Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeditepe Üniversitesi

LordOfBlood

Öne çıkan mesajlar

Dela demişki ;

said:
en "tassakli" devlet universitelerine elini kolunu sallayarak girebilecek adamlar bilkente koca sabanciya bosuna gelmiyor, ustune para veriyolar tabii ama 300-500'un hesabiyla olmuyor bu isler. sabancida birinci sinif derslerini tamamlayabilmis en gerizekali insan bile donanimiyla seni donunda sallar, o yuzden sacmalamayi kes.

sadece gülüyorum buna.

şu an itü makinada okuyorum sadece makinadaki öğretim kadrosuna bi bak sonra kendi üniversitendeki makina öğretim kadrosu sayısına bakıp bi karşılaştırma yap. şu yazını okuduktan sonra iyikide girmemişim dedim özel bi üniversiteye.

burda sabancının koçun eğitimine laf eden yok ama devlet ünilere aşağılama nedir anlayamadım baya komik kaçmış.

[ Mesaj 02 Mayıs 2007, Çarşamba - 09:39 tarihinde, MacLeod tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

yahu itüyle yedetepeyi karşılaştırırsan olmaz tabi. itü sonuçta türkiyenin en büyük 4 üniversitesinden biri.

burda karsılastırılması gereken aynı düzeydeki özellerle devlet üniversiteleri. bu tür karsılastırmalarda özel üniversiteler öne çıkıyor çünkü hem imkanları fazla hem de o imkanlarla gelecek senelerde gelişme şansı çok daha fazla
Sosyal ağlarda paylaş

yok sabancı için 1. sınıfı geçen bile sizi donunuzda sallar gibi bi ifade var orda. bütün itü için söyliyemem ama bazı bölümlerde ilk önce itüyle ödtünün eğitim görevlisi sayısına baksınlar.

özel ünileri aşağılamak için falanda söylemiyorum bunu sadece devlet ünileri aşağıladıkları için söylüorum ki 0,7 puan daha alsam sabancı bursluya giricektim 2 sene önce şunları okuduktan böyle insanlar fazla varsa sabancıdada isabetli olmuş girmediğim.

özel ünilerdeki sınırsız olanaklarla çalışacağına , ampul hükümetin verdiği ödeneklerle verebileceği en iyi eğitim veren görevliler biraz saygıyı hakediyor sanırım.

[ Mesaj 02 Mayıs 2007, Çarşamba - 10:11 tarihinde, MacLeod tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sizin okulda mühendislik diye magazin muhabirliği öğretiyorlar zaten ;)

okkey, penth'i de saldilar acun misali harvardda falan takilcak diye ama california sahillerine gidip soyunma kabinlerinden pozlar yakaliycak bize.

sen bi rehberlige gorun cocuk, boyama kalemini kirmayim.
Sosyal ağlarda paylaş

eğitim bölümüne ilk defa girdim, ben de bir yeditepeliyim topici ilk defa gördüm birşeyler de ben yazmak istiyorum.

Grafik tasarım 3. sınıf öğrencisiyim.

Bu okula girmeden önce dışardan bakan biri olarak ben de yeditepeyi ve icindekileri tiki yuvası ciks okul vs olarak bilir ve tiksinirdim.

yetenek sınavı icin ilk kez gittigimde "üniversite dedigin böyle olmalı" dedim.
cok mu zenginim, yada para biyerime mi batıyor? yoo
devlet okulunda olup nası olsa beleş para vermem diip de 5 seneden önce okulu bitiremicegime, 4 sene parasını veririm, imkanlarını sonuna kadar sömürürüm (Gerek labaratuarlarını, gerek sosyal tesislerini vs) ve bitirip çalışma hayatına atılırım.

yeditepe sınavına girdikten sonra mimar sinanın sınavına bile girmedim.

bölümüm geregi teknolojik gelişmeler ve imkanlar çok önemli benim açımdan. kütüphanemizde bulunan bilgisayarlar mimar sinandakilerden daha fazlaydı (yanlış anlaşılmasın o okulu kötülemek icin söylemiyorum, sadece güzel sanatlar denince mimar sinan ve marmara akla gelir en baştan, en uç örneği verip karşılaştırmay calisiyorum)

evet HER TARZ insan var okulda. çok zengini de var, çok fakiri de. arabası olan da var, okula gelmek icin 2-3 vasıta değiştireni de. Otoparkta porshe de var, başka son model arabalar da. ama şöyle düşünmek lazım. otopark kapasitesi hadi çok fena sallıyorum ama 500 olsun. okulda 15bin belki daha fazla öğrenci var ve sayı her geçen sene artıyor. eğer herkes dediginiz gibi zengin tiki piç tayfası olsaydı kadıköye kadar arabalar sıralanırdı.

şöyle söyliyim okulun 1/3 lik kısmı burslu. durmunuz mu müsait deil? anlatıyorsun derdini, notların yüksek olmak şartıyla burs edinebiliyorsun.

sosyal aktiviteler açısından bakalım, fitness salonu örnegin haftada 3 kere gidiosun ya, aylığı 60ytl, havuza girmek istiyorsun zannedersem bedava (sadece hepatit ve idrar tahlili gerekiyor), tenis kortu, basketbol sahası, futbol sahası (halı saha), dalıcılıkla ilgilenmek isteyen dalıcılık ne bileyim daha var bi sürü bişey alt kollara ayrılan.

hangi devlet üniversitesinde var bu kadar imkan?

bi mac labaratuarları var, 150 bilgisayar fln var, ki ayrı yerlerde de labaratuarlar var.

aynı şey diğer tüm bölümler icin geçerli, imkanlar o kadar çok ki, ben işimi yapamıyorum yeterli araç gereç yok bıdıbıdı edemez kimse, edenin de a.k. ztn.

yeditepeye bok atanlar turistik amaçla gelen insanlar hatta bir çoğu girmemiştir kapısından iceri, yerini bile göstersen tarif edemez. dışardan gelip kantinde oturup yemek yemek ayrı, derslere girip ne şekilde işlendiğini görmek ayrı şeyler.

embesil adam heryerde embesildir. unutmayın öss puanı alarak bi yerlere girmeniz icin illa zeki olmanız şart deil. ne aptal adamlar var sadece test çözerek giren ama sosyal hayatta bi bok olamayan, düşünerek işlerini yapamayan ezberci otlar.

ha bu arada mühendislik fak. ve tıp fak. de tiki bulma şansın daha azdır, insanların dersleri çok ağır. embesil bulursanız da gösterin oralarda.

embesiller genelde össye sağa sola takılıp da çalışmamış, son anda (baraj 180se hala) 160 puan alıp yetenek sınavına girerek güzel sanatlara girmiş insanlardan oluşuyordur. (evet benim fakültemde embesiller var, gelip görebilirsin, fındık fıstık atabilrsin)

bu arada tr'de görüp görebilecegin en güzel kızlar da bizim okuldadır gerçi sana layık olmayabilirler.

son olarak da şunu söylemek istiyorum, iyice araştırmadan, derslere girmeden, ne yapılıyor ne edilyor bilmeden, önyargıyla yaklaşırsan ztn "embesil" olarak nitelendirilen insanlardan pek bir farkın kalmaz, umarım açıklayıcı olmuştur.

Saygılarımla

Sungu
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Arkadaslar bu Yeditepe`de yatay gecisle basvurabilecegim yerler arasina girebilir, bilgisayar muh bolumu icin bilgi verebilir misiniz ? Piyasaya yonelik iyi hazirliyabiliyorlar mi ( sana bagli geyikleri yapmayin , tabi ki bi cok sey ogrenciye bagli ama sadece ogrenciye degil ) ?
Kampus yasami nasil ? kac kampus ne kadar buyuk , ortam nasil ( ozel uni tikidir yargisi uzerine ortam deyince , kari kiz , oynastan bahsetmiyorum, genel havasi manasinda ) ?

Yurt olanaklari ?

Sitesinde cok detayli bilgi bulamadim,hem de icinde yasayan daha iyi anlatir,sitelere baksak hersey guzel
Sosyal ağlarda paylaş

3. sayfaya kadar okudum sadece....ben tıp istiyorum 332 fln lazım (erzuruma gitcem ist. oturuorm) fakat bana 330 fln gelicek sanırım e sonucunda yeditepe tıp a gidicem (305 flndı burssuz)...ben tikky mi oldum şmdi okuma hevesimmi yok ?...saçma maddi durumum gayet iyidir iyi giyinirim altıma arabamıda vericekler....ama kalkıpta kimseyi horgörmem...okuma isteim wardır (tıp istememden bellidir die umuyorum)...sitemizin bekçileriyle sabaha kadar çay içer muabbet ederiz...çıkar dolaşırız kimseyide maddi durumundan dolayı horgörmem insanlııına bakarım....peki noldu şmdi ben saçma bi adammıyım ?
Sosyal ağlarda paylaş

@MadOrca: ben görüşlerine katılmıyorum ne yazık ki.
yeditepe kötü bir okul, eğitim olarak da kötü. evet gerçekten, ben de yetenek sınavına gittiğimde kampüs çok etkilemişti beni. ne güzel her binada kantin var vs. yaptıkları yetenek sınavı, hocaların tutumu çok kötüydü.
okulun üçte biri burslu diyorsun, o burslu olan insanların yarısından fazlası milletvekili, bakan çocuğu. yeditepe sadece dalan' ın kara parasını aklaması için kurulmuş bir yer. entas öğrencisi iki arkadaşın ödevlerine baktım, o ödevleri biz ilkokulda el işi dersinde yapıyorduk. neyse, öyle yani. aşağıya koyduğum afişler de okul için utanç verici bence.

Güzel Sanatlar Fakültesi Sene Sonu Sergisi Afişi:
[spo][/spo]

bir başka afiş:
[spo][/spo]

[ Mesaj 10 Temmuz 2007, Salı - 18:21 tarihinde, Chiptech tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

dalan`nin vakfi sayesinde burslu oldukca kaliteli egitim aldim lisede. yoksa allah bilir nerede devlet lisesinde parasiz yatili okumak zorundaydim. benim zamanimda uni`si yoktu. ilginc bir adamdir. yaninda saglam yagci takimini tasir ama is bilen de bir kadrosu vardir, yagcilikla alaksi olmayan. bu iki tipi ayirmayi iyi bilir. bazi bolum baskanlarini biliyorum dalandan yasli olmalarina ragmen her gordugunde eline yapisan, asansore ugurlayip, kosa kosa asagiya inip "baskan"larini asansor cikisinda karsilayan. dedigim gibi cok saglam adamlarda var, dalan`da her turlu insani kullanmayi bilen, gerekirse cok namussuz davdanabilen bir adam. vaye adamina gore deger vermeyi bilen bir adam.

lisede iken kriz zamani yuksek enflasyon varken hocalara %5 zam yapmisti, bir-iki tanesi haricinde hicbiri istifayi basip gidemedi. ayni sene mudurun birini baska bir okuldan transfer edebilmek icin saglam masrafa girmisti. uni`de de duydugum hoca`nin birini amerikadan turlu vaatlerle getiriyorlar, adam orada okuldan istifa ediyor butun duzenini bozuyor geliyor, vaatlerin hicbiri yok bir de maasi soz verdikleri gibi vermiyorlar. herif mecbur, yeni bir is ayarlayana kadar calismak, vitrinde durmak zorunda.

ama ben severim adami. okullarinda her zaman burslu orani cok fazla idi. canli bir sahiti olarak soyliyeyim sadece torpilli olanlar degil cok fazla ihtiyaci olan insanlar vardi bu bursa. hatta bu burslu oraninin cok fazla olmasi yuzunden maliye ile basi belaya girmisti.
Sosyal ağlarda paylaş

chiptech

Dalani cok iyi tanirim ole kara parasini falan aklamasi icin bir yer falan zirvalama. Tam tersine adam elinde ne varsa okula verdi, oyle dusundugun gibi acaip luks icinde yasayan bir tipte degil o yuzden zirvalama. Afislere gelince ben yazini okumadan afislere baktim ozellikle ilk afise bayildim. Kim yapmissa helal olsun.

Burs kazanamadigini farkederek soyliyorum benim ole ne milletevekili ne vs olan bir yigin arkadasim var burslu olarak okuyan, o yuzden bir kisiyle degerlendirme. Kaldiki o bir kiside gayet basarili olabilir.

Son olarak yeditepe muhendislikten rahat bahsedebilirim, bence turkiyenin en iyi okullarindan biri(kardesim kocta okuyor) ayni zamanda konum olarakta diger ozel universiteler gibi sehirden cok uzakta degil. Neyse universiteyi universitede okuyanlara degil, mezun olmuslara sormaniz lazim, ne basarmislar ne yapiyorlar ne yapmislar.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeditepe'de anıt mezarlığı var. Yanlış hatırlamıyorsam toplam 25 tane anıt var. Bu anıtlardan 23'ü trafik kazasında hayatını kaybeden öğrenciler.

Sistem Müh. 3. sınıf öğrencisi. Ayrıca Yüdak ( Yeditepe Üni. Doğada Arama Kurtarma Yönetim Kurulu üyesiyim ). Gayet aktifim, eğer okulun üst kademeleri nasıl dönüyor. BU okulda nasıl işler nasıl dönüyor bilmek istiyorsanız sorularınızı alabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
Quel-Thul said:

yeditepenin otoparkına girmek için lazım o sticker. şu önyargılarınızı yıkın yeditepe tiki okuludur. moron okuludur falan

"Ünlü Otomotiv Devi Audi, Üretim Sırasında Arka Camına Yeditepe University Sticker'ı Yapıştırılması Unutulan Tam 337.000 Audi A3'ü Fabrikaya Geri Çağırdı..." said:

Hahaha zaytungda bunu okuyunca bi anda aklıma bu bilmem kaç senelik topic geliverdi :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Burda bu kadar tartışma dönmüş. Okulumu sevmeyen bir insan olmama rağmen okulun eğitimini de savunmam gerekecek.

Yıldız Teknik'le karşılaştırmayın falan denmiş de, Yıldız'da okuyan arkadaşım var. Bizim yaptıklarımızın yanında nerdeyse hiçbir şey yapmıyorlar. En azından bilgisayar mühendisliği için bunu söyleyebiliyorum. Ayrıca üst sınıfların yaptıkları dönem projelerini falan da biliyorum, hiç de öyle "eğitimi kötü" denebilecek bir durum yok.

Bir arkadaşa sanki kazandın da gitmedin diye bir atak gelmiş de ben yıldıza da hacettepeye de gidebiliyordum gitmedim, İTÜ'yü de iki üç puanla kaçırdım. Emin olun pişman da değilim gitmediğime.

En basitinden bir fark söyleyeyim. Ben hazırlıktayken bilgisayara giriş dersinde scheme değil de pythonla kullanılmasından bahsettim kulüptekilere. Üst sınıftakiler hocalarla görüştü ve ertesi sene ben giriş dersini scheme yerine python ile aldım. Gene öğrencilerden gelen geri bildirime göre bir dahaki dönem yeni bir ders daha açılcak muhtemelen.

Bu örnekler bölümün vizyonuyla ilgili biraz bilgi vermiştir umarım. Burda öğrencilerin dedikleri dikkate alınıyor. Bildiğim kadarıyla devlet üniversitesinde öğrenciler bu kadar etkili değil.

Akademik olarak(araştırma sayısı az evet) iyi olmasa da "teaching" olarak kötü bir okul olarak nitelendiremiyorum okulumu. Ayrıca lab kullanımı ve pc sayısı olarak da çok rahat.

Emin olun başka bir okula gitsem muhtemelen ben de "yeditepe kötüdür" düşüncesiyle devam edicektim ama gelip okuyunca böyle olmadığını net gördüm.

tl;dr:

Karşılaştırma yapmak yanlış ama yeditepe'de (en azından bilgisayar mühendisliği -hatta mühendislik fak.) eğitim sizin sandığınız kadar kötü değil. Bence İTÜ, ODTÜ olmasa da Yıldız'la falan da rahat yarışır.

Bunları da buraya tartışma çıkarmak için değil de, birilerinin yolları buralara düşerse, bir de içerden birisinin düşüncesini görsün diye yazdım.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bu örnekler bölümün vizyonuyla ilgili biraz bilgi vermiştir umarım. Burda öğrencilerin dedikleri dikkate alınıyor. Bildiğim kadarıyla devlet üniversitesinde öğrenciler bu kadar etkili değil.

Bu olay vizyonla ilgili değil de tüm özel okullarda böyle olsa gerek. Müşteri memnuniyeti ön planda olduğundan fazlaca dikkate alınıyor öğrenciler. Devlet ünisinde adamın umrunda değil, bir üstüne rapor yazmayacak çünkü yönettiği kısımda kaç öğrenci napmış kaçı devamlı kaçı bırakmış vs.vs.vs. salla başı al maaşı felsefesi forza ne yazık ki.

Esas böyle olmayan devlet üniversitesi epey öne çıkmış olur ama var mıdır acaba öyle bişi?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Chiptech said:

@MadOrca: ben görüşlerine katılmıyorum ne yazık ki.
yeditepe kötü bir okul, eğitim olarak da kötü. evet gerçekten, ben de yetenek sınavına gittiğimde kampüs çok etkilemişti beni. ne güzel her binada kantin var vs. yaptıkları yetenek sınavı, hocaların tutumu çok kötüydü.
okulun üçte biri burslu diyorsun, o burslu olan insanların yarısından fazlası milletvekili, bakan çocuğu. yeditepe sadece dalan' ın kara parasını aklaması için kurulmuş bir yer. entas öğrencisi iki arkadaşın ödevlerine baktım, o ödevleri biz ilkokulda el işi dersinde yapıyorduk. neyse, öyle yani. aşağıya koyduğum afişler de okul için utanç verici bence.

Güzel Sanatlar Fakültesi Sene Sonu Sergisi Afişi:
[spo][/spo]

bir başka afiş:
[spo][/spo]

[ Mesaj 10 Temmuz 2007, Salı - 18:21 tarihinde, Chiptech tarafından güncellenmiştir ]

vallahi 1. si fena bir afiş değilde 2. için tartışamayacağım tabiki.

ben vcd bölümündeyim. billur dediğimiz hatun çoktan ayrıldı ve iyikide ayrıldı diyebilirim. kafasına göre bir afiş yapıp koymuş ve komik olmuş. o zamandan beri bölümde çok şey değişti yani.

vcd açısından türkiyede çok rakibi yok yeditepenin, bilgidekiler iyi işler yapıyor diye duyuyorum. onun dışında lab ve onun dışındaki gereçler açısından çok donanımlı ve hocalarımızda baya iyi şuanda birkaç tanesi dışında.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...