fab Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 öğlen saatlerinde birşeyler yemek için önce mecidiyeköy de bir yere girmiştik. yemeğimizi bitirmiş çayımızı içerken garsonun gelip efendim cuma namazı dolayısıyla dükkanı boşaltmamız gerekiyor lütfen 10 dakka içinde çıkarsanız seviniriz demesi üzerine fazlada üstünde düşünmeden hesabı ödeyip çıkmıştık. daha sonra bir yakınım ile birlikte yine mecidiyeköy de ki bir teknoloji mağazasını (mecidiyeköyün göbeğinde yepyeni büyük bir mağaza) geziyorduk. herşey güzel giderken üst kata notebookları incelemek için çıktığımız da o katın sorumlusu arkadaş hemen önümüze dikilerek. kusura bakmayın bakmanıza sadece 5 dakka izin verebilirim daha sonra cuma namazına gideceğimiz için mağazayı kapatıcaz dedi. bu konuşmanın ardından tamam cuma namazınızı tabii ki kılabilirsiniz ama burada bir eleman bulunduramıyormusunuz siz namazdayken müşterilerle ilgilenicek dedim. görevli kişide beyfendi inanan insanlarda var, bu bizim şirket prensibimiz dedi. bizde inaniyoruz ama bu inanmakla ile ilgili değil dedim. ben şaşkınlık içinde kaldım. ve sinirle mağazadan çıkarken gözüme bayan elemanlar takıldı acaba onlarda mı cuma namazına gidiyor diye düşünmeden edemedim. sonuç olarak herkes inancının gereklerini yerine getirmekte serbesttir. ama bunu arabistan'da yaşıyormuşcasına müşterileri mağdur ederek, onların inançlarını sorgulamaya kalkarak yapmak doğru değildir. ayrıca bu olayını yaşadığımız bir bakkal yada bir berber olsaydı bunu anlayabilirdim. ama bunu içinde 15 eleman çalıştıran olan bir mağazanın yapması beni çok şaşırttı.[signature][hline]mesela beş *oky
Lancelion Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Bu aralar amma çok ilginç olaylar oluyor böyle.. Yinede yapılan yanlış bence,eskide kaldı o "Cumaya gittim gelcem" olayları..Başka bi eleman bulundurabilirler..
tamirci Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 bişey diycemiycem şimdi belki bayan elemanlarıda orda yanlız bırakmak istemiyolardır. neme lazım harb olur darb olur...[signature][hline]Bundan böyle herşey daha güzel olacak!
Madcat Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 ben olsam bi yerlere şikayet ederdim o tür insanları kovacak cinsten bir hareket yapan işyerlerini..[signature][hline]Madcat.. BabacumMostors, 31 Ağustos 2004 15:32 tarihinde demiş ki: kuku peşinden koşmayın ideallerinizin peşinden koşun (not: kuku bir ideal deildir)
xueshen Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 derin devlet statüsünde artık bu olaylar[signature][hline]paraaaaa kazannnnnnnn tıkla ibuxdan hem araştır öğren hemde para kazan , tıkla ayda en aşşaa 24 dolar kazannn herkez kazanıyor neden sen kazanmayasınki tıkla kazan olmadı merak ettin at bir pm anlatayım sana bonustan daha karlı bir iş bu [Bu mesaj xueshen tarafından 03 Haziran 2005 14:43 tarihinde değiştirilmiştir]
MeSh Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 *!Düşünür* Cidden babamın Libya maceralarını aratmayacak davranışlar sergilenmiş. Nedir ki bu? Eleman alırlarken "Günde 5 vakit namaz kılmalı" gibisinden bir şart eklemişler herhalde 15 elemanlı bir mağazada aklıma başka bir şey gelmiyor. Bu konuda hükümetten girer izlediği politikalardan çıkarım da izin vermiyorlar neyse diyelim.. Bu da geçecek.[signature][hline]Meshcharakou -ElitE-
knoxville Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 yorumlarında haklısın. sonuçta o tarz bi mağazanın bunu yapmaması gerekirdi. arabistan deil ki bura.[signature][hline]*reading screen* "To Start Press Any Key". Where's the ANY key? I see Esk [ESC], Catarl [CTRL], and Pig-Up [PGUP]. There doesn't seem to be any ANY key. Woo! All this computer hacking is making me thirsty. I think I'll order a TAB. *presses TAB key* http://opethized.blogspot.com
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Yakında cumaları borsada kapanır.[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. Nostalji Mp3 : Manfred Man-Doo wah | arşiv***
dreagloth Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Dicek bişey yok iyiki benim başıma gelmemiş çünkü ben pek rahat duramazdım.[signature][hline]Şino Mori.
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 hakkaten ilginç, yani cuma namazı kılmayan birilerini tut oraya yarım saat bir saat gözkulak olsun. gelen müşteriyi kovalamak bence patronun isteyebileceği bişi değil. bu arada dükkanların isimleri neler?[signature][hline] Kedileri seviyorsan buraya tıkla.
demirbilek2 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Istedigin saatte isyerini kapatma ozgurlugu var Turkiye'de hic bir sey yapamazsin. kabullencen. demokrasi bu zaten, o da senin cuma'ya gitmemeni kabullenecek. Baska bir alternatif yok zaten. ha bir daha oradan alisveris yapmazsin, adamlar da bir musteri kaybetmis olur. Cok musteri kaybederlerse belki bir eleman birakirlar cumalari. Ya da sikayet mektubu falan gonderebilirsin. Baska bir cozum gelmiyor aklima. [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 03 Haziran 2005 15:15 tarihinde değiştirilmiştir]
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 cuma saati içinde müslüman kişinin(bay) namaza gitmek yerine çalışması haramdır; islam dininde. onun gereğini yerine getirmişler. garipsenecek bir durum değil. bazı işyerleri bayan personel kullanarak dükkanını açık tutmayı tercih ediyor. mesela yahudilerde dini günlerinde çalışmama konusunda çok katıdır. migros ta vs. böyle bir uygulama göremessin veya devlet dairesinde (gerçi öğle tatili vardır). bence garipsenecek bir durum değil hatta eski zamanlarda insanların dükkanlarını kapısına kilit vurmadan namaza gittikleri anlatılır. (osmanlı tarihindede okudğumu hatırlıyorum)[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Natural Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 hah söyleyincede komplo teorisyeni gençlik oluruz zaten.[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 ha ayrıca o zman bende devlete dava çayım; öğlen saatinde niye telefon faturası yatıramıyorum diye. orda çalışan kişi öğle yemeği yiycez kapalıyızda diyebilir, cumaya gidiyorumda diyebilir ben arasında bir fark göremiyorum.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Nimloth Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Cuma namazına hakarettir bu olay. Öyle şeytan icadı satan yerlerde çalış, sonra cuma'ya git. Günah lan.[signature][hline]Breaking into the hell or heaven i don't mind Suspect creator is to be judging right
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 müslüman kişinin yapacağı edeceği beni ırgalamaz. inançları için yapıyordur orası da beni ırgalamaz. benimle alakalı olan sadece cuma namazı saatinde cuma namazı kılmayan insanlar için (kılmamasının sebebi de kimseyi ırgalamaz) orda bir kaç kişiyi bekletmiyor olmaları. isteyen istediği gibi kapatır dükkanını tabi ki, ama müşteri kaybederler garip olan bu. said: forgiver, 03 Haziran 2005 15:16 tarihinde demiş ki: orda çalışan kişi öğle yemeği yiycez kapalıyızda diyebilir, cumaya gidiyorumda diyebilir ben arasında bir fark göremiyorum. doğru bir fark yok zaten. ama özel sektörde birisi önce yer birisi sonra yer, bir şekilde dükkan açık kalır. [signature][hline] Kedileri seviyorsan buraya tıkla. [Bu mesaj Rahan tarafından 03 Haziran 2005 15:22 tarihinde değiştirilmiştir]
xueshen Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 said: fab, 03 Haziran 2005 14:39 tarihinde demiş ki: görevli kişide beyfendi inanan insanlarda var, bu bizim şirket prensibimiz dedi bu laf beni sinir etti[signature][hline]paraaaaa kazannnnnnnn tıkla ibuxdan hem araştır öğren hemde para kazan , tıkla ayda en aşşaa 24 dolar kazannn herkez kazanıyor neden sen kazanmayasınki tıkla kazan olmadı merak ettin at bir pm anlatayım sana bonustan daha karlı bir iş bu
Werewolf Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 said: Rahan, 03 Haziran 2005 15:20 tarihinde demiş ki: doğru bir fark yok zaten. ama özel sektörde birisi önce yer birisi sonra yer, bir şekilde dükkan açık kalır. Cuma namazı erkeklere farz olduğundan böyle bir uygulama olmaz.[signature][hline]CEO of the Holy Inquisition Corp "Biz insan yakıyoruz."
Apache Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 kedide yakında cumaları forumu kapatacakmış[signature][hline]shinsetsu desu.. WoW - Apache - Burning Legion
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 eheh kapatsın zaten post kasiyo millet cuma saatinde günah walla[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Araba200 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 ya bak bu konu fazla tutmaz . sole magzadayken bi cıplak kız koştursaydi filan ne gzl olurdu :D
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 said: Rahan, 03 Haziran 2005 15:20 tarihinde demiş ki: benimle alakalı olan sadece cuma namazı saatinde cuma namazı kılmayan insanlar için (kılmamasının sebebi de kimseyi ırgalamaz) orda bir kaç kişiyi bekletmiyor olmaları. isteyen istediği gibi kapatır dükkanını tabi ki, ama müşteri kaybederler garip olan bu. iş yeri sahibi bunu göze almış demekki, sonuçta kamu dairesi değil özel işyeri; kimse zorla çalıştırmak zorunda değil dükkanını, hem fikirizde zaten bu konuda şu açıdan bak adam açık bıraktı diyelim, cuma namazı kılmadığı için, manevi olarak rahatsız olacaktır, maneviyatınıdan ödün vermektense maddiyatı seçmiş, bence doğru bir karar.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 said: Werewolf, 03 Haziran 2005 15:26 tarihinde demiş ki: Cuma namazı erkeklere farz olduğundan böyle bir uygulama olmaz. sorun cuma namazında değil, insanların inançlarında da değil. farz olup olmamasının konuyla da zerre alakası yok. dükkanı bekleyecek cuma namazı kılmayan bir kişiyi(hristiyan musevi ateist veya cuma namazı kılmayan müslüman) işe aldın mı olay çözülür, ne para kaybı olur ne de müşterileri kış kışlayıp sinir edersin. gayet basit bir çözümü varken bu şekilde davranmaları garip olan. said: forgiver, 03 Haziran 2005 15:35 tarihinde demiş ki: şu açıdan bak adam açık bıraktı diyelim, cuma namazı kılmadığı için, manevi olarak rahatsız olacaktır, maneviyatınıdan ödün vermektense maddiyatı seçmiş, bence doğru bir karar. tamam seçebilir kendi şirketi isterse bir hafta kapatsın. ama bu şekilde davranması beni rahatsız eder. müşterilerin tümünü önemsemediği anlamına gelir ben de ordan boş cd bile almam. [signature][hline] Kedileri seviyorsan buraya tıkla. [Bu mesaj Rahan tarafından 03 Haziran 2005 15:38 tarihinde değiştirilmiştir]
tunch Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 said: Abandoned, 03 Haziran 2005 15:17 tarihinde demiş ki: Cuma namazına hakarettir bu olay. Öyle şeytan icadı satan yerlerde çalış, sonra cuma'ya git. Günah lan. hahaha süper bu.. bizde kapatıyoruz cuma vakti mağazayı.. kimsede laf etmedi niye kapatıyonuz diye :)[signature][hline]www.kemirgen.net DynamicK, 26 Mayıs 2005 00:31 tarihinde demiş ki: bırah ya turklere erken bosalıyo diyen milletin takımı kazandı
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 said: Rahan, 03 Haziran 2005 15:35 tarihinde demiş ki: kapatsın. ama bu şekilde davranması beni rahatsız eder. müşterilerin tümünü önemsemediği anlamına gelir ben de ordan boş cd bile almam. ihtiyacın varsa boş cd bile alırsın, sonuçta haftada bir gün 1 saat kapatan bir dükkan; onlarca dükkan varken oraya gidip burası niye kapalı diye şikayet etmek mantıksız. işi inada bindirip almayadabilirsin, gidip başka yerden ucuza veya pahalıya da alabilirsin, tıpkı dükkan sahibinin o saatte, iş yapma veya yapmama hakkına sahip olduğu gibi o saate açmayıp maddi açıdan zarar eder veya etmeyede bilir; günün her saati satış yapan bir dükkan değilse ama manevi açıdan içi rahat olan bir insanın çalışma performansını ve o insanın sahip olacağı huzuru, $ la ölçmek anlamsız olur. devlet dairelerinde de öğlen tatilini kaldıralaım o zma veya özel şirketlerdeki gibi vardiyalı yapalım; sonuçta devlet dairelerinin ülkeye katkısı maddi açıdan, o dükkandan daha fazladır. ama şöyle düşün bütün gün çalışan bir memur öğlen arasında 1-1.5 saat çalışmayarak geriye kalan vakitte daha iyi bir performans sunar. maddiyat her zmaan önemlidir ama bir şirketi ayakta tutan çalışanların performansıdır. çoğu özel şirkette cumartesi günleri tatil değil, insanlar ofla puflaya işe gidiyo ne kadar performans beklersin.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Öne çıkan mesajlar