Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Iki bilgisayari baglama

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ya arama yaptim da tam olarak benim sorunu yansitan bisey göremedim.

Simdi, bi masaüstü biz de dizüstü bilgisayar var su an elimde, ethernetten baglamak istiyorum bunlari. Crosscablela bagliyorum, ama aralarindaki baglanti tam olarak olusamiyor. Dosya paylasimini saglamama ragmen interneti paylastiramiyorum.

Local area connection da 01, 02 li ipler vererek hallediyordum sanirim da nasil oldugunu hatirlamiyorum bi yardim eder misiniz.[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Penthesilea, Night Elf Huntress

In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows?
Mesaj tarihi:
uğraşıp da yapamadığımız bişi, internete girerken dosyaları gormuo dosyaları gorurken interneti gormuo..

1 desktop 2 laptop varken:
adsl nin ethernet cıkısını bir laptopa baglıosun, usb cıkısını desktop a baglıosun, desktop u da cross cable la 2. laptopa baglıosun interneti paylastırmıs oluosun fakat dosy paylasımı yok

ya da bir hub alıosun tum makineleri huba baglıosun, LAN ı görüolar dosya paylaşımı var, ta ki adsl yi huba baglayana kadar. Bu noktadan itibaren net oluo dosya paylaşımı olmuo

gordugun gibi ben de çözemedim :p[signature][hline]res pls
kaganustungel.com
guild'lere özel ücretsiz web alanı ve subdomain, çok yakında..
guild.gen.tr
Mesaj tarihi:
Windows XP kullaniyorsan ev agi kurman gerekli. ev agi kurdugunda ayarlari otomatikman kendisi yapiyor, olmadi manuel olarak ip adresi verebilirsin. ama o sekilde pek saglikli olmuyor bir ara bayagi kasmistim.[signature][hline]Yuru be yavrum endamini goreyim, sensiz gecen gunlerin ta anasini s!..yim.
Vikont, rules tamer.
Mesaj tarihi:
Benim bilgisayar mühendisligi ögrencisi olduguma bin sahit gerekir heralde.

Anasini satayim böyle isin ya[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior

Mesaj tarihi:
cross kablo ile baglamani tavsiye ederim.
2 tane ayni marka ethernet bir tane farkli ethernet karti aliyosun.Farkli olana internet baglantini digerlerine cross kablo ile birbirine bagliyosun.Sonra ev networku die secenek var zaten xpde ordan ayarliosun.
diger isletim sistemlerinde nasil bilmiyorum.[signature][hline]Yemek yemek icin yasamamali,hayatta kalmak icin yemelidir.
Mesaj tarihi:
IP ayarları
IP Adresi: 192.168.0.2
Alt ağ maskesi: 255.255.255.0
Varsayılan ağ geçidi: 192.168.0.1

DNS Ayarları
Yeğlenen DNS: 212.156.4.1
Diğer DNS: 212.156.2.70

Modemim Ip si direk olarak bildiğim kadarıyla 192.168.0.1 olması lazım, bir pc ye yukardakileri yazıver. Diğer bilgisayara ise sadece IP adresinin son rakamını 3 yaparak yapabilirsin.
Umarım sorunu doğru anlamışımdır :)[signature][hline]Unutulduğun Zamanlarda, Arkana Dönüp Bir Bak, Bakalım Neler Göreceksin...?
Msn Spaces
Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 01 Eylül 2005 20:53 tarihinde demiş ki:

Anasini satayim böyle isin ya

cidden ilginc :)
burasi turkiye yok oyle ;)[signature][hline]Yuru be yavrum endamini goreyim, sensiz gecen gunlerin ta anasini s!..yim.
Vikont, rules tamer.
Mesaj tarihi:
interdisipliner egitim saolsun Hitler'in savas stratejilerine kadar her biseyi biliyorum ama iki bilgisayari baglayamiyorum : )[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior

Mesaj tarihi:
Abi cok kötü 2 gün gecirdim mazur görün : )[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior

Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 01 Eylül 2005 20:53 tarihinde demiş ki:

Anasini satayim böyle isin ya
ite bak sen daha bilg muh öğrencisi değilsin daha 1 senen seçmek için hade uza :D[signature][hline]res pls
kaganustungel.com
guild'lere özel ücretsiz web alanı ve subdomain, çok yakında..
guild.gen.tr
Mesaj tarihi:
Şimdi 3 pc hub'a bağlıyken LAN gayet güzel çalışıyor, fakat bu hub'a modemi takınca, internete girip biribrlerini göremiyolar.
Oha. O ne biçim iş. İmkansız gibi geliyo bana bu durum. yanlış mı anladım?[signature][hline]My name is Guybrush Threepwood, and I wanna be a pirate!
  • Yeni Oluştur...