turkuoise Mesaj tarihi: Şubat 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2003 Arada sırada ICQ'ma düşenlerden, "Hangi ırkı seçeyim?" diye sorular geliyor. İşbu yazıyı, Minmatar'ın içinden birinin gözüyle yazarak, "Acaba ben de bir Minmatarlı mıyım?" şeklinde bir şüphesi olan potansiyel kurbanlarım için kaleme aldım. Diğer ırkları yazacak arkadaşlar da çıkacaktır herhalde. Minmatar Bölgesi : Minmatar bölgesi dış uzay, Amarr ve Gallente bölgelerine komşu olup genişlemeye en uygun bölgelerden biridir.. Minmatar Tarihi : Bir zamanlar en mükemmel mekanik dehalara sahip olan Minmatar, Eve Kapısı'nın Amarr'lar tarafından keşfedilip sıçrama teknolojisinin geliştirilmesiyle düşüşe geçmiştir. Amarr bu teknoloji sayesinde bilinen evrenin büyük bölümüne sahip olduğu gibi diğer ırklara da saldırarak onları topraklarından söküp köle olarak çalıştırmaya başlamıştır. Fakat bu teknolojinin diğer toplumlar tarafından da geliştirilmesinin sonucu olarak Amarr'lar önce durdurulmuş sonra da hızla geriletilmiştir. Bugün için Minmatar, Caldari ve Gallente'nin yükseliş, Amarr'ın ise duraklama, belki de gerileme, sürecinde olduğundan bahsedilebilir. Tabii uzun yıllar süren savaşlar ve işgal sonucu köle yapılan Minmatar'lar dan dolayı şu anda tüm Minmatar'ların ancak %25'i Minmatar Cumhuriyetinde yaşamaktadır, Geri kalanlar özellikle Gallante ve Amarr'da yaşamaktadır. Sosyopolitik Yapı : Minmatarlar genelde özgür yapıda insanlar olarak bilinir, bu nedenle uzayda rastlayabileceğiniz korsan ve kaçakçılık yapanların çoğunun da Minmatar orijinli olduğu da bir gerçektir. Klan yapısı yoğun olarak görülür. Ben, aile ve klan, yaşamın en önemli parçalarındandır. Fakat herhangi bir dış tehdit durumunda klanlar tek bir vücut olarak davranırlar. Halihazırda evren dört ırktan oluşmuş olsa bile aslında iki tarafın olduğundan bahsedilebilir. Bu taraflardan biri Minmatar'lar ve onlara bağımsızlık savaşlarında destek veren Gallante'ler diğer tarafta da saldırgan Amarr ve Gallente'den kanlı bir savaşla kopmuş olan ve Amarr'ı ekonomik olarak destekleyen hatta kışkırtan Caldari. Deli Minmatar'lının Kanlı Şirketi : Oracle için aslında bir şirketten daha çok vakıf yapısında bir oluşum denebilir. Üyelik gönüllülük üzerine şekillenmiştir. Üyeler şirket için çalışmadıkları sürece kendi adlarına, şirket prensiplerine aykırı olmayan, her türlü işi yapabilir. Hedefleri köle olarak çalışan Minmatar'lıların özgürlüklerine kavuşması olduğu için şu anda sadece Minmatar kökenlileri kabul etmektedir. Prensip olarak köle ticaretine ve insanları köleleştirmeye yarayan toksinlerin ticaretine karşı durmaktadırlar. Açıklamaları bu tür ticareti yapanlara karşı en sert önlemleri alacakları yönündedir. Halihazırda Eve'in başta gelen, Minmatar'ın ise en büyük şirketidir ve büyümeye hızla devam etmektedir.[hline]Oracle: Deli Minmatarlının kanlı şirketi. :-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RogueNoir Mesaj tarihi: Şubat 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2003 ya bana bi beta acc verin butun amarlilarin soyunu kurutayim[hline]I hate Madonna Mr.Brown Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turkuoise Mesaj tarihi: Şubat 21, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2003 Yaw Nukem, Benim sorunum burada yatıyor. Evdeki alet 99 model PII 400. Şimdi bu alete bir GeForce MX 440'mı alsam yoksa Eve-online gold oluncaya kadar bekleyip de PC'yi değiştirirken MX440'a vereceğim 70 USD'yi daha iyi bir karta mı versem ikilemindeyim. Bir de bunlara ek olarak GeForce FX kartlar piyasaya tam anlamıyla çıkınca fiyatlar iyice düşecek. Geçen cuma alayım bari bir ekran kartı kararı vermiştim. Bugün ise boşgeç kararı verdim. Kafam karışık. Bilgisayar ise oyun dışındaki her şey için yeterli ki oyun oynamak(UO oynarkene) günde en fazla 2 saatimi falan alıyordu. Bekleyeceğim sonuçta gibi gözüküyor, ama dedim ya kafam atar bir kartta alırım ansızın. Şu anda yeni build download ediyorum hatta. :D[hline]Oracle: Deli Minmatarlının kanlı şirketi. :-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar