Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En iyi oyuncu nasıl belirlenir?

Tjutg

Öne çıkan mesajlar

Burda en iyi kim onu sormuyorum, lütfen gelipte en iyi oyuncu şudur budur demeyelim, ama nasıl belirleneceğine ilişkin tartışmalarda kişilerden örnek verilebilir tabi.

Neyse konuya gelmek gerekirse, bazılar en iyi oyuncu kim dediğin zaman yada iki kişiden hangisinin iyi olduğunu anlamak istedikleri zaman hemen 1v1 maç yapın yenen iyidir gibi bir mantık kuruyorlar. Bence bu mantık yanlış, çünkü bu oyun refleks oyunu teke tek mücedele için yaratılmış bir oyun değil. Ayrıca oyun tarzınıza göre çok kişinin olduğu yerde ortamı kasıp kavururken 1v1 de yenilebilirsiniz. Ben kendimden örnek vermek gerekirse ofansif bir oyun tarzı sergiliyorum, her zaman rakibimin üstüne üstüne giderim, bu yüzdende her oyunda en çok bıçakla ölen insan oluyorum :), bu yüzden de 1v1 lerde pusan biri gayet rahat beni yenebilir. Şimdi bu adam benden iyi mi demek olacak? Bence değil. Bana göre asıl kriter oyuncunun çok yönlü olup olmadığı ve istikrarı olmalı. Yani bir oyuncu sırf ruger kullanıyorsa ben o oyuncuya çok iyi demem, tamam yanlış oldu Arkansis alınabilir :), çok iyi bir Soldat oyuncusu demem, çünkü bir çok silah var ve bence en iyi oyuncu en azından bu silahların 4 5 ini çok çok iyi şekilde kullanabilen ve her biriyle 1. olabileceğini gösteren oyuncu olmalı, burda da Toledor örnek verilebilir çok yönlü silah kullanmada. Bir de istikrar var tabi. 1 2 oyun birinci olmuş olmak değil haftalar hatta aylar boyu her zaman 1., 2. olabilmiş bir oyuncu en iyi oyuncu olabilir diye düşünüyorum.

Bu kadar şeyi 1v1 e inanmadığım için yazdım. Herhangi bir 1v1 turnuvadan galip çıkan oyuncuyada en iyi oyuncu demem açıkcası. Sizin görüşlerinizide merak etmekteyim, sizce en iyi oyuncu nasıl belirlenir?[signature][hline]Computer science is no more about computers than astronomy is about telescopes. - Edsger W. Dijkstra
Sosyal ağlarda paylaş

En iyi diye bir şey olamaz soldatta. Bir oyun kötü oynayan adam diğer oyunlarda iyi olabilir. Çok iyi bir oyuncu da bütün oyunlarda kötü oynuyor olabilir. Oynayanın o anki durumuna ve oynadığı kişilerle alakalı bu. 5 kişinin ruger kullandıgı bir ortamda 6. olarak keleş kullanıyorsanız pek şansınız olmaz ne kadar iyi olsanız da. İyi oyuncu her silahı ayrı ayrı iyi kullanacak diye bir şey de yok. Oyunun amacı adam öldürmek veya bayrak tasimak her neyse bunlari hangi silahla rahat yapiyorsa onla oynamalı herkes. 1v1 olayi da gerçekten komik, küçükler böyle tatmin ediyor egolarını. Bir de olayın diğer boyutu var. En iyi olsa ne olacak olmasa ne olacak? Soldatta çok adam öldürdüğü için övünen insanlar var, iyi oynamak için botlarla çalışanlar, başkalarına bilmiyorsan oynama diyenler bile var. Hırs yapıp küfrediyor millet bir kurşuna denk geldi diye. Soldat basit bir oyun güzel zaman geçirmek için oynanmalı diye düşünüyorum. Bu hırslı arkadaşlara da gece gündüz level, item, para kasıp millete üstünlük taslayabilecekleri oyunları öneriyorum.[signature][hline]bir kaz dünyaya bedel
Sosyal ağlarda paylaş

En iyi oyuncu ve en iyi soldat oyuncusu diye iki şey söyledim zaten yazıda. En iyi oyuncu, en iyi kullandığı silahla en çok adam öldüren şeklinde yorumlanabilir, ama dediğim gibi benim asıl ilgilendiğim en iyi soldat oyuncusu. Olaya tek boyutlu bakmıyorum. Bu oyun cs gibi değil. Cs de her silah neredeyse aynı özelliklerde herkes her silahı alıyor, ama bu oyun öyle değil. Her silahın kendine has özellikleri var ve her insan bazı silahları kendine çok yakın bulurken bazılarını hiç kullanamıyor. Bazıları durmadan otomatik makineli silahları alıp, instant kill yapan silahlardan nefret ederken, bazılarıda instant kill silahlarını çok sevip taramalılardan nefret ediyor.

Ben şahsen bu oyunu zevk aldığım için oynuyorum ama bu kadar yıl bu oyunu oynamış biri olarak da sadece ruger (veya herhangi bir silah) oynayarak oyuna haksızlık yapmış olmak istemem açıkcası.

Diğer bakımdan dediğin şeyler zaten bahsettiğim istikrar olayına giriyor. 1 2 oyundan değil uzun bir dönem içinde ki başarıdan bahsediyorum. Klanlaşmaların ve maçların yapıldığı bir ortamda da en iyi olsa ne olacak olmasa ne olacak gibi bir yaklaşım bence objektif değil. Sonuçta tavla yada okey oynamıyoruz.[signature][hline]Computer science is no more about computers than astronomy is about telescopes. - Edsger W. Dijkstra
Sosyal ağlarda paylaş

Tjutg dediğin gibi bir silah üzerinde bu konular belirlene bilir.En iyi oyuncu dediğin her mapta her türlü her silahla 4 4lük olan kişidir . ama genel bakış olarak herkez kendisine bir silah benimsemiş.Valla bana göre sen M79 manyağısın ve ben hiç kullanamam.

Valla ismini bi ezberleyemedim 4. silah taramalı. Onu birde ruger'i ii kullanırım o kadar

Bu arada Floyd??? ben =)[signature][hline]Branch would forgive the wind but broken once ...
Sosyal ağlarda paylaş

hmm iyi bir konuya değinmiş tjugt

Ruger nedir yahu alın vurun kullanın.
Bu arada ruger harici dğer silahları kullanmamamın nedeni spam edilebilir olması.
m 79 ve ruger kullanıyorum. m 79 çok eğlenceli ama ruger oynarken kasıyorsunuz kendinizi sürekli zorluyorsunuz. Desert da severim ama oynamam. Çok güçlü bir silah. Yakın mesafeden anında alıyorsunuz . Taramalı silahlara hiç girmeyeceğim. Hortum gibi kurşun boşaltıp adama isabet ettirene kadar kasıp sonrada adamı almak benim iyi olduğumu göstermez. (eline AK alıp hiç kaçırmadan öldürenlere söz söylemiyorum saygı göstermek gerekir)

Hemen hemen bütün silahlar oynanabilir bana göre. Baret den nefret ediyorum çünki büyük bir eşitsizlik , isabet alıp ateş ediyorsun sadece. Geri kalan zamanda ya saklanıyorsun yada bomba atarak yarı health daki adamları avlıyorsun.

Bence iyi oyuncu oyunu iyi oynamanın yanı sıra terbiyeli olan oyuncudur. Ben şimdi gelip buraya haha ne oldu hepinizi eziyorum lan zırtolar desem çok büyük bir tepki alırdım herhalde.

Pek çok oyuncu görüyorum seni spawn noktasında haraketsiz görürse üzerinden atlayıp geçen bulaşmayan , senin o an klavye başıdna olmadığını anlayan.

Pek çok da oyuncu biliyorum öldükten sonra küfür eden , yenince nası koduk 15- yaş tepkileri veren...

Tjutg un dediği gibi iyi soldat oyuncusu bütün silahları iyi kullanabilen oyuncudur.
Fakat bu klasmanda ben pek şansım olduğuna inanmıyorum =)
çünki diğer silahlar pek içimi açmıyor m 79 haricinde.
bu demek olmuyor ki diğerleriyle oynuyamıyorum , CTF de yabancı serverdan banlanmama neden olmuştu bir seferinde AK.

Fakat daha önce dediğim gibi Ruger beni zorladığından daha çok oynuyorum ve bu klasmanda tek silahla zaten yerim yok =)[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead

Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arkansis, 31 Temmuz 2005 16:24 tarihinde demiş ki:
Pek çok oyuncu görüyorum seni spawn noktasında haraketsiz görürse üzerinden atlayıp geçen bulaşmayan , senin o an klavye başıdna olmadığını anlayan.

Evet beyfendi bence biraz alınmanız gerek bu lafı üstünüze :) Şahsen az yapmadın bana bunu. Hepsindede aa yazımı yazıyordun diye kıvırıp attın :)[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Sosyal ağlarda paylaş

Soldatta iyi oyuncuyu belirlemek zor. Mesela kendimden örnek vermek gerekirse sabah girdiğimde birincilikten düşmezken akşam vakti sonuncu olmamak için yırtınıyorum. Yani Tjunun dediği gibi refleks olayı ve insanın refleksi her vakit aynı olmuyor. Bu Nasıl belli olur peki? anca uzun zamanda..

[spo1=Dip not]Arkansis kick me[/spo][signature][hline]Alomatik says:
vazgeçtim açmicam konu paticik muz yediğimi bilmese de olur
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arkansis, 04 Ağustos 2005 03:08 tarihinde demiş ki:
al bakim şu gavalı OH

Boyle ciddi bi konuda ciddi ciddi okurken bu mesajı okumamla yarılıp kendımden gecmem bir oldu, ŞAHIN K ownz:lol: diyor ve konuya donyorum.

Bencede iyi bir soldat oyuncusu sadece tek sılahla sınırlı kalmamalı en az 2 yada 3 sılahta kendını yeteri kadar gelıstırebılmıs olmalıdır. Bende genelde ruger kullanıyorum gercekten bazen sıkıldıgım zamanlarda m79a donuyorum. Sonucta buda bi keyif ve zevk meselesi benı eglendıren sılahları kullanmayı tercih ediyorum ben genelde.

1vs1 olayınada karsıyım yanı buna gore kımın daha ıyı oldugunu belırlemek sacmalık gelıyor banada. Burada da yazdıkları gibi reflex olayı var ınsanların reflexlerı her gun her saat degısebılır sonucta.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arkansis, 31 Temmuz 2005 16:24 tarihinde demiş ki:
hmm iyi bir konuya değinmiş tjugt

Ruger nedir yahu alın vurun kullanın.
Bu arada ruger harici dğer silahları kullanmamamın nedeni spam edilebilir olması.
m 79 ve ruger kullanıyorum. m 79 çok eğlenceli ama ruger oynarken kasıyorsunuz kendinizi sürekli zorluyorsunuz. Desert da severim ama oynamam. Çok güçlü bir silah. Yakın mesafeden anında alıyorsunuz . Taramalı silahlara hiç girmeyeceğim. Hortum gibi kurşun boşaltıp adama isabet ettirene kadar kasıp sonrada adamı almak benim iyi olduğumu göstermez. (eline AK alıp hiç kaçırmadan öldürenlere söz söylemiyorum saygı göstermek gerekir)

Hemen hemen bütün silahlar oynanabilir bana göre. Baret den nefret ediyorum çünki büyük bir eşitsizlik , isabet alıp ateş ediyorsun sadece. Geri kalan zamanda ya saklanıyorsun yada bomba atarak yarı health daki adamları avlıyorsun.

Bence iyi oyuncu oyunu iyi oynamanın yanı sıra terbiyeli olan oyuncudur. Ben şimdi gelip buraya haha ne oldu hepinizi eziyorum lan zırtolar desem çok büyük bir tepki alırdım herhalde.

Pek çok da oyuncu biliyorum öldükten sonra küfür eden , yenince nası koduk 15- yaş tepkileri veren...

Tjutg un dediği gibi iyi soldat oyuncusu bütün silahları iyi kullanabilen oyuncudur.
Fakat bu klasmanda ben pek şansım olduğuna inanmıyorum =)
çünki diğer silahlar pek içimi açmıyor m 79 haricinde.
bu demek olmuyor ki diğerleriyle oynuyamıyorum , CTF de yabancı serverdan banlanmama neden olmuştu bir seferinde AK.

Fakat daha önce dediğim gibi Ruger beni zorladığından daha çok oynuyorum ve bu klasmanda tek silahla zaten yerim yok =)

15 yaşındayım vuruldu mu küfür etmiyorum[signature][hline]Msn
Nebula Pagan Forumlarında Denmiş Ki:
BİR LAF VARDIR .. EVET BİR LAF VARDIR ... AMA UNUTTUM ŞİMDİ
[Bu mesaj KucukHusamettin tarafından Faili-meçhul bir tarihte değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
tabiki.bir baretçi olağanüstü özgün yetenekler veya kullandığı silahı delikanlı gibi de kullanabilme (bayrak noktasına yakın bi yere yatıp dan dun ateş etme haricinde) özelliklerini sergileyemediği sürece lamerlikten öteye geçemeyeceğini kendisi de bilir zaten.[signature][hline]Vatandaşa sorduk: Dream Theater NEDİR?
Roberha TEMO(½)
-Bence Drimtitır insanın kendine yakışanı giymesidir.dünyada bissürü grup var ama neden Drimtiytır çok tutuyo?çünkü onların hepsi gıcır gıcır ibanezler,tama lar,yamahalar,kurzweil ler giyiyolar.lan ben de giysem onları bana da verirler.para yani.
Sosyal ağlarda paylaş

İyi bir oyuncu, her mapa göre kullanıcağı silahı belirler, kendi silahını rakiplerinin o anki kullandığı silaha göre seçer, rakibinin oynayış tarzına göre hareket eder, rakibinin silahının ve oyun tarzının - lerini kendi avantajına kullanır, silahların menzilini, ortalama atış hızını ve ortalama hasarını bilir, buna göre saldırır, hem yakın hemde uzun mesafede etkili olabilir, rakibinin nereye kaçıcağını, nereye ateş edeceğini, ya da bir sonraki respawnında hangi silahı seçeceğini tahmin edebilir.

Oyunun etiğini iyi bilir.Soldatın sadece bir oyun olduğunu bilir.Öldürdüğü insanlarla dalga geçmez, hatta öldürdüğü kişi acemiliği yüzünden ölmüşse onun daha iyi oynayabilmesi için tavsiyeler verir, oyunun püf noktalarını öğretir.Zeki, çevik ve ahlaklıdır.Büyüklerine saygılı, küçüklerine sevgilidir.Örf ve adetlerine uyar, uymayanları uyarır.Tam anlamıyla üstün kişilik örneğidir.

Bide ismi Shadowfury dir
*kaçar*
Sosyal ağlarda paylaş

Her silahın özelliği farklıdır. Yani ne biliyim bazı silahlar ateş ettinmi dümdüz gider çok hızlı bir şekilde vurur, kimisinin de atış hızı düşüktür eğik gider.Bu bile oyun tarzında değişiklik demektir.Yani örneğin bir objenin arka tarafında rakibiniz barretle pusmuş durumda, sizin ruger, ak, barret benzeri bir silahla onu vurmanız için onun görüş alanına girmeniz gerekli. Bu da %50 lik bir ihtimalle ölmeniz demek.Oysa iyi ayarlanmış bir atışla m79 la hiç riske girmeden bombayı aşırtarak rakibi öldürebilirsiniz...

Aynı şekilde her silahın birbirine karşı avantajı vardır.Örneğin barretli biri ilk atışta kaçırırsa ve karşısındaki oyunu iyi biliyorsa, barretli adam %90 ihtimalle öldü demektir.Yani rakibiniz barret kullanırken siz iyi bir manevrayla ya da ona ateş edip paniğe kapılmasını sağlayarak rakibi şaşırtıp ıskalamasını sağlayarak bir barretliyi rahatlıkla öldürebilirsiniz.

Aynı şekilde elinizde barret varken iki seçeneğiniz vardır.Ya oturan boğa gibi oturup rakibin hareketlerine, saldırılarına rağmen en mükemmel atışı yapabilmek için uygun zamanı bekler ya da vur-kaç taktiğiyle ilk görüşte ateş edip recharge beklersiniz...

İyi oyuncu, her silahın avantajlarını ve dezavantajlarını bilir, bunları kullanır.Kazanmanın sırrı budur

Birde o anki haritaya göre oynamakta çoook önemli birşey tabii.

Arena2 de barretle dolaşan adamın, özel durumların haricinde kazanma ihtimali neredeyse yoktur...(2 veya 3 kişi varsa yada oynadığı adamlar çok kazmaysa kazanabilir)
Diğer yandan, Shau, Storm, Rok gibi maplerde hkmp5, m79 gibi kısa menzil silahlarla da şansınız çok azdır.Genelde bu maplerde hep ruger, barret, ak gibi silahları kullananlar kazanır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...