Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurt dısı kargo ucretlerı

Phrexian

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar ben amrekıda da bır arkadasa cep telefonu aldırmayı dusunuyomda buraya getırtmem kaca mal olur bı de oradakı telefonlar burada calısmayabılıyomus..
Bu konuda bılgısı olan arkadaslar varmı ?[signature][hline]Eğer sen kendi kaderini cizebilecek kadar güçlü değilsen başkaları senin kaderini cizecektir ve sen buna karşı gelemeyeksin......
Sosyal ağlarda paylaş

direkt satın almak imkansız gibi bir şey, hardware türüne giren şeyleri satmıyorlar daha doğrusu, en azından Türkiyeye

ama bir arkadaş alıp yollayacaksa ve 1 tane telefonsa konu olan şey o zaman gümrüğe takılması çok zor, gümrük ödemezsiniz yani büyük ihtimalle[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

hmm böle doom günü paketi yaptırsak gönderen tarafa, üstüne happy birthday felan yazdırsak, pembekalp/carebear koydursak pakedin üstüne felan, sora bide bunu dhl ile yollatsak gene takılır mı ki gümrüğe?

mesela tek bir mp3 player için? netekim aldırıp yollamasını isticem bi tane wow friendlerimden birinden ama gümrük girerse ne anlamı olur hehe.

edik: aldıracağım şey tr de şu an satılmıyor,çıkmadı, yok henüz piyasada felam[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - Life - NwN-II
Prenses kaçırılır,köy yakılır,kötü ejderhalar serbest bırakılır,krala suikast düzenlenir,yağma yapılır, fiyatlarımızı sorunuz; Saf Kötülük A.Ş. (her türlü Lich ve Death Knight aksesuarımız mevcuttur)

[Bu mesaj Norak tarafından 31 Ağustos 2005 15:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Norak, 31 Ağustos 2005 15:08 tarihinde demiş ki:
hmm böle doom günü paketi yaptırsak gönderen tarafa, üstüne happy birthday felan yazdırsak, pembekalp/carebear koydursak pakedin üstüne felan, sora bide bunu dhl ile yollatsak gene takılır mı ki gümrüğe?

mesela tek bir mp3 player için? netekim aldırıp yollamasını isticem bi tane wow friendlerimden birinden ama gümrük girerse ne anlamı olur hehe.

edik: aldıracağım şey tr de şu an satılmıyor,çıkmadı, yok henüz piyasada felam

ayni seyi bende dusunuorum sen yap eger ise yararsa bende yaparim ;)
Sosyal ağlarda paylaş

hadi size anlatayim mevzuati:)

simdi hediye malzeme nin faturasi en fazla 300 dolar olabilir.

normal malzemede 100$ i gecemez.

eger gecerse direk vergiye tabi.

ha bunu nerden anliyorlar. Malla beraber fatura geliyorsa ona bakiyorlar. Gelmiyorsa ellerinde bu tur urunler icin belli ucretler var ona bakarlar.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

Ben yurtdışından oldukça yüklü miktarda alışveriş yaptım ve şu ana kadar gümrüğe takılmadım. Yapmanız gereken karşı tarafa söylüyorsunuz paketin içine şöyle bir kayıt koyuyo "Bu paket XXX adına hediye olarak gönderilmiştir , XXX'den herhangibir ücret talep edilemez". Tabi gidip 1000$ yazarsanız fişe dinlemezler hediye falan çatırt diye geçirirler gümrüğü 500 milyondan falanda az olmaz böle yüksek fiyatlı bi ürüne gümrük. onlyreal doğru yazmış 100$ limiti , 300$ hediye limiti.

Bi de bayramlardan 1 ay ve sonrasında kolaylık gösteriyorlar o zamanlarda yapın korkunuz varsa.[signature][hline]teyteytey
Sosyal ağlarda paylaş

Fedex tavsiye ederim gümrükte takılma ihtimali en az. Amerikanın kargosu USPS ile yollatırsanız (dikkat UPS değil UPS ayrı) , direk gümrüğe gider mal. Usps baya ucuzdur ama fedexin falan yarı fiyatına. Gider gümrükten alırsın malını , bu arada sorguya çekilme ihtimalin var. Olurda bu malı satmak için aldığın yönünde bi kanıya varırsa görevli yada o gün karısıyla kavga ettiyse kalır o kargo gümrükte :) Şans işi biraz

Ben Usps dende gidip aldım fedexlede aldım. Usps de sorun çıkmadı çünkü paketin içinde gerekli belgeler vardı. Fedexlede kapıma kadar geldi.[signature][hline]teyteytey
Sosyal ağlarda paylaş

limitler doğru, bazen istisna olabiliyor şanslıysanız ama şansa bırakmamak lazım çünkü takılırsa malın fiyatını bulan bir para ödeyebiliyosunuz duruma göre

fedex iyi bir seçim, pahalı gelebilir ama gümrüğün isteme olasılığı olan paraya göre hiç bir şey değil ;)
300 dolarlık SWG paketleri için (7 taneydi :p) 300 dolar da gümrük ödedik zamanında ;)[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...