Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ivy'den ne nası yapılır 1! patates kızartması...

ivy

Öne çıkan mesajlar

evet oncelıkle ivy'den ne nası yapılır programına hosgeldınız...

bugun bırlıkte patates kızartıcaz...

oncelıkle ıhtıyac kadar patates alınır ve yıkanır..

evet patateslerımızı yıkadıktan sonra patateslerımızı soyarız
ama dıkkatlı olmamz gereklı cunku patates gırıntılı cıkıntılı bır sebze oldugu ıcın kabukları soymak cok zordur...
elınıze gozunuzu dıkkat edın bıcak bu bıyerınızı kesmeyın...

patateslerımızı soyduktan sonra dılımlerın uzun olmasını ıstıyorsanız yatay,kısa olmasını ıstıyorsanız dıkey halkalar seklınde kesıyorsunuz...bız uzun olsun dedık yatay kestık...

hepsı bıttıkten sonra sımdıde kalem kalınlıgında dılımlıyoruz
ılla kalem kalınlıgında olucak cunku yemesı daa zevklı olur...

evet bızım dılımlerımız cok guzel oldu... sızınkıler de hos sayılır ılk deneme ıcın fena sayılmazlar

sımdı mutfaktan tava alıyoruz... tavamızın ıcıne sıvı yagımızı dokuyoruz... 1.5 su bardagı yag yeterlı olur. bu yagı daa sonrada kullanıcaz,atmayın...

bızım yag gozukmemıs pek ama olsun...

neyse ıcı yag dolu tavamızı ateste kızana kadar beklettıyoruz kızıp kızmadıgını anlamak ıcın sectıgınız bır patatesın ucunu batırmanız yeterlı

bız batırırken yanlıslıkla dusurduk yag sıcradı elımız yandı sız dıkkatlı olun... yag yanıgı cok acıtıyor:(

evet bızım yagımız kızmıs... bızde patateslerımızın yarısını ıcı yag dolu tavaya yavasca atıyoruz (hızlı atmayın yag sıcrar)

patateslerın diger yarısınıda yukarıda kı ıslemlerı tekrarlayıp aynı yagla kızartın...

patateslerımız pısmıs yumurta sarısı rengıne gelınce suzgec seklındekı aparatla alıp yenı bı kaba koyuyoruz

son aşama kaldı ketcap mayonez...

dım dım dım dııııımm

evet patatesımız hazır
son halının resmını cekmeyı unuttuk...
sımdıde kalmadı patateslerımız...

evet bır programın da sonuna geldık
bu bızım ılk denememızdı

ferrero ve cariche ye tesekkurler....
afıyet olsun[signature][hline]Kırık kalpler götürürsün peşinden... Çocukken yarım bıraktığın ekmek kırıntıları gıbı ardın sıra koşarlar...

Sosyal ağlarda paylaş

Ivy'ye minnettarlıklarımızı sunuyoruz, gerçekten de Patates Kızartması gibi zorlayıcı bi tarifi muhteşem bi şekilde anlattığı için...
(Patatesleri ince seven bi ben mi varım ya?)[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki:
mama yiyiom ben

On the keyboard of life, always keep one finger on the escape key.
Sosyal ağlarda paylaş

ya zatn bızım patelerde kalın degıl bende ınce severım normalde:)

aycıcek yagı....

valla ben yapana kadar en ıyısı bu patatesler!!!
ehe[signature][hline]Kırık kalpler götürürsün peşinden... Çocukken yarım bıraktığın ekmek kırıntıları gıbı ardın sıra koşarlar...
Sosyal ağlarda paylaş

zati sen ya yemek yapma ya yemek yeme yada masadan başkalarının yemekleri nasıl çalınır totaryalı hazırlarsın :D[signature][hline]Yeni mmorpg sitemiz : www.sindarin.gen.tr
www.fmturk.net
17.00, 19.00 Radyo yayınındayım beklerim hepinizi.

[Bu mesaj bir Undead büyüsü tarafından 17 Temmuz 2004 00:50 tarihinde değiştirilmemiştir]

[i][b]
Sosyal ağlarda paylaş

eheh, Patates yapmayı bilmeyen bir şahış için oldukça engin bir bilgi hazinesi gibi oldu :D Bu tombik pirensesin de tomişliği nereden geliyor anlaşıldı.

Ya bi şey daha var. Resimleri koymak zorundamıydııın?? Ya çok feci canım çekti şimdi.. birazdan eve gidicem, telefon açtım eve patatesleri hasırlayın soyacam kısartacam dedim. Yani bu kadar olur ancak :D[signature][hline]KaKşi: Sence Aşk gerçekten bir kumar mı?
Ranina: Rus ruletinden farkı yok..
KaKşi: O halde niye beni öldürmüyorsun?
Ranina: Yaşamak için sana ihtiyacım var. Tıpkı senin bana olduğu gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

tombık demek....
tamam yazdım bunu bı kenara
ozamn sıze tombık bı ınsan nası anlasılır tutorıalı mı hazırlasam acaba
daa durun bu patatesler hıc bıse daa sıze neler yapıcam(yanı seda yapıcak)[signature][hline]Kırık kalpler götürürsün peşinden... Çocukken yarım bıraktığın ekmek kırıntıları gıbı ardın sıra koşarlar...
Sosyal ağlarda paylaş

1.öyle bi tavada kızartma yapılmaz.tavanın derin olması lazım..ya da fritöz kullanıcaksın. :horace:
2.o patatesler haşlamalık patates..kızartma yapmak istiyorsan iri patates alman gerek. :horace: [signature][hline]Eğitim cehaleti alır, eşşeklik baki kalır...

[Bu mesaj cuytherock tarafından 24 Ağustos 2005 21:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...