metboy Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 twistedemo ile gayet mutlu bir çiftiz. not: 2 seneye yakın bir süredir çıkıyoruz. dipnot: ilkokul 1'den beri tanışıyoruz.[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Maşallah maşallah nazar değmez umarım[signature][hline]Unutulduğun Zamanlarda, Arkana Dönüp Bir Bak, Bakalım Neler Göreceksin...? Msn Spaces Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 off bea pekaziz yazsını okuyunca ahmet altanın kitabi gibi geldi aşk anlatmış valla tebrıler :)[signature][hline]DN 41 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 said: metboy, 08 Eylül 2005 22:12 tarihinde demiş ki: twistedemo ile gayet mutlu bir çiftiz. not: 2 seneye yakın bir süredir çıkıyoruz. dipnot: ilkokul 1'den beri tanışıyoruz. maşallah maşallah siz evlenırsınız abi bu gidişle[signature][hline]DN 41 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 said: Lexius, 08 Eylül 2005 19:11 tarihinde demiş ki: ne demiş xxx mutlu aşk yoktur sevenler ateşe yürür bile bile :P [signature][hline]zebani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 said: metboy, 08 Eylül 2005 22:12 tarihinde demiş ki: twistedemo ile gayet mutlu bir çiftiz. not: 2 seneye yakın bir süredir çıkıyoruz. dipnot: ilkokul 1'den beri tanışıyoruz. evlilik naspitir inş..[signature][hline]zebani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 evlenirken ilk buraya yazıcağız merak etmeyin ;)[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 nıkah şahıdın de patilerden biri olsun :)[signature][hline]DN 41 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Mutlu aşk yoktur sevenler ateşe yürür bile bile... Bir dilek tut bari benim için sadece huzur dile... Bu sözler çok hoşuma gider paylaşim dedim bende.[signature][hline] "Unutulmuş Muydum Alışıyormuydun Yokluğuma Beklenmiyormuydum Kalbinimi Yordum Bunca İş Güç Arasında..." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Beyler makara için açmamıştım ama makara çekiyorsa canınız yapın doyasıya[signature][hline]Mutlu biten aşk yoktur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pergamum Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 var kardeşim öle bşy!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
medusa748 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 louis aragon'a katılıyorum gerçekten.[signature][hline]The bittersweet taste of fate We can't outrun the past Destined to find an answer A strength I never lost I know there is a way My future is not set For the tide has turned But still I never learned to live without regret. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 vardır vardır.yoksa sarkı yapmazlardı... EZGİNİN GUNLUĞU-MUTLU ASK VARDIR[signature][hline]Her dişi antiöstro olarak dogar,onu ailesi veya cevresi ostrolastırır:.......... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-pinkmartini Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 aragon diyince bizim kılıççı aragon sandım noluyo dedim. Adam o kadar konuşmuşmuydu dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
schwarz_engel Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 bence war..çünkü genelde aşk insanı mutlu edio we saten hayatn bir anlamıda aşk yani hayatımızn 3 te 2 sini aşk oluşturuomuş ..yani ben bilim adamlarının yalancısıyım:) ama ne bilimm ewlenrken birilerini gördüümde aşk oldukları içn ewlendiklerini düşünüo mantiken.yani mutsus aşk sadece filimlerde olabilr fasla film islemessenis belki mutlu aşk yoktur demessinis..ehehu en asndan bu benim düşüncem sis ne düşünrsenis düşünün ben karşmim..:)[signature][hline]free to manipulate when i stipulate that's my prerogative Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 çünkü aşk yoktur..[signature][hline]HeadShot Studios S.D.N. Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 babacum I KİSS YOU[signature][hline]:."You could be my unintended" Çöl çiçeği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 var var hepsi var :)[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spwan Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Varda senle bana hiç uğramamış demekki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 olmayan şey nasıl uğrayabilir? aşkın tnaımını yapın bana? yada önce ben yapayım, hatta bir 19. yy feylesofu olarak Arthur Schopenhauer'in sözleriyle açıklasam daha doğru olacak "...Oyunun (inmsanların karşılıklı duygularının etkileşimi doğrultusunda ortaya çıkan davranışlar) senaristi olmasa da amaçlarının farkıdna olan ödünsüz merci, İRADE'dir. İrade, bütün canlı türlerin ideal tipinin korunup hayatta kalmasını sağlama kaygısını taşır. Türün bireyi (insan-hayvan) içinde irade tarafınsan içgüdü halinde yerleştirilmiş dürtülerin doyum doyum taleplerinin edilgen hizmetçisidir. Türün korunup devam etmesi bakımından tayin edici önem taşıyan "cinsel dürtü"nün tamamlayıcısı "cinsel sevgi"nin (aşk), dikkatle değerlendirilmesi gereken mutlak ya da nispi özellikleri, uyulması gereken kuralları vardır; bu oyun kurallarını, "türün aleyhine" sonuç almaksızın, kimse ihlal edemez. bu yazı Aşkın (cinsel sevginin) Metafiziği adlı kitabın arka kağpağından alınmıştır.. kitabı okuyuncaya kadar farklı cinsten insan ilişkilerine romantik (duygusal) bir yaklaşım sergilerken bugün de geçerliliğini koruyan ve tutarsızlık buhranına girmemiş bu kitabı okuyarak eş-cins ve karşı-cins ilişkilere yaklaşımımı biraz daha gerçekçi bir seviyeye taşıdım. şu anda hem duygusal hem gerçekçi olarak bu ilişkilere bakabilyorum ve bazı şeylerin farkındayım. aşk diye bişr şey yok. aşk insanın uydurduğu bir olgudan öteye geçememktedir. kadın ve erkeğin cinsel dürtülerini ve idlerini aldık isim verelim dedik insanların kulağına iğrenç gelemsin diye aşk dedik.. oldu canım.. sadece maske takıldı başka hiç bir şey yok her şey bir cünsel dürtü ve bu dürtü içerisindeki insan denen varlığın kıvranmasıdır. bizi hayvanlardan ayıran özellik içgüdülerimizin yanında duygularımızı ve düşüncelerimizi sentezleyebilme kabiliyetidir. yoksa hayvanlarda da aşk var ama tek eşli bir aşk değil bu türünün devamını sağlama amacına yönelik bir aşk ve insanın en iç kısmında yien bu sebep yatar. aseksüel insanlar aşık olmaz. homoseksüel ve heteroseksüeller aşık olur. daha doğrusu aşık olduklarını sanırlar halbuki o büyük aşklarını bir süre soırna unuturlar.. unutamayanlarda var ama bu da sapkınlık olarak prikoloji literatüründe yerini alır. aşk mış bana mı aşk? değil.. kimseye aşk.. aşk yoktur, cinsel dürtüler ve onalrın dışa vurumu vardır.[signature][hline]HeadShot Studios S.D.N. Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
N-c Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 yok bea aşk güzel be=)[signature][hline]bzn yorumsuzluk bi çok yorumdan daha iyidir söyliceiniz bir sözünüz yoksa susun yeter! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 babacum, iyi hoş diyorsun da, herkesin hayatı, yaşadıkları, hissettikleri farklı, hepsine belirli bir sınıflandırma yapmak mümkün mü? herkesin aşk tanımı da farklıdır, herkesin amacı, bakış açısı, yöntemi farklı. her hissi tek ve mutlak bir biçimde sınıflandırmak bence mümkün değil. bu yüzden ben derim ki aşk var. kimisi bir kız görür, ve onu öptüğünü hayal eder. aniden. durup dururken. evet bu cinsel bir dürtü olabilir, ama bu kirli veya utanılcak/sakınılcak bişey değil ki? insana bir dürtüden fazlasını yaptırtabiliyor bu his, insana şarkılar, şiirler yazdırabiliyor, geceler boyu ağlatabiliyo, mutluluktan çıldırtabiliyo. yaratıcılığının maksimumuna varıyo insan, kendini aşık olduğu kişiye adıyo, öl dese ölecek raddeye varıyo. evet kıvrandırıyo aşk, ama o mutluluk uğruna kıvranmaya değmez mi? maske veya değil, bütün bunlar bi cinsel dürtü yüzündense, en büyük edebi eserler, en güzel şarkılar bu dürtü sayesinde yazıldıysa, helal olsun, o cinsel dürtüye de aşk densin, kutsal kabul edilsin, çünkü insanın içindeki en iyi yanları ortaya çıkarıyo, ve eşi benzeri olmayan bir mutluluk veriyo. hayvanlar mı? belki onların da şiirleri vardır :)[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 e var zaten.. tavus kuşunun erkeği nasıl kabarır gördün mü ya da bir dişi için güreşen antilopları, hiç karkagı şarkı söylerken durdun mu? bir d emart ayında kedileri cinsel dürtü utanılacak bir şey de demedim.. ben utanmıyorum.. bu aşk dediğim şey kapitalist düzenin yarattığı dandik günlere benziyor, sevigliler günü anneler günü vs (bu farklı bir konu ayrı bir başlıkta tartışırız) yok öyle şey kendinize gelin kandırmayın kendinizi[signature][hline]HeadShot Studios S.D.N. Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 var mı yok mu şimdi anlamadım :) evet tavus kuşları bile yapıyo, biz de yapıyoruz? ayrıca bu "cinsel dürtü"yü duyduğumuz kişiye, başka yönlerden bir hayranlık da besleyebiliriz, konuşması, davranışları, düşünceleri..ona şefkatli, dikkatli, nazik davranırız. bunun tamamı cinsel dürtüden mi kaynaklanmaktadır?bir kızla bir erkeğin herhangi bir muhabbeti bunun üzerine mi kuruludur? sevgi diye bişey var mı acep? ikisi bir arada olunca bi ilişki olabilir mi? o ilişki ilerleyip evlilik olabilir mi? o evlilikten bir de çocuk doğar mı? o çocuk buraya gelip "yalan dostum aşk diye bişey yok" diye yazar mı :)[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 zaten tek eşlilik dediğmiz şeyi de insan uyfdurmuştur.. normalde bir erkek birden fazla kadını dölleyebilri ama bir kadın sadece bir erkek tarafıdnan döllenebilir ki sırf bu yüzdendir erkekler sosyal hayatta abaza diye adlandırılır genelede halbuki tek eşlilik diye bir oldgu olmasaydı o zaman ortada böyle bir şey de olmayacaktı.. evlilik müessesesi de olmayacaktı (sanmayın ki tek eşlilik karşıtıyım.. değilim ama gerçek olan da bu)[signature][hline]HeadShot Studios S.D.N. Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar