Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

lotr 3.....

behran

Öne çıkan mesajlar

said:
unity100, 14 July 2003 13:08 tarihinde demiş ki:
isim ver.

Emriniz olur..

mesela öyle bir kitap var ki filmi yapılamaz dersiniz: Otomatik Portakal...

Ama adam yapmış. Sadık ve müthiş güzel...

Sonra The Manhunter, ee, Tarkovskynin Solaris'i ( hem de o imkansızlıklar içinde.. ) Blade Runner, GODFATHER!..

yakın zamanlardan, Fear and Loathing in Las Vegas, Fight Club (Kesinlikle çook sadık kalmış) Requiem for A Dream için aynı şeyi söylüyolar ama yorum yapacak pozisyonda diilim.

Eminim daha çok vardır..

Umarım unity100 beyefendi hazretleri tatmin olmuşlardır...[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk?
Sosyal ağlarda paylaş

ben bi akrabam ile gitmi$tim,izledik 1. filmi,ciki$ta ilk tepkisi $u oldu

"guzel dedigin film bumuydu?faramir en sonda en hayati yerlerine onlarca yara aldi ve halen dovu$meye devam etti,rezalet"[hline]Leathas Level 39 Ranger(Excalibur)
Azmodai, 26 June 2003 08:48 tarihinde demiş ki:
6-7 yildir icinde bulundugum guzel varlik demiste, benide benden almis
Sosyal ağlarda paylaş

puu size o faramir deyil boromir reziller :-P boromiri severdim kardeşide fena deyildi ama filmde resmen adamlar faramirin içine tükürmüş alakasız uyduruk sahnelerde çok aptalca hareketler yaptırıyorlar faramire ki faramir boromirin tersine ağar başlı hareket etmeden önce enine boyuna düşünen sağ duyulu bir adam seneryoyu yazan salak rezil etmiş faramiri.

[Bu mesaj TheSilver tarafından 14 July 2003 22:37 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj TheSilver tarafından 14 July 2003 22:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

kitabina bagli kalinarak eklenti olmadan sadece kesintiler olmus bir film istiyorsan lotr la yani zamanda vizyona giren ve harry potter yada turk lehcemizle hayri pıtır olarak bildigimiz j.k.rowling in eserini takip etmeni oneririm , sahsen cogu kisinin tersine ki okuyorlardir belkide ben besinciyi su an elimde bulunruyor ve okuyorum bakalim forumlarda cikmadan once soylenmis onca haber dogrumu die acaba hagrid olecekmi onu cok merak ediyorum neyse konudan uzaklasmayayim bu arada senin kadar dikkattli bir sinema severin boyle bir seyi kacirdigina (yani aslina bagli kalinarak yapilmis ve guzel die nitelendirlebilecek filmlerin vargi konusu ) gozden kacirmasina hayret ettim , saygılarımla...[hline]Akik nem szeretika maeskakat,
Biz tosan egerek voltak etözö eletükben...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 14 July 2003 13:38 tarihinde demiş ki:
said:
unity100, 14 July 2003 13:08 tarihinde demiş ki:
isim ver.

Emriniz olur..

mesela öyle bir kitap var ki filmi yapılamaz dersiniz: Otomatik Portakal...

Ama adam yapmış. Sadık ve müthiş güzel...

Sonra The Manhunter, ee, Tarkovskynin Solaris'i ( hem de o imkansızlıklar içinde.. ) Blade Runner, GODFATHER!..

yakın zamanlardan, Fear and Loathing in Las Vegas, Fight Club (Kesinlikle çook sadık kalmış) Requiem for A Dream için aynı şeyi söylüyolar ama yorum yapacak pozisyonda diilim.

Eminim daha çok vardır..

Umarım unity100 beyefendi hazretleri tatmin olmuşlardır...[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk?

hayir bak bu ornegini verdigin butun filmler gunluk sartlar ve hayat icerisinde gecen, kostum icin dekor icin kasilmasi gerekmeyen filmler.

sorun bu tur filmlerde degil. sorun epik boyutlardaki filmlerde. ornegin 1588 de ingiliz ve ispanyol armadalari arasinda gecen savasi canlandiran filmlerin hicbiri gercege yeterince uygun degil. neden ? cunku bir tarafa 1200 tane ispanyol kalyonu koyman gerekiyor en azindan. kostumler dekorlar hepsi 16. yy olmali.

ya da conan. ileri maceralarinda her bir macerasinin bir yerinde yuzbinlerce kisiyi iceren savas sahneleri anormal sekil ve yeteneklerde canavarlarla buyuculerle carpisiyor.

bu sunun gibi birsey. yildiz kenterin bi ara sahnelemeyi cok sevdigi 3 saatleri asan "monolog" seklinde tek kisi oynanan akillara zarar oyunlarini mi sinemaya aktarmak daha kolay yoksa yukarida saydiklarimi mi. bu oyunu beyaz perdeya aktarmak icin bir tane saglam ceneli aktor, bir de ev ortami dekoru kurman yeterli.

iste bunun gibi, su an gercekte var olmayan ortamlarin, olaylarin kisilerin ve donemlerin yansitilmasi gereken filmlerde hicbir zaman orjinal esere sadik kalinamamistir bugune dek.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Leathas, 14 July 2003 15:08 tarihinde demiş ki:

"guzel dedigin film bumuydu?faramir en sonda en hayati yerlerine onlarca yara aldi ve halen dovu$meye devam etti,rezalet"[hline]Leathas Level 39 Ranger(Excalibur)

boyle seyler gercek hayatta da olmus olaylardir adrenalin etkisi altinda yaralari hissetmemek mumkundur. ayrica kalp fonksiyonunu durdursa dahi vucut hemen olmez.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 15 July 2003 12:17 tarihinde demiş ki:
iste bunun gibi, su an gercekte var olmayan ortamlarin, olaylarin kisilerin ve donemlerin yansitilmasi gereken filmlerde hicbir zaman orjinal esere sadik kalinamamistir bugune dek

Yüzüklerin efendisinde sadık kalınmayan şeyler dekorlar mekanlar filan diildi zaten. Hatta en sağlam olanlar onlardı aşağı yukarı. Savunacak bi tarafı yok yani. Ha dersin ki filmi HERKESİN izleyip beğenmesi gerekiyosu böle yaptılar. Ona eyvallah derim. Başka türlü de demem.[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 15 July 2003 12:18 tarihinde demiş ki:
said:

boyle seyler gercek hayatta da olmus olaylardir adrenalin etkisi altinda yaralari hissetmemek mumkundur. ayrica kalp fonksiyonunu durdursa dahi vucut hemen olmez.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

biraz uste bakarsan goreceksinbki bu tip bir filmi ornek vermisim sana ve harry potter filmi hicde gunluk hayatta gecen tiplemeler ve benzeri ogeler barindirmiyor neyse diger konu ise insanlarin dem vurdugu elestirdigi sey filmin cekildigi mekan ya da efectler deil soz konusu olan temanin deismesi konunun deistirilmesi karakterlerin kisiliklerinde oynama yapilmasi olmadik eklentiler yapilmasi idi biraz daha dikkatli okumani ve izlemeni tavsiye ederim , saygılarımla...[hline]Akik nem szeretika maeskakat,
Sosyal ağlarda paylaş

zati basta soyledigim sey buydu ve kimine gore guzeldir kimine gore kotu bir film ama elinde o kadar butce ile daha basarili nasi yapabilirimi denemis adam bu yuzden kayıplar basliyor adam eklenti yapim biraz biraz daha guzellestirim derken batirmis budur elestrimiz ha evet bu kadar basit bir kitap olmadi icin ki okuyucu kitlesi de epey7 fazla olan bir kitap oldugu icin yapilmamaliydi bence uyarlanmamali idi...[hline]Akik nem szeretika maeskakat,
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Asaygun, 16 July 2003 01:46 tarihinde demiş ki:
said:
unity100, 15 July 2003 12:18 tarihinde demiş ki:
said:

www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

biraz uste bakarsan goreceksinbki bu tip bir filmi ornek vermisim sana ve harry potter filmi hicde gunluk hayatta gecen tiplemeler ve benzeri ogeler barindirmiyor neyse diger konu ise insanlarin dem vurdugu elestirdigi sey filmin cekildigi mekan ya da efectler deil soz konusu olan temanin deismesi konunun deistirilmesi karakterlerin kisiliklerinde oynama yapilmasi olmadik eklentiler yapilmasi idi biraz daha dikkatli okumani ve izlemeni tavsiye ederim , saygılarımla...[hline]Akik nem szeretika maeskakat,

heri potir benim bahsettigim tarzda bir film degildir. soyle biraz bakarsan eger heri potira, filmdeki herseyin cok "ingiliz" oldugunu goreceksin. tiplemeler olaylar ortamlar binalar kostumler. bu zibidilerin ucarak gittigi obur alemlerdeki okul bir ingiliz satosundadir. ogrenciler bugun ingilterede yatili okul ogrencilerinini giyindigi gibi giyinir. oyuncu sayisi 20-30 buyuk ve 100-200 veledi gecmez. artik fon arkasinda havada adam ucurmak ve bir iki efektle hokkabazlik yaptirmak bilg. tekn. sayesinde sorun degil.

fakat lotr, conan gibi filmlerde durum farkli. bu tur epik yapimlarda vurgulanmasi gereken ana karakterler coktur. insanlarin buyuk sayida yasadigi sehirlerin olusturulmasi, bu sehirlerde yasayan insanlarin olmasi ve sanki normal bir seymis gibi gunluk yasamlarinda olmalari gerekir. savaslarda yuzbinlerce kisi olur bu bir bilgisayarda birkac kisinin goruntusu cogaltilarak ha deyince yapilmaz, aksi takdirte surreal gorunur belli olur. bilgisayar efetkleriyle bu tarz seyleri yapmak ileri derecede detay isteyeceginden cok pahali ve zahmetlidir.

dolayisiyla sen bir lotr, bir conan gibi epik olcekteki seylerle heri zoptir gibi bir ingilterede ingiliz ortaminda gecen, ingilizler icin yazilmis kucuk capli bir seyi karsilastiriyorsun. ikisi bir potada erimez.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

ama aslinda seninde kacirdigin burda milyon ana karaktewrin olmayisi tersine irklarin olusu ve belirtilen irklarin genel bir kisilik ozelligi yansittigi idi ha daha basite indirgedigin zaman film basina ana karakter die yorumlayabilecegin insan sayisida hicde 100-200 kisiye vurmaz tersine 20-30 kisi etrafinda doner ve evet dedigin gibi oole birilerini ucurmak zaten varolmus yerlerde bir set hazirlamak o kadar zor deil amma velakin harcanan paralar soz konusu olunca aradaki farki gorursun , demem oki zaten herseyi ile hazirlanmis kurulu bir duzen karakterleri tolkien kitabinda vermis adama bunlara ekleme yapmak senaryoyu gelistirmez tersine kurulu dengeleri yikar o kadar , saygılarımla...[hline]Akik nem szeretika maeskakat,
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Asaygun, 17 July 2003 01:07 tarihinde demiş ki:
ama aslinda seninde kacirdigin burda milyon ana karaktewrin olmayisi tersine irklarin olusu ve belirtilen irklarin genel bir kisilik ozelligi yansittigi idi ha daha basite indirgedigin zaman film basina ana karakter die yorumlayabilecegin insan sayisida hicde 100-200 kisiye vurmaz tersine 20-30 kisi etrafinda doner ve evet dedigin gibi oole birilerini ucurmak zaten varolmus yerlerde bir set hazirlamak o kadar zor deil amma velakin harcanan paralar soz konusu olunca aradaki farki gorursun , demem oki zaten herseyi ile hazirlanmis kurulu bir duzen karakterleri tolkien kitabinda vermis adama bunlara ekleme yapmak senaryoyu gelistirmez tersine kurulu dengeleri yikar o kadar , saygılarımla...[hline]Akik nem szeretika maeskakat,

lotr 1 de daha filmin en basinda yuzuk icin yapilan savaslari anlatan sahneleri gormedin mi. 2. filmde entlerin yuruyusu ve orda olan savas ?[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

ben son film 4 saat olacak diye bir duyum aldım.
olsun,hatta herşeyi düzgün yapsalar 6-7 saat olsun.
bakalım frodo'nun yüzükle,hüküm dağının zirvesinde başbaşa olduğu sahneyi nasıl yapacaklar.
orda aynı anda çok şey anlatmaları gerekcek..karışabilir.
gollum saldıracak hızla,aynı anda sauron onlardan haberdar olacak,nazguller hemen fırlayacak.savaşta sauronun komutanları afallayacak falan...ühüüü bisürü şey nasıl yapcak bakalım.
bu arada Boromir,kesinlikle en sevdiğim karakterdir.(gandalf'ın yeri ayrı tabi) daha doğrusu kendime yakın bulduğum.Ben olsam kesin bir geçirirdim Frodoya hop yüzük bende takarım,ne kralı tanırım ne gandalfı peh
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Eraq, 17 July 2003 15:11 tarihinde demiş ki:
said:
TheSilver, 14 July 2003 22:41 tarihinde demiş ki:
tama oradada boromir yazıyor zaten :-P

yalancı :-P[hline]horacegoesskiing, 15 July 2003 00:51 tarihinde demiş ki:
skini göremedim..

[Bu mesaj Eraq tarafından 17 July 2003 15:11 tarihinde değiştirilmiştir]

bana yalancı ha seni düelloya davet ediyorum elidveniyel dirtane patlatır şapadak... :)
Sosyal ağlarda paylaş

lotr 1 de daha filmin en basinda yuzuk icin yapilan savaslari anlatan sahneleri gormedin mi. 2. filmde entlerin yuruyusu ve orda olan savas ?[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

lotr 1 de aslinda kitapda olmamasina ragmen frodo yu kurtaran kisinin kim olduguna dikkat etmedinmi ya da nazgul u kitabin sonunda incitebilecek tek silah olan kilici aragornun yabanda dolasirken rastladim edasinda ortaya cikarisini gormedinmi ya da kesintiye ugrayan milyon yeri ya da elflerin aslinda ruhen ve kisilik olarak bakis acisini konusmalarini ne kadar yanlis yansittiklarini ya da ikinci filmde wolfriderlarin aslinda hic bir zaman kitapta olmadan ortaya cikisini ya da kitapda migfer dibi olarak gecen helms deep e cekilislerini nasilda korkakca bir karara bagladiklarini ama aslinda kitapda hic de oole olmadigini yigitce cenge gittilerini , aragorn un kilit adamlardan biri olup hic bir zaman dusmeden ayakta kaldigi ve hatta savasin yonunun onun hareketleri dogrultusunda olup herhangi bir zayifligi ile olayin bitecegi aklina gelmedimi sana daha milyon ornek sayarim ama bunla bir yere gidemeyiz bak bastan az ve oz olarak soolim kitap filme cevrilmemeli idi ya da cevrildi ise bile ekleme yapilacaksa kitabin ozune karakterlerine dokunulmadan olmaliydi , saygılarımla...
ps : soyledigins eyler gozumden kacmadi yalniz yapilmis olan bunca rezillikten sonra iki sahne guzel die filme guzel demem ben tamamini goz onune serip irdeliceksen isin boyutu deisir, saygilar...[hline]Akik nem szeretika maeskakat,
Sosyal ağlarda paylaş

ta topicin basindan itibaren kac defa soyledim, kisilerin karakterleri ve kitap icerisindeki spesifik kisilerin niteliklerini iyi yansitmamis olabilirler, fakat elf, dwarf, wizard gibi kelt folklorunde olan kavramlari gercege mukemmelen sadik kalarak yansitmislar diye.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...