Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

köeğimle başım belada

hulahoppadanayar

Öne çıkan mesajlar

benim yaklaşık 6 aylık bir kurt&rottweiler kırması köpeğim var.
iyi anlaşıyoruz yalnız misafir geldiği zaman, kim olursa olsun, üstüne çıkıyor, ellerini ısırıyor(saldırı amaçlı değil ama can yakıyor, bazen diş geçiriyor). ve sürekli olarak yapıyor bunu. tabii misafireler ve ev sakinleri (bende dahil) rahatsız oluyoruz bu durumdan.

sürekli olarak yapması onu dayanılmaz yapıyor.
şuan diş dökme döneminde ama ondan yaptığını sanmıyorum. çünkü ne beni ne de babamı o şekilde ısırmıyor yada üstümüze atlamıyor.

normalde %100 olmasada %65-70 lik bi oranla komutlara itaat ediyor. fakat misafir olduğu zaman %20lere kadar iniyor.

ne yapmalıyım. yardım!![signature][hline]Welcome to linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines are rebooting..
Msn:[/b][email protected]
Gmail:[/b][email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir geldiğinde şımarması normal; hem yoğun ilgi görüyor, hem de siz misafir varken normalde olduğu kadar katı değilsiniz eğitim konusunda büyük ihtimalle çocuğa karşı.

Fazla dert etme, geçer biraz olgunlaşınca ama yine de fazla taviz verme. Yaptığının kötü birşey olduğunu, uygun bulmadığını açıkça anlamasını sağla. Çok uzun süreli olmamak şartıyla odadan çıkarman ve geri aldığın zaman da cıvıttığı anda yeniden atman yeterli olacaktır sert bir "hayır"la birleşince.

edit: bu arada baban ve sana yapmaması normal; otorite figürüsünüz siz çünkü. dediğim gibi zamanla ne zaman ve kiminle oynaması gerektiğini öğrenecektir, dert edecek anormal bir durum yok şu an 6 aylık olduğuna göre.

[Bu mesaj Nefr tarafından 02 Eylül 2005 14:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Sanirim biraz simarik yetistirmissin, misafirlerin geldigi vakit ona biraz daha sert olursan.. ve belli bir sure tekrarlayip bilinc altina sokarsan simarikligi kisa surede atlatir.. Mesela o hareketi sergilediginde ona belli cezalar ver, bir sureden sonra o hareketi yaptiginda ceza aldigini farkedecek ve onu yapmamaya baslayacaktir (tabii ki verdigin cezanin ne olduguda onemli onun asla reddedmeyecegi bisi olmali) ozel bi mamasi mi var, misafirlerinin ustune atladiginda goster ona.. sonra kaldir.. senden istesin ama verme.. bunu 5-10 kere tekrarladiktan sonra farkli zamanlarda, anlayacaktir o hareketi yaparsam bana o mamamdan vermicek diye.. ve vazgececektir buyuk ihtimal.[signature][hline]a.k.a Drunken
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
belkide bazı hayvanların sahiplerini kıskandığı gibi sizi misafirlerden kıskanıyor olabilir. öyle kedi ve köpekler var ki misafirler gelince çok kötü bir biçimde kıskanabiliyor. arkadaşımın bir kedisi, kıskançlığından odanın bir köşesine çekilip sürekli ilgi odağı olmak için garip hareketler yapıyordu.
nefr'in dediği gibi sizler otorite kaynağısınız. fakat gelen misafirler onun için öyle değil. normalde komutlarınıza uyuyorsa misafir geldiğindede uymalı. gelen misafirlere karşı davranışlarını istenmeyen bir biçimde devam ettiriyorsa, ona kızmalı veya cezalandırmalısınız. kesinlikle dövmeyin.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas!|
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Sosyal ağlarda paylaş

kıskandığını pek zannetmiyorum çünkü ben misafirlerin yanında değilken de aynı davranışlarda bulunuyor..
hatta ben odamda misafir salondayken daha bi azıyor...

ısırma olayını şöyle açıkliyim; kafasını yada vücudunu okşarsınız. o da (belki oyun amaçlı) eli ısırmaya çalışıyor.
yada yürürken veya otururken insanın üzerine çııyor yine eli kapmaya çalışıyor.....

dövmek konusuna gelince... ben yüzyüze tanıdığım insanlar arasında köpeğini dövmemiş olan birini tanımıyorum....

gelçi bunun genç olmam, ilk köpek tecrübem ve ilk ciddi sorumluluğum ayrıca bazende beni bunalttığınında etkisi var...[signature][hline]KONT
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
köpekleri asla dövmeyin. köpeklerinizi dövdükçe köpekleriniz daha fazla saldırganlaşacaktır. gazete veya o tarz bir yöntem uygulamanız en iyi sonucu verecektir.
benim buddy'imde elimi ısırıyordu. daha doğrusu gelen misafirlerin sürekli olarak elleri ile oynamak istiyordu. dişleri ile ilgili bir problemi olabilir. fakat büyük bir köpeğiniz var, benim ki dişinin çıkacağı dönemlerde o tarz davranışları sergiliyordu.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas!|
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Sosyal ağlarda paylaş

şuan diş değiştiriyor...
ama diş kaşıntısından çok oyun gibi gözlemliyorum...

diş demişken köpeğimin 1 süt dişi çürük..

bir de fatih civarlarında bir veteriner var mıdır?

yada bu tür bilgilerin bulunduğu siteler..[signature][hline]KONT
Sosyal ağlarda paylaş

Benim köpeğim beni kız arkadaşlarımdan kıskanırdı öle bişi vardı :( köpeğimi özledim sniff sniff :([signature][hline]Yeni mmorpg sitemiz : www.sindarin.gen.tr
www.fmturk.net
17.00, 19.00 Radyo yayınındayım beklerim hepinizi.

[Bu mesaj bir Undead büyüsü tarafından 17 Temmuz 2004 00:50 tarihinde değiştirilmemiştir]

[i][b]
Sosyal ağlarda paylaş

abi yalnız deilmişim bi sevindim.. benimki walla misafir olsun olmasan kim olursa olsun ıssırıo.. bi kopegın tek oyun anlayışı ıssırmak mı olur ya? walla ben eglenıorum ama evdekiler hiç eglenmio:) bende diş dokulunce gecer fln dedim ama tık yok 1 hafta oldu dıslerının tamamı değişeli.. sanki hayvan artık lan daha güçlü dişlerim var daha güçlü ıssırırım mantalitesiyle mahvedio ya.. ben gazete terlik ne varsa dövüorum bu sefer benle resmen kavga edio eger ciddi anlamda canı yakıcak şekilde vurmazsam da korkmuyo.. no husky no cry :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ne zaman köpek olan bi ortama girsem derhal ortamdaki köpek gelip üstümü başımı salya ediyor! Kaç kişi olduğumuz veya köpeğin beni tanıyıp tanımadığı önemsiz :( Hayvan hep beni seçiyor oyun arkadaşı olarak! Ben de hoşlanmam pek!!

Yani naapın ne edin löpeklerinizi adam edin. Evinize ziyarete gelenlerin omuzlarına patilerini atmasınlar, otururken kolunu falan yalamasınlar önüne top vs bırakıp misafir bunu atmayınca sinirlenip şakadan da olsa ısırmasınlar!!! Hoş değil bunlar! Seven var sevmeyen var.. Lütfen! :([signature][hline]MONO(b)LOG
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...