Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bateri - nasıl başlanır vs..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bateriye karşı yetenegimiz olup olmadıgını anlamak için ne yapabiliriz??? veya kursa gitmek yeterli midir? ön bilgi sites ivs bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. teşekkürler.
Mesaj tarihi:
Valla açıkcası benim başlangıcım ufak bir ritm ve NR1 da gördüğüm şarkılara Metronom tutmakla başladı...

Bugune kadar hiç ders almadım..

Eğer varsa bi eğilimin ve kendinde bu konuda bir hırs yetenek hissediyorsan...

Kesinlikle başlamalısın ne adamlar biliyorum karizma için davul çalmaya çalışan...

Kesinlikle sabır işi bu arada sakin yapmak lazım işini sana önerim..

İşte bi cd ciye gidip ist deysen bunları akmar dan bulabilirsin yada kadıköy pasajı Wisky den..

Omar Hakim Stick Control..

Dave Weckl Stick Control Cd lerinden edinmen bulamazsan bana ulaş kopyalar yollarım..[signature][hline]Bir Arnavut Ciğerinden Daha Fazla Sevdiğim Birşey Varsa Oda 2 Arnavut Ciğeridir..
Mesaj tarihi:
Başlangıçta Baget tutmayı öğreneceksin..

Sonra Kemik Tuşe Vuruşları..

Cross Kullanımı...

Ayak kaydırma..

Düz Attack

Ufak Cross & Snare Vuruşları...

Bunları düzgün tuşelerde yaptıktan sonra..

Ritm lere geçebilirsin her zaman yanındayım bişi olursa takıldıgın sormak istediğin birşey buyur sor hiç çekinmeden... Davulcu kardeşim benim..[signature][hline]Bir Arnavut Ciğerinden Daha Fazla Sevdiğim Birşey Varsa Oda 2 Arnavut Ciğeridir..
Mesaj tarihi:
Sakın sakın Dave Weckl, mike portnoy, Dave lombardo görüntülerini yada seslerini dinleyerek başlama sakın!

Bence ufakta olsa bir ders al. Hadi baget kontrolünü falan kendin çıkardın ama en azından ölçü- nota olayının Vuruş tekniknlerinin dersini al derim. Böyle bir imkanın yoksada nette yayınlanmış birçok yazı var bunlarla başlayabilirsin. Tavsiye çok sıkıcı ama ilk 1 hafta sadece metronomla uğraş[signature][hline]Ben sevdanın oturduğu sokakta oturuyorum
Geceler hiç bitmiyor ben hiç uyumuyorum
Mesaj tarihi:
git bnce baget al kendine uygun
sora tutuşunu öğren
bi hocaya git başlamak istediini söyle
evde çalışıcam dersen bnim yaptıım gibi padlerden bi set yap kendine
yawaş yawaş metronom eşliğinde vuruşları çalış
stick kontrol çalış
sora hızlan hızlan çalış çalış çalış
ritmlere geç
ritm öğrenirken araya atak koymayı öğren
tuşelere çalış
ooo uzun iş :) genede kolay gelsin[signature][hline]Viva La SémiH

Mesaj tarihi:
haklısın abi :) ama yani adama al 2 baget cas cas ritm at dicek halimiz yoktu :)
ama kolay gelsin bu işe girişmek istemesi bile hata aslında da :D gene de nediyelim bu uğurda kendisini kaybetmez işallah
başarılarının başlangıcını ve devamını dilerim
bende sana bi black jazz cı olarak yardımcı olabilirim :)[signature][hline]Viva La SémiH

Mesaj tarihi:
Yok Redallcım öyle soğutma gibi bi niyetim yok=) Ben direk Volkan öktemin bana dediklerini aktardım=) En iyisi güzel bi hoca bulup 1-2 ay ders almak ondan sonrası çalışmana bağlı olarak çorap söküğü gib gleiyor[signature][hline]Ben sevdanın oturduğu sokakta oturuyorum
Mesaj tarihi:
Liquid drum theater diye bir eğitim video su vardı onla başla :P
Şaka bir yana bence ders almalısın.
Kendinde öğrenebilirsin ama hem zor olur hemde sağlıksız olur bence.[signature][hline]OKUYUN
Mesaj tarihi:
said:
Zeytin, 30 Ağustos 2005 01:51 tarihinde demiş ki:Kendinde öğrenebilirsin ama hem zor olur hemde sağlıksız olur bence.

Yanılıyorsun...[signature][hline]Bir Arnavut Ciğerinden Daha Fazla Sevdiğim Birşey Varsa Oda 2 Arnavut Ciğeridir..
Mesaj tarihi:
said:
Zeytin, 30 Ağustos 2005 01:51 tarihinde demiş ki:
Liquid drum theater diye bir eğitim video su vardı onla başla :P
Şaka bir yana bence ders almalısın.
Kendinde öğrenebilirsin ama hem zor olur hemde sağlıksız olur bence.

ya ben onlarla başladım :/ şimdi adam buldummu acid rain , paradigim shift , universal mind , biaxident , another dimension çalabiliorum :( yani tavsiye ederim ben o eğitim cdsini ama gerçekten yetenek ve azim varsa çalışmalısın bu 5 şarkı 1 senemi aldı :)[signature][hline]Viva La SémiH

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar o dersler "davulu öğrenmiş, tekniklerini püf noktalarını" öğrenmek isteyenler içindir. Büyüklerimden kime sorduysam sakın onlardan çalışma bu aşamada demişlerdi[signature][hline]Ben sevdanın oturduğu sokakta oturuyorum
Mesaj tarihi:
said:
RedallHoor, 30 Ağustos 2005 03:57 tarihinde demiş ki:
said:
Zeytin, 30 Ağustos 2005 01:51 tarihinde demiş ki:Kendinde öğrenebilirsin ama hem zor olur hemde sağlıksız olur bence.

Yanılıyorsun...

Tek basina ögrenilmez diye bir sey yok tabii ki. Ama zor olacagi dogru bence. Sonucta ilerlemek icin yanlislarinizi düzeltmeniz lazim. Iyi bir ögretmenle calisirken bu yanlislari farketmeniz bir iki dersinizi alacaktir belki, tek basiniza calisirken belki haftalar, belki aylar belki daha fazla sürebilir. Isin kötüsü, bu yanlislar uzun süre düzeltilmediginde kötü aliskanlik olarak edinilir. Düzeltmesi coook zor olabilir.

Tabi biraz yetenek, biraz sans meselesi. Eger bir teknigi tek basiniza dogru ögrenebiliyorsaniz ne ala, ama yanlis ögrenmek de var isin icinde.

Ders alabiliyorsan, iyi bir hocadan ders almak en iyisi bence.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Gloria | Level 54 | Orc Warrior | Burning Legion | Grimsoul Legion
Nepenthe | Level 20 | Undead Mage| Frostwhisper
Mesaj tarihi:
Şimdi ben bugune kadar hiç ders almadım Zor mu oldu hayır çok iyi dinlemek lazım bazı şeyleri...

Msü de abimle beraber Bahbar şenliklerinde çıkıcak grupların demolarını dinliyorduk alıp ordan eve götürür yastıkların üstünde sürekli 2-4 ritm leri dinleyip dinleyip çıkardım..

Sir şimdi gelicek gine kendini poh poh luyosun dicek ama :)

Zor olan şey herzaman iyi olandır...

Ve bu iş sağlıksız değildir..

Şöyle bir konu var insan kendi tarzını yansıtmalı davula bence benim çalış tarzım kimseninkine benzemiyor çok farklı çalıyorum çok değişik gidişatlarda çalıyorum belkide bu Ders almadıgım yada çok fazla dinleyip farklılaştırmamdan olmuştur ama sonuçta bi insanın kendi azmiyle kendi dinleyerek öğrenmesi daha doğru geliyor... Bak türkiyede bir çok baba davulcu sayabilirim mesela.. Burak gürpınar buna örnektir Abimin bi arkı vardır Yiğit Diye Davulcudur çok babadır ama yazarlık yapıyor :) Burak ben yiğit abiyle takılırken görüştüğümüzde gelir bak bugun bunları öğrendim bunları öğrendim derdi adam kendi dinliyor arasına kendi tarzını katıyor ve ortaya sunuyor süperde yapıyor..[signature][hline]Bir Arnavut Ciğerinden Daha Fazla Sevdiğim Birşey Varsa Oda 2 Arnavut Ciğeridir..
Mesaj tarihi:
redall al arkadaşı yanına staja..arada bir iki darbede o koysun sağdan soldan..vura vura öğrenecek abisi..[signature][hline]Mavi, 02 Ağustos 2005 19:42 tarihinde demiş ki:
Ağustos.

Hem doğum tarihim bu mevsimde.
Mesaj tarihi:
Redall abi 10 senedir caliyormussun birak da olsun o kadar. 2 adam düsün, biri 1 sene boyunca ders almis, biri hic almamis. Ikisi de salliyorum günde 1-2 saat calisiyor. Ders alan arkadasin gelismesi daha hizli olur, yerine daha iyi oturur. (istisnalar kaideyi bozmaz tabii)

Iyi ögretmen cok önemli burda. Mükemmel calmak ile iyi ögretmek arasinda cok fark var. Yanlislari görme, düzeltmek icin ne yapilacagini bilme, yönlendirme ve bunun gibi bir cok sey lazim. Isi ciddiye aliyorsan bulabildigin en iyi ögretmenden ders al bence, parasina cok da önem verme, cok pahali geliyorsa az ders al, ama iyi hocadan al.

Ögretmeyi bilmeyen bir hocadan ucuz diye haftada bir ders alacagina, adam gibi bir hocadan ayda bir iki ders al. Bence daha iyi olur. :)[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Gloria | Level 54 | Orc Warrior | Burning Legion | Grimsoul Legion (Tatilde)
Nepenthe | Level 20 | Undead Mage| Frostwhisper
  • Yeni Oluştur...