Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şu flip konusu...

ollymnor

Öne çıkan mesajlar

Nezumi Graverobber Creature
—Rat Rogue : Remove target card in an opponent’s graveyard from the game. If no cards are in that graveyard, flip Nezumi Graverobber.
-----
Nighteyes the Desecrator
Legendary Creature — Rat Wizard
4/2
: Put target creature card in a graveyard into play under your control.

şeklinde bi kart var bilirsiniz. soru:
- bu kart oyuna geldiğinde graveyardlarda hiç kart yoksa flip olur mu hemen , yoksa graveler boş bile olsa bir kere abilitysinin yapılması mı gerekir?[signature][hline]"I smell magic in the air!"
Sosyal ağlarda paylaş

Bir saniye anlamadım şimdi.
Bahsi geçen kart bu:

bu kart oyuna girer girmez abilitysini kullanabilir değil mi? neticede tap gerektirmeyen bir ability.
abilitysnin neticesinde hedef graveyardda card yoksa otomatikman flip olmaz mı?

Gothic, "kartı silip.." derken ne kastettin anlamadım?

Sosyal ağlarda paylaş

Yani rakibin mezarından bi kartı silip kartı tetiklemen gerekir flip etmen için
Oyuna girdiği gibi abilitysini kullanabilir ama diyelim oyuna soktun adamın gravede kart yok..
Böyle olduğunda flip olmaz yani flip etmen için KART silip rakibin graveden(düşük cümle sorry)kart kalmayınca flip etmen..[signature][hline]fastreload, 02 Temmuz 2005 01:21 tarihinde demiş ki:
hocam bindiğin dalı kesiyosun çükünü keserim senin
Sosyal ağlarda paylaş

kusura kalmayın, bilmişlik etmiş olmayayım ama benim bu karttan anladığım şudur:
"4 mana öde: rakibin graveyardından bir kartı oyunun dışına al. eğer rakibin graveyardında oyun dışına alacak bir kart bulamazsan da flip ol"
yani "rakibin graveyardında kalan son kartı oyun dışına alırsan flip ol" demiyor ki?
öyle olsaydı
"if there are no cards left in the graveyard after this..." tarzı bir laf ederdi.

Neticede: bence oyuna girdiği turnde graveyardı kontrol eder, boşsa da flip olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Hemen bir noktaya değinmek istiyorum, o kartın mezar boşken flip olmama nedeni target alabilecek bir kartın mezarda olmayışı doğal olarak çünkü textte "target card" demişler, ama eger text şöyle olsaydı "target oppenent removes a card from his greavyard, than if no cards left flip" o zaman card olmasada greavede geldigi an ability kullanıp filip edebilirdiniz.[signature][hline]Magic The Gathering sorularınız için.
MSN: [email protected]
----------------------
Magic Online : /addbuddy Enaxa
----------------------
MagicTR.net
Sosyal ağlarda paylaş

bu kart dediğiniz gibi kullanılıyor olabilir. hatta öyledir de.
ama abiltyi tercüme ettiğinizde şöyle birşey çıkıyor (önce üniversitede ingilizce öğretmeni olarak çalıştığımı belirteyim de "sallıyo" konumuna düşmiym.

Remove target card in an opponent's graveyard from the game. If no cards are in that graveyard, flip Nezumi Graverobber : Bir rakibinizin mezarlığındaki hedef kartı oyundan çıkarın. Eğer bu mezarlıkta hiçbir kart yoksa (dikkat - siz aldıktan sonra kalmamışsa demiyor) Nezumi Graverobber'ı çevirin.

Leventin dediğinin tercümesi:
target oppenent removes a card from his greavyard, than if no cards left flip: Hedef rakip mezarlığından bir kart çıkarır, bundan sonra hiçbir kart kalmamışsa Nezumi Graverobber'ı çevirin.

yani benim ısrarla anladığım şu: 4 mana karşılğında bir ability oynanıyor, ability graveyarda bakıyor, kart varsa çıkarıyor, kart yoksa (IF kelimesi bunun için konmuş, yoksa WHEN derdi) flip oluyor.
Mesela şöyle bir büyü de olabilir:
"Target opponent removes all of his/her flyingcreatures from the game. If he/she has no flying creatures, this spell gives 4dmg to player" Bu durumda oyuncunun flyerlarını remove etmesini bekleyip bir de 4dmg mi vericez? Burada oyuncu flyerlarını remove edecek flyerı YOK İSE (if) 4dmg yiyecek.

Son bir ekleme: Magic'in kendi sitesinde de söylediği gibi kartların üstündeki "wording" yani kelime kullanımı önem taşıyor. "If there are no cards LEFT in the graveyard, flip ..." deseydi "siz aldıktan sonra geriye başka kalmazsa" anlamını taşırdı.

Biraz ukalalık yaptım kusura bakmayın ama yukardaki Q&A i de cevaplayan adam sizin benim gibi bir insan, yanlış okumuş, yorumlamış olaiblir.

Gothic: dediğin doğru ama birinci turnde değil de ikinci turnde girebliyor o zaman? fazla farketmiyor ki? Ayrıca kartın kendisi 2, abilitysi 4 mana, ilk turnde zaten elinde 7 kağıt var 6 manayı nereden doğurucan?
Sosyal ağlarda paylaş

Kartın kendisi 2 mana
buda chrome mox lar ile 1. turda oyuna sokulur 2 mana ya o sorun değil
.
yukarda denmiş ya adamın gravede kart yoksa direk flip olur diye örnek veriyim
ben land oynuyorum sonra chrome mox inip graverobberı iniyorum ilk tur ee dolayısıyla adamın grave de kart yok direk flip olur 4/2 Ohaaaa......
Tamam wording hatalı olabilir ama mantıklı düşünmek gerekiyo..

uzun lafın kısası flip olması için kartın tetiklenmesi lazım yani graveden kart silcen diyelim 2 kart var
sen ilk tur 2 mana var diye 1 kart sildin sonraki tur 2 mana daha ödeyip sildin kart sildikten sonra hiç kart yoksa hooooop çevirioz 4/2 oluo.. ok ?=

sayglar.[signature][hline]fastreload, 02 Temmuz 2005 01:21 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

hayır gothicciğim. 2 manaya oyuna sokarsın da, abilityi kullanıp mezara en azından "bakmak" için bile 2 manaya ihtiyaç var. Yani toplam 4 manalık bir hareket kartı girmek artı abiity.
Ha 4 mana da belki bulunabilir ilk turnde bilemiyorum o kadar iyi ama zaten ilk turnde 4 mana bulursan can yakacak çok şey sokarsın oyuna.

Ha ayrıca mavi Ninjitsu destesinin flip kartı Students of Elements'de 2 manaya oyuna giriyor ve bir flying instnantı sorcerysi ile anında flip olabiliyor, o da 3/3 flying bir yaratık oluyor, ikisinin arasında bir fark yok yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Deniz şimdi sen inglizce tercüme edip bi mantık kuuryorsun ve haklısın bu mantıkta ama kazın ayağı öyle degil :), bir cümlede kullanılan remove target X than flip ile, target opps removes X than remove arasında daglar kadar fark var inan, neyse bir gün yüz yüze gelebilirsek anlatırım :).[signature][hline]Magic The Gathering sorularınız için.
----------------------
----------------------
MagicTR.net
Sosyal ağlarda paylaş

bir iki siteye daha baktım, hepsinde de "graveyarddan öncelikle bir kart çıkarmalıdır" yani gothic ve Levent'in görüşlerine paralel şekilde görüş belirtilmiş.

Demek ki bu kart böyle oynanacak.

Ancak hala kafama takılan bir soru var. Bu kartın Nezumi Shortfang adında yine flip olma kapasitesine sahip bir kardeşi var. Kendisinin abilitysi aynen aşağıdaki gibi yazılmış:
"Target opponent discards a card. THEN if that player has no cards in hand, flip Nezumi Shortfang."

İşte bu abilityde açıkça belirtmişler, "son kartın atılmasından SONRA hiç kart kalmazsa flip edin" diye. Diğer kartın "wording" i ise buna tam ters şekilde.

Neyse 3 haftalık magic deneyimiyle Judge'lara kafa tutmayalım :)
Sosyal ağlarda paylaş

heh ben de tam shortfang e değinecektim örneği senin vermen isabet olmuş.. şimdi graverobber la shortfang in text leri şunlar:

Nezumi Shortfang
1B (2), Creature - Rat Rogue 1/1
{1}{B}, {T}: Target opponent discards a card. Then if that player has no cards in hand, flip Nezumi Shortfang.

Nezumi Graverobber
1B (2), Creature - Rat Rogue 2/1
{1}{B}: Remove target card in an opponent's graveyard from the game. If no cards are in that graveyard, flip Nezumi Graverobber.

şimdi abi magic de target belki de oyunun kilit noktalarından biridir ve eminim en çok kafa karıştıran konulardandır.. shortfang de senden sadece herhangi bir kartı discard etmeni istiyor, kullananın bir hedeflemesi yok.. yani hedefte bir kart yoksa dahi kullanılabiliyor.. graverobber ın ise bir şartı var.. target card diyor yani bir kartı seçebilmelisin hatta seçmek zorundasın.. sen bu şartı yerine getiremediğin için flip edemiyorsun graverobber ı.. kısaca magic de "a" article ı ile "target" kelimesinin farkını bellersek mekanik mantığını daha rahat çözümleyebileceğimizi söyleyebilirim..
Sosyal ağlarda paylaş

Muhabbeti gördüm üye oldum. Öncelikle olayın "target" ile "a" arasındaki farkla ilgili değil. Önce bir örnek:

Rotting Giant
3/3
1B
"Whenever Rotting Giant attacks or blocks, sacrifice it unless you remove a card in your graveyard from the game."

Şimdi bizim graveyardımızda kart yoksa, "remove a card" direktifini pas mı geçeceğiz?

Aslında kuralları incelediğinizde çok basit bir ortak durumla karşı karşıyayız. Bir ability, spell vb (topluca action diyelim) uygulamak için gereken adımlardan rakibinizin uygulaması gerekenleri (elden kart çıkarma, kart çekme, landlari tap etme vb), rakibimiz yapamıyorsa bu durum bir sorun teşkil etmiyor ve sizin spell/ability/attack yapmanızı engellemiyor.

Örnek "Nezumi Shortfang"'ı inceleyim. Yapılması gereken (emir cümlesi) rakip için yazılmış. Yani rakibiniz bir kart iptal edecek ve bunun sonucunda elinde kart kalmadığında siz yaratığınızı flip edeceksiniz. Şimdi siz bu ability'yi uygulamak için stack'e attığınızda rakip elindeki son kartı (farzedin bir instant) elinden çıkarırsa, siz rakibiniz bir kart iptal edemediği için karakterinizi flip edemeyecek misiniz? Hayır, bu sizin ability uygulamanıza engel değil, yaratığınızı flip edebilirsiniz. Aynı şekilde elinde kart yoksa da bu ability'yi kullanıp karakterinizi flip edebilirsiniz.

Ama Nezumi Graverobber, flip edebilmek için öncelikle rakibinizin graveyardından bir kartı oyundan SİZ atmalısınız. Bunun sonrasında eğer graveyard'da kart kalmazsa flip edebilirsiniz.

Burada bir ufak not. Eğer bu tartışma işin mantığı değil de uygulaması nasıl yapılır üzerine ise, Nezumi Graverobber'ı kart remove etmeden flip edemezsiniz bizzat MTGO'da onlarca kez karşılaştığım durumdur.

Bunları yazarken aklıma daha ilginç bir soru geldi: Diyelim rakibin graveyardında bir kart var ve siz 4 manayı verip Nezumi Graverobber'ın abilitysini kullanmak istediniz. Rakibiniz bu arada death denied gibi bir instant ile graveyard'dan kartını eline alırsa ne olur? :)

Benim yorumuma göre, stack'de ki sıra yüzünden sizin Nezumi Graverobber'ın abilitysi kart remove edilemediğinden iptal olur, Nezumi Graverobber'ı flip yapamazsınız. Yaşamadım bilmiyorum.

Master Of Wizards

"Yenile yenile usta olacam yakında :)"
Sosyal ağlarda paylaş

Soru: Diyelim rakibin graveyardında bir kart var ve siz 4 manayı verip Nezumi Graverobber'ın abilitysini kullanmak istediniz. Rakibiniz bu arada death denied gibi bir instant ile graveyard'dan kartını eline alırsa ne olur?

Cevap: Graverobber flip olmaz ama flip olmama nedeni death deniad ile graverobberın target aldıgı kartı ele döndürmesi degil, graverobberın stackteki abilitysi cözulmeden önce, mezara death deniad isimli yeni bir kart daha düşmesi, yani stack duurumune bir bakalım, robber silmeye calıstı ona response death deniad target alınan kartı ele döndürdü, death deniad mezara düştü, robberın target aldıgı kart olmadıgı için mezardan bir şey silemedi ve mezarda death deniad oldugu içinde dönemedi.

Not: Eger başka bir effectle robberın target aldıgı kartı silseydik mezardan mesela Scrabbing Claws (tap: target player removes a card form greavyard) o zaman robber yine target aldıgı kartı oyundan remove edemiycekti ama mezarda kart kalmadıgı için flip olucaktı, yani burdaki asıl kilit nokta robberın işlemi başlatmak icin mezarda target bir kart oldugu yada olmadıgı.[signature][hline]Magic The Gathering sorularınız için.
----------------------
----------------------
MagicTR.net
Sosyal ağlarda paylaş

neyse mesele anlaşıldı. tek sıkıntı duyduğum nokta şu: bugüne kadar magic'i az biliyorken bile kartın üstünde yazandan ne yapılması gerektiğini anlıyordum. Bu bir istisna olarak karşıma çıktı.
Türçe kartlarla oynadığınızı düşünün ve kartın üstünde yazabilecek şu iki abilitynin oynanmalarını karşılaştırın:
"Hedef mezarlıktaki kartı oyundan çıkarın. Mezarlıkta kart kalmamışsa kartı ters çevirin"
ve
"Hedef mezarlıktaki kartı oyundan çıkarın. Eğer hedef mezarlık boşsa kartı ters çevirin"

Herhalde olay WOC'un yine kelime tasarrufu ya da eline yüzüne bulaştırması olsa gerek.

Bu arada Levent kusura bakma bugün konuşurken toplantıya girmek zorunda kaldım, benim yerime de başkası kapattı bilgisayarı.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gunn, 05 Eylül 2005 22:15 tarihinde demiş ki:
Türçe kartlarla oynadığınızı düşünün ve kartın üstünde yazabilecek şu iki abilitynin oynanmalarını karşılaştırın:
"Hedef mezarlıktaki kartı oyundan çıkarın. Mezarlıkta kart kalmamışsa kartı ters çevirin"
ve
"Hedef mezarlıktaki kartı oyundan çıkarın. Eğer hedef mezarlık boşsa kartı ters çevirin"

Ama sen yanlış çevirmişin kartta hedef mezarlıktaki demiyor, "hedef kartı rakibin mezarından silin" diyor, hedef alınabilecek kart olmadıgından ability başlayamıyor bile, başlayamayan abilityde mezarlıgın boş olup olmadıgını check edemiyor.[signature][hline]Magic The Gathering sorularınız için.
----------------------
----------------------
MagicTR.net
Sosyal ağlarda paylaş

Evet bu graverobber magickartıyla beslenio..en az 1 tane kart yiyip mezarlığın temiz olması lazım eğer temiz olmazsa mezarlık mikroplar değişim geçirmesini engellio

PS : Puaahaha kafayı yedim...[signature][hline]fastreload, 02 Temmuz 2005 01:21 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gothic_Angel, 06 Eylül 2005 12:15 tarihinde demiş ki:
Evet bu graverobber magickartıyla beslenio..en az 1 tane kart yiyip mezarlığın temiz olması lazım eğer temiz olmazsa mezarlık mikroplar değişim geçirmesini engellio

PS : Puaahaha kafayı yedim...

puhuaaa!
gerçekten de ama bazen magic olaylar1n1 böyle aç1klamak garakiyor. daha anla_1l1r oluyor teorik konusmaktansa.
ama ifade komik tabi...
:D[signature][hline]"I smell magic in the air!"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...