Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Programci Araniyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yapilmasi gereken programin kaba taslak ozelligi soyle:

Bellirli bir uzunlugu olmayan bir metin girilecek vede bu metindeki kelimeleri tarayip, her kelimenin metin icinde toplam kac defa yazildigini bulacak.

Ornek olarak;

"Sen kimsin arkadasim? Kimin nesisin sen?"

Sonuc olarakta;

Sen: 2
Kimsin: 1
Arkadasim: 1
Kimin: 1
Nesisin: 1

olarak sonuc verecek.

Ama soyledigim gibi bu 100 sayfalik bir yazida olabilir, 2 sayfalik bir yazida.

Programin kaba taslak ozeti boyle.

Programin yapim karsiliginda 250-500$ arasinda bir odeme yapilmasi dusunuluyor, ama net para kesin degil. Soyliyebilecegim tek sey, en az 250$ verilecegidir.

Ozel mesajlarinizi bekliyorum.[hline]O Dostlugun hersey olduguna inan bir kisi.
Mesaj tarihi:
yazı word document'ı olacak. yoksa txt mi olacak.yada Notepadde açılabilirmi olacak.[hline]And Ra'd glorifies and praises Him,
and so do the angels because of His Awe.
Mesaj tarihi:
ne yani
bir kelimenin kaç kere geçtiini bulucam bi yazıda bana 250 dolar mı wericeksiniz :p hehea
bu kadar kolay değildir bu iş :)[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar
Mesaj tarihi:
nick de güzel :p
karşılık olmadan yapmam tabi lanet hala üstümde
*!asıl adının kelemvor olduunu çaktırır ister istemez*[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar
Mesaj tarihi:
Peki o zaman 50 dolar dicekler rahatlıcaksınız. Adamlar 250dolar demiş daha ne tartışlıyorsunuz ki?[hline]Kalplerdeki Kaymak ~/
Asli

[Bu mesaj Absolut tarafından 15 July 2003 11:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Bazi kisilere 250$ cok fazla gibi gozukuyor ama bu parayi verecek kisiler turkiyeden degil, yurt disinda bir universitenin psikoloji bolumunde sorumlu olan vede arastirma yapmak amaciyla gereklidir.

Bu program Turkcede gunluk en cok kullanilan kelimeler'i arastirmak icin kullanilacaktir. Bu yuzden programa en az 250$ verilecektir.

Suan icin 2 kisi ile gorusmelerim suruyor. Bu verilecek programlar arasinda en iyi sonuc veren programi yapan kisi ile anlasacagiz.

Sonuc itibari ile programi yapan kiside bende para kazanacagiz.

Saygilarimla,[hline]O Dostlugun hersey olduguna inan bir kisi.
Mesaj tarihi:
Hocam o zaman daha detaylı bilgi ver.
Senin dedigin gibi programı yazmak kolay ama tam olarak istenen nedir?
Elle yazılmıcak bir de sanırım? Acılacak dosyaki kelime adeti vs ne civarda olacak?
1000 mi 1000000 mu?
Çünkü yazılacak programın cesidi ona da baglı, efficiency bakımından..
Mesaj tarihi:
Bu arada abi icq den msg atmıssın da burdan farklı bişi yok..
Bi kere bu kadar basit bir programa bir Türk firması o kadar parayı vermezdi..
Verse verse yabancılar verir, o da şöle ki;

Şimdi sen Türkçede hangi kelimeler daha fazla kullanılıyo falan onu ölçcekler gibi bişi demişsin. O zazaman atıyorum
"sen" ve "senin" gibi kelimeleri aynı saycaz vs..Yani şu ismin halleri mi ne deniliyo vs onun gibi zımbırtıları saymıcaz vs..

Yani bu tür bişilerin de olması gerekiyor yoksa Amerikadaki Üniversite 5 dakkikada yazılacak programa o kadar parayı vermez. Psikoloji profu bile bunu yazacak progcılıgı biliodur :)

Proje hakkında sen detaylı bilgi vermediginden dolayı yanlıs anlaşılmalar falan oluyor..Eminim yukarda dedigim gibi bişi de vardır..Yoksa tıpatıp aynı kelime oldukca o kelimenin sayısını 1 artıran bir program olayı deildir bu..
Mesaj tarihi:
said:
Midnight, 15 July 2003 03:14 tarihinde demiş ki:
Ornek olarak;

Sonuc olarakta;

olarak sonuc verecek.

[/b]

Kim:2
Arkadas: 1
Ne: 1

böledir diyorum yani ben..

İngilizce Türkçe gibi baglamalı bir dil olmadıgından yanlıs anlamıs olabilirsin..
Mesaj tarihi:
said:
CEDAY, 15 July 2003 14:18 tarihinde demiş ki:
said:
Midnight, 15 July 2003 03:14 tarihinde demiş ki:
Ornek olarak;

Sonuc olarakta;

olarak sonuc verecek.

[/b]

Kim:2
Arkadas: 1
Ne: 1

böledir diyorum yani ben..

İngilizce Türkçe gibi baglamalı bir dil olmadıgından yanlıs anlamıs olabilirsin..

Evet Ceday program istegini birkez daha okudumda sen haklisin :)

Kok kelimelere bakilmasi gerekiyor. Ornek olarak;

Gitti
Giderken
Gitmisken
Gitmeli
Gittiginde

gibi kelimeleri hep git kokunun altinda bulunmali.

Uzunlugunu sormussun bide, soyledigim gibi makaleler taranicak yani bu 100 sayfalik birseyde olabilir, 1 sayfalik birseyde olabilir.[hline]O Dostlugun hersey olduguna inan bir kisi.
Mesaj tarihi:
e şimdi bu baya kasış oldu..
mesela
"kalem" "kalemlik" kelimeleri ayrı ayrı seyler..
gel de cık şimdi işin içinden eheh

sanırım bunları aynı kelime olarak saymak istemiolardır?
yoksa sadece kök mü önemli?
kök dahi öenmli olsa o da karısık..
ay,ayı mesela..

sonuc olarak bi program yazılır da kesin degerleri yansıtmaz..
contextteki anlamına göre değişir çünkü..(ay,ayı)

o yüzden cok daha detaylı bir bilgi gerekiyor :)
adamlar tam olarak ne istiyor yani..

mailimi özelden atıom, eger varsa bu konuda tam olarak ne istenildigini anlatan bişeyler, bana gönderirsin bi incelerim..
Mesaj tarihi:
dediğiniz şey imkansız.
belirli ve sabit bir algoritması yazılamaz.
yaklaşık sonuçlar verir.bilgisayar ın türkçe üzerinde semantic analiz yapmasını bekliyorsunuz.buda yeni bi programlama dili yazmak gibi bişi. 250 dolar olamaz öle bişi.[hline]And Ra'd glorifies and praises Him,
and so do the angels because of His Awe.
Mesaj tarihi:
rad doğru söylemiş
tam olarak istenildiği şekilde olması için bi kere kelime lerin hepsi verilip onlarla kontrol edilmesi lazım ay,ayı olayındaki gibi yani ayı die bi kelime varsa onu artır yoksa ı yı çıkar ay warsa onu artır gibi , ekli kelimeler i öyle kontrol eder
bu prog bu şekilde 250 dolara çıkmaz :)
ha yok ilk söylediğin gibi olcaksa 150 dolara bırakıyım war elimde , bizim hoca para ödememişti bunun için gidince azına ediyim :)
  • Yeni Oluştur...