Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul- Ataköy nasıldır?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şahsen ataköy de oturan biri olarak bence istanbul un güzel semtlerinden birisi..
dışarı çıktığınızda futbol basketbol tenis gibi sporları rahatlıkla yapabileceğiniz bir yer en güzelide ağaçların ve yeşil bir alanda bulunması akşam yürüyüşe çıkabilir güzel bi park ta çay içebilirsiniz.

Ataköy konakları Emlak Bankası nın yaptığı bi olay değildir bildiğiniz üzere emlak bankası kapandı yerine Emlak Gayrimenkül yatırım ortaklığı açıldı ama o evleri top*lu konut idaresi yapıyor.
Ataköy ün son kısımı olmasının yanında en güzel ve sosyetik kısmıda olucak çünkü evlerin fiyatı 470 milyar ile 1.2 trilyon arasında değişmektedir.[signature][hline]
  • Admin
Mesaj tarihi:
ataköy yakın bizede, pek çok arkadaşım oturuyor orda, gece saatlerinde tinerci, kapkaççı fln oluyormuş çevrede son bikaç yıldır, bunun nedenide komple sitelerden oluşması ve pekçok insanın barınması nedeni ile gasp a müsait olması.

güzel mekandır ama çevresi iyi düzenlenmiş nezih yerdir.
zemini pek iyi değil hatta bataklıktan doldurma oldugundan şehir efsanesi vardı bir aralar
her sene evler 1-2 cm yer değiştiriyor diye .. :)

yüksek olan binaların dayanıklığı iyidir baya duvarları blok olarak getirip takmışlardı, depreme dayanıklı yani ama her halukarda zemini kötü hatırlatıyım.

ama merkezi yerdir ve ulaşımı pek rahattır. bende bahçelievlerde oturuyorum ( istanbul evlerinde) ulaşım çok rahat, hele hele istanbul artık tekirdağa kadar yayılmaya başladı) tam merkez olarak gösterilebilir bizim buralar şu dönemlerde ( taksim,beşiktaş,bakırköy)[signature][hline]G3NK
zitem illede zitem
Mesaj tarihi:
Ben Yeşilköyde oturuomda bilirim o civarı..5. Kısımın orda Emlak Bankası heykelinin altında neler olmuo neler.Mis gbi yeşilköy varken Ataköye neden gidolar yaf :)[signature][hline]For every action,there's an equal and an opposite reaction..
[b]MSN:[email protected][b]

[b][b]Frostman, 24 Ağustos 2005 01:20 tarihinde demiş ki:

Arkadaslar ben evden server kurdum ama cok dandık oldu.
[/b]
Mesaj tarihi:
Afedersinz ama Ataköye giren abaza çıkıo :PP[signature][hline]For every action,there's an equal and an opposite reaction..
[b]MSN:[email protected][b]

[b][b]Frostman, 24 Ağustos 2005 01:20 tarihinde demiş ki:

Arkadaslar ben evden server kurdum ama cok dandık oldu.
[/b]
Mesaj tarihi:
Yuksek sosyete, jetset falan diye abartilmis biraz, o kadar degil, varsa villalarda vardir biraz ve bu yeni yapilan konaklarda olabilir. Basta 9. Kisim olmak uzere Sirinevler'den tinercilerin de cirit attigi dogrudur, gunduz birsey olmaz kolay kolay da gece temkinli cikmak gerekir.

Deprem meselesine gelince, butun o depremler boyunca koskoca 15 katli apartmanda olusan tek sey 2 duvarda siva catlagi idi. Onlar da bina dayaniksiz diye olmadi zaten, asansorler o an o katlarda duruyordu, sallaninca iki dairenin koridor duvarlarini catlattilar. Zaten -bir arkadasin da soyledigi gibi- bloklar halinde insa edildigi icin binalar yikilmaz, muthis bir deprem olur da dayanamazsa anca yana devrilir(mis). Boklu dere diye anlatilan olay da kismen abartilmis, olimpiyat evi civarinda yururken 25-30 adimlik bir mesafede burnunuza koku gelecek diye lafi edilecek sey degil acikcasi. O da her zaman olmuyor zaten.

Alisveris icin Atrium ve Galleria vardir; Galleria bildigimiz alisveris merkezi formatindadir, Atrium daha cok bir.. yasam merkezidir. Yani magaza vitrin bowling bilmemne degil de (en onemlisi) MMM Migros, PM (daha ucuzcu ama daha kucuk bir supermarket), bankalar, kuafor, berber, elektrikci-tesisatci falan vardir agirlikli olarak. Bunun yaninda Burger King, McDonalds, guzel bir sinema, birkac meshur markanin magazalari, orta yerinde bir pastane-kafe gibi az da olsa alisveris merkezi imkanlari da sunar. Bunun disinda 4. ve 5. kisim carsilari vardir, 5. kisim camii yaninda guzel bir cay bahcesi vardir, 7-8'in iclerinde bazi guzel ev yemegi yapan yerler ve kafeler vardir.

Hem E5'e hem sahil yoluna cikmasi gayet kolaydir ulasim olarak. Normal bir trafikte (araba ile) Besiktas tarafina yarim saat civarinda ulasilabilir. Otobus olayi zayiftir biraz, direk Atakoy'den kalkan tek otobus Taksim otobusudur. Bakirkoye ortalama 10 dakikada bir dolup kalkan minibusler vardir. Atakoy minibuslerinin son duragi Yesilkoy minibuslerinin de kalktigi yerdir ve Bakirkoy meydanina 3-5 dakika mesafededir.

Simdilik aklima gelenler, daha yardimci olabilirsem sorun deniyim :)[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b]
kaderde varsa düzülmek, neye yarar üzülmek?
  • Yeni Oluştur...