Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pet oylamaca!!


pigeon

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
fikir bir yerlerden alıntı olsada, iyi :)
.us uzantılı siteler amerika olmuyormuydu? eheh, sanırım amerika'da yaşayan bir türk yapmış. genede güzel bir çalışma.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fikir bu haliyle bile olsa www.petarkadas.com sitesinden alıntı, Petarkadaş'taki ismi Çok Tatlı(mı)?, ayrıca orada ırk bilgilerini, birden fazla fotoğrafını, sahibinin yazdıklarını bilgilerini, geçmiş hafta oylamalarını, yaşını, yaşadığı yeri vs.. vs.. bir dolu bilgiyi gorebilirsiniz..

Oyunu Petarkadaş'ta oynamak icin adres şöyle:
www.petarkadas.com/coktatli.php

Not: Tabi ki bu fotograf oylama siteleri fikri yabancı kokenli, fakat evcil hayvanlı halini soyluyorum ben... :)

[Bu mesaj petarkadas tarafından 17 Ağustos 2005 22:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sizin sitenizle bu site tamamen farklı. bu site sadece resim oylamak için yapılmış bir site..
çoğu sitede linkler sayfası vardır ama bu o sitenin link sitesi olduğunu göstermez!

2001 yılında bir güvercin sitesi sizdeki gibi oylama yapıyordu. ben sitemi ilk açtığımda ben de resim oylaması yapıyordum. sene 2002 !!
dolayısıyla siz daha çook yenisiniz.. fikir bizden alıntı demek çok yanlış olur..[signature][hline]Taklacı Güvercinler



Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun değil, yazarken üslubuma dikkat edip sizi kırmamaya çalıştım, yine de başarılı olamadım, kusura bakmayın. Sonuçta hepimiz, doğa ve hayvanların iyiliğini istiyoruz, aynı taraftayız. :)

Son olarak, daha önce yazdıklarımı suçlama olarak almayın, çünkü öyle demek istemedim. Üstelik son yazdıklarınızı yeni öğrendim, bu durumda eğer ortada bir alıntı varsa bile petarkadaş yapmış demektir. Fakat, biliyorum biz de dediğiniz siteleri bilmiyorduk, farklı zamanlarda akla gelen aynı fikirler, diyelim.

[signature][hline]Çakıl (süper köpek) ve benim web sayfamız | ücretsiz, siz de yapın!

[Bu mesaj petarkadas tarafından 18 Ağustos 2005 14:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş





Sphynx
Sahiplerine son derece bağlı, oldukça zeki, oyuncu, bir o kadarda ağırbaşlı olan Sphynx'ler, ilk bakışta utangaç ve masum bir karakter izlenimi uyandırsada, aslında canayakın ve girişken kedilerdir.

Görünüş ve Vücut Yapısı
Bu ırkın en belirgin özelliği tüysüz olmasıdır. Sphynx, dünyada bilinen tüysüz üç kedi ırkından biridir.

Sadece kulaklarında, yüz ve patilerinde çok kısa tüyleri mevcuttur. Baş, sırt, kuyruk ve arka kısımlarına dokunulduğunda süet hissi uyandırır. Bu ırkın bazı kedileri tüy genleriyle doğabilir. Sphynxler bıyıksız olmalarına rağmen, tüy genleri ile doğan kedilerinin ağız kenarlarında bıyığa benzer tüyler görülebilir.

Sphynxlere dikkatli bakıldığında, baş kısımlarında kendilerine has küçük ayrıntılar olduğu hemen farkedilir. Bu ırkta kulaklar üçgen şeklinde ve ağız öne doğru çıkıktır. Burun farkedilir kıvrıklıkta, çene yapısı düz, kemikli ve oldukça güçlüdür.

Kaslı bir yapıları vardır. Ancak, vücutları tüysüz olduğu için ince ve biçimsiz görünürler. Bacakları orta uzunlukta, kuyrukları ise farkedilir derecede uzundur.

Tüy Bakımı
Tüylerinin azlığı nedeniyle vücudu dış etkilere karşı oldukça hassastır. Sürekli ve sert fırçalama yapmak onların hassas ciltlerine kolayca zarar verebilir. Bu nedenle tüy bakımı yapılırken, fırça seçimine dikkat edilmeli, özel vücut kremleri ve losyonlar tercih edilmelidir.

Kökeni
Tüysüz mutasyonlar, hayvanlar dünyasına jenerasyonlar boyunca girmiştir. İlk giren tüysüz ırk, African Sand Dog, ikinci giren ise Chinese Crested Dog olmuştur. Sphynx ise 1966 yılında tüysüz mutasyonlara katılmıştır.

İnsanların alıştığı tüylü kedilerden farklı olan Sphynxler, bu alışılagelmişin dışındaki özellikleri nedeniyle her zaman insanoğlunun ilgi odağı olmuştur.

İlk kez Kanada'da tanınan bu ırk üreticilerin normal tüylü kedilerden doğan tüysüz yavruları mutasyon ile çoğaltmaları sonucu ortaya çıkmıştır. Sphynxler tamamen tüysüz doğmazlar.

Doğduklarında kısada olsa tüm vücutları tüylerle kaplıdır ve daha sonra büyüdükçe tamamen tüysüz kalırlar.

----------------------------
Kaynak: http://www.petarkadas.com/irklarrehberitek.php?kat=1150

[Bu mesaj petarkadas tarafından 18 Ağustos 2005 22:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...