Drigeolf Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2005 Bu konuyu astroloji ile ilgili konuların bolluğundan dolayı açtım. Önce bir iki noktayı açığa kavuşturalım,sizin burcunuz,siz doğduğunuz zaman Tutulum'un üzerinde olan (güneş doğrultusu) Takımyıldız. Bir takımyıldızı oluşturan yıldızlar birbirleriyle aynı "bölgede" genellikle bulunmazlar,izdüşümsel olarak aynı yerde gözüken,irili ufaklı yıldızlardan oluşurlar, eski insanlar bu yıldızları,"noktaları birleştirme" oyunu oynayarak bazı şekillere benzetmişlerdir. Yanlız biraz gözlem tecrübesi olan(ki zaten bu konuda bilgisi olan bu saçmalığa inanamaz),takımyıldızların pekte atfedilen şekillere benzemediğini görebilir. Bunu sebebi 3000 yıl önce isimlendirilen bu takımyıldızların izdüşümünün dünyanın hareketi dolayısıyla değişmesidir. Aynı şekilde,şimdiki klasik astrolojide kullanılan "burç" tarihleride değişmiştir. Benim evimde bir gök atlası var,atlasta tutulum gösteriliyor,yanlız astronomik gözlem amacıyla yapıldığı için günler biraz oynayabilir,ama yinede bir fikir vermesi açısından tutulum üzerindeki takımyıldızlara bakıyorum ve şöyle bir tablo görüyorum,Birçok takımyıldız izdüşümsel değişiklik yüzünden birbirinin üstünde,aynı tarihlerde bazen 2 "burç" birden var,tarihler tamamiyle değişik.. Mesela Koç 21 Mart'ta başlarmış.,Atlastan 21 Mart'a baktığım zaman Balık takımyıldızının Tutulum'un üstünde olduğunu,yani 21 Mart'ta doğanların Koç değil Balık olması gerektiğini görüyorum.(isteyen pm atsın söylerim gerçek burcunu,aslında tarihleri yazmaya uğraştım ama çok zor,herşey üstüste,yıldızlar gidiyor birbirlerinin içine giriyor,tahmin yapmak zorunda kalıyorsunuz..vs).Bazı tarihlerde şaşırtıcı olarak hiç burç olmadığını görüyorum.Tabii bütün bunlar hassas bilimsel bir atlas kullanmamdan dolayı orataya çıkıyor, yoksa 3000 yıl önce,takımyıldızların,hem yerleri,şekiller farklıydı, hem tarihler farklıydı,hemde hassas ölçüm yapamıyorlardı, güneş şurdan battı,işte tutulum deyiveriyorlardı.:)).Sonuçta eski astrologların sizin burcunuz dediği değer toptan yanlış,siz hangi burçtan olduğunuzu düşünüyorsanız,alakasız bir burçta çıkıyorsunuz genelde.Mesela ben 5 Eylül doğumluyum,Burcum eski astroloji "alim" lerine göre Başak,ama bilimsel olarak tutuluma baktığım zaman, 3000 yıl öncekinden farklı bir şekilde,bu devirde 5 Eylül tarihinde Aslan takımyıldızının Tutulum(güneş'in izlediği yol doğrultusu) üstünde olduğunu,yani Aslan "burcu" olduğumu görüyorum. Ayrıca çok ilginç bir şekilde Yılancı takımyıldızının çok kısa bir süreliğinede olsa Tutulum'un üstünde olduğunu,yani kısacık bir zaman dilimi içerisinde Yeni bir burcun olduğunu görebilyoruz. ------ Sizin burcunuz zannetiğiniz burç değil,yani okuduğunuz tanımlar yanlış,bu Astronomi kullanarak,Astroloji'yi çürüttüğümüz 1. etap'tı.Burç dediğimiz kavram Tutulum'un üstünde doğduğumuz zaman olan takımyıldız olduğuna göre,ve,bu takımyıldızlar 3000 yıl içerisinde konum değiştirip,şimdi hem şekil,hemde tutulum'un üstünde bulunma zamanlarını değiştirdiklerine göre,burç tarihleri yanlıştır,yeni tarihler bir gök atlası yardımıyla bulunabilir. ------ 2.Kısım Bir çok insan Astroloji'ye,etraftaki cisimlerin onu doğum anında etkilediğini öne sürerek,yıldızların konumunun ,bu sebep ile,hayatının gidişatını belirleyici bir faktör olduğunu düşünerek inanır. Düşünüyoruz; Gece gökyüzüne baktığımızda gördüğümüz parlak noktaların,%99.99'u bizim galaksimizdedir. Çok ama çok nadiren,çok açık gecelerde,ay yoksa,bize en yakın galaksi olan Andromeda galaksisi çıplak gözle gözükür.(nokta olarak)Onun dışında Güney Yarımkürede Macellan bulutsuları'da denilen,gökadamızın(galaksi) etrafında "uydu" olan "uydu galaksiler" gözükebilir.Bunun dışında gördüğümüz herşey bizim galaksimizdedir. Galaksimizin Çapı 100.000 ışık yılıdır. Işık yılı ışığın 1 yılda katettiği yoldur ve ışık saniyede yaklaşık 300.000 km hızla gider(dikkat:saniyede!).Bakalım, Proxima Centauri bize en yakın yıldızdır.Işık o yıldıza bizden 4,3 yılda ulaşabilir,yani bizim o yıldızın gördüğümüz ışığı aslında 4,3 yıl önce yola çıkan fotonlardan oluşur. Şu anki teknolojiyle o yıldıza erişmemiz yüzlerce yıl alacaktır.Kütleçekimi formülünü bilmeyeniniz yoktur herhalde: g. m(1).m(2)/d^2.[d^2=d kare]. yani uzaklık artıkça,kütle çekimi azalır.Böylesi muazzam uzaklıklardaysa kütleçekimi önemsenmeyecek bir değere düşer.Kıyas yapacak olursak,sizden 1 metre uzakta olan bir kalem,Proxima Centauri'nin size uyguladığı kütleçekimi kuvvetinden binlerce kat(abartı yok) daha güçlü bir kuvvet uygular,ve fizikte kütle çekimi, en uzağa etki eden kuvvettir!Yani en yakın yıldız bile bizi bir kalem kadar etkileyemez!Gezegenlere gelelim.1 km ötenizdeki araba,size Jüpiterin(güneş sistemindeki en büyük gezegen) uyguladığı kütleçekiminden biraz daha BÜYÜK bir çekim uygular.Yani biraz(!) göze alınmayacak bir değer. Gelelim aya,ayın bize Jüpiterden fazla çekim uyguladığını söylemeye gerek yok,gelgit e sebep oluyor.Ama aslında ay bize çok ufak bir çekim kuvveti uygular.Şöyleki,ayın bize uyguladığı çekim kuvveti, aralarında 1 cm olan iki uçak gemisinin b Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2005 bir yorum yazın bari o kadar yazdım :D,copy paste filanda değil ha,oturdum uğraştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2005 tebrikler, konu pek ilgi cekmediginden yorum almamıstır,ama ugrastıgın için saol[signature][hline]kingpin, 08 Ağustos 2005 05:32 tarihinde demiş ki: ben kül yutmaz eralp,yemem bunları dory hanım Çizimlerim [Pati Albüm] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeytin Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2005 Çünki yaşadıkça bazı şeylerin o kadar saçma olmadığını görüyorsun[signature][hline]Düdüt [Bu mesaj Zeytin tarafından 27 Ağustos 2005 15:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2005 ne gibi,bir örnek verirsen daha iyi anlayabilirim. sen bana neden inandığını anlat,ben sana cevap vereyim,ikimizde bilgilenelim mutlu olalım :D.[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum." -Oscar Wilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeytin Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2005 Bilimsel açıklamalarını bilmediğim için komik olacağım sadece. Mesela dikkat et dolunay zamanı insanlar hep gergin olur. Sıcak bölgelerde yaşayan insanların sinirleri keman teli gibidir genellikle. Burçlara inanmıyorum. Ama insanın doğduğu zamanın kişilik ve davranışlarına büyük etkisi var. Sen bir yıldızın bir kalem kadar etkisi olduğunu söylemişsin? Kaç tane yıldız var peki ? Sadece astroloji de değilki. Aylara göre iklim şartlarıda değişmiyormu ?[signature][hline]Düdüt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternal Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2005 Astronomy.. A star...[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2005 Zeytin, 28 Ağustos 2005 02:03 tarihinde demiş ki: Bilimsel açıklamalarını bilmediğim için komik olacağım sadece. --yok artık,neden komik olasın. Mesela dikkat et dolunay zamanı insanlar hep gergin olur. --Onun bir hoax olduğu ortaya çıktı,hatta bir araştırmaya göre dolunay zamanı cinayetler artıyormuş gibi laflarda dönüyordu,sadece dolunay'ın hafta sonuna denk gelmesi(o ay)ve her haftasonu olduğu gibi suç oranının artması gibi bir açıklaması vardı. Sıcak bölgelerde yaşayan insanların sinirleri keman teli gibidir genellikle. --Onun daha çok sıcaktan olduğunu düşünüyorum,burçlarla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. zaten nerede doğruğun değil,doğduğun zaman tutulum'da hangi takımyıldızın bulunduğu önemli.(astrolojide) Burçlara inanmıyorum. --Bence en mantıklısını yapıyorsun. Ama insanın doğduğu zamanın kişilik ve davranışlarına büyük etkisi var. Sen bir yıldızın bir kalem kadar etkisi olduğunu söylemişsin? --Hayır,bir yıldızın etkisinin,kalemin etkisinden binlerce kat daha düşük olduğunu söylemişim,üstelik bu söylediğim yıldız bize sadece 4.3 ışık yılı uzaklıkta,genelde bu kadar yakın olmuyorlar. Kaç tane yıldız var peki ? --200 milyar(yaklaşık)[edik:bizim galaksimizde 200 milyar,birde bir o kadarda galaksi var,ama çoooooook uzak olduklarından,kalem yeterli bir ölçü değil,etkisiz demek çok daha doğru] Sadece astroloji de değilki. Aylara göre iklim şartlarıda değişmiyormu ? --iklim şartlarının değişmesini belli bir şekilde kullanırsak,kişiliği belirleyici bir faktör olarak ele alabiliriz,mesela,soğuk iklimde yaşayan ırkların dansları,müzikleri daha hareketli,efor gerektirirken asya tarzında tam tersidir.Bu kültüre,iklime ve insanında biraz kendisine bağlı.Yıldızlara değil.[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum." -Oscar Wilde [Bu mesaj Drigeolf tarafından 28 Ağustos 2005 02:32 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2005 said: Eternal, 28 Ağustos 2005 02:09 tarihinde demiş ki: Astronomy.. A star... anlayamadım?[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum." -Oscar Wilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar