xarion Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 Hunter guide by Xarion.. HUnter 1.7 ile gelen talent tree değişimi ile gayet geniş kapsamlı bir değişikliğe girdi ama yeni nesilin; hunter eskiden neydi, abi eskiden çok mu kötüydünüz, neydiniz? yenilir içilirmiydiniz??? gibi sorularına karşı bu guide ı yazmaya karar verdim.. "range(menzil,uzaklık vsvs) bizim için herşey.. mesafeyi korumak neredeyse tek seçeneğimiz.." hunter nedir? hunter tek başına gayet iyi bir farm makinesi, uzun combatlarda gayet iyi bir damage dealer, BG'larda birçeşit killing blow hırsızı ;). instancelarda cloth wearer casterların koruyucusu ve trackleri sayesinde bazen en güvenli yol gösterici.. pet nedir? bazen bir caster'ın korkulu rüyası, bazen bir rogue'a karşı bizim için savaşıcak yegane kişilik. bazende bir paladinin (nedense sadece paladinlerin) ilk hedefi :) aspect nedir? hunterların combat durumuna göre seçebilecekleri aynı anda sadece bir tanesinin aktif olabileceği süre limiti olmayan buff çeşidi..(ilerde daha ayrıntılı değinicem) track nedir? herçeşit mobu veya playerları minimap'imizde kırmızı noktacıklar halinde görmemizi sağlayan yetenek(ler)imiz.. (beast, humanoid, undead, elemental, hidden, dragonkin, deamon, giant ve aklıma gelmeyenler) 1 kerede sadece 1 çeşit tracking açık olabilir.. Dead Range nedir? hunter'ın sadece kendine has başkasında bulunmayan(bulunsa bile sömürülmesi acı çektirmeyici) ölü range i 5 ile 8 arası diye hatırlıyorum tam olarak emin değilim ama o ranfe içinde bulunan birisine scattershot dışında hiçbirşey atamıyoruz.... ne acı :( eh herşeyi anladık da neden range?? çünkü bizler silahımızdan ateşlediğimiz büyülerle varız.. ve iyi criticallarımızla ünlüyüz.. melee'de kullanabildiğimiz silahların çeşitliliği bize çok geniş imkanlar sunuyo fakat silahlarımızı genelde "survival" amaçlı kullanmak bize daha ölümcül bir hava katmıyo da değil. eh sorular bu kadarsa talent tree den girmek istiyorum.. Beast Mastery adından da belli olduğu gibi hayvansal yeteneklerimiz ve petlerimizle alakalı olan kısım. instancelarda pvpde farmingde (kısacası hayatın her alanında) kullanılabilitesi yüksek olan bir talent tree. kişisel bir tercihtir fakat ben beastmaser olmayı tercih etmiyorum.. Marksmanship ranged saldırılarımız (büyülerimiz) ile ilgili kısım.. burda verilebilicek talent pointler mana costumuzun stinglerimizin critical şansımızın damageımızın ve range ile ilgili herşeyimizin iyi bir biçimde gelişeceği fakat bizim için pek yeterli olmamış olan bölüm. ve benim ilk tercihim.. 31 talent puanımın tek(eski) sahibi. Survival survivalizm melee olarak gelişimimizin talent tree'si.. parry dodge şansımızın bizim melee classlara karşı gerçek anlamda survival takılmamızı sağlayan deterrence ve wing clip in talent treesi.. Stingler..(btw 1 hunter 1 kişiye aynı anda sadece 1 sting atabilir 2.si için başka bir hunter lazım :)) scorpid sting: warrior ve rogue(şaibeli) a karşı kullanılabilicek veya yüksek levellı moblarda farmlarken petimizin vuruşları daha az dodge olsunda agroyu bırakmasın diye kullanılabilicek sting çeşidi.. agility ve strength düşürme etkisi var ve 1 kişiye aynı anda sadece 1 tane scorpid atılabilir.. serpent sting: rogue'a karşı kullanılabilicek en etkili sting.. stealth-vanish bozmasıyla ünlü olan arkadaşımız.. attığımız kişiye belirli aralıklarla damage verir. viper sting: EYVAH PALADİN VAR BENDEN 1239123 LEVEL YÜKSEK dediğimizde atıcağımız ilk sting... mana drain eder ilk defa duyduğunda herkez ee nası yani mana bize mi geliyo oh ne güzel 10 tane player a at mana sorunun olmasın diyecek ama manayı drain eden stingin kendisi mana bize gelmiyo stinge gidiyo.. Aspectler.. Aspect of the Hawk ranged atack powerımızı arttıran dolayısı ile ranged atacklarda damage vs sağlayan atack çeşidi.. Aspect of the Monkey %8 dodge şansı veren aspect.. Aspect of the Cheetah/Pack Cheetah sadece size %30 hız kazandırır.. Pack party memberlarınızdan yakınınızda olanlara ve size %30 hız kazandırır.. fakat bu ikisinde herhangibir şekilde aspectten etkilenen kişilik damage aldığı zaman 4 sn boyunca %40 yavaşlar.. talentları aspecti herşeyi anladık da nasıl olucak şimdi mesela ben actiona çıktım nolcak yani? tıpkı bütün classlarda olduğu gibi herşeyimiz taktiklerimizle alakalı. nerde hangi sting kime atılır.. kim hangi trapten daha çok etkilenir hangi pet hangi class a karşı daha dayanıklıdır.. hangi aspect ne zaman gider.. hepsi birer tecrübe spellcaster vs hunter mesela bize uzak takılan spellcaster kesinlikle hata yapıyordur.. özellikle mage ise deadrange'imizi sömürmemesiyle dikkatimizi çekicektir.. caster'a manası göz önüne alınarak atılıcak olan sting eğer viper sting ise bu ölümcül olucaktır.. ha viper sting atmak yada atmamak kendi tercihiniz viper ile 7000 mananın hepsini sömüremezsiniz :) .. lvl 56 da gelen 3. rank 8 saniyede 1108 mana drain edicektir.. spellcaster görünce marklamak ve aspectimizi aspect of the hawk a ayarlamak bizim için dps e katkıda bulu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xarion Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 eklemek istedim bizim için en önemli olan stat öncelikle agility dir.. agility critical ihtimalimizi arttırır ranged attack powerımızı arttırır.. daha fazla dmg daha fazla crit :)[signature][hline]t3h d4rk s1d3 0f m1nd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ermynorac Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 bir hunter olarak guide ı bilmeyenler için çok faydalı buldum ,tebrix =) class vs class da doğru noktalara değinmişsin. mage,warlock,priest'i caster diyip geçirmişsin ama olsun. şunu ekleyebilirdin tabi. Priest görürseniz arkanıza bakmadan kaçın. priest ne zaman öldürsem 2 saniye sonrada dot ile ben ölüyorum ... bu kadar mı uyuz bir class olur =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xarion Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 ehhe cidden ya priest nerf :P[signature][hline]t3h d4rk s1d3 0f m1nd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
damdaki_kedi Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 bende ufak bir ek yapayım(hunterım yok)instancelarda duvardan falan atlayarak kısayoldan bir yere ulasmadan once mutlaka peti yollayın.siz atladıktan sonra pet uzun yoldan yanınıza 12345 tane mobla dönebilir ve noluyooooo demeden wipe yersiniz[signature][hline]mart ayı süresince yoğun işlerimizden dolayı kapalıyız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 sınıflar hakkında yazılmış tutorial sabit mesajına eklendi, teşekkürler[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar