Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ON=@Login Problem

Caos

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar. Benim sorunum bu @login triggeri. Açıklamaı bir şekilde anlatayım size. 55i de spheretables.scp de ve revisyon serilerinde sphere_skill.scp nin en altında yer alan [skillclass 0] bölümünün el dibindeki ON=@login triggerinden bassediyorum. Bu ilk oyuna girerkenki eventsleri falan vs. vs. komutları her bişi burdan eklenior. Bu @loginin altındakiler bende normal seyrinde çalışıordu. Sonra birden çalışmadığını fark ettim.

satır şu;

[skillclass 0] // player class
str 100
int 100
dex 100
statsum 300
skillsum 700.0

ON=@LOGIN
if (0 > 1)
src.stafflogin
else
if (0 < 2)
src.playerlogin

ON=@LOGOUT
if (0 < 2)
src.playerlogout

-------------------
Şimdi bazılarınızın aklına hemen şu gelebilir.
stafflogin ve playerlogin inin function karşılığı varmı?
tabikide var olmazmı?

[function stafflogin]
bla. bla. bla.
src.events +e_staff_title
src.events +e_staff
src.go star chamber
------------------------
İşte bu işlemleri yapmıor. Ve işin en garip yanıda ben sphere_map.scp den bir değişiklik yapıp save alıp serverı kapayıp acmam gerekliya. 'r' enter 'r' enter yaparsam hata verior hani consolda ben 'r' enter 'r' enter yapiorum bu @Login çalışır oluor. sonra akşam oluor cafe kapanıor serverı kapiorum sabah geliorum @login gene çalışmıor. Ve ara sırada oyuna girdiğimde gene tabikide @Loginin çalışmadığı zamanlarda alt tarafta ;

Message 'player_login' missing.

yazısı ile karşı karşıya kalıorum bu yazı her zaman çıkmıor. Bu login benim kafamı acaip şekilde karıştırdı 1 haftadır uğraşıorum. Biri yardım edebilirse cidden aşırı sevinicem. Şimdiden yardımlarınız için tşk. ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Message 'player_login' missing.

bu def. tanımlı değil sanırım spheremsg olması lazım ona bi bak onda eksik tanım olabilir..

bu arada orada ufak bi sorun var
on@login de src. login olan playerdır
sen
src.stafflogin

dediğinde stafflogine base olarak playerın uid si gelir sen bu function altında src.events diye başladığında src. boş olabilir bu yüzden stafflogin altındaki src. ları kaldır..
bu src. act. base kavramları çok sorun yaratabilir bunu en net şekilde şuradan öğrenebilirsin
serv.allclient dialog d_deneme
yaptığında d_deneme her player için sende açılır çünkü src. sensindir base clientlerdir eğer d_deneme dialoğunda gösterirsen her playerın name i olan bi sürü dialog sana açılır

yardımcı olur umarım..[signature][hline] Coder
Çözümün bir parcasi degilsen, sorunun bir parcasisindir.

-Aynalar yalancıdır bu şehrin dört yanında ayna var
-Gel biz şehrin havasına uymayalım ayrılmayalım
-Ayrılmayalım bebeğim aynalar kandırdı beni!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...