Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Whisky - Diskografi


pekaziz

Öne çıkan mesajlar

Whisky 1980 yılında Kamil Özaydın tarafından kuruldu. Topluluğun amacı Türkiye'de eksikliği duyulan rock müzik kültürünü geniş kitlelere ulaştırmaktı. Tüm maddi ve manevi güçlüklere rağmen topluluk çalışmalarını aralıksız sürdürerek günümüze ulaştı. 1982 yılında TRT denetiminden geçen "Bak biz genciz" parçası ile ekranlardan geniş kitlelere ulaştı. 1986 yılında Türkiye'nin ilk Türkçe sözlü Babaanne adlı rock albümünü yayınladı.


1 - Babaanne - mp3
2 - Kendine Hoşgeldin
3 - Yolculuklar
4 - Rock'n Roll'u Bir Dinle
5 - Bak Biz Genciz
6 - Arayış
7 - Şans Talih
8 - Rüşvet
9 - Hoşgörü - mp3

Albümde çoğunlukla sosyal temalar ve kuşaklar arası çelişkiler işlendi. Tüm parçalar TRT denetim kurulundan onaylıdır. Bu albümle topluluk ilk büyük çıkışını gerçekleştirdi. Araya askerliklerin girmesiyle topluluk üç yıl kadar faaliyetlerine ara verdi. 1990 yılının başında ideal kadrosuyla yeniden çalışmalara başladı. İlk iş olarak Binnaz isimli parça stüdyoda kaydedilerek klip çekildi. Gerçek yanma sahneleri bu kliple birlikte sayısız TV programlarına konuk olundu. 1993 yılı başında ikinci albüm çalışmalarının sonuna gelirken topluluk kurucusu Kamil Özaydın'ı beyin kanaması sonucu kaybetti. Topluluk kısa bir aradan sonra yarım kalan kayıtlarını tamamlayıp 1994 yılında Kamil Özaydın anısına Ateş Suyu albümünü piyasaya çıkarttı.


1 - Binnaz
2 - Yalnız Seninle
3 - Cumartesi
4 - Sana Ağıt
5 - Cadı
6 - Güneşli Yağmur
7 - Dön Geri
8 - Sen Bana Baharla Geldin

Hard rock sound'unun korunduğu albüm genellikle aşk temalarını işliyordu. Albüm sonrası birçok ilde tanıtım konseri verildi. İkinci albümün hemen ardından üçüncüsünün çalışmaları başladı. Nihayet 1996 yılında Güneşin Tahtı adlı albüm piyasaya çıktı.


1 - Yak Bizi - mp3
2 - Yabancılar
3 - Mavi
4 - Dünya
5 - Ayna
6 - Oysa
7 - Köşebaşı Dramı
8 - Anneler Babalar
9- Çılgınlık Zamanı
10 - O Yıllar - mp3

Albümdeki parçaların geneli felsefik temaları içermektedir. Dünya isimli parçada ise rock müzisyenlerinin çevreye olan duyarlılıklarının kanıtı gibidir. Bu albümde Yak bizi, Dünya ve Ayna isimli parçalara klip çekilmiştir.

Tüm bu zamana kadar kadrosunu değişmeden koruyan grupta ilk değişiklik bas gitarda görülüyür. Kurulduğu günden bu yana gruba kattığı coşku ve birkiminin sonuna geldiğine inanan Çağatay Ateş bu zamandan itibaren Whisky ile müziğe devam edemeyeceğini açıkladı ve yerine genç bir basçı olan Ferhat Hasanoğlu geçti. Ve bu geçişin hemen ardından Türkiye'de yapılmış en kaliteli unplugged (fişsiz) albümlerden birisi, Dünyanın Kapısı 1998 yılında piyasaya çıktı.


1 - Vazgeç - mp3
2 - Dünyanın Kapısı - mp3
3 - Yak Bizi
4 - Hoşgörü
5 - İlkbahar Yağmurları
6 - Medley
7 - Binnaz
8 - Kızlar - mp3
9 - Yollar
10 - Cadı
11 - Yanıma Gelsen
12 - Fukara
13 - Dön Geri

Albüm yeni parçaların yanı sıra önceki albümlerde yer alan eserlerin yeniden yorumlanmış hallerini içeriyordu. Özellikle geçmiş zamanda yapılmış kayıtların çok iyi olmaması neticesinde bu sevindirici bir gelişmeydi, nitekim insanlar da albüm çıkar çıkmaz yoğun bir ilgi gösterdiler. Grup bu albümden Vazgeç isimli parçasına klip çekti ve uzunca bir süre televizyonda kendine sağlam bir yer edindi.

Grubun dağılmadan önceki kadrosu:


Serdar Çokluluslu (Vokal-Gitar)
Arif Deniztoker (Gitar)
Ferhat Hasanoğlu (Bas Gitar)
Alpay Şalt (Davul)


Ne var ki yapılan onca nefis albüme, Türkiye tarihinde görülmedik sayıda konsere çıkmaya, hatta Rusya'yı inletmeye varan bir başarı, bu albümden sonra devrini kapatıyordu. Grubun dağılışı hakkında resmi bir açıklama yapılmasa da aradan geçen onca zamana rağmen sessizliğin devam etmesi ve bazı elemanların başka gruplarda yer edinmesi dev grubun sonunun geldiğini bize -her ne kadar duymak istemesek de- haykırıyordu.

Whisky daima bizi şaşırtan ve zamansız işler yaptı. Gruplar için zor bir olay vardır: yaptığın her albüm bir öncekini geçmeli. İşte Whisky bunu gayet iyi kotarıyordu. Sentenced nasıl zirvede çekilme kararını veriyorsa Whisky de aynı şekilde müzikal kariyerine zirvede dur demesini bildi.

Ben kendi adıma tüm grup elemanlarına Ayna, Cadı, Vaz

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

truva atli albüm kapağı neymiş öyle ya :D ehuaheuea[signature][hline]Eski bir Türk bakkalı zam yapacak;
''Kahve Yemen'den gelir, yollar ırak/Beş para yetmiyor on para bırak.''
Bu bakkaldan alışveriş yapan birinin cevabı;
''Kahve Yemen'den gelir, yollar sapa/Beş para yetmiyorsa dükkanı kapa...''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

duymayı bırak, tanırım kendilerini :) kafa elemanlardır, müzikleri bana çok hitab etmez ama dünyanın kapısı albümü gerçekten çok güzeldir, severek dinlerim. arif oldukça iyi bir gitaristtir, bikaç ders de almıştım ondan. tel, pena vs. tarzı şeyleri de ordan alırım genelde, indirim yaparlar saolsunlar :)[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...