Gunn Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 bu konuyu daha öncede sordum ama çelişkili bilgiler geldi. iki oyuncunun elinde de yeterli sayıda mana olduğunu varsayarsak, 2/2 ve 2 manaya regenerate abilitysi olan bir yaratık saldırdığında, elinde 1/1 , 3/3 olan bir oyuncu bunları blocker declare ettiğinde stack nasıl çözülür detaylı olarak yazablir misiniz? örnek: A oyuncusu reg. ablitysini kullanır, combat dmg başlar, 1/1 lik creature 1dmg verir.... gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Levent Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 Regenere olayı aslında tamamiyle bir koruma kalkanıdır, buna Regeneration Shield deniyor, sen bu shieldi regenere özelligi olan bir yaratıgına istedigin herhangi bir an koyabilirsin ve tur sonuna kadar o shield o yaratıgının üstünde kalır ve görevi o yaratıga gelicek ilk lethal (ölümcül) damagei veya destroy target creature yazısı olan bir spellin etkisini (spellde cant be regenerate yazıyorsa shield işe yaramaz) prevent edip yaratıgın ölmemesini saglamaktır, burda aklında tutman gerken husus shield 1 kerelik işe yarar yani aynı yaratıga regenere olduktan sonra yine lethal dmg veya denial gelicekse senin bir daha renegeration shield koyman gerekmektedir. Not: Regeneration shield demem aklın karıstırmasın, kısaca regenere etmek deniyor zaten buna :)[signature][hline]ICQ: 99038139 MSN: [email protected] ---------------------- Magic Online : /addbuddy Enaxa ---------------------- Yeniden SWG Eclipse - Enax'a Wise Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gunn Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 yani bu durumda: combat dmg esnasında reg. özelliği çalıştırılmış creature önce 2dmg yer, ölür, savaştan tapped olarak çıkarılır, üstündeki tüm ecnhantment ve equipmentlar gider - en önemlisi kendi dmgini bloklayan yaratığa verir - böylece ikinci blockerın dmgini hiç almaz ve ilk blockerını da öldürür, öyle mi? yani bu yaratığı öldürmek için şunu mu yapmak gerekir? combat dmgdan önce öldürücü bir spell rakibin reg. ile manasının bitmesini ummak combat dmg esnasında yaratığa öldürücü bir darbe vurmak eğer böyleyse direk creature'a dmg veren büyüleri çok )belki de hiç) olmayan - mesela beyaz - desteler reg. yaratıkları öldüremeyecekler doğru mu? ikinci bir soru şu: "destroy attacking creature" ya da "size dmg veren yaratığı yok edin" tarzı speller reg. özelliği ile kurtarılabir mi? diyelim A oyuncusu reg. özellikli yaratık ile saldırdı. B oyuncusu blocker declare etti ve instant olarak yukarıdakilerden birisini kullandı. reg. özellikli yaratık reg. ini kullanarak hayatta kaldı, savaştan çıkarıldı ancak hala kendi dmgini blockerına verdi? doğru mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gothic_Angel Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 eğer böyleyse direk creature'a dmg veren büyüleri çok )belki de hiç) olmayan - mesela beyaz - desteler reg. yaratıkları öldüremeyecekler doğru mu? Bu kartlar var... Swords to plowshares (Remove edio) Reprisal (Penaltısı var ama cant be regenere dio) Parallax Wave (tam anlamıyla destroy değil ama işe yarıyan bişe)[signature][hline]fastreload, 02 Temmuz 2005 01:21 tarihinde demiş ki: hocam bindiğin dalı kesiyosun çükünü keserim senin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CedricGoldenaxe Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 rejenere'nin genellikle Damage on Stack evresinde yapilmasinin sebebi rejenere edilen yaratigin damage'ini karsisindaki attacker/blocker'a vurmasini istememizdir. Damage on Stack'i de fuzelerin ateslenmesi gibi dusun. yani bir kere ateslendikten sonra geri alamazsin. ama fuze hedefi vurana kadar da yapabileceklerin var. ornegin yaratigini rejenere etmek ve combattan cikartmak gibi. diger threadlerden de okudugum kadariyla bu rejenere olan yaratik damage vurur mu kime vurur ne zaman vurur kafani biraz karistirmis. sunu aklindan cikarma: Combat Damage ancak ve ancak Damage on Stack evresine girildiginde yaratigin hala combattaysa vurulur. oncesinde yaratigin olmus veya combattan cikmissa damage vuramazsin. troll ascetic nasil olecek diye de sormussunuz. troll olmez kardesim kolay kolay. hele bi de altina loxodon warhammer takarsiniz sealed deck'te, hemen toplamaya baslar karsi taraf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ollymnor Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 said: Gunn, 23 Ağustos 2005 22:30 tarihinde demiş ki: yani bu durumda: combat dmg esnasında reg. özelliği çalıştırılmış creature önce 2dmg yer, ölür, savaştan tapped olarak çıkarılır, üstündeki tüm ecnhantment ve equipmentlar gider - en önemlisi kendi dmgini bloklayan yaratığa verir - böylece ikinci blockerın dmgini hiç almaz ve ilk blockerını da öldürür, öyle mi? söylediğin " üstündeki tüm ecnhantment ve equipmentlar gider " kısmına kadar doğru. ama üzerinden sadece o ana kadar aldığı dmg silinir. diğer her şey kalır ench. eq. counter gibi şeyler kalır. kendi dmgini blockere verir ama blockerin dmgsini almıştır zaten ki regenere özelliği aktif hale gelmiştir. yani karşılıklı dmg verirler.[signature][hline]"I smell magic in the air!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 peki şunu sorcam. regenerate stack'e gidiyor mu gitmiyor mu?[signature][hline]Old loves they die hard Old lies they die harder... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Levent Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Regeneration abiliyi kullanırken stacke giriyor yani ona response bir sey yapılabilir.[signature][hline]ICQ: 99038139 MSN: [email protected] ---------------------- Magic Online : /addbuddy Enaxa ---------------------- Yeniden SWG Eclipse - Enax'a Wise Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 peki bir yaratık bir turda mana yettikçe regenerate olabiliyor mu? bunun bir sınırı var mı ? bi de main phase'de regenerate olursa tapleniyor di mi? atak yapamıyor yani[signature][hline]Old loves they die hard Old lies they die harder... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gunn Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 durun bakiym acemi acemi ilk cevabımı vereyim (yanlışsam düzeltin) regenerate özelliği yaratığın tap olmasını istemiyorsa (abilitynin yanında tap işareti yoksa bedel olarak) özellik kullanıldığında taplenmez. ancak reg. özelliğinin bedelini ödersen ve yaratık combatta ölümcül bir dmg. alırsa combattan çıkarılır ve tapli olarak oyunda kalır (yukarıda yazdıklarımın aksine TÜM ENCHANTMENT, EQUİPMENT, COUNTER gibi şeyler de üstünde kalır) mana yettiği sürece birden fazla kullanabilirsin bu özelliği (bilgili arkadaşların cevaplarda yanlışlık varsa düzeltmesini rica ediyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CedricGoldenaxe Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 regeneration ozelliginin sol kisminda hicbir zaman tap etme requirementi olmaz. o tap olma otomatikman gerceklesir. zaten tap etme zorunlulugu olsaydi bir turda birden fazla kullanamazdik. o yuzden hep Reg. Cost : Reg. Target Creature seklinde olur ibare cok kafaniza takmayin rejenere olayini. daha cok fazlara ve ozellikle stack fazina yonelin. komplikasyon cikarabilecek bolumler onlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gunn Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 o zaman stackle ilgili bir soru sorayım: rakip bir attacker declare ediyor ben blocker declare etmeden önceki instant/ability fazında beni crossbowmen kartımı dmg. yememek için (sanırım mystic restraints adlı bir kartla) tapliyor ben de aynı anda stacke crossbowmen'in "give 1dmg to target attacking or blocking creature" abilitysini oynuyorum. stack üstten başlayarak çözülüyor, önce crossbowmen dmgini verip attackeri öldürüyor, daha sonra restraints kartı çözülüp kartı tapli olarak bırakıyor bu çözülüm doğru mu yoksa restraints oynandığı anda daha benim cevap verme hakkım olmadan crossbowmen taplenmeli miydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ollymnor Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2005 said: CedricGoldenaxe, 25 Ağustos 2005 20:22 tarihinde demiş ki: regeneration ozelliginin sol kisminda hicbir zaman tap etme requirementi olmaz. o tap olma otomatikman gerceklesir. zaten tap etme zorunlulugu olsaydi bir turda birden fazla kullanamazdik. o yuzden hep Reg. Cost : Reg. Target Creature seklinde olur ibare cok kafaniza takmayin rejenere olayini. daha cok fazlara ve ozellikle stack fazina yonelin. komplikasyon cikarabilecek bolumler onlar. regenerate etmek için bazen tap ettirebiliyorlar mesela Sliver'lerden siyeh olan... "tap:regenerate target sliver."[signature][hline]"I smell magic in the air!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ollymnor Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2005 said: Gunn, 26 Ağustos 2005 01:02 tarihinde demiş ki: o zaman stackle ilgili bir soru sorayım: rakip bir attacker declare ediyor ben blocker declare etmeden önceki instant/ability fazında beni crossbowmen kartımı dmg. yememek için (sanırım mystic restraints adlı bir kartla) tapliyor ben de aynı anda stacke crossbowmen'in "give 1dmg to target attacking or blocking creature" abilitysini oynuyorum. stack üstten başlayarak çözülüyor, önce crossbowmen dmgini verip attackeri öldürüyor, daha sonra restraints kartı çözülüp kartı tapli olarak bırakıyor bu çözülüm doğru mu yoksa restraints oynandığı anda daha benim cevap verme hakkım olmadan crossbowmen taplenmeli miydi? önce dmg abilitysi stacke girdiyse önce o çözülür ve yığına sonra giren enchantment ise dmg verildikten sonra çözülür. yani target attacker 1 dmg alır sonra da crossbowmen kartı tapli olarak oyunda kalır. evet stack mantığı doğru...[signature][hline]"I smell magic in the air!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ollymnor Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2005 regeneration özelliği tam oturmadıysa kafanda kural kitabını bul biryerden. ben de orada oturttum...[signature][hline]"I smell magic in the air!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar