_Mordrac_ Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 ilk mesajda tiki sauna masaj falan demisim zamaninda ve orasi da dogru yeditepe'de dolu tiki ve bos adam var ama bunlar bir yana yeditepe'de verilen egitim gayet iyi ve bunu ne kadar degerlendirebildigin onemli, odevlerini parayla da yaptirirsin kendin de yaparsin. tanidigim cok saglam mezunlar da var yeditepe'den. [ Mesaj 08 Nisan 2007, Pazar - 20:58 tarihinde, _Mordrac_ tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bathory Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 spa salonu acıcam okula. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trapt Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 vakıf üniversitesinde okuyorum yeditepe bilkent doğuş yaşar farketmez.. Sonucunda bi devlet üniversitesinden mezun olan birinin hayattan daha çok şey öğrenecğine inanıyorm.. Sabancı da yemekhaneleri boykot ettler ama destek olan çok kişi olmadı..Olduğu kadar dediler..kimisi 1-2 milyon için bu hırs nie diye sordu..İşte bence olayın kopan kısmı burda..Devlette okuyan çoğu insan bunun değerini daha iyi anlıyo.. Vakıf üniversitelerinde okuyan çoğu öğrenci gereğinden fazla rahat bu yüzden..bu rahatlıkta ilerde çoğunun iş hayatını engelliyo.. Yeditepe güzel bi üniversite..Eğitimi güzel..Olması gerektiği gibi..Ama ben bunu yeditepe sabancı veya kadir has için değil, bütün vakıf üniversiteler için söylüyorum..Genel olarak zihniyet böyle işliyo..Kızının makyaju..erkeğin arabası olarak değil.. Öss önemli değil çocuğumu direk özele gönderirim mantığı çok yanlış bana göre..Bi odtü,boğaziçi,hacettepe veya akdeniz gib üniversiteler mükafattır bence..Ha ben bunu değerlendiremedim o ayrı işte :) [ Mesaj 12 Nisan 2007, Perşembe - 05:13 tarihinde, trapt tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 sokaklarda bagirip cagirip; 20 sene onceki komunizm martavalini aticaksan, istanbul universitesi siyaset senin icin iyidir ben is adami olucam; para kazanicam diyorsan; ozel universite. Eger daha kaliteli yemek yiyeceksem; temiz olacaksa, 1-2 milyon benim icin onemli degil acikcasi. o yuzden gidip bagirmiyorum. Evet benim okulumda yemekler pahaliydi ama itunun yemek yerleriyle karsilastirdiginda saray gibi gorunuyordu. Benim icin onemli olan yedigim yemegi daha guzel, temiz bir yerde yemek, yemegin temiz ve guzel olmasi , bunun icinde 1-2 milyon fazla verirrim. E zaten vakif uni secenlerinde bir cogu bu mantikta degil mi ? [ Mesaj 12 Nisan 2007, Perşembe - 14:24 tarihinde, matama tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Matama öyle bir konuşuyorsun ki sanki itü'yü kazanmış da gitmemişsin gibi. Besbelli puanın özellere yetmiş. E tamam normal birşey olabilir ama eğer itü'de okusaydın bu sefer tersini savunacaktın. Özel üniversiteyi sen tercih etmişsin de girmişsin gibi konuşma bence. Devlet üniversitelerini de kötüleme,devlet üniversiteleri ile özel üniversiteleri kıyasladığında özel üniversiteler ezilir altında ama hala Devlet'in kötü yanlarını yazıp özelin iyi yanlarını yazıyorsun. Özel okulda okumak tamam kötü birşey değil ama özelleri devletten üstün görmek niye? Ee kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 said: devlet üniversiteleri ile özel üniversiteleri kıyasladığında özel üniversiteler ezilir altında geçiniz. odtü itü boğaziçi hala büyükler hala iyiler ancak bilkent olsun ve yakın gelecekte sabancı koç olsun dengeleniyorlar. her geçen yılın da özellerin lehine işlediğini hesaba katmak gerek. hele öyle ezilirler altında demek çok komik. neye göre eziliyorlar? öğretim elemanları mı eziliyor? imkanlar mı eziliyor? kütüphaneleri mi eziliyor? sosyal aktiviteleri mi eziliyor? bugün bilkente giren iyi bir öğrencinin türkiyenin başka bir üniversitesinde elde edip de bilkentte edemeyeceği birşey yoktur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Sadece 2-3 özel üniversiteyle bütün devlet üniversitelerini kıyaslaman komik olmamış m? Sosyal aktivite yazmışsın,özel üniversitelerin üstün olabileceği tek konu bu. Diğerlerini yapmadıkları için bol bol sosyal aktivite yapıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 sensible ankara tip i kazandim gitmedim. Amerikadanda kabul almistim. Soruyorsan su an da kendi sirketim var altimda 20 ye yakin calisanim. Yeditepede burslu okumadim(yari burslu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 ben ülkenin önde gelen üniversitelerini karşılaştırdım. yeditepeyle odtüyü karşılaştıracak halim yok ama yeditepeyle de gaziyi yıldızı karşılaştırırım mesela yine yeditepe veya başkent daha avantajlı gelir bana göre sosyal imkan dışında birşey yok diyorsun ne tür şeyler yok mesela? özel üniversitelerde tikisi züppesi çoktur benim buna bir itirazım yok ama çevrendekilerin böyle olması senin eğitimini etkilemez. aksine öğrenmek isteyen öğrenciye özel üniversiteler bir çok imkan sunar. ben bilkent mezunu olduğum için biliyorum öğrencilerden alınan paralarla her yıl sadece kütüphaneye 2milyon doların üzerinde yatırım yapılıyor ki bu kütüphaneye odtüden tanıdığım bir öğretim elemanı bile sürekli geliyor araştırma için. araştırma laboratuarlarına bilgisayar lablarına tonlarca para akıyor. bu imkanı sağlayabilecek kaç tane devlet üniversitesi sayabilirsin ki? elbette boş olan sadece para toplayıp diploma dağıtan özel üniversiteler var, ama bir okadar boş olan devlet üniversiteleri de var sen özel üniversiteler devlet üniversiteleri altında ezilir diye genellersen ben de itiraz ederim. ne dayanağın varsa açıkla biz de bilelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Biraz abarttım galiba haklısınız Ama şunu bilin ki o tikiler eğitimi öyle bir etkiliyor ki [ Mesaj 13 Nisan 2007, Cuma - 12:04 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Yeditepe ile yıldızı mühendislikte ve mimarlıkta falan ancak ismen eşit tutabilirsiniz Ytü vs. Ytü.. evet evet.. eşit.. eğitim kalitesinde ise babayı alır.. ööle fark atar.. açık konuşayım yani.. dahası "olmaaaaz böyle şey...yoksa bu bir rüya mı? tam mutlu oldum derken, yıktın bütün dünyamı,ben bu dertten olürsem, söyle küçük bey. hiç mi kalbin sızlamaz,....olmaz bööyle şeey, olmaz böyle şeey" diyen emel sayın sever konuklarımız ve okurlarımız için öğretim görevlilierin okuldan yayınlamış oldukları tez, makale ortalamalarını incelemelerini tavsiye ediyor, katıldıkları uluslararası projeleri, seminerleri gözden geçirmelerini öğütlüyor ve üzerine (evet evet daha bitmedi..) yüksek lisans durumlarını vs değerlendirmeleri hakkında salık veriyorum.. "..ama diğer bölümlerde yeditepe aadfsdfsadf.. " diyecebilecekleri ilk satırdaki 'mühendislikte ve mimarlıkta falan' kısmısısısısısnı bir daha okumak üzere koca bir aparküt (aparkat ın küt olanı) ile taa mesajın tepesine yolluyorum.. arkasından sağsalim gitsin gelsin diye su döküp, su gibi giiit su gibi gel demeyi de ihmal etmiyorum... edit: olmaz böyle şey (mavi boncuk filminden) klibi eklendi =) işte bööle güzel bi edit yapıverdim [ Mesaj 13 Nisan 2007, Cuma - 12:35 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 matama, sabancida yemek eylemi 1-2 milyon icin degil tekellesmis ve igrenc yemek hizmetini ustune fahis fiyatla sunduklari icin yapilmisti, yoksa biz de parasinda degiliz genel olarak parasi neyse veririz. sensible, tikky dedigin elemanlar bizim okulda pek yok, en azindan benim donemimde. devamli caddede karsilastigim bi hatun benden daha cok calisiyor, benim lisemden mezun gorsen avrupa yakasindaki selinden farksiz iki kelimeyi "oha falan oldum" kaliplarinin en gunceli olmadan biraraya getiremeyen baska bir hatun da high honor listte, 4.0 ortalama 3 sene ust usteydi en son. insanlari hayat tarzlariyla ve gorunusleriyle yargilayarak, ustune daha universite ortami gormedigini farz ediyorum varsayimlar ve onyargilarla beslenmisken bu topicte tukurdugumu yalamamcilik yaparak daha fazla samar oglani olma. en "tassakli" devlet universitelerine elini kolunu sallayarak girebilecek adamlar bilkente koca sabanciya bosuna gelmiyor, ustune para veriyolar tabii ama 300-500'un hesabiyla olmuyor bu isler. sabancida birinci sinif derslerini tamamlayabilmis en gerizekali insan bile donanimiyla seni donunda sallar, o yuzden sacmalamayi kes. yeditepede bathory var, kapatsinlar o okulu 40 yillik mezun rekoltesi adam olmaz =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Anaokulundan bu zamana kadar, lise haric ozel okulda okudum. LGS'de Turkiye 201.si, OSS'de 1700. mu ne oldum rezalet bi ortaogretim basarisizlik puanim oldugu icin : ) Ozel okulda imkan daha fazladir kullanmasini biliyorsan. Ama ayni sekilde, aklini celebilecek sey de daha fazladir. Sorumluluk sahibi bir insansan ozel okul olmali bence tercih, yani ben oyle dusunuyorum ve oyle yaptim. Tek tercihim Sabanci Univ' idi, burslu, altina da parali. Burslu girdim sukur, cok mutluyum, okulumu da cok seviyorum. Su an Isvec, Uppsala Universitesi'ndeyim, Iskandinavya'nin en eski ve en buyuk universitesi olmasina ragmen, Sabanci'daki egitimin yanina yaklasamiyor bence. Bi de dunya siralamasinda 60. yani bu okul, 80 defa Sabanci'yi tercih ederim. Simdi yazin da gidicem Harvard'i gorucem iste stajimi orada yapacagim icin. Bi de Amerikan universitelerinin sistemine bakicam. Valla onu da begenmezsem, pasa pasa masterimi da Sabanci'da yaparim gibime geliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 okulun 60. olup turkiyedeki okullarin onun gerisinde olma nedeni egitimin iyiligi veya kotulugu degil ne yazikki. Bugun sabancisindan bilkentine yeditepesine odtusune arastirma gorevlileri kadrosu(Tip haric) genel ogrenci oranina nazaran komik sayilarda. okullarin kalitesini dunya siralamasini gosteren seyler arastirmalari piyasaya sunduklari daha dogrusu yardim ettikleri urunler. Yoksa egitimde oyle buyuk bir fark yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Valla Sabanci su an ilk 500'de, 8 senelik okul olmasina ragmen. Komik durumda oldugunu sanmiyorum yani artik, hele ki kampus gibi kriterlerden dusuk aldigi da dusunulurse. Da heralde yani siralamayi etkileyen sey o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Dela sana ya saygılı olmayı öğretememişler yada egon forumlarda coşuyor. 1 değil 2 değil bu. Adam gibi konuşamayacaksan cevap vermene lüzum yok. Gocunduğun bir nokta varsa çekinmeden söyleyebilirsin. [ Mesaj 13 Nisan 2007, Cuma - 18:22 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 1. bizim okul hepinizi dover 2. dasaaa klip icin tesekkurler rep verdim, terazine ufledim 3. dela dotaya gel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 size ne kimin nerede ne sekilde okudugundan. Calisin sizin paraniz da olsun, siz de hava atarsiniz. Zengin kesimin siklikla gittigi universitelere de bok atmaktan vazgecin. Psikolojik olarak kendinize bir korunma mekanizmasi gelistiriyorsunuz sahip olamadiginiz seyler icin, rahatsizlik belirtisi. Baba parasiyla da oluyor bu isler goruldugu gibi, zira o parayi veren baba evladinin parasini bu amaclar ugruna feda ettigini dusunemiyor mu zannediyorsunuz ? Bir daha dusunun. Evet kayseride erciyes universitesinde okuyorum ve gurur duyuyorum, vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Eheh ilginç,paran olunca hava atman gerekiyor demek. Benim ailemin de gelir düzeyi yüksek ama ben kimseye hava atma ihtiyacı duymuyorum nedense. Zaten tiki hadisesi bu hava atma merakından ortaya çıkıyor. Eh "ben zenginim,parası olmayanlara hava atayım" diyen biri de çok zeki değildir heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Of abi anlamıyorum neden hava atayım ya?Özelde okuyan herkes mert içgören triplerinde mi oluo anlayamıyorum ya biri anlatsın artık.Neden yani,bunu düşünmeniz niye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 leath istersen "Calisin sizin paraniz da olsun, siz de hava atarsiniz. " cümleni bir daha yorumla etik ve ahlak değerleri açısından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Ben ozel okullari ve egitimi bu egitim sisteminde destekliyorum. Cunku onlarca kendi dalinda yetenekli, ama salliyorum ciceklerin tozlasmasini bilmedigi icin kendi yeteneklerini kullanabilecegi bolume giremeyen insanlar var. Ister baba parasiyla okusun ister kendi odesin farketmez destekliyorum. Zaten adam mal gibiyse devlet universitesinden veya ozelden de mezun olsa o adamdan anca gramofon ignesi olur. Ha eger yetenekli ise ikisinden de mezun oldugunda kendini gosterir. Hangi uni'den nereden mezun oldugunuz pek onemli degil, onemli olan sizin yetenekleriniz ve azminizdir.. Gerisi sadece title'dir makyajdir.. (ha olabiliyosa bunlarda olmali tabii sonuna kadar destekliyorum, ayri konu) Bu sey gibi, bir insan yakisiklidir , digeri orta halli siradan bir gorunume sahiptir. Ilk goruste kizlari tavlamasi ilk insanda daha olasi gozuksede, mal gibi bi adamsa o iliskiyi fazla surduremez. Ikincisi orta hallidir ama beraber oldugu kizlari etkiliyorsa ,o adamin onu daha aciktir digerine gore.. (benzetmeye bak be ahhaha) Yani ikisinden de mezun olan belki oyle boyle is bulur ama yukselmek yetenek isidir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Nisan 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2007 ya yeditepede yanında hiçbirşey yazmayan bölümler ingilizce mi? işletme iktisat falan? çünkü ingilizcesi yok listelerde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bathory Mesaj tarihi: Nisan 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2007 Evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 sağol bathory.. çok iyiymiş o zaman ya.. almancası bile daha yüksek puan =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar