Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiyede Satanizm

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
İzmir Emniyeti'nin Araştırması:

SATANİZM

Fransızca bir kelime olan "SATAN" kelimesinin Türkçe karşılığı "ŞEYTAN"'dır.Satanizm ise şeytana ve kötülüğe gösterilen bağlılık ve onları yüceltme demektir. Geniş anlamda "Hristyanlık dininin kurallarının değiştirilmesi" anlamına da gelir. Ayrıca Satanizm diğer anlamıyla da Tevrat' tan gelir ve " Karşı Çıkan" anlamındadır.

Satanizm akımını kuran ve onu bir doktrin olarak empoze eden ve onu bir din olarak ilan kişi ABD de Kara Papa lakaplı Sandor Anton LAVEY isimli bir şahıstır. LAVEY 11 Nisan 1930 yılında ABD de doğmuştur. Kafkas kökenli bir aileden gelen LAVEY önce aslan terbiyeciliği, polis fotoğrafçılığı, kriminoloji uzmanlığı, oyunculuk ve hipnotizörlük yapmıştır. 5 yaşından itibaren müzikle uğraşmış, yıllar sonra Elektronik müziği seçerek Synthesizer teknolojisi üzerinde çalışmalar yapmıştır. Majikal müziği ararken Okült müzik adını verdiği parçalar besteliyordu. Ona göre insan; egoist, çirkin, habis ve korkulması gereken bir varlıktı. Kötü olan şeytan değil, aksine insanın kendisi idi ve kötülüklerini şeytan adının ardına gizliyordu.

Lavey 30 Nisan 1966 tarihinde ABD nin San Fransisco kentinde Şeytan Kilisesi'nin (Satanik Kilise) açılışını yaptı. Örgüt; Seçkin, zengin, eğitimli, üretken, eksantrik kişilerden oluşuyordu. Şahsın 1997 de 67 yaşında ölmesinden sonra şu anki liderliğini Amerika' lı bir kadının yaptığı bilinmektedir. Ayrıca Satanistler LAVEY' in yazmış olduğu "THE: SATANİK BİBLE: (Satanik İncil)" ve "SEVEN GATE(Şeytanın Ayetleri)" isimli kitaplara inanırlar. En son olarak bilinen ABD' de bir Kiliselerinin ve yaklaşık 20 bin üyelerinin olduğu bilinmekledir.

Lucifer, Beelzebub, İblis ve Karanlıklar Prensi gibi isimler ile tanımlanan Şeytan' ın çeşitli sembolleri bulunmaktadır. Fakat sembollerin en önemlisi Pentagram adı verilen beş uçlu yıldızı, kollarını açmış bir adam olarak ifade etmek mümkündür. Satanizmi benimseyen ve sempati duyan şahıslar canlı ve cansız alemde yegane gücün şeytanda olduğunu bir kişinin ne kadar çok kötülük yaparsa şeytana o kadar yakın olunacağına ve derecesinin de o alanda büyük olacağına Şeytana yakın olanların ise öbür alemde Cehennemde fazla ceza çekmeyeceğini ve şeytanın hizmetlerinde olacaklarından dolayı rahat bir ortamda zebanilik yapacaklarına inanırlar.

Ayrıca LAVEY "SATANİZMİN TEMEL İLKELERİ" isimleriyle yazdığı kitabında şeytanı tanımlamış ve onun müsamahayı, realiteyi, duru ve temiz bilgeliği, nezaket ve kibarlığı temsil etliğini söylemiştir.Burada LAVEY' in şeytanı sevimli hale getirme uğraşısı açıkça hissediliyor. Lavey' in şeytanı bu şekilde yorumlaması ilginçtir. O, kötülüğün ve şerrin kaynağı olarak bilinen şeytana, başka bir urba giydirerek sevimli hale getirme uğraşısı içinde gibidir. LAVEY Şeytana sadece güzel olan şeyleri layık görmemiş, bazı olumsuzlukları da nispet etmiştir. O nazik olduğu yerde aşırı serttir, hoş gördüğü anda baş kaldırıcı ve asidir. LAVEY, etrafındakilere; Allah' ın iyi Şeytanın kötü olduğunu dikte eden bir çevrede yetiştiklerini, iyi ve kötüyü, insanların kendi amaçlarına uydurup kullandıkları, rotatif terimler olduğunu söylemektedir. İşte Şeytan bu seçim gücünün sembolüdür.

SATANİSTLERİN BELİRLEYİCİ ÖZELLİKLERİ :

Satanistlerin ortak özelliği giyimlerinde siyah ve kırmızı renkleri tercih ederler.

Deri pantolon,başlıklı tişörtler.abartılı gümüş takılar. Yaz kış bot.postal ve çizme giyerler.

Kiliselerde yapılan ayinlere katılırlar.Çünkü Satanistler kiliseyi Şeytan için En iyi arkadaş görürler.

Çoğunluğu yukarıda da belirtildiği üzere Satanistliğin Hıristiyanlık kurallarının değiştirilmesi amacını taşıdığından ters haç takarlar.

Kıyafetlerinde Satanist amblemleri taşırlar. Bu amblemlerin en önemlisi çift daire içerisindeki yıldızdır.Diğerleri ise hayali çizilmiş insan ve hayvan karışımı yaratıklardır.

Özellikle geceleri metruk yerlerde ve mezarlıklarda toplanıp ayin yaparlar.

Satanistler lider olarak kabul ellikleri Anton Sandor LAVEY' in kitaplarını okurlar.

Metal Müzik satan kasetçilere ve kafelere takılırlar.

Kedi kanı içerler ve bununla ölümsüzlüğe ulaştıklarını iddia ederler. Satanistlerin nihai hedefi şeytanı da yenerek sonuçta dünyayı ele geçirmektir. 7, 13, 666 sayıları, keçi, şarap ve ekmek onlar için kutsal sayılır.

Bütün dinler ve bütün kutsal kitaplara karşı aşırı bir saldırganlık içerisinde olurlar.

Guruba dahil her üyeye bir Mitolojik isim verilir. Özellikle Yunan tanrı ve tanrıçalarının isimleri ile mitolojik kahramanların isimleri verilir.

Satanistler kendileri dışındaki herkesi, bilinçsiz, bilgisiz ve aptal görürler.

SATANİZME GÖRE ŞEYTAN:

Şeytan yasaklayıcılığı değil, affediciliği temsil eder.

Şeytan boş hayallerin değil, asıl gerçekliğin temsilcisidir.

Şeytan ikiyüzlülüğü, hilekarlığı değil, bilgeliği temsil eder.

Şeytan nankörler için boşuna harcanmış sevgiyi değil, hak edenlere gösterilen şefkati temsil eder.

Şeytan kötülere karşı öbü
Mesaj tarihi:
Yaz kış bot.postal ve çizme giyerler.
Bu arada buna koptum.. kışın sandaletle dolaşıcaz :)

[signature][hline]Bir Arnavut Ciğerinden Daha Fazla Sevdiğim Birşey Varsa Oda 2 Arnavut Ciğeridir..

[Bu mesaj RedallHoor tarafından 06 Eylül 2005 17:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
böyle şeyler yasaktı sanırım küçük patiler var görüp özenirler filan :P ama benim en uyuz olduğum olay satanist = metalci olayıdır yaa :D vurcam hepsini[signature][hline]Yeni mmorpg sitemiz : www.sindarin.gen.tr
www.fmturk.net
17.00, 19.00 Radyo yayınındayım beklerim hepinizi.

[Bu mesaj bir Undead büyüsü tarafından 17 Temmuz 2004 00:50 tarihinde değiştirilmemiştir]

[i][b]
Mesaj tarihi:
@ Riehn
okumanı istemiş olabilir mesela.. burası forum olduğu için... ama mesela istemediği ne onu söyleyim.. yukardaki gibi bir mesaj atman..[signature][hline]I was lost in the pages
Of a book full of death

[Bu mesaj Maxen tarafından 06 Eylül 2005 17:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
RedallHoor, 06 Eylül 2005 17:37 tarihinde demiş ki:
Yaz kış bot.postal ve çizme giyerler.
Bu arada buna koptum.. kışın sandaletle dolaşıcaz :)

ne bu satan mıısn :P[signature][hline]Yeni mmorpg sitemiz : www.sindarin.gen.tr
www.fmturk.net
17.00, 19.00 Radyo yayınındayım beklerim hepinizi.

[Bu mesaj bir Undead büyüsü tarafından 17 Temmuz 2004 00:50 tarihinde değiştirilmemiştir]

[i][b]
Mesaj tarihi:
Yaw şimdi ben bunları nie yazdım millet görsün die.. satanizm denen şey nedir bu adamların amacı nedir her geyiği yazıyor ben açıkcası pkk cılardan farksız görmedim bu herifleri.. o yüzden yazdım..

Ben satan değilim ..

Sağlık raporu almaya çalışan ömer alpaslan karaçalıya Psikayatrist in yönelttiği soru..

Demek müzikle uğraşıyorsun..

Evet.. Bateristim..

Ne Ateist misin..

Hayır Davulcuyum..

Demin Ateistim demiştin..

Hayır o demindi ben Davulcuyum..

Ateist değilmisin..

Hayır..

Hmm

:) Ben çok mu acaip konuşuyorum insanlarla da yanlış anlaşılıyorum :).[signature][hline]Bir Arnavut Ciğerinden Daha Fazla Sevdiğim Birşey Varsa Oda 2 Arnavut Ciğeridir..
Mesaj tarihi:
Sadece nasil hitap edicegini bilmiyorsun.. Ve yazdigin yazi sadece bir yazi.. İsteyen paticikde de google da da istedigi bilgiyi bu konuda bulabilir.. Forumlarda ki asil amac kendi dusuncelerini one surmek bu yuzden tepkiliyim.. sadece yazi var ? ee yani ?[signature][hline]Saeros, 01 Eylül 2005 22:36 tarihinde demiş ki:
O.o
mum ışığında mı oynadınız warcraft'ı?
Mesaj tarihi:
metalci değilimdir öyle pek ama giyinesim geldi bi gün siyah giyindim şuşandım disc man de elimde geziyordum bi otobüse bindim bi teyze vardı yanına oturdum.. sonra teyze beni beş dakka süzdükten sonra (tam o ara şarkı deişiyordu) 'kesin satanist bu ayol' diyip yan kolduğa geçmesi beni şoktan şoka sokmuştu..az kalsın ineceğim durağı kaçırıyodum bi denyo teyze yüzünden[signature][hline]I was lost in the pages
Of a book full of death
Mesaj tarihi:
Akımlar gelir akımlar geçer.Her şey inançlar bile bir moda gibi yaşanır bu ülkede(sadece ülkedede değil aslında)o yüzden beni pek bağlamıyor ne yaptıkları ne ettikleri nasıl olsa zamanla unutulup yenileri gelecek.Satan matan kalmayacak[signature][hline]Viva la creativa!!!
this game loves me
]this game loves me
Ben feleğin şu çarkına çomak sokarım,yeter ki ıslak ıslak bakma öyle...
Mesaj tarihi:
Öff satanistler dikkat çekmeyemi çalışıo[signature][hline]For every action,there's an equal and an opposite reaction..
[b]MSN:[email protected][b]

[b][b]Frostman, 24 Ağustos 2005 01:20 tarihinde demiş ki:

Arkadaslar ben evden server kurdum ama cok dandık oldu.
[/b]
Mesaj tarihi:
said:
Riehn, 06 Eylül 2005 17:50 tarihinde demiş ki:
Sadece nasil hitap edicegini bilmiyorsun.. Ve yazdigin yazi sadece bir yazi.. İsteyen paticikde de google da da istedigi bilgiyi bu konuda bulabilir.. Forumlarda ki asil amac kendi dusuncelerini one surmek bu yuzden tepkiliyim.. sadece yazi var ? ee yani ?

Sana ne diyeyimki ben aklımdan birşey geçiyor ama.... Boşver Hymn Sen söyle o kelimeyi :) zııııııı bababababababa huzhuahuauhauhahua[signature][hline]Bir Arnavut Ciğerinden Daha Fazla Sevdiğim Birşey Varsa Oda 2 Arnavut Ciğeridir..
Mesaj tarihi:
şeytancımı oldunuz lan hee :-)
bu arada türk polisini bir kez daha tebrik etmek lazım.çok hassas noktalara değinmişler.mükkemmel bi araştırma yapmışlar.yaz kış postal giyip kedi kanı içiyolarmış.dikkat etmek lazım.[signature][hline]couple of dreams...
Mesaj tarihi:
:).. türkiyenin en iyi davulcularından biri ismi lazım değil..

Beraber beşiktaş ışıklarda karşıdan karşıya geçerken biz tam caddenin ortasındaydık birden yeşil yandı araçlara adamın biri bizi gördü üstümüze üstümüze hızla geldi o zamanlar işte bu satanizm olayları yeni başlamış abim 3 gece nezarette kaldı felan bizde onun yanına gidiyorduk zaten..
Neyse adam sürdü üstümüze

Bizim elemanda erif zaten kocaman bi herif bi de siyah giyinmiş komple neyse araba geldi durdu korna çaldı eleman vurdu kaputa sonra kavga çıktı orda adam araban indi daldı bu Bizim elemana Bizim elemanda adamın burnunu kırınca linç edilmiştik satanist bunlar die :( Harbi linç di yani benim omzumda hala o darp izi duruyordur böyle ufak bi sıyrık izi var geçmiyor 4 yıl oldu..[signature][hline]Bir Arnavut Ciğerinden Daha Fazla Sevdiğim Birşey Varsa Oda 2 Arnavut Ciğeridir..
Mesaj tarihi:
Düzelmiştir inş sonra satanist fln kalmasın[signature][hline]For every action,there's an equal and an opposite reaction..
[b]MSN:[email protected][b]

[b][b]Frostman, 24 Ağustos 2005 01:20 tarihinde demiş ki:

Arkadaslar ben evden server kurdum ama cok dandık oldu.
[/b]
Mesaj tarihi:
Hacı adam satanist değildi o zamanlar işte her gördüklerini satanist die içeri atıyorlardı bizde erifle abimin yanına gidiyoruz bardayken baskın yaptılar içeir atmışlardı abimi biz onu kurtarmaya giderken hastanelik olmuştuk satanist suçlamasıyla bütün esnaf girmişti bize ...[signature][hline]Bir Arnavut Ciğerinden Daha Fazla Sevdiğim Birşey Varsa Oda 2 Arnavut Ciğeridir..
  • Yeni Oluştur...