Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kızıl baron

nba

Öne çıkan mesajlar

Gercek adı manfred freiherr von richthofen olan, dunyanin gelmis gecmis en iyi savas pilotu. 1.dunya savasinda tek basina 80 ucak dusurup, 130 hava personeli olduren tek insan. bazi pilotlar red baron'la dog fight'a gireceklerine ya ucaktan atliyormus ya da ucaklarini yere cakip intihar ediyorlarmis. savasin sonlarina dogru caylak bir anzak tarafindan vurularak dusurulmustur. kullanidigi teknikler hala modern pilotlara oha dedirtir vs vs.

red baron fokker dr 2 tipi bir triplane kullanıyordu bu ucaklar zamanına gore cok hızlı tırmanabılen yuksek manevra kabılıyetı ıle ıngılız ucaklarının korkulu ruyası olmustur
ayrıca red baronun kendı ogrencılerınden olusturdugu 1. dunya savasının en korkulan squadron u flyıng cırcus tı ve bu squadrondakı pılotların hepsınde fokker dr 2 bulunmaktaydı
kendısı o kadar ucustan ve kıllden sonra bır rookıe tarafından sansa vurularak oldÜ.#4828324 !?

kendi gunlugunde yazdıgına gore ucagini bir gun canı sıkıldıgı için kirmiziya boyamiştir daha sonra kendi squadronu da onu 6takip ederek tum ucaklarini kirmiziya boyar
ingilizler ucaga le petit rogue adini takmıslardir.
ayrıca savas başladiginda von ritchffen alman ordusu süvarisinde 1 sene gecirmis daha sonra cok uzunca bir sure cift kisilik ucaklarda observer konumunda pilota yon bulmustur.
kendisi ingiliz fransız ve ruslara karsi savasmis ne yazikki hıc rus dusurememistir (o donemde ruslarin savas ucaklari yok denecek kadar azmıs var olan ucaklar ise sadece gozlem amaclı kullanılıyormus)
25 yasında kendi squadron u (boelcke nin olmesi durumu hızlandırmıstır bittabi) kurmus jagstalfeg ritchoffen in basina gecmistir savasin sonlarina dogru bir kanadali pilot tarafindan dusurulmustür
asla sagda solda bahsedildigi gibi gozunu kan burumus bır ınsan degil son derece centilmence hareket ettigini iddia eder
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl düşürüldüğü kesin olarak bilinmiyor, kimi iddiaları göre kanadalı pilot diğerlerine göre ise yerden açılan ateş sonucu düşürülmüştür.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

yok ben discovery de izledim ilk önce uçak similatörü yapıyorlar o kanadalı pilotun yaptıklarını deniyolar ama adamlar uçağı vuramıyor sonra üç tane uçaksavarcıyı denemek istiyorlar onun için usta bir nişancı getiriyorlar adam o üç nişancının yerlerinden havad özel ayarlanmış bir uçağı vurmaya çalışıyor modern bir lazerle ama uçağı bi adamın yerinden vuruyor o adam da ortadan kaybolmui ve kızıl baronu vurdum diye hiç bir şey dememiş
Sosyal ağlarda paylaş

Olmaz diye bir şey yoktur, similasyonlarda normal şartlar altında çalışır şans, bal vs. gibi faktörleri hesaba katmaz :) Örneğin Iraklı çitçi amcamın Apache'yi düşürmesini veya yine Irak savaşında yerden atılan tek el ateş ile Fransız uçağının düşürülmesini unutmayın. Uçağın öyle incik cıncık noktasına öyle bir açı ile geliyor ki kurşun olmayacak şey oluyor. Daha bilinen bir örneğini isterseniz Bismarck'ın batırılmasını inceleyin :) Orada da gemiye normalde çentik atamayacak bir torpido gelip dümeninin bağlantı noktasını vuruyor -ki bu noktaya bilerek atış yapılması imkansız- o sayede geminin dümeni kitlenince İngiliz donanması gelip batırabiliyor.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 02 Eylül 2005 16:04 tarihinde demiş ki:
Nasıl düşürüldüğü kesin olarak bilinmiyor, kimi iddiaları göre kanadalı pilot diğerlerine göre ise yerden açılan ateş sonucu düşürülmüştür.

Amiens yakınlarındaki bir çarpışma sırasında düşman uçaksavarlarının ateşi sonucunda tek kanatlı kırmızı Fokker uçağının içinde öldü. Başka bir kaynağa göre ise uçağının Kanadalı yüzbaşı Roy Brown tarafından düşürülmesi sonucunda ölmüştür. Yerine filo komutanlığını Hermann Göring üstlendi.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten kullandığı fokker o zamanın şartlarına göre en iyi çaktı tek dez avantajı uçağın 4 kanatı olduğundan görüş alanı kısıtlıydı ama uçağı iyi kullana kullana hatasız kulamayı başardı tek hatası kendine fazla güvenip tek başına uçması
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada kullandığı uçak da süper değildir, havada tutunması va manevrası iyidir, fakat üç kanatlı olması yüzünden hızı İngiliz uçaklarına göre daha düşük, tırmanma hızı da yavaştır. Ayrıca Discoveryde karşılaştırdılar, görüş açısı o zamanlar çok önemli diye İnculuzlara verdiler aferini.

Hala nasıl öldüğü anlaşılamamıştır, Discoveryde denedikten sonra yer ateşi teorisi daha akla yatkın dediler. Ayrıca bu tip yerden açılma olayları sıkça görülmüş, Vietnamda yerden açılan ateş pilota veya önemli bir yere isabet ettiği için düşen A-6 ve A-7 bombardıman uçakları var(alçak irtifada uçarkene). Irakta da amcam mavzerle Apache indirdi yere.[signature][hline]Rampaların ustası, Liv Tyler'ın hastasıyım.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

ben kızıl baronla ilgili bir flimde izlemiştim.Savaşsın sonlarına doğru bir takım subaylar gelip Baron un savaştan çekilip yeraltına inmesini ve kendilerine ilerde yabacakları savaşta yardım etmesini isterler oda altındakileri yalnız bırakmayı kabul etmez ve savaşta ölür sonra sında ise onun yerine onun altı göring başa gelir sonucu biliyorsunuz ama bu olay gerçekmi sizce...?
Sosyal ağlarda paylaş

doğru olabilir zaten hayatta kalsaydı kesin lutwaffe nin başına geçirilirdi lutwaffe de böyle göring gibi adamların elinde yok olup gitmezdi[signature][hline]
Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir
Mustafa Kemal Atatürk
Sosyal ağlarda paylaş

Nereden biliyorsunuz ki Luftwaffe, kızıl baron gelseydi daha iyi olacaktı diye? Göring de kabiliyet olarak kötü bir pilot değildi ama hava kuvvetleri komutanı olarak ne kadar kabiliyetli olduğu ortada. Bu durumda vaktinden önce öldüğü için kızıl baronun bu konuda ne kadar başarılı olabileceğini bilmeden atıp tutmak objektifliğe ters düşer.
Saygılarımla,[signature][hline]Rampaların ustası, Liv Tyler'ın hastasıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgiler için saol.. Merak ederdim red baron ne iş diye öğrenmiş oldum.. :)

Bu arada goering iyi bir komutan demek çok yanlış.. Alman hava kuvvetleri onun yaptığı hatalar yüzünden zıçıp sıvadı.. Bence savaşın kaybedilmesinde goeringin payı çok büyük..[signature][hline]Touch of death is never gentle...
Straight up gangsta wrong pati to fuck with -PWA
Gangsta olmak için tıkla!
Sosyal ağlarda paylaş

Slat, yanlış anlamışsın, ben Göring iyidir demedim (aksine yalancı, hile-hurdacı, açıkgöz, pis bir komutan) ama pilotluğu iyi. Bu durumda Red Baron gibi süper bir pilotun ne derece iyi bir komutan olacağını tartışmak saçma olur, çünkü bilemeyiz. Komutanlık pilotluktan başka bir şey ve Göring örneğinde görüldüğü gibi iyi pilot=iyi komutan son derece yanlış bir önerme.[signature][hline]Rampaların ustası, Liv Tyler'ın hastasıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

adamın kendi uçak filosu vardı bu yüzden göring den daha deneyimli olabilirdi göring yalancı ve yalaka olduğundan rüm üst komutanlara lutwaffe nin her şeyi yapabileceğni söyleyip uçaklarını boşa harcadı örneğin ruhr çarpışmasında son kalan 80 uçağını çok kötü bir şekilde kaybetmiştir[signature][hline]
Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir
Mustafa Kemal Atatürk
Sosyal ağlarda paylaş

iyi plot iyi komutan tartişmalarına gelince.Bu aslında bir nevi doğru.Göring pike bombardımanın mucidi Udet miydi adı neyse onu başa geçirdi.Udet ona ben bu işten anlamam dedi o da ona sanki ben çok anlarım bir anlayanı bulursun dedi ama adam sonra göring yüzünden intahar etti...ve adam çok çok iyi bir plot olmasınsa rağmen iyi bir komutan olmadı.Ama baron zaten sade plotluk değil kendi flosuna komutanlık ediyordu.ama o zaman bile göring in iyi komutan olmadığı politikacı olduğu söylenirdi.Ve baron un akrabasıda komutanlık yapardı ve iyi idi... Zaten sizde Baron un daha verimli olacağına kararvermişsiniz
bilenler bilir 10.000 metreden hucum dıye alm. yazdığı çok kaliteli bir kitap yeni baskısı varmı bilmem ama eskiydi...
Sosyal ağlarda paylaş

kızıl baron göring e göre daha deneyimli ve değişik uçak taktiklerini kendine göre değiştirdiğinden almanlar lutwaffe yi daha verimli kullanabilirlerdi[signature][hline]
Mustafa Kemal Atatürk
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...