Darkblade Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Drizzt Do'Urden nin severek okuduğum Karaelf Üçlemesinden sonra benim okumaya dayanamayıp yarım bıraktığım tek kitap serisi olan Buzyeli Vadisi üçlemesiyle bence saçmalamaya başlayıp güzelim Drizzt karakterini de katleden,bununla da kalmayıp bitmeyen 'Drizzt Şurda,Drizzt Burda,Drizzt Her AN Aksiyonda' tarzı sadece her kitapta yaptığı mantıksız kahramanlıkların mekanı değiştiği kitap silsilesini yazan (heralde her hafta bi kitap yazıyo) bununla da kalmayıp bi de oyun,StarWars kitapları (ki duyduğuma göre bizim Wookie dostumuz kafasına bi gezegenin uydusu düşerek ölüyormuş) yazan (bu kadar şeyi nasıl yaptığına anlam veremediğim) ve tanıdığım insanlar arasında adı 'SALLATOR' olarak bilinen bu yazar hakkında görüşlerinizi merak ettim. ..acaba ben mi yanlış düşünüyorum.. ben görüşlerimi yazdım amacım önyargılı mantıksız bir eleştiri değil..teşekkürler[signature][hline]İmpressive...The Most İmpressive...
dreagloth Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Yanlış mı hatırlıyorum bilmiyorum ama daha önce konuşmuştuk sanki ?[signature][hline]Hate naki yume motomeru shirube naki mirai de.
Darkblade Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Olabilir valla ben daha yeniyim forumda..:)[signature][hline]İmpressive...The Most İmpressive...
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 valla sen yenisin de fikrin eski ve kesinlikle katılıyorum +1111111birbironbir[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki: uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik. bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
nightstalker Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Icewind dale serisi dark elfden daha önce yazılmamış mıydı? (çok fena sallamış da olabilirim :utaniem:)[signature][hline]Lopeth, 06 Temmuz 2005 11:35 tarihinde demiş ki: benimde aklıma takılanlar var. Mesela ninjalık günah mıdır ? G3nklemek günah mıdır ?Düşük lvl kesmek sübyancılık mıdır ? All hail the lord and master Foamy the Squirrel
OneWayStreet Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 himm sallamamişsin desem sevinçten kafayi yemezsin umarim
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 bi kaç yazarla birlikte sallator sw hikayesi yazmaya başladı adamın şımarıklığı yuzunden sw falan bilmeemsine rağmen bunun kitabi kronolojik sirada filmlere en yakında yer aldı diğer 4 kitap bitmişken ve hepsinde chewbacca varken herif kendi kitabında chewbaccayı öldürdü! butun kiğşat baştan yazıldı falan. Ne diyim aptal herif. ve kılıçları dans etmeye başladı.....[signature][hline]Beş Hececiler 64K RAM SYSTEM 38911 BASIC FREE
turambarturin Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 çoğu zaman drizzt bu ekşını exp. için mi yapıyo dedim kendi kendime :P ama yine de drizzt rullzzzz :rock:[signature][hline]... that's me in the corner...
misanthrope Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 adamın exp yemi ihtiyacı kalmış artık euhehe max. lvl a ulaşmış zaten belki iyi item düşürürüm diye kasıyordur:D
misanthrope Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 said: nightstalker, 09 Ağustos 2005 19:44 tarihinde demiş ki: Icewind dale serisi dark elfden daha önce yazılmamış mıydı? (çok fena sallamış da olabilirim :utaniem:) ilk iwd serisini yazmakla kalmayıp hatta kendi röportajında söylediği gibi kafasında ki ana karakter Wulfgar idi drizzt e sonradan iyice yönelmiş..
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 kristal parçasını okuyup yarıda kesip salvatore a kötü demek biraz absürd olmuş zaten buzyeli vadisi serisi 87 de felan yazılmış salvatore un ilk roman deneyimi. ayrıca kuzum size ne drizzt bane i de keser mystra yı da keser.adam hero olmuş bırakında kessin yani. -----spoiler------ ayrıca kristal parçasında abartı bi aksiyon yokki(hadi errtu haricinde diyelim)nedir abi 20 tane verbeeg orclar goblinler felan.1 buz devi bi de beyaz ejderha ki zaten beyaz ejderhaları level 10 3-4 kişi rahat alıyor. errtu davasını da kılıç kesiyor kılıçta fire based outsider lara +bilmemkaç vuran bişey. ------spoiler----[signature][hline]"Kaybetmek ölmektir.Binlerce savaştan galip çıkabilirsin ama sadece bir savaşta mağlup olursun" Zaknafein Do'Urden Fflar strikes back
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Adam yazar degil ki bi kere, cok kotu anlatımı. Aksiyondan baska bisi bilmiyo adam resmen, salak salak seylerle dolu kitapları. Shadow dragonu bruenor yakıyodu bi kitapta orda gulme krizi tutmustu beni.[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki: Zaten tekerleklere karşı ilgim var...
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 valla ertuuyu gördükçe sanki iblisin ismi ertuğrulmuş gibi geliyor bigülme tutuyor beni. iblis lordu ertuğrul[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki: uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik. bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Asabi diye ırk kurtulmak diye kobold tanrısı var abi :-P[signature][hline]"Kaybetmek ölmektir.Binlerce savaştan galip çıkabilirsin ama sadece bir savaşta mağlup olursun" Zaknafein Do'Urden Fflar strikes back
Darkblade Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Ya olay sırf aksiyon olması diil..o aksiyonları ve kahramanlıkları inanılmaz derecede mantıksız temellere dayandırması..adam asıl olayları sallayıp aksiyon tabiri yapıo..olayı bu adamın..aksiyon dışındaki olayları kurgulama yeteneği: örnek(1)Bir çırakta olsa yıllarca büyücülüğe kasmış bi adamın (ki demon summon edebildiğine göre pek de aciz biri değil) yapamadığı korunma büyüsünü Süper Drizzt menzoberranzan da göz ucuyla gördüğü haliyle doğru yapabiliyo.. (2) Süper Drizzt sadece ismini söyleyip çağırarak Abyss ın güçlü bir demonu nu çağırabiliyo..o zaman o büyücü niye kasıyo ki..çağırsın gelsin.. (3)bu çağırdığı demonu yine menzoberranzan da önceden gördüğünü hatırlayıp demonu tanıyarak ismini hatırlıyo..(ulan ben bu demonu bi yerden çıkarcam ama du bakalım...) (4)Süper Drizzt Red Dragon kekliyo!!! hemde bende bi dragonum diye..okuduğu bi kitaptan dragonun ismini hatırlayarak hemde.. bu olaylar kitapta önemsiz şeyler olsa hadi diyecem ama hiç te öyle değiller..benim hatırladıklarım bunlar..daha neler neler vardır..hatta yazarsanız bilmediklerimi bende mutlu olurum..[signature][hline]İmpressive...The Most İmpressive... [Bu mesaj Darkblade tarafından 10 Ağustos 2005 16:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 1) o çırak zaten aciz errtu gibi bir lesser demon lord çağırmanın nelere yol açtığını anlamayacak kadar salak. ayrıca summoning circle da hata yapmak ayrı bir olay ,drizzt in yaptığı basit birkaç korunma rünü sadece errtuyu yarım saniye de olsa geride tutmak. 2)abyys e kapı açıp demon çağırmak ayrı bir olay.drizzt in yaptığı el kadar bir yerde bir demonun ismini telaffuz etmek.buzyeli vadisinde orklar goblinler gibi varlıklar dururken biri sizin isminize çağrı yapsa bir şekil hissedersiniz. 3)nesi saçma abi adam drow .imp in adını hatırlamıyor ki.sor bana sayayım sana abyss in bütün tayfasını. 4) abi farzet ejdersin.altınlarını saydığın uykundan uyanıyorsun.karşında bir drow diyoki abi beni polymoph lediler ben megardevinasander.bakıyosun inandırıcı geliyo.dur bi büyü yapiyim yalan söylüyomu(ki ejderler yapamaz) dermisin .yoksa eywallah genç der işini halleder ve tekrar uyumaya mı bakarsın iyi oluyo böyle sağlam şekilde drizzt e saçma denilince.en azından haksız çıkartcak bişeyler oluyor:) . ayrıca abi kötü dediğiniz birşeyin alternatifi olmalıdır.kim bü über yazar söyleyin biz de okuyalım yaw :-P[signature][hline]"Kaybetmek ölmektir.Binlerce savaştan galip çıkabilirsin ama sadece bir savaşta mağlup olursun" Zaknafein Do'Urden Fflar strikes back
Smoke Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 iyi de salvatore'nin tarzı bu yani, adamı seven ve okuyan o şekilde sevmiş ve okumuş ve okuyacak. Eğer beğenmediğim ama bir çok kişi tarafından beğenilen bir yazar varsa yazarı eleştirmem sadece kitabını alıp okumam. Eleştiri yapılacaksa bile bir mantığı sebebi olmalı. Sonuçta Drizzt diye bir karakter varsa bu da salvatore'nin eseridir.[signature][hline]rtc
Darkblade Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 zaten ilk yazdığımda dediğim gibi amacım gözü dönmüşcesine eleştirmek değil..benim düşüncelerimi belirtip sizinkileride öğrenmek.. R.A salvatore a alternatif olarak bence mantıklı yazan herhangi bir yazar olabilir..herkezin tarzı farklıdır..ama tarz mantık dışına çıkmamalıdır..sallamak tarz diildir açıkçası.. ayrıca sparkcaster yazdıklarını sadece kitabi okumak yerine olayları olabilirlik açısından genişçe düşünürsen mantıksız olduğunu anlarsın.. mesela bide şööle düşün..sen bir red dragon sun..altınları saydığın rüyandan bir drow tarafından uyandırıldın..sana bende dragonum diyorki hemde black dragon..black dragon dediğin dragonlar arasında en çok korkulanı olup daha yumurtayken bile diğer dragonlar tarafından itinayla aranıp yok edilen bir tür. ki sana karşına öle acizane şekilde gelmiş duruyo..ki dragonlar nerdeyse doğuştan beri çok güçlü büyücülerdir (öyle olmadıklarını söylendiğinde cidden şaşırdım)..bu karşında çaresizce duran black dragonu öldürüp gidip üzerine hazinesine el koyup saydığın altınlara altın katmak varken bırakırmısın gitsin diye?[signature][hline]İmpressive...The Most İmpressive...
Smoke Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 İyi de içinde dragonlar, drowlar geçen bir kitapta mantık nereye kadar geçerli olur. Mantık dediğin olay yazarın hayalgücüyle sınırlı. Sonuçta red dragonun inanması sana mantıksız geliyor diye eleştiriyorsan başka biri de red dragonun konuşmasına hatta var olmasına mantıksızlık diye isyan ediyordur.[signature][hline]rtc
Darkblade Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Smoke benim amacım adam bunları bunları yapmış bu yüzden kötü demek değil..bunlar sadece aklıma gelen örnekler..bunlar küçük şeyler..elbet her kitabın var böylesine hataları..ama işte olay bunlardan ibarette değil..bunlar adamın hayal gücünün ne kadar olduğunun göstergesi..ve evet değil dragonlar;tanrılar olsa bile mantık olmalı(bakınız:Avatar üçlemesi,yalanlar prensi) yoksa 5-6 yaşındaki çocuğun anlattıklarından pek bi farkı kalmaz.. ayrıca sanki salvatore a karşı almışım bayrağı yardırıyorum gibi bi imajda oldu...rahatsız oldum..amacım karşılıklı söz atışması diil..ilk mesajda yorumu mu yazdım ve sizinkileride merak ediyorum..bu kadar..smoke un dediği gibi sevmeyen adam kitabını okumaz..bu kadar..[signature][hline]İmpressive...The Most İmpressive...
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 buyrun size alternatif: fantazi kitabı okumayın. gidin başka bir şey okuyun fantazinin ne yararı dokunur ki. zaten her yazarın ayrıdünyası ayrı tanrıları ayrı tipleri ayrıkaka adamları falan var. banane ya o kadar isimden sallatorun 150 sayfalık showdownunu okumaktansa gider showtime açar aksiyon filmi izlerim, şanslıysam zeyna çıkar kılıç kalkan eksikliğimi de tamamlarım[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki: uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik. bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
dreagloth Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 @Sparkcaster -Raymon E. Feist(Gedik Savaşları) -Robert Jordan(Zaman Çarkı) -Weis-Hickman (Ölüm Kapısı serisi) -Douglas Adams(Otostopçunun Galaksi Rehberi) -Elaine Cunningham(Şarkılar ve Kılıçlar) -Anna McCaffrey(Pern Dizisi) Her yazar için örnekler çoğaltılabilir.[signature][hline]Hate naki yume motomeru shirube naki mirai de. [Bu mesaj dreagloth tarafından 10 Ağustos 2005 21:56 tarihinde değiştirilmiştir]
KenshinHimura Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Ayrıca Black Dragonlar Encok Korkulan Ve Ya Aranıp Yok Edilenler Değildir...En Babaları Red Lerdin Ki Blackler 3.4. Sıradalar...[signature][hline]You can die anytime! It takes true courage to live! ---Kenshin Himura---
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Yav bence güzel başlıyor ama sonraları cıvıtıyor adamın kitapları. Her ölen kişi en az bir kez geri geliyor yani. Mesela ilk olarak zaknafeinin bir çeşit wraith olarak geri gelmesi çok etikeleyici ve kitap uygun müzikle dinlendiğinden beni çok etkilemişti ama adam ondan sonraki hikayelerde 3-4 kişiyi tekrar geri getirince sıkıldım. Bir Nalfeini geri getirmedi diye üzüldüm, az görülmüş bir karakter olsa da benim kanım ısınmıştı ona hehe. [signature][hline]Beş Hececiler ''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S [Bu mesaj Ardeth tarafından 11 Ağustos 2005 01:02 tarihinde değiştirilmiştir]
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 evet hikayede paragraflarla sınırlı bir rolü vardı yeni başlayanlar için nalfein: drizztin doğduğu gün ölen büyücü büyük kardeş. daha kitabın başında niyazi ödülünü alıyor:-) -savaş çok güzel gidiyor di mi? +eveet çok güzel nihohahaha + -nin sırtına bıçağı saplar -hıııınghh iki büyü atsaydım bari bi havam olurduuu..... *!küt*[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki: uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik. bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Öne çıkan mesajlar