Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bu yazı hiç bir saldırı içermez sadecek kendi iç sorularımdan oluşan bir metin.bunun yeri burasımı onuda bilmiyorum ama burası herhalde.

Amaç ne bir kişi bana yaşamanın amacını söylesin ne olacak bitince? Diyelim ki bitince cennete ya da cehenneme gideceğiz orda buradan farklı ne olacak? İnsan denen hayvani yaratık cennetinde içine sıçmayacak mı? Kıçı kırık bir elma için bizi dünyaya süren "tanrı" bizi bu halimizle kabul edecek mi? İnsanda olağan üstü bir ego, süper ego olmadıkça ki olduğunda bile insanın içinden yine kötülük geçmeyecek mi? Her şeyi bilen "tanrı" bu kötülüğü bilmeyecek mi? Neye göre kötülük? İnsanın kendini baskılamamasına kim kötülük diyebilir? Kendine engel olmak bir yetenek midir? Bütün hayatımız boyunca hatta hayattan sonrada (bkz: yasak elma) kendimize engel olacaksak bu bahsedilen sınavın orada da bitmediği anlamına gelmez mi? Hiç bitmeyecek bir sınavın amacı nedir? Sınavı eşitsiz başlatip, eşit başladığımızı bunu bitmeyecek olan bu abuk sınavdan sonra fark edeceğimizi varsayarak sınava devam edebilmek için (cehennemde sınav biter) hayatımızı (bitmeyen sınavımızın yarısıni)ona adamamızı istemek nasıl bir mantıktır? Bunları bilerek iman etmek "tanrının" varlığına inanmak nasıl bir histir? Bu hissi yaşamayı istememizi nüfus cüzdanımızda niye belirtirler? Veya neden nüfus cüzdanımıza direk inanacağımızı varsayarak Müslüman yazılır? Bir insan ailesinin inandığı şeylere mi inanmak zorundadır? Ailesine de bu emrivaki yapılmış çocuğu da istatistiklere katarak bu ülkenin %99 u Müslüman demenin mantığı nedir? Somut cisimlere tapan toplumlara deli olarak hitap edilirken kimsenin bir olayını görmediği tanrıya tapmak nasıl aklın yolu olabilir? Bir insan kendi elleri ile yonttuğu nesnenin her şeyin ya da bazı şeylerin yaratıcısı olduğuna nasıl inanır? İnsan nereden geldiğini bilmek zorunda mıdır? Yoksa sadece nereye gideceğini bilmek istediği için mi nereye geldiğini merak eder? Yüzyıllar önce bir ağacın altında bilmem kaç gün oturup düşünmüş bir insana (buda) inanmak yerine neden kimse düşünmeye çalışmaz? İnsanlar nasıl 1400 hatta 2005 (İsa) yıl önce görülmüş mucizelerle kendi hayatlarına yön verirler? Bütün dünyayı yaratabilecek kadar güçlü bir varlığın kendinden var olduğuna inanabilen insanlar neden büyük bir patlamayı ve sonrasındaki tesadüfî düzeni salakça bulur? Bu yazı dinlere bir saldırımıdır? Asla değildir. Sadece merak ettiğim şeylerdir. Biri bana mantıklı açıklamalar bulursa mutlu bile olurum.

[Bu mesaj psycho_clown tarafından 09 Eylül 2005 23:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bunların mantıklı açıklaması yok ki, o yüzden din diyorlar, kayıtsız şartsız inanman gerekiyor. kimisi inanarak rahatlıyor. kimisi inanmıyor, cevabı başka yerlerde arıyor. sonuçta dine "mantık soruları" sorarak saldırmak dünyanın en kolay şeyi :)

bu soruları düşünme boşu boşuna, sen burdaki hayatının özüne bak. nasıl yaşamak istiyorsun, bu hayatta neler gerçekleştirmek istiyorsun? başkalarına ve kendine zarar vermeden bu istediklerini gerçekleştirebiliyor musun? bunlar önemli asıl.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Mesaj tarihi:
ya ama beni rahatsız ediyo bu. eğer bir şeye mantıklı sorular sormaman gerektiği bunlara cevap verilemiyeceği söyleniyosa zaten o şey mantıksız değilmidir.bu kadar adam bu soruları bir an bile düşünmeden nasıl hayatlarının yarısını dini işler yaparak geçiriyorlar? çok garip geliyor bana. yani işin kötüsü zararsız da değil bu dinler bence hepsi bir diğerine sapkınlık diyor ama hepsi zarar verme oda insan diyor. bikere insanın doğasında yok böyle birşey. insan bir diğerinin düşündüğünü sapkınlık olarak düşünüp ona bulaşmadan duramaz. duranda çok nadir bulunur.neden bir diğerini kötülemeden kendi inancımızı yaşamıyoruz? neden sürekli bir rekabet? şimdi diyeceksiniz ki sen de diğerlerini kötülüyorsun. hayır ben diğerlerini sorguluyorum. saldırmakla sorgulamak arasında çok büyük farklar var.
Mesaj tarihi:
dine inanırsın veya inanmazsın, ortası yok bu işin. inanıyorsan böyle sorular sormazsın. inanmadığın şeyi ise sorgulamana hiç gerek yok. adı üstünde "inanç". mantık süzgecinden geçiremezsin inancı. ruha inanmak böyle bişey mesela. aşka inanmak da böyle bişey. mantık çerçevesinde açıklanmaz. d

inlerin amacı iyidir özünde, iyi ahlakı, terbiyeyi, insan sevgisini aşılamak ister. bazıları tersten yorumluyorlar dinleri, ve dini kullanarak insanlar sömürülüyor, ayrımcılık yapılıyor, bu doğru.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
×
×
  • Yeni Oluştur...