Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nevermore - This Godless Endeavor

HellHound

Öne çıkan mesajlar

Power metalin kitabini yazmis (gaza geldim evet) adamlarin yeni albumu (ki daha sozleri cok incelemedim ama konsept bir album) cikti... ahanda bu da tracklist

1. Born
2. Final Product
3. My Acid Words
4. Bittersweet Feast
5. Sentient 6
6. Medicated Nation
7. The Holocaust Of Thought
8. Sell My Heart For Stones
9. The Psalm Of Lydia
10. A Future Uncertain
11. This Godless Endeavor

3-4 kere dinledikten sonra diyebilirimki bu sene cikmis en iyi albumlerden biri mutlaka dinleyin, hatta hatmedin... Ayrica Warrel Dane bizi diskoya gotur![signature][hline]RKÜTMEYIN ULAN VAKVAKLARI!"

Sosyal ağlarda paylaş

butun album sample halinde dolasıyodu dc++ ta dinlemiştim ve baya guzel bi album ama samplelar bi garip arada grubun vokalisti çıkıp "this is the new nevermore album out from century media records" diyo
bu arada nevermore heavy metal olarak gruplandırılabilir sanırım ama ne onemi var[signature][hline]when you kill a man, you're a murderer.Kill many, and you're a conqueror.Kill them all ...Oh you're a God!
Sosyal ağlarda paylaş

eeaaaa power metal???? 0_o
sırf clean ve güçlü vokal var diye power yapmışın adamları yapma etme....

nevermore progresif teknik thrash heavy tadında bir şeyler yapar en çok ama o kadar detaylı ve kompleks bir müzik ki tanımlaması zor, lakin "power" diye kestirip atılamaz.

iced earth e de böyle power derlerdi gıcık olurdum.

nevermore son yılların en iyi grubudur. buna kimse karşı çıkamaz, yakaladıkları çıkış ve kalite inanılmaz. bu son albümleri şimdiden 2005in en iyi albümü oldu bile metal aleminde. tüm webzine dergi vb oluşumlarda daha %85in altında değerlendiren olmadı. albümün prodüktörü and sneap, çalışmış olduğu diğer gruplar bu abinin;
testament - the gathering
nevermore - dead heart in a dead world
nevermore - enemies of reality(bu albümün sadece 2.baskısında prodüktör sneap tir)
blaze - silicon messiah (ve diğer albümler)
exodus - tempo of the damned
arch enemy - anthems of rebellion
kreator - enemy of god

bilmem anlatabildim mi..ha bir de nevermore'un bir dave mustaine keşfi olduğunu biliyor muydunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

ha bir de konsept değil albüm, normal. (içinde jef loomis ve warrel dane olan bir albüm artık ne kadar normal oluyorsa..) o sample dediğiniz albümün promo sudur,promo olduğu için anonslar geçiyor. albüm bu salı çıktı, o versiyonu da p2p aleminde yerini aldı.

bu albümün kapağını yapan sanatçı hugh syme olup kendisinin portfolio sundaki diğer cover art'lar şöyledir;
iron maiden - the x factor,
megadeth - youthanasia,
megadeth - countdown to extinction,
fates warning - perfect symmetry,
rush - power windows,
rush - roll the bones,
rush - test for echo
rush - grace under pressure
queensryche - hear in the now
dream theater - octavarium
ve diğer bir yığın albüm.

[Bu mesaj othinn tarafından 30 Temmuz 2005 11:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

power metalin rhapsody ile eslestirildigi bir yerde bunu soylememeliydim tabii, evet nevermore thrash hatta progresif ogeler muziginde bulunduran bir gruptur ama her dokundurduklari turu arka arkaya yazarak yeni yeni anormal tur isimleri yaratmak yerine (progresif teknik thrash heavy ne yahu? cok meshur bir eksi sozluk linki var bu konu hakkinda) daha belirgin olan ozelliklerinin oldugu ture sokarim, ve tek kelime de kategorizasyon cilesinden kurtulurum... tavsiye ederim size de boyle yapmanizi bir cok bas agrisindan kurtarir, guzel yontemdir!

konsept album oldugunu ayri bir review'da okumustum, ama dedigim gibi sozleri daha fazla inceleyemedim elde booklet bir kere dinleyebildigim icin

edit: hmm iyice bir arastirdim tam olarak bir konsept album degil, soyle aciklamis jeff abimiz: "Well, it is definitely not a concept album, which some people believe it to be. It is more based on topic to topic. Basically This Godless Endeavor is about the different religions around the world and how it rigs people up and can cause catastrophes and sometimes it can bring people up and cause good things."[signature][hline]RKÜTMEYIN ULAN VAKVAKLARI!"

[Bu mesaj HellHound tarafından 30 Temmuz 2005 13:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ekşi sözlüğün güzel bir disclaimer ı vardır; burda yazılanlar gerçek değildir diye, kısmen doğru. sözlük insanları da birer müzik eleştirmeni, metal müzik profösörü olmadığına göre öyle bir sitede yazılan bir şeye değer vermem benden beklenmesin.

günümüzde, ister edin ister etmeyin, tek tük türler kalmadı, evet yanlış duymadınız, 15-20yıllık gruplar dışında artık insanların yaptığı şeye parmağınızı gösterip "işte bu" diyemiyorsunuz, derseniz, değeri azaltılmış olabiliyor, yani sadece "power" metal demek onu gerçekten bir rhapsody, strato, kamelot gibi göstermektir (power ın başka bir tanımı varsa bilemem) ama şunu şunu şunu yapan demek başkadır.

nevermore gayet thrashdir, ortamda "progesifim ben" diye gezinen yığınla adamın eline verir, heavy dir, klasik tarza yakın vokale sahiptir. nevermore tanımlanamaz bir gruptur, ancak tanımlanmaya çalışılır ben de öyle yaptım ve tek bir tanım yapılması yetmez dedim. umarım açıklayıcı olmuşumdur.

ps: orada sıralarken virgül koyacaktım aralarına da unutmuşum. yeni bir tür yaratmadım.

[Bu mesaj othinn tarafından 30 Temmuz 2005 23:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

konsept konusunda tam açıklama ise şöyle:
"Well, it is definitely not a concept album, which some people believe it to be. It is more based on topic to topic. Basically This Godless Endeavor is about the different religions around the world and how it rigs people up and can cause catastrophes and sometimes it can bring people up and cause good things. For instance a song on the album called “My Acid Words,” is believe it or not, about his brother who he had a hard time growing up with. The lyrics are his own personal poetry, and he really wants the listener to figure it out on their own. He has always been really personal with his lyrics. To tell you the truth, many times I don’t get to read them until the record comes out because he is so private with them. This will be one of those things that when the record comes out people will have to read into and try to figure them out themselves. His lyrics are amazing once you read into them. He is one of the last great metal vocalists and he does what he does really well."
Sosyal ağlarda paylaş

said:
othinn, 30 Temmuz 2005 23:44 tarihinde demiş ki:
ekşi sözlüğün güzel bir disclaimer ı vardır; burda yazılanlar gerçek değildir diye, kısmen doğru. sözlük insanları da birer müzik eleştirmeni, metal müzik profösörü olmadığına göre öyle bir sitede yazılan bir şeye değer vermem benden beklenmesin.

soz konusu entry "atmosferik yarrak metal" di ki garip gurup tur isimleri yaratanlari igneleme amaclidir, her hangi bir muzik profesorlugu urunu degil zaten

bu arada evet cesitli power metal kollari var kilicimi aldim geliyorum sulu avrupa power metal'i disinda, ki genellikle amerikali gruplar bunlari olustumakta... nevermore'da bunlardan biri olup (ki en iyilerinden) bir cok yerde power metal olarak gecer (ama bu basit bir muzik yaptiklari, rhapsody/kamelot gibi gruplarla bir olduklari anlamina gelmiyor, yanlis anlasiliyorum sanirim)

delisiyim kategorizasyon tartismalarinin[signature][hline]RKÜTMEYIN ULAN VAKVAKLARI!"
Sosyal ağlarda paylaş

Thrash / groove metal demiş metal-archives.com

Tür konularında çok seçici ve herşeyin suyunu çıkararak yazdıkları için en doğru tanımı yapmışlardır emin olabilirsiniz.

(Mesela Children of Bodom için her yerde melodik death mi melodik black mi tartışması geçer adamlar power/speed metal with harsh vocals diyip son noktayı koymuş, yada In Flames'in tarz değişiminden sonra Melodic Death Metal/Modern Rock demişler. Mnemic i ise hardcore olduğu için kabul etmemişler (metalcore-hardcore arasındaki ince çizgide grup)[signature][hline]Live In Flames..
Sosyal ağlarda paylaş

peki bende saglam siteler vereyim o zaman, www.bnrmetal.com mesela, site gorevlisinin bilgisi fecidir rock/metal konusunda

yada http://www.hardradio.com/framehistory.html da baya detayli bir tarihce yazisi vardir (ve cok basarilidir ayni zamanda) orda da power metalin iki farkli kolundan hatta en son nevermore'dan da bahsedilmistir... ornekler cogaltilabilir[signature][hline]RKÜTMEYIN ULAN VAKVAKLARI!"
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu sınıflandırılmanın bu derece abartılmasına ne gerek varki, paticik için soylemiyorumda genel olarak yani.elbette zamanla farklı şeyler ortaya çıkyo sınıflandırmak gerekli ama "ne power mı hahaha guliim bari" gibi tartısmalara girmek gereksz bence.lafım sana deil othinn genel olarak soluorum.[signature][hline]when you kill a man, you're a murderer.Kill many, and you're a conqueror.Kill them all ...Oh you're a God!
Sosyal ağlarda paylaş

bir müziğin "power" olmasıyla "power öğesi" barındırması farklı şeylerdir, bunu anlatmaya çalışıyorum ama olmuyor, 245site yazabilirim bende buraya tabi, tartışmaya girmekten çok, fikir ortaya sunma, bilgi paylaşma deriz biz genelde bu tür şeylere ama..neyse.
tür karmaşasını severim, kategorizasyonu severim, yeni türler yapmayı da severim, gelişen şeyler dallanıp budaklanıp yeni isim alırlar bu açıdan bir maruz görmüyorum ben. pantera'nın ilk albümüne de power derler bu arada evet, eskilerin müzik tanımıyla günümüzünkiler farklılaşıyor bunu göz ardı etmemek lazım. (venom'un black metal olması vb vb)
nevermore hiç birimizin tanımlayamıyacağı bir gruptur diyip sonlandırıyorum, ancak böyle insanların kafasını karıştırır.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nevermore
geri kalan araştırmayı google dan yapabilirsiniz isterseniz
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
power mı değil mi bilemem de (aslında açıkçası hiç umrumda değil)
albüm pek bi güzel olmuş yahu. dinle dinle burda kafam patlayacak artık:) hemen diğer aldümleri indirmem lazım. bu son albümü de akmardan alıcam artık, bulduğum¶m olduğu an.
süper olmuş süper.[signature][hline]beş hececiler
Hiç Bitmeyen Efsaneler
msn: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...