Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yakın ormanları !!

Prawler

Öne çıkan mesajlar

İnsan öldürmenin haklı sebepleri vardır. Ve önceden de dediğim gibi cezada en önemli sebep örnek teşkil etmektir. Ve orman yakmak bir insanı idam etmek için yeterli bir sebeptir. İnsanlar birbirine yaptırım uygularlar. Bunlara göz kapamamk lazım. İdam cezası olsa ama savaşlar olmasaydı (daha az olsaydı diyelim) dünya çok daha güzel bir yer olurdu bence.

Fakat gel gör ki heeeerşeyin temeli : EĞİTİM![hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk?
Sosyal ağlarda paylaş

Her türlü terör bitti birde orman terörü mü başlatacaksınız? Silahlı birliklerle insan avı başlatacaksınız. Onlar aptalmı? Onlar silahlanamaz mı? Şiddet şiddeti getirir. Çevreci geçiniyoruz. Çevreyi ve doğayı sevmek insanı sevmekle başlar bunu bilmiyor musunuz?

Hadi diyelim böyle silahlı bir ekip kuruldu yada jandarma bu iş ile görevlendirildi. Olası bir çatışmada jandarmadan biri ölürse ailesine ne diyeceksiniz? Ne günahı vardı onun? Siz başlattınız şiddeti. Aklınızı yormadan basit çözüme yollandınız. Aynı bakış açısından büyük şehirlerde trafik sorununuda tüm arabaları ortadan kaldırarak çözülür. Bu mudur yani? Medeniyet anlayışınız buysa gerçekten tek dişi kalmış.

Yanmış orman alanların da imara izin vermeyip tekrar yeşillendirilmesini sağlayacak bir idari mantık kurarsanız insan öldürmezsiniz. O avcı birliğe yapacağınız harcamayı fidanlara yaparsınız. Sorunun köküne inmedikçe yaprakları budayarak sorunu önleyemezsiniz. Yaprağın biri gider diğeri gelir.[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

GE-TA, hemen şunu soriim sana ölüm cezasına, insanların öldürülmesine, ne olursa olsun öldürülmesine, senin aileni katletmiş olsa bile öldürülmesine karşı mısın?.

Ayrıca onlar silahlanamaz kardeşim. Kimse beşyüz milyon lira için ölmeyi de göze alamaz kolay kolay.[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk?
Sosyal ağlarda paylaş

Benim görüşümde olan bir insan insan öldürmez. Eğer öldürdüyse onun kadar benimde hatam vardır olayda. En basit hatam gerçeği ona göstermemiş olmam.

Senin sorduğun soru ateistlerin "Tanrı gerçekten varsa kaldıramayacağı kadar büyük bir taş yapabilir mi?" sorusuna benziyor. İki ucu moklu değnek. Dünyada insanlar insanları istesekte istemesekte öldürüyorlar. Benim söylediğim yok yere sebep yaratmıyalım kendimize.

Değil 500 milyon 5 milyon için bile ölümü göze alanlar insan öldürenler var.[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

said:
GE-TA, 17 July 2003 13:06 tarihinde demiş ki:
Her türlü terör bitti birde orman terörü mü başlatacaksınız? Silahlı birliklerle insan avı başlatacaksınız. Onlar aptalmı? Onlar silahlanamaz mı? Şiddet şiddeti getirir. Çevreci geçiniyoruz. Çevreyi ve doğayı sevmek insanı sevmekle başlar bunu bilmiyor musunuz?

Hadi diyelim böyle silahlı bir ekip kuruldu yada jandarma bu iş ile görevlendirildi. Olası bir çatışmada jandarmadan biri ölürse ailesine ne diyeceksiniz? Ne günahı vardı onun? Siz başlattınız şiddeti. Aklınızı yormadan basit çözüme yollandınız. Aynı bakış açısından büyük şehirlerde trafik sorununuda tüm arabaları ortadan kaldırarak çözülür. Bu mudur yani? Medeniyet anlayışınız buysa gerçekten tek dişi kalmış.

Yanmış orman alanların da imara izin vermeyip tekrar yeşillendirilmesini sağlayacak bir idari mantık kurarsanız insan öldürmezsiniz. O avcı birliğe yapacağınız harcamayı fidanlara yaparsınız. Sorunun köküne inmedikçe yaprakları budayarak sorunu önleyemezsiniz. Yaprağın biri gider diğeri gelir.[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test

ya sen jandarmalar hic silahli catismaya girmiyor mu zannediyorsun ? turkiyede herseyi konusmak yasak olmasaydi acardim agzimi anlatirdim. olen jandarmanin ailesine simdi ne diyorlarsa o zaman da aynisini diyecekler.

ayrica sosyal problemlerden ve dis mihraklardan kaynaklanan bir teror olayiyla 3-4 muteahhit ve insaat sirketinin para yedirerek bi iki okuze orman yaktirmasi olayini birbiriyle karistirma. teror olayi deyip abarti duzeye eristirdin. eger oyle bir niyetleri varsa hemen ustune gitmek lazim ki sonradan buyumesin.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

evet o 5 milyon icin bogaz kesmeye aliskin ESSEKlerden biri senin bogazina bicagi dayasa ne yapacaksin ?

http://www.milliyet.com.tr/2003/07/17/

Sehirde maganda teroru diyor bak ne yapmislar antalyada iki OKUZ.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

yok yere sebep yaratmıyoruz kendimize ( hoş biz dedik diye olcak diil ya ) ormanlar yakılmasın diye orman yakacak tiynetteki insanları gen havuzundan kaldırıyoruz ( gerçi adolf hitler ve stalin de bu mantıktan yola çıkmıştı ama eh onlar deliydi de biraz ) insan ırkının kollektif iyiliğini düşündüğümüzde bu ödenecek düşük bir bedel. Asker olduğun zaman savaşa yolladığın insanları Ahmet, Mehmet diye diil; bir kişi, iki kişi gibi, nüfus olarak düşünmek zorunda kalırsın; doktor isen adama acıycaana, bir robot gibi bakıp işte bacaanı keselim, şurasını alalım, kemii kırıp tekrar kaynaştıralım, demek zorunda kalırsın. Maalesef. Bu kötü bişi diildir.

Kısa vadede iyi görünen şeyler uzun vadede zarara sebebiyet verebilir. Misal Bi arkadaşım vardı, bi de onun kız arkadaşı, öle bi olay var ki bi gün mutlaka ayrılmalarına sebebiyet vericek. Bu adam bunu hep gözarde etti, hep sümenaltı yaptı... Niye böle yapıyosun ilerde daha çok koyacak daha çok şey paylaşıyosunuz ne de olsa deyince ben, o, "ama şimdi bırakırsam acısını hemen çekerim, ama böyle belki de hiç ayrılmayız diye bi umudum da var" demişti.

Aynı şekilde de kısa vadede, yakından bakılarak, kötü denen bazı şeyler de gerekli ve faydalı olabiliyor işte...[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk?
Sosyal ağlarda paylaş

Unity senin önerdiğin çözümün terör yaratacağını söylüyorum. Bu konuşulan konu sosyal bir olaydır. Terör için illaki ekstradan dış mihrak gerekmez. Bu sosyal sorunun teröre dönüşme boyutu da işin içine güç kullanmayı kattığında gerçekleşiyor.

Kendin söyledin nice saçma sebepler yüzünden jandarma askerleri ölüyor. Niye inatla bir tanede biz ekliyelim bu aptal ölümlere. Kaldı ki o sorunun çözümü için daha akıllıca çözümler varken. Yanan ormanı geri getirebilirsin ama ölen bir kişiye hiç bir şey yapamazsın.

Uff biraz makul olun allah aşkına. İnsan hayatından bahsediyoruz burada.[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

Yanan ormanı geri getirebilirsin mantığıyla ölen bir insanı da, hatta daha kısa bir sürede, geri getirebilirsin. Laf mı bu şimdi. İnsan hayatı hayatını yaşayışına göre kıymetlenir değer kazanır. Her insanın, davranışları ne olursa olsun, eşit olduğunu ileri süren bir hümanizm fraksiyonu yanılgı içerisinde sığ bir düşünceden ibarettir.[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk?
Sosyal ağlarda paylaş

Hem Ge-ta haklı hemde Unity ; fakat orman yangınlarının bi şekilde en yakın zamanda durdurulması lazım ve kısa vadede tek çözüm Jandarma. Hemen çek tetiği demezsin jandarmaya yakala emri çıkartırsın. Sorgulasın..Kaynağına inilsin uzun vadeli bir çözüm oluşmuş olur..Fakat kısa vadede 3-5 yıl içinde devam edecektir yangınlar.
Ama Ge-ta da haklı bu da bir yere kadar sonuçta o yöre halkını eğitmek bunun neden yanlış olduğunu öğretmek lazım. Tabi ne kadar sürer bilinmez çünkü o yöre halkının eğitim düzeyi belli dünya görüşleri belli ekonomik güçleri belli..Senelerdir oturmuş bir düzen var ortada bunu düzeltmek kolay bir iş değil..
Bir yerden başlanmalı ; en hızlı yöntem de Jandarma gibi duruyor..[hline]Save me from the nothing i've become...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 17 July 2003 00:31 tarihinde demiş ki:
said:
Jadelith, 16 July 2003 23:50 tarihinde demiş ki:
sen vur emri ver o da seni vursun. lol.
adamların bir öküz olduğu doğru, ama sen vurdukça adam olmaz öküzlükten boğalığa dönüşür :) bu sefer o seni vurur. if you see what i mean :)[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental.

All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc.

hicbirsey yapamaz. bu ulkede jandarmanin nasi yetkileri var inanamazsin. cikarirsin devriyeye askerlik yukumlulugunu yapmak uzere orduda bulunan binlerce insani. boyle davarlari gorunce ates ediverirler.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

sen benim dediğimi anlamamışsın
neyse.[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental.

All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-xception-, 17 July 2003 16:12 tarihinde demiş ki:
Hem Ge-ta haklı hemde Unity ; fakat orman yangınlarının bi şekilde en yakın zamanda durdurulması lazım ve kısa vadede tek çözüm Jandarma. Hemen çek tetiği demezsin jandarmaya yakala emri çıkartırsın. Sorgulasın..Kaynağına inilsin uzun vadeli bir çözüm oluşmuş olur..Fakat kısa vadede 3-5 yıl içinde devam edecektir yangınlar.
Ama Ge-ta da haklı bu da bir yere kadar sonuçta o yöre halkını eğitmek bunun neden yanlış olduğunu öğretmek lazım. Tabi ne kadar sürer bilinmez çünkü o yöre halkının eğitim düzeyi belli dünya görüşleri belli ekonomik güçleri belli..Senelerdir oturmuş bir düzen var ortada bunu düzeltmek kolay bir iş değil..
Bir yerden başlanmalı ; en hızlı yöntem de Jandarma gibi duruyor..[hline]Save me from the nothing i've become...

yore halkini egitsen ne yazar. baska yerden adam getirir yaptirirlar.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

Horacegoesskiing: Yani bir ağacın hayatı bir insanın hayatından daha değerlidir öyle mi? Doğrusunu istersen yazdığın o söz kendinin farklı ve özel olduğunu sananların bir avuntusudur. Kaldı ki ister eşit olsun ister olmasın hiç kimse bir başka insanın yaşama hakkını alamaz. Bunu bilmeyen insanlar şiddet kullanır. (bu arada reply ederken nickini bir ben doğru yazıyorum galiba :-P)

Unity: Hayır senin öngördüğün fikirdeki gibi yapılan yaklaşımların çıkaracağı çatışmaların huzursuzluk ve terör yaratacağını söylüyorum. (senin nick'de 100'ü kasıtlı olarak koymadım çünki sende benim nickde "-" koymamışsın ;))[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

Ormanı yakan hanzolar bilmioki 15 yıl sonra soluyacak havaları kalmıcak. Oraya ev yapıp havasız havasız otururlar artık.

1 ağaç 1 insandan değerli olmayabilir ama 1 orman bir insandan değerlidir.

Hayvanlardan üstün olmamız aklımızın olması deil o aklımızla yapabileceklerimizdir. Hayvanlar dünyanın geleceğini etkileyemez. Biz etkileriz. İşte bu yüzden üstünüz dioruz. Ama aslında üstünlük iyi birşey de deil herzaman.[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
GE-TA, 17 July 2003 16:41 tarihinde demiş ki:
Horacegoesskiing: Yani bir ağacın hayatı bir insanın hayatından daha değerlidir öyle mi? Doğrusunu istersen yazdığın o söz kendinin farklı ve özel olduğunu sananların bir avuntusudur. Kaldı ki ister eşit olsun ister olmasın hiç kimse bir başka insanın yaşama hakkını alamaz. Bunu bilmeyen insanlar şiddet kullanır. (bu arada reply ederken nickini bir ben doğru yazıyorum galiba :-P)

Unity: Hayır senin öngördüğün fikirdeki gibi yapılan yaklaşımların çıkaracağı çatışmaların huzursuzluk ve terör yaratacağını söylüyorum. (senin nick'de 100'ü kasıtlı olarak koymadım çünki sende benim nickde "-" koymamışsın ;))[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test

1 - butun cezalara, uyarilara, isledigi fiilin toplum uzerinde yarattigi cok genis capli olumsuz etkiye ragmen israrla ayni fiili islemekte israr eden kimse ayni olcude buyuk bir ceza tarafindan caydirilabilir. hapis bir cozum degildir. 20 yil hapis cezasi olsa bunun, indirimsiz temyizsi afsiz agir ceza olsa, insanlarda hep "yakalanmadan yapayim" gibi bir ilaci olur bunun. piyango mekanizmasiyla ayni mekanizmadir. "himmi emminin oglu hapiste ama o salakti yakalandi. ben yakalanacak adam degilim" : cart gitti kac donum orman. fakat eger himmi emminin oglu oracikta geberseydi yere dusup, o zaman "aman aman bak himmi emminin oglu poq yoluna gitti, degmez" olurdu.

geta teror savin cok abarti. teror denilen sey sosyal etkenler olmadan ortaya cikmaz. ve dis mihraklarla beslenmesi gerekir. eger vur emriyle teror cikacak olsaydi her yerde teror olurdu. askerden firar ederken gorulen bir askere ates edip oldurse bir nobetci bu suc degil. boyle vakalar da yasaniyor. nerde teror ?[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

Eh güzel bir haber.

Unity bu akşamki haberleri (17 temmuz ana haberler, herhangi biri) izledin mi? Hani polisin araçlarına yaptığı dur ihtarına uymayan sonra bir boğuşma anında polisin silahının patlamasıyla bir gencin ölümü ile sonuçlanan olay ve sonrası. Bu olaylar sana birşeyler anlattı mı? Bugün yazdıklarımıda düşün.

edit: TheSilver'in haberine dedim güzel haber diye.
[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test

[Bu mesaj GE-TA tarafından 18 July 2003 01:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
GE-TA, 18 July 2003 01:06 tarihinde demiş ki:
Eh güzel bir haber.

Unity bu akşamki haberleri (17 temmuz ana haberler, herhangi biri) izledin mi? Hani polisin araçlarına yaptığı dur ihtarına uymayan sonra bir boğuşma anında polisin silahının patlamasıyla bir gencin ölümü ile sonuçlanan olay ve sonrası. Bu olaylar sana birşeyler anlattı mı? Bugün yazdıklarımıda düşün.

edit: TheSilver'in haberine dedim güzel haber diye.
[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test

[Bu mesaj GE-TA tarafından 18 July 2003 01:07 tarihinde değiştirilmiştir]

nesi guzel silverin verdigi haberin. tabi ki agacsiz kalinca orman statusunden cikmiyor. onun uzerine kacak kondulari dikecekler ondan sonra orman statusunden cikacak. gelecek secim doneminde de hepsine af ve imar. plan bu.

iyi olmus. neden dur ihtarina uymamis ?[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...