiniyorum estetik yaptirip gozleride cektiricem .[signature][hline]----Cennet'te Cehenennemde kendi içinde----- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Adamlarda sürümden kazanacaklar yani EUda misal 1 milyonsa oyuncu çinde bu 2 milyon ve doğal olarak dusuk fiyata satması farkını boyle kapatıyor.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Abso Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lamerize Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 4 Milyon kişiden kazandıkları parayı nereye veriyorlar ben onu anlamıyorum. Realmler göçük yine.[signature][hline] Someday I will be the most powerful Jedi ever Dan Discotech Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Evet paranin kiymetini bilsinlerde adam gibi hizmet versinler bari uye sayisi arttikca üyeye verilen degerdemi dusuyo yoksa[signature][hline]----Cennet'te Cehenennemde kendi içinde----- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kumadam Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Şimdi ayda 30 milyon dolar gelir varsa oyunculardan 4 milyon oyuncu sayısına ulaşması mümkün görünmemekte. Ayda 15,99 dolar ödediğimizi düşünürseniz 30 milyon gelir için yaklaşık 1'876'172 oyuncu olmalı. Hoş bir acc'de 8-9 karakter açabildiğimize göre belki de o sayıyı hesaba dahil ediyorlardır. Keza www.warcraftrealms.com dan istatistiklere baktığımız da, US'de 1'178'901 EU'da 1'415'602 olduğunu görüyorsunuz ama mesela serverlara girdiğinizde benim gibi bir serverde 5'den az karakter açamayan oyuncuların tüm karakterlerinin bu sayıma dahil olduğunuzu görüyorsunuz. Dediğim gibi 4 milyon sayısı bana pek mantıklı gelmedi. Birazdan Hürriyetim'e girip bu yazıyı yazan kişiye bu konuda e-posta atmayı düşünüyorum, umarım bazı değerli! basın gibi bu konunun da yazarı anonim! değildir. @Bloodscalp : Doğru söylüyorsun olabilir ama gelir denince aklıma net gelmiyor işin açıkcası. Birde hemen hemen her server da yaratmış olduğum en az 5 karakterver level 10-15 arası bunların bir kısmı guild'lere de üye ben hepsini ayrı ayrı görebiliyorum yukarıdaki linkte. Bunun da accountuma göre değil yarattığım karaktere göre istatistiklere girdiğimi gösterdiğini düşünüyorum. Yine de iyi kazanç, sağlık olsun diyelim. [Bu mesaj Kumadam tarafından 12 Eylül 2005 16:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodscalp Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Net gelir de olabilir yanlız...Bakım masrafları serverlar,maaşlar vs çıkarıldıktan sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grizzly Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 ya ben blizzard a tuvaletleri temizlemeye gitcem :horace: milyarder olarak döncem mau8sdyhu! :horace:[signature][hline]araba feci çarpmıştır: sarışın abla:bişeyiniz warmı? hastaneye götürüyim? Ben:abla arabada bişi yoksa bende de yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Zenginin parası, züğürdün çenesini yoruyor valla :)[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]ek$i:topluignebasi WoW:Narcosis[Burning Legion] | Shab[Warsong] | Prion[Skullcrusher] | Crook[Al'Akir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Oyunu almanın ilk maliyetinide katmışlardır o 30 milyona.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Abso Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lamerize Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 O zaman 30 değil 50-60 olurdu.[signature][hline] Someday I will be the most powerful Jedi ever Dan Discotech Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar