Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ömür törpüsü meslekler (bkz; ÖSS'de tercih edilmeyesi olaylar)

Throndor

Öne çıkan mesajlar

Sitede üniversite sınavına girecek adam bayağı var gibi geldi..
Ben der ki siz siz olun ,yanlışlıkla TIP yazmayın..Hani zaten yazmazsınız da ,yerinizde olsam son akşam tercihleri kontrol ederdim kodlarken yanlışlıkla tıp fakültesine felan denk gelir..aha işte o zaman görürsünüz ohannesburg balina şeysini..
Sosyal ağlarda paylaş

Walla dostlar
1- Tıp eğitimi 6 sene sürdüğü için siz bitirinceye kadar yaşıt arkadaşlarınızlarınızdan bir kısmı bitirip ,işe girip ,evlenip ,bi adet de üç aylık çocuk peydahlayabiliyor..
2- Tıbbı bitirmek hiç bi olay değil ,eşşek bağlasan bitirir bi iki sene uzatarak..Lakin eşşek gibi çalışmak gereken olay Uzmanlık Sınavı..Ben 6 ay boyunca günde 10 saat çalışırım derseniz o ayrı..
3- Doktor adamı herkez sever ,öyle ki ,askeriye sizin bi kolunuzdan tutar der ki sana diğer üniv. mezunları gibi kısa dönem yok ,güzel güzel yedek subay yapıcaksın..Sağlık bakanlığı denen müessese de fasılalarla mecburi hizmetin şemsiyesini bi tarafınızda açmaya çalışır..Anlayacağınız Doktor adam sanki bu tip müesseselere borçlu adamdır..Herkez hayatınızın en az bi 6 ayını parsellemeye çalışır..
4- Hadi bunları atlatıp uzmanlığı kazandınız ,erkekseniz atarsınız kapağı cerrahi branşa..Ordada program genelde şöyledir..En az ilk 6 ay gün aşırı nöbet (48 saatte 38-40 saat iş başında ,sonra 6-8 saat eve gönderilirsiniz ,bazen mesai uzar ,hiç eve de zahmet etmezsiniz kıvrılırsınız bi sedyeye 6 saat uyursunuz sonra tekrar 40 saat iş..Nasıl olur demeyin ,oluyor bi şekilde) ,sonra 5 yıl kadar 3 güne bir..Bu arada uzmanlıkların genelde hepsi 5 yıl ,bi kısmıda 6 yılda alınıyor..
5- Süpper bi adamsınız ,uzman oldunuz..İnanılmaz torpilli bi adamsanız bi hastanede kalıp öğretim görevlisi olursunuz ,paraya ufaktan ufaktan vurmaya başlarsınız..Yok çok çok sağlam torpil yoksa işte o zaman en iyi ihtimalle atarsın kendini bi özel hastaneye..Bunlar olmazsa çoğu meslektaşınızın yapacağı gibi gidersiniz ufak bi ile ,orada gündüz para kazanırsınız güzel ,akşamda belediye başkanıyla okey oynarsınız..

Ciddi olmak gerekirse arkadaşlar ,hakikaten 30 yaşınıza haala bir öğrenci olarak girmeyi dert etmeyecek kadar seviyorsanız ancak o zaman tıp yazın..

iyi düşünün..
Sosyal ağlarda paylaş

sakın ukala olmayın
düşük puan alacakları da düşünün
her fırsatta ego tatmini yapmayın
adam olun[hline]Little pigs, little pigs, let me come in! Not by the hair on your chinny chin chin? Then I'll huff, and I'll puff, and I'll blow your house in!
Wendy, darling, light of my life, I'm not going to hurt ya. You didn't let me finish my sentence, I said I'm not going to hurt ya, I'm just going to bash your brains in
J.P. "JESUS CHRIST!"
Pinhead "Not quite."
Sosyal ağlarda paylaş

Anam babam doktor.Doktor olmayin :)
Iyi guzel i$ ama okurken aci cekiyormu$sun.Kitaplari ve konulari gorunce "aman" dedim zaten.
Ustelik genelde tip ogrencileri erken evleniyorlar(Okulda dayanamayip :)).Sonra benim gibi erkenden cocuk vb.Cekilmez yani :)[hline]tHe Original fi$h®

Nukem_Verite, 25 June 2003 22:30 tarihinde demiş ki:
(muhahaha buradada laf soktum)
Sosyal ağlarda paylaş

Bir daha öss'ye girsem yine tıbbı hedeflerim. Tıbbın yeri başkadır arkadaşlar, bir meslek sahibi olmak için tıp seçilmez, hekim olmak için tıp seçilir. Yoksa "aman lanet olsun ben naaptım" repliklerini ayna karşısında hayatınız boyunca tekrarlarsınız. Bir yerde idealist insanın mesleğidir denmiş tıp için. Kesinlikle doğru, idealiniz bu değilse yada anneniz çok istedi diye seçmeyin ömrünüz törpülenir. Ama bu yolda bir idealiniz varsa başka hiçbir meslek sizi tatmin etmeyecektir.

Tıbbın nasıl bir özveri gerektirdiği ortada. Elinde olmayan (zorlama) sebeplerle bu bölüme giren insanlar dışında kalan tıp öğrencileri niye bik bik bik aynı tekerlemeleri söylerler anlamam. Ne işiniz vardı madem?[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]

(bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
Bazı hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşittir /Animal Farm
Sosyal ağlarda paylaş

30 yaşından sonra hayata başlamak bi erkek için çok zor tabi 24 yaşlarındada başlayabilirsiniz ama ayda 800 milyon maaşı kabul ederseniz..

Zaten artık pek tıp tercih eden kalmadı devlet cazipleştiriceğine şeyine çomak sokuyo uzmanlığıda uzattılar yok zorunlu hizmetti şuydu buydu ohoo kaç yıl yaşanıyo ki zaten
bizim sınıfta wardı bitanesi burslu girmiş ben 3. sınıftan sonra ew kızı olcam fln diyen psikopat bişeydi kafayı şimdiden yemiş :p

Bu arada tıpçıların kendi aralarında muhabbetleri var biliyomusunuz çok sıkıcı bişey sobotto nun 359. syfasındaki hedehodomnaklorik i gördünmü sen hee
Yok arkadaş yok tı tı tı
bi arkadaşım okula kemik getirmişti daha hazırlık sınıfındayken yemiş oda kafayı paoehu :PP
Sosyal ağlarda paylaş

Hee bu arada Elektronik mühendisliğinide hiç önermem efenim neden derseniz kendime rakip gelmesini istemem zaten 5 yıl sonra en çok açık olcak sektör listesinde 3. sıradayız..

1. sırada Makine Mühendisi var yani en çok ihtiyaç makine mühendisine olcakmış herkese tavsiye ediyorum =DD
Sosyal ağlarda paylaş

30 yaşından sonra hayata başlamak çok yanlış bi yaklaşım tıp için. Tıbbı diğer meslekler gibi düşünüp, "mezun oldum iş bulmalıyım, yaşım olmuş 30 sıçtım eywah" dersen yanılırsın.

Hayata atılmak para kazanmaksa 24 yaşında başlıyorsun. Uzmanlık denilen olay herhangi bir öğrencilik gibi değilki oturup hayata atılmayı bekleyesin. Aynen harıl harıl çalışıyorsun.

Hayata atılma anlayışın öğrencilik eyleminin bitişiyse o zaman tıpta hiçbir zaman hayata atılmıyorsun, devamlı öğrencisin zaten.

Bunlar bir yana bence tıpta zaten öğrencilik yıllarındada hayatın içindesin.[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere

Sosyal ağlarda paylaş

said:
-Wissy, 27 June 2003 02:44 tarihinde demiş ki:
Anam babam doktor.Doktor olmayin :)
Iyi guzel i$ ama okurken aci cekiyormu$sun.Kitaplari ve konulari gorunce "aman" dedim zaten.
Ustelik genelde tip ogrencileri erken evleniyorlar(Okulda dayanamayip :)).Sonra benim gibi erkenden cocuk vb.Cekilmez yani :)[hline]tHe Original fi$h®

Nukem_Verite, 25 June 2003 22:30 tarihinde demiş ki:
(muhahaha buradada laf soktum)

Benimde anne+baba doktor öğretim görevlisi ikiside iğrenç diyolar hep.Millet bi kere herşeyini göstermek istiyor her fırsatta pis bir meslek kanlı kanlı böğüüh.[hline]Silphatos Iceheart
Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage
Sosyal ağlarda paylaş

qui boyle idealist insanlarda cok gordum.hepsi 5-6.sınıfta topu dikiyorlar.sen hastane hiyerarsisine gir asistanlarla-hocalarla mucadeleye gir hele bakalım.thron isin o yanına pek girmemiş.diger hadiseleri cok iyi anlatmıs.
hastane hiyerarsisinde ki 4. sınıfta bunları gormeye baslıycaksın.senin ustun psikopatsa boku yedin.hele internun (6.sınıf ogrencisidir ders gormez 1 sene boyunca hergun okula gitmekle yukumludur.oluyorum desen de izin vermezler genelde.yani devamsızlık hakkı yasal olarak YOKTUR. parasız calıstırılan,hayvan gibi nobet tutan zavallı insanlardır.gece bile uyutmazlar 1 dk.lık is icin seni kaldırırlar) hastanede spunch kadar degeri yoktur.ilk int. oldugunda gaza gelirsin.kaşar int. oldugunda farkedersin ki tek yaptıkları sana doktor diye seslenip her turlu pisligi yaptırdıklarıdır.sana yapılanları-haksızlıkları-insanların ne kadar caresiz kaldıgını-doktor camiasının aslında ne kadar bos ve seviyesiz insanlardan meydana geldigini anlatsam yarın okulu bırakırsın.tabiki istisnaları var ama inan kaideyi bozmuyorlar..(kimse ustune alınmasın ama cogunlugu komplexli insanlardan olusmustur benim babam da doktor..eskiler farklıymıs simdikilerin gozunde dolar isaretinden baska bisey yok)
quı bu konuları acmayı seninle yuzyuze konusmayı cok isterdim.simdiden oyle konusmak kolaydır..ben seni 3-4 yıl sonra gorurum.davulun sesi uzaktan hos gelir.su anda tek istedigim asistanlarını adam yerine koyan bir bolumu kazanıp tıptan daha fazla sogumadan isime sarılmak.
yasadıklarımı-gorduklerimi yazsam 3 gun bilg. basından kalkmam.umarım sen bunları yasamazsın-gormezsin.seni de bu hale getirmezler(bkz. benim halim)[hline]Est solarus oth mithas
Sosyal ağlarda paylaş

dostum tıpta sürünürsün
6 yıl okul sonra 5 yıl ihtisas [tabi sınav verip geçiceksin] sonra uzman hekim olup ameliyat yapabiliten olyur eskiden mecburi hizmet vardı 2 yil anadolunun bir yerine gönderirlerdi simdi o kaldımı bilmiyorum ama bok isler bunlar hocam hele kariyer düşünüyosan güzel bir yere atıp kendini doçent olmaya uğraşacaksın WHEW

ve alacağın maaş eğer sosyete doktoru olmazsan yada ekstraordinar bişeyler bulmazsan en fazla 2-3milyar

işin sırrı ticarettir[hline]hiroshima 44, cernobil 86, windows 95
Sosyal ağlarda paylaş

Tsubasa söylediklerini biliyorum zaten. Devamlı muhabbet içersinde olduğum sayısız intern, sayısız mezun, sayısız benden büyük öğrenci var. Tabiki topu diken idealist insanlar görüceksin. İdealizm cebine koyduğun kredi kartımı hayatın boyunca yanında taşıyasın? Ayrıca Türkiye de yaşadığımında farkındayımki buda ayrı bir bıktırıcı faktör. Ama benim söylediklerim çok farklı şeyler.[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere

Sosyal ağlarda paylaş

said:
arcane, 27 June 2003 02:43 tarihinde demiş ki:
sakın ukala olmayın
düşük puan alacakları da düşünün
her fırsatta ego tatmini yapmayın
adam olun[hline]Little pigs, little pigs, let me come in! Not by the hair on your chinny chin chin? Then I'll huff, and I'll puff, and I'll blow your house in!
Wendy, darling, light of my life, I'm not going to hurt ya. You didn't let me finish my sentence, I said I'm not going to hurt ya, I'm just going to bash your brains in
J.P. "JESUS CHRIST!"
Pinhead "Not quite."

Rahatsız bir insansın arcane.[hline]I'm here to kick some ass, and chew bubblegum. And I'm all out of bubblegum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...