Toledor Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Kendisini hernekadar sevmesemde McDonalds yine yaratıcı olduğu kadar da güzel bir reklam yapmış. Tarihin ilk uçan elemanı Tavukçuzade Niyazi:D Reklamı hergördüğümde kopuyorum. Özellikle "Niyazi U.S. MaiL" Kısmına=) Tebrik edilecek bir reklam gibi gözüküyor. "Ben New York’ta uçak mühendisliği doktorası yapıyorum. Yeni öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak isterim. Havada yakıt ikmali yapan ilk insanın yine Tavukçuzade Niyazi Efendi olduğunu biliyor muydunuz? İnanmayanlar New York Devlet Kütüphanesi’ne giderek bilginin kaynağına ulaşabilirler. (Yalnız fotokopi alınmasına izin verilmiyor.) Tavukçuzade, bir gün 2,000 metre yükseklikte birden acıkır, yorgun düşer ve kanat çırpacak takati kalmaz. O sırada Hamra’nın ipin kenarına bağladığı kavurmalı kaşarlı ekmeği yemeye başlar. Yedikçe enerjisi yerine gelir ve tekrar kanat çırpmaya başlayarak mutlak bir kazadan döner. Böylece havada yakıt nakli yapan ilk insan olur kendisi.":D[signature][hline]Ben sevdanın oturduğu sokakta oturuyorum Geceler hiç bitmiyor ben hiç uyumuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alo-matik Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Reklamın sonu bitiriyo zaten şarkının gıdaklanarak sölenmesi kısmı. bu arada www.tavukcuzade.com sitesi bile güzel ya :)[signature][hline]Alo-matik Pati - ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azure_Knight Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 harbi ii reklam ya koparıyor fikir cok matrak[signature][hline]Bla bla bla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
android Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 çok güzel bir reklam gerçekten. benim çok hoşuma gitti. ama henüz yemekten yiyemedim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azure_Knight Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 Sitesi iyi tasarlanmıs forumlarına bende bir ekleme yaptım hangisi olduğunu söylemem :D[signature][hline]Bla bla bla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
St_Dreamer Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 ya ben televizyon izleyemiyorum.Bu reklamlarıfalan bulabileceği site varmı? edik:site çok güzel yaws Sitenizde yer verilmeyen bir ayrıntıya değinmek istiyorum. Fatih Kütüphanesi Asakir-i Tayyare-i Osmaniye odasında bulunan ve herkese gösterilmeyen eski Türkçe el yazmalarına göre, Tavukçuzade, bugün tüm dünyaca hava boşluğu olarak bilinen türbülansın da kaşifidir. Yine sıradan uçuş denemelerinden birinde hava boşluğuna denk gelen Tavukçuzade, boşuna kanat çırpar ve tam 200 metre boyunca dikine irtifa kaybeder. Bu arada Habeşi kalfa Hamra’nın yüzü kireç gibi bembeyaz kesilir. Neden sonra bedenini dengeye getirir de herkes rahat bir nefes alır. Olayı seyreden İngiliz sefirleri bu mucizevi ve hayret verici duruma Türk Dengesi manasına gelen Turk Balance demişler, gel zaman git zaman dünya havacılık literatürüne türbülans (ing. turbulance) olarak girmiştir.[signature][hline]Viva la creativa!!! this game loves me]this game loves me Ben feleğin şu çarkına çomak sokarım,yeter ki ıslak ıslak bakma öyle... [Bu mesaj St_Dreamer tarafından 07 Eylül 2005 18:49 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alo-matik Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 www.reklampark.com şu anda olmayabilir ama tavsiye ederim. üyelik istiyo.[signature][hline]Alo-matik Pati - ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 reklamı gordukce kopuyorum[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give" "Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir" Mix|MSN|Blogs of my life|Myrande B@B th3 G3NK MALkavianX, 28 Ağustos 2005 13:24 tarihinde Karaköy vapur iskelesinde demiş ki: Abi yok bide disardan zenci ithal etmisler...(!!!!) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nba Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 japon kısmıda güzel olmuş[signature][hline] Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir Mustafa Kemal Atatürk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 yapanları tebrik etmek lazım çok hoş. hele sondaki barapbapbapbaap kısmının gıdak hali çok iyi.[signature][hline]...ya aşkımı ver geri yada denizinde boğ beni... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azure_Knight Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 said: St_Dreamer, 07 Eylül 2005 18:47 tarihinde demiş ki: ya ben televizyon izleyemiyorum.Bu reklamlarıfalan bulabileceği site varmı? edik:site çok güzel yaws sitesinde filmi izle bolumu var ordan indiriyorsun ingilizce versiyonu bilem var :)[signature][hline]Bla bla bla... [Bu mesaj Azure_Knight tarafından 08 Eylül 2005 11:16 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 güsel bi reklam baya komik :)[signature][hline]DN 41 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 bende izlemedim....tvden kopugum ya[signature][hline] Hayatta yalnızca 2 kişiye güvenirim biri ben diğeri sen değilsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 abi bune yaw cok sacma[signature][hline]...We Be Burnin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revenge Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Fena deil :)[signature][hline] Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 http://www.tayyareciniyaziefendi.net/ Mcdonald's reklamından önce de varmış böyle bişey o_O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Predator Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 elvyn verdiğin site çok iyiymiş ya. heh bu arada Turbulance = Turk Balance gerçek mi ya ehhe ? eğer bu bilgiler gerçekse vay anasını diyom harbi gizli kalmış bi kahraman. reklamı geçtimde böyle bi olayı ortaya çıkarmaları çok hoş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Toledor Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Tavuk kanatlarıyla uçarken hava boşluğuna yakalanıyor buna turk balance deniyor sende gerçemi diye soruyorsun :D[signature][hline]Ben sevdanın oturduğu sokakta oturuyorum Geceler hiç bitmiyor ben hiç uyumuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Siz inanmayın =P Ama tarihi gerçekler var!: Bulgaristan'ı işgal ederek Türkiye sınırına dayanan Hitler'in tek bir isteği vardır; Tavukçuzade'den kalan ve torununun elinde bulunan uçak tasarımları. Bu sayede hava kuvvetlerini güçlendirecek olan Hitler dünyayı daha hızlı bir şekilde ele geçirecektir. Fakat dedesi gibi bir vatansever olan Tavukçuzade'nin torunu, planları Hitler'e vermez. Ve zor kullanarak almak isterse ve bu sebeple Türkiye'ye savaş ilan ederse, tüm el yazması ve el çizmesi taslakları sobada yakmakla tehdit eder Hitler'i. Hatta elinde Oflu Veli Direko'dan ve Bebekli Atıf Bey'den kalma çok değerli uçak tasarımlarının bulunduğunu haberini de ulaklarla Hitler'e ulaştırır. Fakat inceden inceye diplomasi yapmayı da ihmal etmez. Zira diplomasi geleneği, Tavukçuzadelerin kanında vardır. Hitler'e biraz daha düşünmek istediğini söyleyerek Rusya'ya saldırmasını ister. Hitler bu öneriye bir anlam veremez zira savaşın başında Rusya'yla bir saldırmazlık paktı imzalamıştır. Fakat uçak tasarımları herşeyden önemlidir ve Hitler bu öneriyi sorgulamadan kabul ederek Rusya'ya savaş ilan eder. Rus-Alman kapışması, savaşı tamamen tersine çevirir. Almanlar gerilemeye başlar. Fakat savaş sonrasında Türkiye ile Rusya arasında düşmanlıklar baş gösterecektir. Türkiye yüzünden durduk yerde Almanya'yla savaşa tutuşan S.S.C.B. bunu unutmayacak ve savaş sonrasında Türkiye'den boğazların yanı sıra Kars ve Ardahan'ı isteyecektir. Tüm bu süreç ise Türkiye'nin NATO üyeliğiyle sonuçlanacak ve Türkiye batı kampında yerini alacaktır. * Kaynak: (New Politics Magazine, August 1982) http://www.ucanicatlar.org/ Tabi.. [spo=Ahah]Bu sitedeki bilgiler izinsiz okunabilir, izinsiz kullanılabilir. Ancak Tavukçuzade Niyazi Efendi karakterinin McDonald’s için yaratılmış gerçek dışı bir karakter olduğu unutulmamalıdır. Yine de paşa gönlünüz bilir.[/spo][signature][hline]MONO(b)LOG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eliptik Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 sizce nerden akıllarına geldi? reklam güzel ama yiyecek kötü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar