helena Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 artık metal/rock içinde elektronik gitarın kullanıldığı her müzik için verilen tür ismi olduğu, gittikçe popülerleştiği ve bunun bir sonucu olarak ticari önemi arttığı, dolayısıyla yapmak istedikleri müziği değil dinleyicinin dinlemek istediği şekilde icra edilen müzik formatına dönüştüğü için maalesef hayır[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Dela Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 elektronik gitar diye birsey YOK! rock metal elektro gitarli muzik degildir. jazzda da elektro gitar kullanilir, etnik muzikte de. nerden cikardiniz bunu anlamadim ki. ha her distortion kullanan rockciyim diyo derseniz belki olur da, herneyse. nanotech gitarimi alayim ben.[signature][hline]agostos 2005
helena Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 ben zaten elektro kullanılan her müzik rocktır,metaldir demedim. bunun bu şekilde sunulmasından hoşlanmadığım mesajdan anlaşılabilir-ki maalesef müzikle olan ilgisi mtvden ibaret olan biriyle konuşursan onun bakış açısının bu yönde olduğunu görürsün.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
mck Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 said: SoulCube, 28 Ağustos 2005 23:33 tarihinde demiş ki: onu bilmemde rockçı gorduum insanların büyük çoğunluğu gerçek hayatta tırsak çekingen sosyal ortamdan uzak tipler. ,yani bırak baş kaldırmayı kafayı kaldırıp insanlarla muhabbeti yok [Bu mesaj SoulCube tarafından 28 Ağustos 2005 23:34 tarihinde değiştirilmiştir] Bu nasıl bir cümle açıklayabilir misin sen şimdi rock dinleyen insanları bir anda asosyal yaptın farkındamısın bilmem ama asosyallikle rock'n uzaktan yakından alakası yoktur Adam asosyal'dir rock müzik dinliyordur bunu rock müziğe bağlamak biraz şaşırtıcı geliyor bana daha doğrusu bunu müzik türlerinden hepsine olsun bağlamak bana göre saçma.. Çok gereksiz bir cümle olmuş bence senin yazdıkların Sana ne yazikki katılamıyorum[signature][hline]I will sacrifice to find paradise But I need to know you're behind me
Dela Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 @mck, rock ve heavy metal muzigin kirmizi karincalar uzerindeki etkilerini inkar edemezsin ama euhe[signature][hline]agostos 2005
mck Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 said: helena, 29 Ağustos 2005 00:05 tarihinde demiş ki: ben zaten elektro kullanılan her müzik rocktır,metaldir demedim. bunun bu şekilde sunulmasından hoşlanmadığım mesajdan anlaşılabilir-ki maalesef müzikle olan ilgisi mtvden ibaret olan biriyle konuşursan onun bakış açısının bu yönde olduğunu görürsün. +1[signature][hline]I will sacrifice to find paradise But I need to know you're behind me
SoulCube Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 mck ben gördüğüm kişilerden bahsettim ha sen olmayabilirsin tabi bu da güzel bişey dediğim gibi ben gördüğüm kişilerden bahsdiyorum. bundada yalan yok bu benim görüşüm saygı duyarsın duymassın o ayrı.[signature][hline]İmzam yok abi Parmak basayım mı ?
Darqainu Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 teyyteyy panteram benim ya.. For Those About To Rock We Salute You... bu yazinin ardindan konser baslar Cowboys From Hell..aman bea !! edik:tabi soulflyin Back To The Primitive F.ck All Ur Politics die sözleri de yok deil hatta karikiz muabbeti yaptiklari sarki da yok sanirsam..[signature][hline] ..ainu was here.. [Bu mesaj Darqainu tarafından 29 Ağustos 2005 12:26 tarihinde değiştirilmiştir]
SadButcher Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Ayrım lazım düzgün bakmak için bence. Rock diye bir türün varlığı içeriğiyle beraber vardı. Popüler müzik her zaman varoldu ama Rock'ın popüler olması yeni birşey değil. 80'lerde Rock şu andakinden daha popülerdi Türkiye dış dünyaya kapalı bir ülke olduğundan dolayı biz o rüzgardan fazla etkilenmiyorduk sadece. Popülarite değil bana göre Rock müziği bu hale getiren. Rock müzik çıktığı dönemin konularını sert bir dille eleştiren müzik olması oldu hep içerik olarak. Sorunlar, dünyanın bakışı değişince konularıda değişti. Örnek olarak sanat 90 larda pop-art denen hadisenin artık yerleşmeye hatta üstüne yeni formlar almaya başlamasıyla kült kavramının ortaya çıkması ve eski popüleri yeniden yapılandırma sürecine girdi. Müzik en yaygın sanat dallarından bir tanesi olup kitleye ulaşmada en başarılı olanı olduğu için sermaye sahipleri tarafından bir numaralı hedef, araç haline geldi dolayısı ile. Ticari araç olarak kullanılan her nesne, değer gibi müzikte yıpranmaya başladı. Ancak tabiatın kanunudur her yeni oluşum eskisinin kalıntılarının üzerinden özeleştiri yaparak doğar tüm dönemlerde böyle oldu bu. Kült akımlar, mixler, eskinin manipüle edilen halinin popüler olması bunun kanıtıdır en yakın örnek olarak. Yani demek istediğim şudur ki müzik henüz eskiyi yeniden oluşturma aşamasında olan bir sanat akımının kurbanıdır müzik kendi özeleştirisini yapma sürecine henüz girmemiştir ama girdiğinde o da değişecektir ve farklı bir hal alacaktır. Sonraki 10 yılın getireceği sorunlar tekrar refahın getirdiği boşluk, sorunlardan kaçma veya eğlenerek hayatı görmezden gelme yerine; açlık, toplumun bir kısmının diğeri tarafından ezilmesi dışlanması veya politik yapıların kitleler tarafından ibretle izlenmesi gerektiği bir hal aldığında o konular geri gelecektir. Başkaldırı hep vardır ama tarzı farklıdır.[signature][hline]"Story of SadButcher" - SadButcher Playlist! horacegoesskiing, 19 December 2003 13:31 tarihinde demiş ki: ...zayıf gelen iki dersim vardı resim ve beslenme dersi. şimdi dombili bi çizerim. öyle bi karakterim var yani...
mck Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 said: Dela, 29 Ağustos 2005 00:49 tarihinde demiş ki: @mck, rock ve heavy metal muzigin kirmizi karincalar uzerindeki etkilerini inkar edemezsin ama euhe :) ama kırmızı karıncalar bizim apayrı birşeyimiz :P[signature][hline]I will sacrifice to find paradise But I need to know you're behind me
duende Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 ne eski muhtesem rock riffleri var nede o baskaldiri nede led zeppelinin doorsun deep purple'a yaklasabilecek gruplar ama oturup yeniler yapamiyo diye agliycagima outurp onlari dinliyorum bunu yaninda o baskaldiriyi eskileri dinler gibi yasamam tabiki imkansiz rock populer degil sadece turkiyede kisa sureli bi populerite oldu kisa sure içinde gecer bence ama 70lerde 80lerde yasamayi gercekten isterdim o hippielerden birisi olmayi...[signature][hline]şeytan aldı götürdü satamadan getirdi
Chuck Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Hala 20 yıl oncesinin şarkılarını zevkle dinliyo olmamız bunu acıklıyor.Türkiyede popüler olan rock'ın amacı bir baş kaldırı değil sadece piyasalaşıp para kazanmak.Fakat bu işi hala hakederek yapan gruplarda var.[signature][hline] [Bu mesaj Chuck tarafından 29 Ağustos 2005 18:27 tarihinde değiştirilmiştir]
requem Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Rock grunge ak1m1yla birlikte öldü bence. Günümüzde rock yapan grup say1s1 yok denecek kadar az. 80ler asla geri gelmeyecek :(
duende Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 o y1llarrda yasamak nekadar muhtesem olurdu dusunsenize hippieyiz boyle dolasiyoruz paso takiliyoruz çekip çekip sevisiyoruz of ya paso led zeppelin fln dinliyoruz:D muhtesem iste yaa[signature][hline]şeytan aldı götürdü satamadan getirdi
Chuck Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 80 lerde thrash in ilk cıktığı senelerde olmak mükemmel olurdu hey gidi gunner hey :P[signature][hline]
Öne çıkan mesajlar