Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 O alıntıların yalan olduğu bu konuda bir yerde gösterilmişti zaten. Ben rahmetli s.jay gould'un bir kaç yazısını okumuştum, harun yahya zekisi jay gouldun yazılarının bi başından bi sonunda iki cümle alıp yan yana koymuş bi de kelime değiştirmiş, gören jay gould darwini gördüğü yerde öldürür zannediyor hehe
Sto4m Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 eheh benim bildiğim kadarıyla yaradılış savunucularının ellerinde kanıtlayabilecekleri türden herhangi birşey olmadığı için sürekli yaptıkları şey bu zaten. out of context alıntı, tartışmalarda konu saptırmak, evrim tartışırken darvinin deli olduğunu düşünenler olduğu tarzı alakasız bir argüman sunmak vs. birbiriyle çatışan karşılıklı iki teori tartışılırken iki tarafta elinde ki kanıtları ortaya koyar, argümanlarını sunar, tartışılır, karşılıklı kanıtların geçerliliği sorgulanır, argümanlar çürütülür, kabul edilir. Ama bunların temelinde birşey vardır, kendi teorinizin gerçekliğini ispatlamak. Karşı tarafın argümanlarını çürütmek, sizin teorinizi kanıtlamaz. Yani evrimin olmayışı yaradılışın varlığı anlamına gelmez. herneyse burden of proof denilen bir olay var, evrimin kanıtları ortada, burden of proof yaradılışçıların üzerinde, yani kendi argümanlarının geçerliliğini kanıtlama zorunluluğu. O yüzden dünyada bugün evrim teorisi kabul ediliyor(yasal olarak). yaradılış teorisinin en güzel yanı da bu zaten, tanrı var din var bizi o yarattı -nerden biliyosun? çünkü göndermiş elçi göndermiş söyledi bunu bize -elçinin tanrı tarafından gönderildiğini nerden biliyosun? kitapta yazıyo -kitabı tanrının yazdığını nerden biliyosun? elçisi söyledi hmm ?!?
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Penthesilea said: Recall06 said: yahu isteyene kanit veririm sorana soylerim diyip evrim vardir kesindir diyip gitmissin. Bakteri nereeeeeeeee insan nereeeeeeeeeee koyun nereeeeeeeeee maymun nereeeeeeeeeee Bakteriden yola cikarsak deney yapmana gerek yokmus bosuna kasmissin cunku GRIP mikrobu her sene evrim dedigin o geyikten gecirir ve yapisi degisir.. Dunya 7 gunde yaratildi derken 24 saat kast edilmiyor herhalde?? Kalemlede cizilmedi bilemedigimiz ancak teorisini olusturabildigimiz bazi patlamalar vs ile olustu diyoruz? Kanit? malesef yok.. Zaten tanri kalemlede cizmemistir herhalde.. Evrim TEORIDIR daha oteye gecemez.. Fosil kalintilari nerde peki? yani DINAZORLARIN yok oldugu o buyuk yikimda hersey yok oldu tekrardan baslamadimi hayat? Dinorzorlarin fosillerini bulduda neden EVRIM gecirmis ARA TURLERIN fosillerni bulamiyoruz?Uzakta arama genc, don aynada kicina bak, iste orada bulunan ve hicbir ise yaramayan kuyruk sokumu eski kuyrugunun fosili. Yanlış. :) Coccyx'in (kuyruk sokumu) görevleri: Wiki said: The coccyx provides an attachment for nine muscles, such as the gluteus maximus and those necessary for defecation. It also acts as something of a shock absorber when a person sits down, although forceful impact can cause damage and subsequent bodily pains. The remnant of a vestigial tail in humans, in many other species the coccygeal vertebrae support a full tail and accommodate its nerves. "Hiçbir işe yaramayan" evrim kalıntısı değil yani o. :) İnsanda hiçbir işe yaramayan kalıntılar vardır mesela appendix gibi, ama o bile evrim kalıntısı değildir. Binlerce yıl önce yaşamış atalarımız yedikleri selülozu burda sindirirlerdi. Ayrıca dindeki yaratılış teorisi evrimle çelişmez. Bakış açısına bağlı o. Sto4m said: Insanligin dunyada tek bir noktadan cikmadigini biliyoruz, adem ve havva nin dunyaya cennetten cart diye gelip insan soyunu baslatmadiklari da kanitlanmis bir gercek. Din gibi ruhani alanlarda böyle kesin ifadeler çok sakat olur. Evrim sürecinde ilk homo sapiens çift hakkında böyle ifadeler bilimle çelişmeden olabilir. son olarak Sto4m said: -kitabı tanrının yazdığını nerden biliyosun? elçisi söyledi hmm ?!? başında süperdi ama bu son cümlede: fail! :) eksik bakış açısı.
fede Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 bu hani evrim yok diyenlere çıkar at gözlüklerini diyolar ya. bence herkes çıkarsın bi önce o at gözlüklerini
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Sto4m Yahu kardesim balonlu kid neden yaradilisla evrimi ayni anda tartismak istiyorsunuz illa.. Tanri bir inanc meselesidir BILIM degildir sana kanit sunmam gerekmez, inanan inanir inanmayan inanmaz.. Gordugun gibi benim CAHIL olmami yani ( evrim dini curutmek icin ortayami atildi? ) dememin nedeni budur.. Surekli evrim vardir Tanri yoktur soylemi var ortada, ikisi birbirinden ZILYON farkli seyler.. TANRI ve DINLER bir inanc meselesidir, evrim kanitlansa bile sen insanlara neden tanriya inaniyorsun diye sormamassin.. INANC PSIKOLOJI vs.. Ancak sen Evrim vardir dediginde bunu KANITLAMAK zorundasin cunku sen bir BILIM den bahsediyorsun.. YARATILIS bir INANACTIR! Evrim bir teoridir ve bilimsel dayanklari ldugu iddia edilmektedir. ONCE DIN VE BILIMI BIRBIRININDE SIZ AYIRIN SONRA KONUSALIM
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 bu posttan sora bana sadece "peki" demek düşer. kusura bakma.
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Kimse evrimi kanıtlamak zorunda değil dediğim gibi bu dünyada doğa ve tıp bilimlerinde istatistikle çalışan pek çok kritik alan var. Bazı kompleks şeyler, özellikle biyolojik sistemlerde kanıt gibi birşeyden bahsetmek mümkün değil/çok zor. Dolayısıyla elindeki istatistiksel verileri ya kabul edersin ya etmezsin bu kadar basit. Sen doktora gidip "bana bu ilacın beni iyileştireceğini kanıtlamak zorundasın" diyemezsin, desen de zaten öyle bir kanıt alamazsın. Doğa bilimleri ile matematiği karıştırmayın. Bir model için önemli olan kanıdından ziyade uygulanabilirliğindeki başarısıdır. Evrim bu açıdan başarılı bir model. Ama harbiden "evrim vardır o zaman tanrı yoktur", "tanrı vardır o zaman evrim yoktur" diye evrim modelininin bu tarz tartışmalara alet edilmesinden böyle bi iğrelti gelmeye başladı. Özellikle bir de "evrimi savunuyorum o zaman modern bilim adamı oldum ben" tarzı takınanlar çıkmaya başladı fanatik dincilerden sonra. Yani sonuçta ilahiyat da bir felsefe uzun uzun tartışılır ama işin içine evrimi de katarak bunu ideolojik bir savaş haline getirmeyin.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Doktora gidip bu ilac beni iyilestirirmi KANITLA dememe gerek yok, bunu 2. kes dedigin icin cevap verme geregi duydum, CUNKU, Ilaclarin hangi hastaliklara iyi geldikleri testler ve bilimsel veriler isiginda belli yapilar tarafindan kontrol edilir ve daha sonra saglik bakanliklari bunlarin gercekten o prespektuslerinde yazan yan etkiler veya iyilestirici ozellikleri olup olmadigini 2 sene 3 sene test eder sonra ilac piyasaya cikar, bizde bunu biliriz ve doktora kanitla demeyiz, EVET ama haklisin bir doktor ilac disinda al su otlardan hazirladigim karisimi ic derse doktora KANIT sorabiliriz, Evrim bir Teoridir Teorisyenide bunu belli bir anlatim sistemi icinde aciklamaya calismistir, Demektedirki EVRIM milyarlarca yil surmus ve ara turlerden gecisler yapilarak su anki canli familyasina gecilmistir, ve insanda maymundan gelmedir ve der sonra 7 tane saniyorsam ara tur ile bu gecisi anlatir, Dogaldirki bu kadar canli turunun ortaya cikmasi demek ZILYON tane ara tur olmasini gerektirir ve FOSIL denen RED edilemeyecek kanitlar olmasi beklenir, ancak her nedense genelde bu EVRIMCILER surekli sahte kanitlar ile kamuoyu onunde yalanci duruma dusmektedirler.. Evrimin temel yapisini olusturan TURLERDEN TURLERE gecis fosil bulunamadigi icin kanitlanamadigindan EVRIM TEORISI sandece teori olarak kalmaktadir, Dedigin gibi nedense her seferinde sanki Evrim Tanriya inanmayanlarin kendilerini RAHATLATMAK icin sigindiklari bir liman olup DIN FELSEFESINE karsi arguman olarak kullanilmaktadir.
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 "Dinler gercek olmasa bile evrim teorisinden daha gercek olabilecegini dusunuyorum." Boyle bi cumle kurduktan sonra, siz dinle bilimi ayirin once diyip ortadan siyrilmak iyiymis ya :) said: Dogaldirki bu kadar canli turunun ortaya cikmasi demek ZILYON tane ara tur olmasini gerektirir ve FOSIL denen RED edilemeyecek kanitlar olmasi beklenir, ancak her nedense genelde bu EVRIMCILER surekli sahte kanitlar ile kamuoyu onunde yalanci duruma dusmektedirler.. Evrimin temel yapisini olusturan TURLERDEN TURLERE gecis fosil bulunamadigi icin kanitlanamadigindan EVRIM TEORISI sandece teori olarak kalmaktadir, su soylediklerin icin kanit getirsene.. Hani bulunamadi edilemedi falan diyosun da, bakteri ornegi birebir kanit statusunde. Simdi kendi inandigin seyleri, genel yargi ve olmus gibi anlatman da nereye kadar? Bak sen de soylemissin, o ilaclarin testleri yapilir ve bu testler belli yuzdelerde basari kazandigi zaman piyasaya surulur diye. Ardeth de diyo ki, bu genetik modelleme bircok alanda kullanilan bir yontem ve oldukca basarili bir yontem. Daha bunda tartisacak bi sey yok zaten.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 evrimin reddedilmek istenmesinin en büyük nedeni zaten din. :)
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 riglous said: "Dinler gercek olmasa bile evrim teorisinden daha gercek olabilecegini dusunuyorum." Boyle bi cumle kurduktan sonra, siz dinle bilimi ayirin once diyip ortadan siyrilmak iyiymis ya :) Eger demek istedigim seyi anlamadiysan bunu sana aciklamakla vakit kaybetmek istemiyorum.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 riglous said: "Dinler gercek olmasa bile evrim teorisinden daha gercek olabilecegini dusunuyorum." Boyle bi cumle kurduktan sonra, siz dinle bilimi ayirin once diyip ortadan siyrilmak iyiymis ya :) said: Dogaldirki bu kadar canli turunun ortaya cikmasi demek ZILYON tane ara tur olmasini gerektirir ve FOSIL denen RED edilemeyecek kanitlar olmasi beklenir, ancak her nedense genelde bu EVRIMCILER surekli sahte kanitlar ile kamuoyu onunde yalanci duruma dusmektedirler.. Evrimin temel yapisini olusturan TURLERDEN TURLERE gecis fosil bulunamadigi icin kanitlanamadigindan EVRIM TEORISI sandece teori olarak kalmaktadir, su soylediklerin icin kanit getirsene.. Hani bulunamadi edilemedi falan diyosun da, bakteri ornegi birebir kanit statusunde. Simdi kendi inandigin seyleri, genel yargi ve olmus gibi anlatman da nereye kadar? Yani ilk defa duyuyorum OLMAYAN birseyi nasil sana KANIT olarak getirebilirim? Yani radikal dincilere birseyi anlatmak bazen daha kolay oluyor, sizin gibi birine birseyi anlatmaya calismaktan..
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Recall06 said: Ilaclarin hangi hastaliklara iyi geldikleri testler ve bilimsel veriler isiginda belli yapilar tarafindan kontrol edilir ve daha sonra saglik bakanliklari bunlarin gercekten o prespektuslerinde yazan yan etkiler veya iyilestirici ozellikleri olup olmadigini 2 sene 3 sene test eder İşte bu kanıt değil istatistiktir onu diyorum. Aynı istatiksel veriler evrim için de mevcuttur (ikinci paragraf). Yani ateistlere laf ediyorsunuz ama kusura bakma sizin de farkınız yok. Bu işi ideolojilerine alet etmiş sitelerden donanıp geliyorsunuz, evrim sadece türlerin nerden geldiğini açıklamakla ilgili bir "hikaye" değil. Açıkçası kendi çalışma alanıma bakınca türlerin nerden geldiği ile ilgilenmiyorum bile. Yıllarca harun yahya insanları "evrimciler insanların maymundan geldiğini söylüyor böyle saçma şey olur mu" diye kandırdı halbuki evrimciler asla böyle birşey söylemezken. Şimdi yine harun yahya insanları evrimin sadece fosillerle ilgili olduğuna inandırıyor. Bu adamın fikirlerini körü körüne ezberleyip buraya gelince manyak ateistlerden farklı olunmuyor malesef. Evrim modeli genel olarak ele alındığında bir optimizasyon makinasıdır. Burda amaç evrim modelinin nerde, ne koşullar altında ve hangi problemler için başarılı sonuçlar bulabildiğidir. Yapısı bilinmeyen proteinlerin yapısının bulunmasından evrim modeli çok başarılıdır. Farklı canlıların proteinleri arasında evrimsel model yardımıyla ilişkiler kurulup yapısı ve görevi bilinmeyen bir proteinin bu özellikleri bulunabilir. Evrimsel algoritmalarla, mühendislikten tut, sanata, sanattan tut ekonomiye bir çok alanda bazı problemler için mantıklı ve bazen de çok başarılı cevaplar elde edilebilir. Tüm bu optimizasyonlar bildiğimiz evrim mantığı ile inşa edilmektedir. Evrimin başarılı bir optimizasyon modeli olduğunu inkar etmek, binlerce belki yüz binlerce başarılı çalışmayı reddetmekle birdir.
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 LOL Bilimsel yontem vardir bilir misin? Bir arastirma yaparsin; sonucu pozitif ya da negatif cikar. Eger negatif sonuclar elde edersen arastirmani yine de yayinlar "bu boyle olmuyo" dersin. Cunku elindeki sonuclar bunu gosterir sana. Senin soyledigin ara fosiller icin arastirma yapilmissa, eger sonuclar gecis olmadigini bile gosterse o arastirmanin sonucu olarak "bunlar bunlar gecisin kaniti degildir" diye makale yayinlanir. Ben de diyorum ki, bu olumsuz sonuclari gosteren makaleleri bul da "bak bu bu arastirma sonucunda kanitlanamadi" diyebil. Anlatabildim mi?
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 O kadar yazdım örneklerini de vereyim http://en.wikipedia.org/wiki/Homology_modelling said: When performing a BLAST search, a reliable first approach is to identify hits with a sufficiently low E-value, which are considered sufficiently close in evolution to make a reliable homology model. http://en.wikipedia.org/wiki/Evolutionary_algorithms said: In artificial intelligence, an evolutionary algorithm (EA) is a subset of evolutionary computation, a generic population-based metaheuristic optimization algorithm. An EA uses some mechanisms inspired by biological evolution: reproduction, mutation, recombination, and selection. Candidate solutions to the optimization problem play the role of individuals in a population, and the cost function determines the environment within which the solutions "live" (see also fitness function). Evolution of the population then takes place after the repeated application of the above operators. Artificial evolution (AE) describes a process involving individual evolutionary algorithms; EAs are individual components that participate in an AE. Evolutionary algorithms consistently perform well approximating solutions to all types of problems because they do not make any assumption about the underlying fitness landscape; this generality is shown by successes in fields as diverse as engineering, art, biology, economics, marketing, genetics, operations research, robotics, social sciences, physics, politics, and chemistry.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Ben harun yahya diye birini daha once hic okumadim, bu soze inanip inanmamak sizin tasarrufunuzdadir. Ancak sunu soyleyebilirim, evrim tabiki bir gercektir.. EVRIMLESMEK red edemeyecegim birsey , benim inanmadigim DARWIN teorisidir. Ben turlerin kesin bir Kemik DNA yapisi olduguna ve bunun disinda kalan bazi bolumlerim evrimlesebilecegine inaniyorum, ayrica insan ve hayvanin ve her canlinin farkli ozellikleri oldugunu ve ayri ayri yaratildigina inaniyorum. Bu 1000 tane ayri yaratilmis turun, potansiyel bir gelisme yapilari oldugunu dusunuyorum, yani bir insannin genetiginden yavrusuna gecebilcek bazi ozellikler oldugunu kabul ediyorum, iyi veya kotu. Ayrica hafizanin yani hayvanlarin ve insanlarin yavrularina gecen bazi kodlar oldugunu bu yuzden canlilarin yasam sekillerinin sartlara gore degisebilecegini dusunuyorum, Bunlar benim goruslerim bilimsel olmasi gerekmiyor cunku bunun karsisinda bana SUNULAN DARWIN bana bu dusunduklerimi curutecek kanitlar sunmuyor..
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 riglous said: LOL Bilimsel yontem vardir bilir misin? Bir arastirma yaparsin; sonucu pozitif ya da negatif cikar. Eger negatif sonuclar elde edersen arastirmani yine de yayinlar "bu boyle olmuyo" dersin. Cunku elindeki sonuclar bunu gosterir sana. Senin soyledigin ara fosiller icin arastirma yapilmissa, eger sonuclar gecis olmadigini bile gosterse o arastirmanin sonucu olarak "bunlar bunlar gecisin kaniti degildir" diye makale yayinlanir. Ayiptir sormasi ne kadar alakalisin ki bu arastirma isleriyle ki senin duyup duymaman kistas olarak kabul edilir oldu? Canim arkadasim, Fosilleri goruyoruz muzelere gidip, bulunan seyler ortada ve su ana kadar bir ara tur bulunamadi bunun neyinin gecisin kaniti olmadiginin aciklanmasi gerekiyor? Ayrica benim gorusum sudur ki, Hristiyan toplumu hristiyanligi red edecek farkli turdeki insanlarin baska dinlere gecmemesiicin bu DARWIN soylemini halen surdurmekte ve bizden olmayan hic kimseden olmasin mantigi ile yurutmektedir bu isleri..
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Harun yahya çok eğleneceli bir insandır "bu ara fosil yok ameee yaaaaaaaaaee" karikatürünün çizeridir. Darwin teorisi evrim hakkında ortaya atılan ilk teorilerden tabi ki zamanla değişip gelişecek. Ama; 1- darwin bu tür şeylerin sorgulanmasını ilk başlatan insanlardan biri olduğu için büyük saygıyı zaten hak ediyor. misal lamarck da öyle, teorisi yanlış olsa bile bu tarzı bir konsepti sorgulayarak akıma öncülük ediyor. bu adama karşı bu tiskinti bu nefret nedendir? teorisi tamamen yanlış olasa bile bir dogmanın yıkılmasına ve bir çağın başlangıcına öncülük etmiştir. genetik bilimi bu adamla başlamıştır demek istiyorum ben. 2- temelde bugün bilinen bir çok evrim teorisi darwinin evrim teorisindeki bazı önemli fikirler üzerine inşa ediliyor. örnek vermek gerekirse, çok düz ve basit bir mantıkla ortama daha iyi adapte olan bir gen havuzunun o türün popülasyonunda zamanla miktarının artacağı fikri. Misal bu evrimleşen algoritmalarda kullanılan bir kabul. %100 uygulanabilir olduğunu ben de sanmıyorum darwinin teorisinin ama o teoriden çekip çıkarılan ve bugün hala kullanılan bir çok kısım mevcut. Dolayısıyla %100 uygulanamaz diye bir şey daha yanlış.
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Hristiyan toplumu hristiyanligi red edecek farkli turdeki insanlarin baska dinlere gecmemesiicin bu DARWIN soylemini halen surdurmekte ve bizden olmayan hic kimseden olmasin mantigi ile yurutmektedir bu isleri.. said: Hristiyan toplumunda bu DARWIN söylemi ile genetik ve moleküler biyoloji alanı aldı başını gitti onların umrunda bile değil bu ideolojik tartışmalar.
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 dksjlajdsla Senin gorusun pek de onem tasimiyor. Bak simdi, ben bir arastirma yaptim. Tez olarak da dedim ki bu bu fosilleri bulduk. Bu fosiller bu nesilden bu nesile gecisin kaniti. Sonra buldugum seyleri inceledim, belli basli seyleri elde ettim. Daha sonra sonuca geldigim zaman dedim ki, yok kardesim, bu veriler isiginda bu fosillerin gecis donemi fosili olmasi mumkun degildir. Hah iste boyle makaleler bul bana diyorm ben de sana. Eger birileri senin soyledigin sekilde evrimi kanitlamaya ugrasmissa, o zaman eminim fosilleri gecis donemi olup olmadiklarini denemek icin de bircok arastirma yapilmis ve basarisizlikla sonuclanmis olmasi gerek. Zira bu basarisizliklar arttigi noktada teori gecerliligini yitirir ve baska teoriler ortaya atilir, ayni Darwin'inkine oldugu gibi. Anlatabildim mi, yoksa vaz mi geciyim?
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Yanlis tespit, Hristiyan bilim adami kalmadi denecek kadar az, evet haklisin genelde bati demek istemiyorum gelismis toplumlar bu alanlarda cok ciddi basarilar elde ettiler, ancak halen kurtaj denen bazen mecburi olan seyi dini nedenlerden kabul etmeyen gelismis devletler ve ciddi siyasi soylemleri var, Benim bahsetmek istedigim aslinda bu kadar carpik bir teoriyi halen zaman zaman belli sekillerde, sahte fosil vs ortada ve canli tutmalarin sebebi, inanmayan insanlara ki aslinda inanmayan insan yoktur oda inanmadigini zannedip birilerin sozlerine inanmaktadir vs, konu dagilmasin, ne diyordum evet bunlari zaman zaman ortaya cikarmalarinin nedeni o kesimi kendilrince rakip gordukleri diger dini soylemlere kaptirmak istememeleridir, Hic bir inanciolmayan insan olamaz cunku, Sen hristiyanli red edersen beynin sana neden diye sorar DARWIN iste burda devreye girer e abisim EVRIM var YARADILIS yok dersin hayatina devam edersin, DARWIN teorisi carpiktir diye dunyada bir dalga baslarsa hristiyanligi red eden kesim aa acaba diger dinler nasil der ve bir dagilim yasanir diger dinlere. Aslinda temel neden de budur ateistlerin bu kadar darwinci olmasinin..
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Aga sana Recall'dan hayat dersleri diye bi baslik acalim sen anlat bize bunlari. Ne dusunuyosan ne istiyosan orda soyleyiver; ama Bilim&Teknik'te yer almasin, ayip oluyo bazi buyuklerimize.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Ben fikirlerimi paylasiyorum, elbette yanlis taraflari veya katilmadiginiz taraflari olacaktir. Onemli olan dusuncelerimin bir butunlugu olmasidir, yoksa ben olayi cozdum QRALIM ben diye bir iddiam olmadi, olamazda. Evrim muhakkak bir gercektir ancak bilim su anda baslangicini cozemediginden bir bosluk vardir ve bu bosluk belki bazi kisiler icin darwinle doldurulabilir ama benim icin malesef olmuyor, Bende kendi hayati anlama mucadelemde kendimce biraz ondan biraz bundan katarak beynime bu soylemi kabul ettirdim.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Bilimin insan hayatına etkileri açısından bakmışsın. Bilimsel gerçekleri suistimal ederek hayata bakış ve din açısından kendini kandırmaya çalışan insanlar var evet.
Öne çıkan mesajlar