Alis Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2005 Newton kanunu eskidi ve yer cekim kanunu degisti suanda addresi unutum sabahin 6si gozlerim agrior ama bugun yollayacam addresi :)[signature][hline]Working on Runuo save project; Working on Runui playertile project; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2005 Bende akşam tartıya çıktım nasıl oldu bu kadar kilo aldım diyordum. Meğerse newton kardeşimizin kanunu eskimiş. Bu devirde hiç birşeye güvenmeyeceksin.[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2005 yerçekimi kanunu falan değişmedi... olay şu: geoid biçimindeki dünyamız, ekvatorda biraz daha şişkin, kutuplarda basık olduğundan, yerçekimi ekvatorda 9.82 iken, kutupta 9.80. olay budur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirluin Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2005 bende diyorum bilgisayar biraz sağamı çekiyo... ondanmış[signature][hline]trees and i are one... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khanjar Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2005 ne yanii fizikten bunca yoıl boşunamı kaldım..:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wordellion Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2005 said: Caglar35, 22 Ağustos 2005 09:52 tarihinde demiş ki: yerçekimi kanunu falan değişmedi... olay şu: geoid biçimindeki dünyamız, ekvatorda biraz daha şişkin, kutuplarda basık olduğundan, yerçekimi ekvatorda 9.82 iken, kutupta 9.80. olay budur yerçekimi ivmesi olmasın:)[signature][hline]And darkness will cover the light wrdlln Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2005 belki adam 1 gr lık maddeden bahsediyor :)[signature][hline]No matter what situation I am in ... Resistance will not fall and I will survive. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2005 http://www.theonion.com/news/index.php?issue=4133&n=2' o dedigin yer cekim ivmesi guzel arkadasim :)[signature][hline]Working on Runuo save project; Working on Runui playertile project; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dalamardl Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2005 yanlış yazdım.sry [Bu mesaj dalamardl tarafından 22 Ağustos 2005 18:49 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dalamardl Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2005 Çok ii ingilizceö yok ama ben sanırım senın dediğine dair birşey bulamadım orda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Einstein'dan sonra zaten Newton'un düz mantık çekim teorisi rafa kalkmıştıki ayrıca Einstein'ın teorisi de ondan 20-30 sene sonra (adını hatırlayamadım adamın Fisher falanmıydı) değişikliğe uğradı.[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]ek$i:topluignebasi WoW:Narcosis[Burning Legion] | Shab[Warsong] | Prion[Skullcrusher] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 eee noldu sımdı yanı ne değişti ?[signature][hline]No matter what situation I am in ... Resistance will not fall and I will survive. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 değişen bişe yok :)[signature][hline]Eğitim cehaleti alır, eşşeklik baki kalır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 said: Alis, 22 Ağustos 2005 18:29 tarihinde demiş ki: http://www.theonion.com/news/index.php?issue=4133&n=2' o dedigin yer cekim ivmesi guzel arkadasim :) ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 höheh habere gel[signature][hline]msn/mail|mail|icq Main*** elvyn, 28 Temmuz 2005 01:51 tarihinde demiş ki: mesela aslansın ama davranış falan olarak yengeçsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Heh loL :) Site fake çıktı hocam :P[signature][hline]tiryakinim,tiryakinim pollyanna, 20 Ağustos 2005 16:55 tarihinde demiş ki: EVET HER BALONLU FAKE DEGİLDİR.LÜTFEN HEM BALONUM HİC OLMAMISTI BENİM İLK DEFA BURDA OLDU BALONUM COK SAOLUN COK MUTLUYUM NE DESEM BOŞ YANİ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
go2hell Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2005 ne ne yercekimi kanuınumu değişti az durun ya ZUhsa ayrıca link kanunu cok guzel acıklıyor saolasın :) [signature][hline]Nightwish Power go2hell will be a jeolog [Bu mesaj go2hell tarafından 26 Ağustos 2005 18:15 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 lisede bazi seyleri gecistirerek anlatirlar; uni'ye gidip bi kac seyin dogrusunu oorenince insan gaz oluyo hemen[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 bu arkadaş fazla gaz olup yanlış link falan da vermiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patates Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Aşaıda yazdıklarımı gramer hataları falan için tekrar okuycaktım ben bile üşendim, hiç okumaya uğraşamayacaklara şöyle özetliyim: Einstein'ın yerçekimi teorisi büyük ihtimalle ana hatlarıyla aynı kalır, büyük bir değişiklik olcaksa bile yakın zamanda olmaz. Newtonun yerçekimi kanunu her cismin evrendeki tüm diğer cisimlere bir şekilde bağılı olduğunu ve herhangi küçük bir hareketin anında evreneki tüm diğer cisimleri gerektiği şekilde etkileyeceğini söyler. Bu teoirinin geçersiz olduğu 1916 yılında Einstein tarafından yayınlanan General Relativity theorisinde açığa çıkartılmıştır. Einsteina göre evren 4 boyutludur ve her cisim evreni 4. boyuta doğru büker(bu bükülme anında olmaz, ancak bükülme içindeki cisimleri hemen etkiler ki bunda bir sorun yok). Boşlukta hareketli bir cisim bir doğru üzerinde ilerlemek ister, boyutların bükülmüş olması bu doğrunun dışarıdan bakan birine (mesela bize) eğik görünmesine sebep olur. Çok büyük kütlelerde(mesela bir yıldızın kütlesinde) doğrunun eğimi o kadar muazzamdır ki hareketli bir cisimin(bu ışıkta olabilir tabi) rotası bükülerek, eğimin merkezinden (yani örnekteki yıldızın içinden) geçer, rota ordan geçebilirde cisim geçemeyebilir tabi. Yada hızı, çekim merkezine olan mesafesine uygun olan bi cisim (örneğin dünya) çekim merkezinden mesafesine koruyarak, dışardan bir etki olmadığı sürece, sürekli dönecektir. Bunu yazmamın nedeni Newton'ın teorisi işlev dışı bırakıldığında, yerçekiminin arkasındaki mantık değişmişti ancak Newton'ın teorisi matematiksel olarak hala işe yarıodu. Kısaca "olamaz yerçekimi teorisi deişti aylardır boşuna mı salata yiodum" gibi bir paniğe gerek yok. Ayrıca yakın zamanda uzaya yollanan uydular hala relativiteyi doğrulayacak sonuçları uzaydan toplayıp bize gönderiyolar. Newton, teorisinde yerçekiminin anında etki göstermesine ışıktan hızlı, hatta anında bir tür etkileşimin var olduğunu iddia ederek çözüm bulmuştu. Işıktan hızlı hiç bir şey gidemeyeceği için bu çok büyük bir açıktı (zaten einstein ilk ışık hızında hiç bişi gidemeyini ispatlayınca, newtonın hatasını gördü). Einstein'ın teorisinde bu kadar büyük açıklar hiç bir zaman olmadı, bi kaç küçük yanlış bulundu ve değiştirildi tabi ama çok büyük ihtimalle, şu anki yerçekimi teorisi ana hatlarıyla değişmez (değişirse daha ilginç olur tabi ama çok ümitlenmeyin derim)[signature][hline]Sacré Bleu! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fkelesh Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 azuuheueh yarildim yaa... :D[signature][hline]What we do in life echoes in eternity Revenge is a dish best served cold Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 keske degisse de soyle bi kurtulsak yer cekiminden. kaldirin sunu rafa : (([signature][hline]agostos 2005 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Off gecenin bu saati ben uyumaya üseniyorum nasıl gidicem diye düşünüyorum yatağa fizikcilere ALLAH yardım etsin[signature][hline]Mandoo, 23 Ağustos 2005 16:29 tarihinde demiş ki: bir trip vardır ya..ulan berber acaba değdiriyormu diye kıllanır insan bir an... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar