Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sahte Sigara. Aman Dikkat Edelim.

AthleT

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar hem sağlığımız hemde devletimiz için dikkat diyorum.

said:
HATAY (İHA) - Antakya Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı Sabit Teksöz, Türkiye'nin sahte sigaradan dolayı yıllık zararının 2 milyar dolar olduğunu söyledi.

Teksöz, Antakya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Antakya'ya sınır kapılarından 8 bin karton sahte sigara girdiğini ve bunun aylık 4.8 milyon YTL kayba neden olduğunu iddia etti. Teksöz, sadece Antakya'da devletin yıllık kaybının 57.6 milyon YTL olduğunu belirterek, Türkiye genelinde bu kaybın 2 milyar dolar olduğunu ve her geçen gün daha da artığını kaydetti.

Teksöz, her şeyin herkesin gözü önünde yapıldığını dile getirerek, "Devlet, kimin ne yaptığını işlerin nasıl döndüğünü halen bilmiyor. Kamyon boş geliyor, dolu çıkmış gösteriliyor. Kimseyi zan altında bırakmak istemem ama çok büyük bir rant var burada. Bir konteynır sahte sigaradan 1 milyon dolar para kalıyor. Bu rakam dönen rantın büyüklüğünü ortaya koyuyor" dedi.

Sahte sigaranın paketinin gerçek gibi göründüğünü, ama içindeki tütünde törpülenmiş tahta tozu bile olabileceğini ifade eden Teksöz, "Küf tütün kullanılması normal sigaranın kullanılmasından 3-4 kat daha zararlıdır. Sigaranın üzerindeki vergi yükü sahteyi teşvik ediyor. Ancak vatandaşlarımızın sarı Tekel levhası ve Tekel ruhsatı olmayan yerlerden mal almamaları gerekiyor" diye konuştu.

http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Actuel&id=A00C2FB7&date=03Eylul2005[signature][hline] Lavinya -> .
.
Sosyal ağlarda paylaş

normali saglıklı sahtesi zararlı gibi olmuş saçma yani.Normali ne kadar igrençse sahteside daha igrenç saglık açısından.Burda tartısılması gerekn devletin kaybı o konudada benim bi yorumum olamaz kullanmıyorum nasılsa.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...