Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wow Üye Sayisi 4 Milyona Ulasmis

Masticore

Öne çıkan mesajlar

Popüler online FRP oyunu World of Warcraft`ın üye sayısı 4 milyona ulaştı. Blizzard`ın büyük bir oyuncu kitlesi tarafından benimsenen fantastik oyunu böylece bir ilke imzasını attı. Bazı piyasa araştırmacılarına göre üyelik ücreti ödeyen üyelerden elde edilen gelir ayda 30 milyon dolar

Daha önce Diablo ve Warcraft gibi popüler oyun serilerinin geliştiricisi olan Blizzard`ın fantastik oyunu World of Warcraft, 4 milyona ulaşan üye sayısıyla online oyunlar arasında bir ilke imza attı. Uzun süredir fantastik oyun tutkunları tarafından beklenen ve geçen seninin sonunda piyasaya çıkan oyunun sadece Kuzey Amerika`daki üye sayısı 1 milyon civarında. Şirket, dünyanın çeşitli yerlerindeki sunuculara bağlanarak oynayan üyelerinden aylık 15 dolar alıyor. Bu oran Çin`de biraz daha düşük.

World of Warcraft elde ettiği bu rekorla, İnternet`in yaygınlaşmasıyla giderek daha fazla gelişen MMORPG (Massively Multiplayer Online Role Playing Game) olarak adlandırılan oyunların en başarılısı olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Oyun özellikle Kuzey Amerika, Avrupa, Güney Kore ve Çin`de oldukça popüler.
(Hürriyetim)

- Way be ne para kazaniyorlar gercekten diger MMORPG oyun yapan şirketler hasetlerinden çatliyorlardir vala[signature][hline]----Cennet'te Cehenennemde kendi içinde-----
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi ayda 30 milyon dolar gelir varsa oyunculardan 4 milyon oyuncu sayısına ulaşması mümkün görünmemekte.

Ayda 15,99 dolar ödediğimizi düşünürseniz 30 milyon gelir için yaklaşık 1'876'172 oyuncu olmalı.

Hoş bir acc'de 8-9 karakter açabildiğimize göre belki de o sayıyı hesaba dahil ediyorlardır.

Keza www.warcraftrealms.com dan istatistiklere baktığımız da, US'de 1'178'901 EU'da 1'415'602 olduğunu görüyorsunuz ama mesela serverlara girdiğinizde benim gibi bir serverde 5'den az karakter açamayan oyuncuların tüm karakterlerinin bu sayıma dahil olduğunuzu görüyorsunuz.

Dediğim gibi 4 milyon sayısı bana pek mantıklı gelmedi. Birazdan Hürriyetim'e girip bu yazıyı yazan kişiye bu konuda e-posta atmayı düşünüyorum, umarım bazı değerli! basın gibi bu konunun da yazarı anonim! değildir.

@Bloodscalp : Doğru söylüyorsun olabilir ama gelir denince aklıma net gelmiyor işin açıkcası. Birde hemen hemen her server da yaratmış olduğum en az 5 karakterver level 10-15 arası bunların bir kısmı guild'lere de üye ben hepsini ayrı ayrı görebiliyorum yukarıdaki linkte. Bunun da accountuma göre değil yarattığım karaktere göre istatistiklere girdiğimi gösterdiğini düşünüyorum. Yine de iyi kazanç, sağlık olsun diyelim.

[Bu mesaj Kumadam tarafından 12 Eylül 2005 16:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...