Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

malesef..insan.


myraellen

Öne çıkan mesajlar

bana çok garip gelmeye başladı artık tüm bunlar...zaten garip bulurdum insan denen canlıyı..ama artık kendimde de izledikçe..'bu kdr' olabilir miyiz?sınır ne bizim için...hatta bi sınır var mı?
ben olmadığına inanıorum..
en küçük bir acıyı bile yaşayabiliosak...ya da birileri bizlere bunları yaşatabiliosa...
en küçük acı...dedim.sonra kendime güldüm..
neler var bu dünyada...nasıl acılar...nasıl insanlar..nasıl davranışlar..
tecavüzler,aşağılamalar,sömürmeler,dayak,kıyım,öldürme,işkence(ah evet...işkence),kötü yola itme..ve dahası..
ya şurda şu güvenli evimde oturmuş...bunları yazıorum ya..bu sırada dünyada 40 milyon aidsli,afrikada günde sadece açlıktan ölen 30bin çocuk,filipinlerde her gün seks köleliğine zorlanan binlerce kadın (ve yaklaşık 750 bin çocuk),bir petrol uğruna yüzlerce binlerce insanı öldüren insanlar...ve malesef yine dahası var...
ben bunları yazmaya devam ettikçe bir insan daha ölüyo...ama yatagında huzurla uyuyarak değil...acı çekerek...özleyerek...belki de son kez umarak...ama ummaya bile gücü kalmamış insanlar var...hem de binlercesi...
peki buna kim sebep?ne sebep? insan ....
inançlar var.. diyolar.tanrı var diyolar...nerde?
kimse cevap veremez ki buna..
birisi der ki...hayır var!ben inanıorum..ben inanıosam var..ve bir şeylerin sonu var..ve bu sonda herkes olması gereken yere gidicek..
birisi der ki...yok..tanrı yok..bizi bu dünyaya atıp bıraktıysa*kendi başımızın çaresine bakalım die*biz de insanlar olarak birbirimizi parçalarız kendimizi kurtarmak için...sonra bi bakmışız..herkes 'körlük' kitabında olduğu gibi hiç bir şey görmemeye başlamış ve sadece *ihtiyaç* die etrafa saldırıp zarar verio...
hayır böyle olmamalı..bu yanlış değil mi..?
ama yapacak bir şey var mı?

YOK.[signature][hline]"too many stars but not enough skies..."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok güzel düşünceler, çok haklısın. ama önce insan kendini kurtarmalı,veya kendinden vazgeçmeli başkalarına yardım etmeye başlamak için. yapılacak şeyler var, gönüllü gidip afrikada endonezyada çalışabilirsin.

tanrı burada değil evet, ama cennet ve cehennem burada. etrafındaki kötü olayları değiştiremezsin, ama bakış açını değiştirebilirsin her zaman.

biraz dile ve paragrafa dikkat edersen daha kolay okunabilir sanırsam.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben dil ve paragrafı düşünerek yazmamıştım...sadece buraya oturdum..ve düşündüm...
diyorum ya..garibiz işte..
bir düşünce diğerini kovalarken..onlara yetişmek o kadar kolay olmuyo...
hatta açıkça söliyim..edebi yönden değerlendirilmesi gereken bi şey olarak yazmadım onu..-e neden buraya yazıosun git başka yere yaz diceksiniz belki
ama buraya yazdım işte...[signature][hline]"too many stars but not enough skies..."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca insanın önce kendisini kurtarması die bişey olmamalı bence..ama farkındayım hepimiz benciliz...sevgiyi de ilgiyi de başarıyı da isteyen insandır..bunlar nedir...belki varlığımızı besleyen şeyler özellikle sevgi..
ama insan işte...ben çok umutsuzum bugün..üzgünüm..gerçekler çarpar herkese bi yerden...
evet..cehennem de burdaysa...cennet de burdaysa...olsun...
ama ya kaçıcaz ya tadını cıkarıcaz die bi şey yok....
üzgünüm..ben insanlardan pek hoşlanmamaya başlıorum yazmaya devam ettikçe...
sadece düşünceler....[signature][hline]"too many stars but not enough skies..."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kendini kurtarmadan başkalarını kurtarmaya çalışman yersiz, yani "kim oluyosun da başkalarını kurtarabileceğine inanıyosun" derler adama. sen kendini iyice tanıdın mı, tatman gereken bütün mutluluğu, acıyı tattın mı, hepsini aştın ve geride bıraktın mı?gandhi, rahibe teresa falan olmak lazım :)

insanları sevmek zorunda olduğunu kimse söylemedi, ancak sen de bi insansın. kendini değiştirerek başlaman lazım dünyayı değiştirmeye. ve bu dünyayı değiştirmek istiyosan, kayıtsız şartsız insanları sevmek işini bir hayli kolaylaştırır. kurban da insan, ezen de insan, zengin de fakir de hepsi insan.

ben illa paragraf olması gerekir diye bişey söylemedim, okunması daha kolaylaştırılabilir şu yazının dedin, biçimsel bi kaygım yok yani.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

allaam anlatamıyorum uf
karalama defteri arkadaşlar burası, burayı okuyacak insanlara kolaylık olsun diye, bu kadar emek harcadığınız el emeği göz nuru yazılarınıza yalnızca 30 saniye daha ayırabilir ve daha düzgün satırlara sahip, insanın gözünü yormayan, milyonlarca ... bulunmayan bir yazı koyabilirsiniz, zor bişey değil gerçekten!![signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

guzel olmuş ama bir tavsiye: denemelerde teknik bilgiler okuyucuyu sıkar. makale gibi olmasın yani yazın. ama bu tam kıvamında OLMUŞ.[signature][hline]yokedemeyeceğin şeyi kontrol edemezsin... (Muad'Dib)
[/b]evrenin dayandığı tek gerçek vardır: nedensellik... (Merovingian)[/b]
[/b]çizim galerim[/b]
bomba yerden gelirse terör, havadan gelirse medeniyet olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya tamam..bakın
'karalama defteri' ne demek...karalama ne demek?
eger içinden gelen yazılmicaksa buraya ben bişe yazmasaydfım keşke...
madem bu kdr kasılcaktı ortalık..
öyle bi doldum...kötü hissettim kendimi..yazdım
bunun nasıl sorgulandığını...duygu denen şeyin nasıl sorgulandığını,paragraf,dil,teknik denen kavramların ona yüklenmeye çalıştığını anlayamıorum üzgnüm..
eger bu yazıyı deneme die yazsaydım..buyrun yorumlarınıza açığım derdim...
ama öyle yazmadım..yazı işte..
karalama işte.
bu kdr[signature][hline]"too many stars but not enough skies..."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya yeter ama artık. ben senin duygu ve düşüncelerini sorgulamadım ki! anlayamıyo musunuz?

ozamanbendeböyleşeylerkaralarımkaralamadeğilmiistediğimgibikaralarımnegüzel

gayet nazik bir dille, yazdıklarının da çok güzel olduğunu belirterek, ufacık bi ricada bulundum. buraya bi yazı koyuyosan, her türlü eleştiriye, öneriye açık olacaksın, kaldı ki hiç kötü bişey söylemedim ya neden üzerime geldiniz ki? ortalığı siz kastınız yani.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben eleştiriye bişe demedim ki..farkettiysen buraya koydugum diger yazım gayet dilbilgisine oparagrafa dikkat eder biçimdeydi..
bu yazımla ilgili de istedigini söyleyebilirsin..eger elindekini birilerine acıosan zaten yorumun geliceğini bilirsin..
ben herhangi bi şeyi sorun etmedim zaten...ama allllaaam ufff gibi tepkiler deil olay...ya da ne biliyim ben bi kaç saattir anlatamadım...o yazıda öne cıkmasını istediğim şey dilbilgisi veya paragraf deildi zaten.begendirme veya gösterme amacı gütmeyen bişeydi.
olay orda kopuyo zaten.[signature][hline]"too many stars but not enough skies..."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...