Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fault Hardware(Yardımzzz :) )

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Evet bir hardware im de bi hata bi sorun var ve XP her saniye çöküo. Her gün tekrar kuruorum gibi bişey. Şimdi bilgisayarım hem win98 hem xp yüklü. 98 yüklerken bi sorunum olmuo fakat XP yüklüom daha format atmışım yeni, setup is copying files dio daha yeni yüklemeye hazırlanio çat bi mavi ekran. Dio işte bi hata algılandı damage i önlemek için kapatıldı dio. hata olarak
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL veya FAULT_PAGE_IN_NONPAGED_AREA gibi hatalar verio. Deniosun deniosun aynı hatayı verio bazen vermio devam edio işte o zaman yükleyebiliom XP yi. Fakat öle bişey ki bilgisayar da bişey yapiom çat mavi bi ekran gözüküo hemen gidio restart atio, scan disk e girio. Bi kere scan disk etmeyince direk bilgisayarı yeni açınca. System dosyası bulunamio Geçmiş olsun dio :) ve windows gidio...

Şimdi kesinlikle hardware de bi sorun var(hatta demin xp yüklüom yine son xp yüklerken ayarları kaydedio ve hata verdi ayalar kaydolmadı HArdware sorunundan falna dedi ok dedim başka yere kaydetti)

Problem ya Anakartta, ya RAM de, ya da ekran kartımda... Ethernet de sorun yok onu almadan önce de veriodu hatayı. Sizce ne olabilri veya hangi program la bilgisayarım daki hatayı anlayabilirim. Ona göre parça değiştiricem.

Mainboard= MSI
Ekran kartı= Geforce 2 (32mb)
RAm= 256 sd ram

yardım ederseniz sevinirim[hline]Fear.. Fear attracts the fearful
The Strong. The Weak. The Innocent.
The Corrupt.

Fear.. Fear is my Ally!
Mesaj tarihi:
hard disk de sorun olacağını sanmiorum

zaten harddiskim bozulmuştu,

Gold Pc ye gittim verdim yeni bi tane verdiler[hline]Fear.. Fear attracts the fearful
The Corrupt.

Fear.. Fear is my Ally!
Mesaj tarihi:
şimdi 98de hatasız calısıyorum diosun..
o zaman senin dedigin hardwarelerde zaten bi sorun yoktur sanırım.
copying files kısmında hata verdigine göre harddiskten okuyamıyo işte fileları. muhtemelen xp nin yüklü oldugu yer zarar görmüş harddiskte.
Mesaj tarihi:
Peki bu zararı
nasıl tespit edebilirim?

yani bilgisayarımdaki herhangi bir hardwarein neresinde sorun var onu nasıl tespit edebilirim?[hline]Fear.. Fear attracts the fearful
The Corrupt.

Fear.. Fear is my Ally!
Mesaj tarihi:
ramlerine bak.
benim cel 400 üm vardı 64mbramli o 64 ün üzerine bi 128 daha ekledik.2-3 ay sonra HDD yandı. gittik 40gb aldık ana yine aynı.bad sector veriyo.kasayı açtım bi baktım. ramlerin biri 133mhz li diğer 166 hemen soktum diğer HDD yi değiştirdik.şimdi aslanlar gibi çalışıo.[hline]
arcane, 15 Şubat 2003 00:29 tarihinde demiş ki:
neden patlamıyorlar ? bilinmiyor
siz niye patlıyorsunuz ? o da bilinmiyor
oyunun forumlarına bakmak lazım.
[b]

l_€/l€ //@xil@cl<
Mesaj tarihi:
Geçmiş olsun RAM'inde sorun var çok büyük ihtimal

Aynı sorun hem kendi makinamda hem de şirketteki bi makinada olmuştu. Kendi makinamdaki kör topal çalışıyodu sürekli mavi ekran veriyodu, repair consoledan falan kurtarabiliyodum. Şirketteki makinada ise aynen sendekiler gibi hatalarla windowsu kuramadım. Daha sonra 2 tane 128den sorunlu olduğunu düşündüğümü çıkardım ve direk kuruldu ve hata vermedi
İşin kötüsü RAMi aldığın yere bunu ispatlamak da zor, çünkü açılışta RAM sayımı normal görünüyor, MemTest diye bi program vardı onu bulabilirsen bi test et bence[hline]Ghost of The Navigator
  • Yeni Oluştur...