Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ursula K. Le Guin ve Hain

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Earthsea quarted ve The otherwind ile hastası olduğum le guin'in The left hand of darkness'ını okudum geçenlerde. şu an başka bişeyler okuyorum da o bitince the tellignle hain olayına geri dönecem.

bilgi almanın ötesinde biraz da insanların dikkatini farklı bişeylere çekmek amacıyla sorarım sayın patiler. nedir bu hain? başka hangi kitaplar vardır? nedir?
Mesaj tarihi:
Yerdeniz 4 lemesinden sonra birde metis yerdeniz oykulerini(veya hikayeleri, tam hatirlayamadim) cikarmisti. 4'lemede gecen olaylardan baska ged in arada yasadigi diger olaylarada deginiyordu. Earthsea yi gayet benimsemis bi insan olarak baya hosuma gitmisti. Eger okumadiysan 4lemeden sonra okunasi bi kitapdir.

Ve sonra tabiki mulksuzler geliyor,
Gerci bilimkurgu-fantezi ogelerinden bana kalirsa oldukca uzak, o konuda pek tatmin edici eserler olup olmadiklari tartisilir. Ama zaten amacininda bu olmadigi asikar.[signature][hline]The Clash Of Honor Calls To Stand When Others fall
Mesaj tarihi:
Onlardan başka bir de Le Guin'in ütopik bir eseri vardı.Adını tam olarak hatırlamıyorum ama şimdiki dünyamız gibi bir yerde kızılderililere benzeyen hermafrodit insanların yaşamından bahsediyordu.Baya hoştu.Tavsiye ederim.
Ayrıca Earthsea'yi tekrar tekrar oku derim sadece bir macera kitabı olmaktan çok uzak ; edebi öğeler taşıyor.Ben bir ara yatmadan önce onun bir kitabını bitiriyordum sonra ezberlemeye başlayınca sıklmıştım :)
Mesaj tarihi:
o dediğin işte The Left hand of darkness (karanlığın sol eli diye çevirildiğini tahmin ediyorum) ve hain serisinin(seri?) kitabı :)[signature][hline]A World is supported by four things: the learning of the wise, the justice of the great, the prayers of the righteous and the valor of the brave. But all of these things are as nothing, without a ruler who knows ruling.

[Bu mesaj Grudge tarafından 30 Ağustos 2005 22:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
onu diyorum ben de :D
yerden göğe kadar haklısın. konsept çok orjinal. le guin zaten hep cinsiyet ayrımcılığına, dualisme falan dokunduruyo kitaplarında zaten. left hand of darkness ise bu açıdan son derece çarpıcı. bizimkinden bukadar farklı bi kültürün bu kadar inandırıcı bi şekilde işlenmesi ve hatta kitabın önsözü bile çok güzel :)[signature][hline]A World is supported by four things: the learning of the wise, the justice of the great, the prayers of the righteous and the valor of the brave. But all of these things are as nothing, without a ruler who knows ruling.
  • Yeni Oluştur...