Kumadam Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Gidilen yol, yol değildir! Futbol gibi son derece basit olan bir oyunu bu kadar karmaşık hale sokabilmemiz aslında takdire şayan bir yetenek olsa da yaşanan gelişmeler ve kişilerin gitgide kutuplaşması bana göre doğru yolda olmadığımızın bir göstergesi. İlk defa foruma bir başlık açarken hiç zorlanmadan ilk akılma geleni benimseyebildim bu şekilde. Futbol'un ne olduğunu unuttuğumuz şu dönemler de, yapılan yanlışların üzerine başka yanlışlar ile giderek bir kısır döngü için de sonuçsuzluğa doğru yol alıyoruz. Çok eski değil, kendi çocukluğumu hatırladığımda bir Galatasaraylı olarak, Fenerbahçeli, Beşiktaşlı ve diğer takımları tutan arkadaşlarımla bir arada maça gider, yengi ve yenilgilerimizi hayat neşemize katar, ne kişiliklerimize ne de değerlerimize saldırmadan yorumlarda bulunurduk çocuk aklımızla. O dönemler de evlerde televizyon yok, maçlardan sonra saatlerce süren futbol'un! tartışıldığı programlar yok. Köşe yazarları tarafsızlıkları ile övünüp, bir takımın yandaşlığının imasını bile hakaret olarak kabul ederlerdi o dönemlerde. İşte o günlere baktığımda hepimiz tuttuğumuz takımın başarılarını takip eder, rakibimizin başarısını kutlar, seneye görürsünüz sizden öteye geçmezdik. Tribünlere girişlerde üst araması olmaz, herkes birbirine saygılı bir şekilde giderdi. Dışarıdan aldığın çekirdeği bir bardak suyu yanında oturan diğer takım taraftarı ile paylaşır, devre arasında birlikte giderdin suyoluna. Atletico Madrid – Beşiktaş maçını dün gibi hatırlıyorum radyo'dan annemizden gizli dinlerken Beşiktaşlı kardeşimle. Atılan golün sevinci ile birbirimize sarılıp odamız da zıplayarak annemi uyandırıp elimizden radyonun alınması ile yediğimiz azarı ve tokadı. Ya da Avrupa Avrupa duy sesimizi diye Fenerbahçeli arkadaşlarımla omuz omuza bağırdığımızı Kadıköy'de. Çok hayali değil mi? 1970'lerin başından bahsediyorum arkadaşlar çok eski değil. Artan medya, magazin'in, şişirme haber haberciliğin, etik değerleri kaybetmiş basın'ın yayılımı ile bozulan bu süreç şu anda aynı şehir takım taraftarlarının birbirlerinin statlarına girememesine kadar vardı. Her şeyi ile özendiğimiz Avrupa'nın takım milliyetçiliği gibi en gereksiz şeyini benimsedik, benimsenebilecek birçok farklı şey varken. Artık bir kulübün taraftarı isen diğerini düşman kabul eder hala geldik. Başlarda sadece ben-sen derken artık biz-siz der olduk. Kendi başımıza cumhuriyetler, kurtarılmış bölgeler inşa ettik. Bu 20 sene de ne değişti peki. Her şeyin kolaycılığına kaçmaya başladık en başta, kısa yoldan zengin olma hayalleri ile başkalarını kazıklamaya çalıştık kendimizce. Bir anda yeni zenginler türedi paranın parayı çekmesi gibi. Her şey etkilendiği gibi futbol'da etkilendi bundan. Önceleri takım sevdasına yapılan fedakarlıklar bir yana bırakıldı, kara para aklandı kulüplerimizde. Mafya vari başkanlar türedi her şeye hakim. Çekirdek kabuğunu yere atmayan futbol seyircisi her şeyi atar hala geldi tribünlerden sahaya. Çözüm çok yakındayken kimse yanaşmak istemedi diğeri önce adım atsın sonra ben atarım diyerek. Atılmayan adımlar, altan alınmayan davranışlar ile etkinin tepkiye-tepkinin etkiye dönüşmesine çanak tuttu pervasızca. Dedik ya en başta gidilen yol, yol değildir diyerek. Çok uzaklara gitmeden şu forumlarda yazılanlara bakın. Eskinden sadece yengi ve yenilgilerimizle birbirimize üstünlük sağlamaya çalışırken, şimdilerde borçlarımız-alacaklarımız, tesislerimiz-oyuncularımız ama en kötüsü ve en vahimi Atatürk gibi birçok değerli insanın üzerinden karşılaştırma ve hiç kabul edilmeyecek vatan haini noktasına varana kadar değerlendirme yapar hala geldik. Medya'da birkaç kişinin cebine girecek dolarlar! uğruna sporun bir dalı olan futbolu bu kadar ayaklar altına almak, bu kadar ucuzlatmak bizlere sidik yarışından öteye geçmeyecek, bir ceviz kabuğunu doldurmayacak konuları hayat meselesi haline getirmek hem kendimizi hem dostlarımızı üzmekten başka bir şey kazandırmaz. Tuttuğunuz takımın yöneticilerinin emelleri uğruna siz de uymayın onlara. O yöneticiler ki ülke futbolunun geleceğini düşünmeden, kendi kadrolarında yer alan gençlere şans vermeden sadece günlük başarıya odaklanıp açın önümüzü 6 yabancı yetmez diyebiliyorlar. Son güncel olaya gelecek olursak, Beşiktaş gibi bir kulübün taraftarlarını infiale davet etmesi yerine avukatları aracılığı ile Türkiye liginde yaşanmış örnek olayları ve sonuçlarını dosyalayıp mahkeme aracılığı ile mücadelesini sürdürmesi daha yakışanı değimlidir sizce. 100 yıllık klüp demek artık bir teamülü olan klüp demek. Federasyon binası önünde yapılacak protesto da çıkacak hazin bir sonuç ile tutuklanacak ve adli sicil kaydı altına alınacak kişilerin geleceğini kim garanti edecek, hangi yönetici yarın öbür gün böyle sicil kaydına sahip birisi iş bulamadığında kollarını açacak. Daha da kötüsü birbirini tanımayan bu grubun arasına katılacak bir provakötürün müsebbibi olacağı sonuçların faturasını kim ödeyecek. Eğer gözlerimiz önündeki takım renklerimizi ka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nukem_Verite Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 ya burda insanları suçlamak yapılabilecek en anlamsız şey. En büyük suç kazanmak için sahayı değil masa başını tercih eden yöneticilerde. Onlar başlattı o yüzden böyle oldu şimdi durum. Baş sorumluda "BANA GÖRE" fenerbahçe'dir bu konuda işte bu yüzden insanlar birbirlerini sevmez hale geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 +1[signature][hline] a$k bir sabunsa köpürt beni pakize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 NEYE +1 ?[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2pac Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 cok eskiden di herşey eskiden güzeldi keşke bende birlikte maç izlediğimiz günlere denk gelseydim ama artık zaman çok değişiyo bunun yanında da futbol da nasibini alıyor en güzel şeylere bile cirkefliğin bulaştığı bu dünyada böle ayakta kalınıyo bu artık önüne geçilemez ama paticik te bari böle şeyler yapmayın diyorsanız buda imkansız gibime geliyor mutlak provoke eden biri çıkıyor[signature][hline]Tupac Shakur: 1989-1996 WEST SIDE IS THE BEST delikanlı adam renkli takım tutmazi www.2pac.com/www.snoop-dogg.com]www.snoop-dogg.com/www.bjk.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sie Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Nukem , Beşiktaş Baskanı Kapalı kapılar ardında Haluk Ulusoyla toplantı yapıp , Haluk ulusoyun TFF ye ozel mesajlari sizin baskanınıza dinlettigi zamanlar senin bassettigin ve aslı olmayan FENERBAHCE nin baslattıgı iddaalarından da önce bir zamana denk geliyor. Hatırlatırım.[signature][hline]mardox, 31 Ağustos 2005 23:33 tarihinde demiş ki: Zaman - Ecevit konuştu : "Arthas hain değil!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 işte bak gördün mü? Fenerbahçe demeseydin bişi olmıcaktı... bu bitmeeezz.....[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nukem_Verite Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 bu konu hakkında yorum yapmıycam. bana göre yazdım zaten kendi yorumum bu kadar, bu konu güme gitmesin. İstediğiniz kadar kendinizi kandırabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 mesele çok derin arkadaşlar... sosyo-ekonomik , kültürel bla bla bla ... anlatmakla bitmez.[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pipo_14 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 kaçınılmaz son...daha da kötü olabilir...bu durumun önüne geçemicez[signature][hline]insight, 21 Temmuz 2005 18:53 tarihinde demiş ki: Fener ronaldinhoyu zorlanmadan alır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 derin mevzular.. tartışmaya grek yok[signature][hline]"Far away is a place where I hide the truth that have to be locked away" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Turkiye'de yasiyoruz..[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar