Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Asıl Tehlike Göğüs Dekoltesi (imiş)

Bone

Öne çıkan mesajlar

said:
ShekiLChoCuq, 26 April 2003 18:28 tarihinde demiş ki:
bişeyide tadında bırakın allahınızı severeniz ya! amma uzattınız türban olayını!
Size ne kardeşim! İsteyen takar, isteyen takmaz!
Burası Laik ve özgür bir ülke!
Herkes istediğini (aşırıya kaçmadan) yapmaya özgür!
Bırakın elalemin türbanınıda, dekoltesinide bilmem neyinide!
Az salın ya! Bunlar Boş işler! Biri ortaya bi laf atıyo, peşinden Haydaaa sen nasıl böle düşünürsünde yazarsında bilmem nede ooo!
bırakın ya![hline]orduma katılın gücünüze güç katın >> >push here<
my icq no: 97135892
if you wants to ask or say me something, you can push here and send me an e-mail

Dediklerine katılıyorum ama fazla salarsan da darbe olur olan Türk demokrasisine olur[hline]Blood never ends without the power of wisdom

[Bu mesaj Khirsah tarafından 26 April 2003 18:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Khirsah, 26 April 2003 18:27 tarihinde demiş ki:
Abicim tüm dünya dinlerinin kendine uygun ahlak kuralları var ve bunu kimse değiştiremez ister Budist plsun ister doğa dinlerine tapsın[hline]Blood never ends without the power of wisdom

Abi müslümanlıkta domuz yemek içki içmek günahken, hristiyanlıkta şarap içmek sevap ya da ne biliyim yahudilikte dini yaymak yasak müslümanlıkta farz falan (yanlışım olabilir)
sonuç olarak dinler, insanların ihtiyaçlarına yönelik ortaya çıkar... yani bir ülkenin ihtiyaçları neyse dini o ihtiyaçları karşılamaya yöneliktir... Örnek olarak asyada yaşayan türk toplumları yerleşik yaşama geçmeden önce şamanizm e inanırlardı... fakat yerleşik yaşama geçip hayvan gücüne ihtiyaç duyduklarında ise, hayvan öldürmenin yasak olduğu budizm e geçtiler... sonuç olarak çıplak gezmek tabii ki kimsenin ihtiyacını karşılayacak birşey değil ama dinler arası ahlak değişiklikleri var sonuçta[hline][Bu mesaj karpuz tarafından 27 Haziran 1693 18:57 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Nefr tarafından 26 April 2003 18:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ShekiLChoCuq, 26 April 2003 18:28 tarihinde demiş ki:
Herkes istediğini (aşırıya kaçmadan) yapmaya özgür!
[hline]orduma katılın gücünüze güç katın >> >push here<
if you wants to ask or say me something, you can push here and send me an e-mail

Bi dakka AŞIRIYA KAÇMA nın kriterini kim nasıl belirleyebilir?!? Deminden beri çığırdığım şey bu aşırıya kaçmak nedir?!?! Aşırı dincilere göre başı açık gezmek aşırıya kaçmak iken bana göre çıplak gezmek bile aşırıya kaçmak değildir... bu kadar kolay çözülebilinse keşke herşey...[hline][Bu mesaj karpuz tarafından 27 Haziran 1693 18:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Khirsah, 26 April 2003 18:35 tarihinde demiş ki:
Ben de zaten ole diorum her dinin her inancın kendine ait kuralları vardır ve bunlara müdahale edilemez[hline]Blood never ends without the power of wisdom

E iyi o zaman satanizm de bir tür inanç ve satanistleri toplayıp emniyete götürüp işkenceye maruz bırakmıyolar mı? Ki siyah giyip müzik tarzı ağır olanları satanist diye suçlayıp her intahar edene satanist diyip kesip atmıyolar mı? Hadi diyelim satanistim her inancın kendine ait kuralları var diyelim benim inançlarımda da kedi kesmek var... aynı müslümanlarda koyun kesmek olduğu gibi... Niye müdahele ediyolar?!? SİZE NE KARDEEEEŞİİİM!!![hline][Bu mesaj karpuz tarafından 27 Haziran 1693 18:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nefr, 26 April 2003 18:40 tarihinde demiş ki:
Dini inançlara saygı, bu inançların toplum düzenine veya rejime karşı tehdit oluşturmamalarına bağlıdır[/b]

katılıyorum ama gene şu var... tehdit oluşturup oluşturmadığı neye göre belirlenir? [hline][Bu mesaj karpuz tarafından 27 Haziran 1693 18:57 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Nefr tarafından 26 April 2003 18:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
karpuz, 26 April 2003 18:35 tarihinde demiş ki:
Bi dakka AŞIRIYA KAÇMA nın kriterini kim nasıl belirleyebilir?!? Deminden beri çığırdığım şey bu aşırıya kaçmak nedir?!?! Aşırı dincilere göre başı açık gezmek aşırıya kaçmak iken bana göre çıplak gezmek bile aşırıya kaçmak değildir... bu kadar kolay çözülebilinse keşke herşey...[hline][Bu mesaj karpuz tarafından 27 Haziran 1693 18:57 tarihinde değiştirilmiştir]

aşırıya kaçmayı insan kendisi bazı hususlara göre belirler. tabi bunları biliyorsa belirler. bilmiyorsa yapmaz yada munasıp bi şekilde yapar. eğer olaylar bu kadar abartılmazsa, oturup adam gibi konuşmak yerine, ortalığı birbirine katarsa bir olay için, tabiiki kolay çözümlenemez! Önemli olan ilk adımı kendinden emin birşekilde atmak! Doğru adım atmak! Yoksa istediğinizi yapın, çırpının, çığırın hiçbişe fayda etmez! olayı çözeceğinize daha çok gerilersiniz, olay içinden çıkılmayacak bie hâl alır!
Gerçi nerde düşünerek ilerleme, cevap verme..
Türkiye keyfinden geldi bu durumlara..[hline]orduma katılın gücünüze güç katın >> >push here<
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslar bilmedigimden soruyorum türbanın özelligi nedir? amacı nedir? olayı nedir? ynai kuranda türban takın mı yazıyor nedir bunun olayı? seven giyer diyebilirsiniz e o zaman yazın niye giyiliyor. yeni benim merak ettigim bu türban ne ise yarar? yararından cok zararı var bence takana. türban takmak normal diyen arkadaslar cevaplarlarsa sevinirim. takmasınlar döverim demiyorum ama mantıgını da merak ediyorum.

[Bu mesaj Raid3r tarafından 26 April 2003 19:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fistan, 25 April 2003 11:06 tarihinde demiş ki:
Valla ben gördüm mü Ninja sanıyom onları uzaktan yürüyom nolur nolmaz...[hline]Slam City Jam...
[b]ICQ :3500388

I love this game![/b]

zuauahah[hline] iki kere iki döört. üç kere üç dokuuz. beş kere beş onbeeş. yedi kere iki ondöört..
- hayrola cevat aabi naapıyosun yahu!?
- üç kere yedi yirmibiir... evrim geçiriyorum benjamin.. tabi tabi.. altı kere altı yirmi altıı.. bi dakka yoksa otuz altı mıydı??

KinGpiN®
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nukem_Verite, 26 April 2003 19:38 tarihinde demiş ki:
Hacc'a giden bayanlar için Başını örtmek farz
bu kadar bildiğim sadece
illa türban olcak değil yani şapka,peruk falanda olur[hline]"Hepimiz Zenciyiz"

olur galiba.[hline]Silphatos Iceheart
Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage
OwO
>Silphatos Iceheart - Locus@NBL
>Grynn Iceheart - Ethernass
>Grynn Uth Xare - Quaxis
>Botanika - SNN,MedicGS,@net CS 6.2 - SNN
HLDM ver.1.0.1.6

~~[b]FORZA BEŞİKTAŞ
~~
Pascal Nouma-21 kalbimizde yaşıyacaksın...

Sosyal ağlarda paylaş

Yavas yavas anlamaya basliyorsunuz ne demeye calistigimizi.
Forumun basindadca soylemistim.
Kadinlarin turban takmalari,erkeklerin gomlek giymeleri kadar dogal olmali.
Turbaninda siyasi bir simge oldugunu kimse kanitliyamaz.
turkiyedeki herkes siyasi bir simge diye taksa ama 1 kisi inancindan dolayi taksa yine bisey diyemezsiniz.
Ayrica bir mesajda Budistler muslumanlardan daha cok denmis.
Dunyada en yaygin din 1 muslumanlik 2 hristiyanlik 3 budizm[hline]ERKEK ADAM RENKLI TAKIM TUTMAZ
FENERLI OLMAK AYIP DEGIL YETERKI CAKTIRMA
BESIKTAS
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fizban, 26 April 2003 18:42 tarihinde demiş ki:
kuranda adı geçmeyen dine saygı duymam diye bişe saçma olur bence, kuran bi kere insana saygı duymayı öğütlüyo. ben o insana saygı duyarım, budistse budist, satanistse satanist.

ibadet özgürlüğü diye bişe var elbet, satanistlerde ayinlerini yapsınlar istiyolarsa şeytana tapsınlar, ama kusura bakmasınlar kurban vermelerine müsaade edemiyoruz. yaşama hak ve özgürlüğü diye bi şey söz konusu çünkü.

ayriyetten, karışmam ben senin türbanına diye de bişey yok. karışırım gayet de. bu ülkeyi koruyacak olanlar bizleriz, kadrolaşmaya falan çalışıyolar, tabandan gelmeye çalışıyolar.

engel olacaklar olan bizleriz, seyredemeyiz biz bu adamların gelişini.

ha yok ben izlicem diyosanız, buyrun problemin bi kısmı olun siz de.

bu arada türkiye hala demokratik ve özgür bi ülke de değil, zaten türk halkına göre birşey de değil demokrasi ve özgürlük. çünkü anlamıyoruz bunun değerini.

sokakta çıplak gezmek aşırı bişeydir, evet :)[hline]You know what capitalism is? Getting fucked!

O adamlar turbani siyasi simge olarak kullaniyorlarsa bunda benim annemin teyzemin ablamin halamin sucu ne?
Bu adamlarin yaptiklarini yapmaya calisan ve dahada ilerlemis bir cok grup var.(orn: yahudiler)[hline]ERKEK ADAM RENKLI TAKIM TUTMAZ
FENERLI OLMAK AYIP DEGIL YETERKI CAKTIRMA
BESIKTAS
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Turbaninda siyasi bir simge oldugunu kimse kanitliyamaz.
turkiyedeki herkes siyasi bir simge diye taksa ama 1 kisi inancindan dolayi taksa yine bisey diyemezsiniz.

Türbanın bazı kesimlerce siyasi bir simge olarak kullanılıp kullanılmadığı değil tartışma Pierre; kullanıldığı açık zaten.

Sadece dini inançlarının gereği olarak gören ve bu amaçla türban takan insanların kısıtlanması bence de anlamlı değil, ama bunun siyasi amaçlarla kullanılmasına izin verilmemesi gerekiyor.

Eğer dini inançların türban takmanı gerektiriyor ise tak, ama bunun toplum düzenini bozmasına izin verilmesini bekleme. Şu an için türbana getirilmiş olan kısıtlamalar kamu kuruluşlarındaki görevlilerin iş başındayken ve öğrencilerin okuldayken takmalarının yasaklanmasından ibaret. Bu yasaklamalar sadece türbana karşı değil zaten; herhangi bir dini ya da siyasi görüşü simgeleyen şekilde giyinmen yasak, ki olması gereken de bu bence. Aynı şekilde her kamu görevlisinin uyması gereken kılık kıyafet zorunlulukları vardır ve aşırı bir göğüs dekoltesi de yasaklar listesinde yer alır. Bir kamu görevlisi olarak istediğin gibi giyinme ve davranma özgürlüğün olamaz, olmamalıdır.

Bu "birşey diyemezsiniz"den kastın nedir tam anlamış değilim, onu biraz açarsan ben de yorum yapabilirim rahat rahat. "Kanlı mı kansız mı" tadında birşey değil herhalde? ;)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
karpuz, 27 April 2003 17:03 tarihinde demiş ki:
pierre kandırmışlar seni... şu an dünyada müslümandan daha çok sayıda budist ve hristiyan var...[hline][Bu mesaj karpuz tarafından 27 Haziran 1693 18:57 tarihinde değiştirilmiştir]

kimsenin kandırıldığı yok bence..araştırırsan sende Müslüman sayısının ağırlık bastığını görürsün karpuz[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fizban, 26 April 2003 18:42 tarihinde demiş ki:

ibadet özgürlüğü diye bişe var elbet,

satanistlerde ayinlerini yapsınlar istiyolarsa şeytana tapsınlar, ama kusura bakmasınlar kurban vermelerine müsaade edemiyoruz. yaşama hak ve özgürlüğü diye bi şey söz konusu çünkü.

ayriyetten, karışmam ben senin türbanına diye de bişey yok. karışırım gayet de. bu ülkeyi koruyacak olanlar bizleriz, kadrolaşmaya falan çalışıyolar, tabandan gelmeye çalışıyolar.

[hline]You know what capitalism is? Getting fucked!

fizbo yukarıdaki 2 sözün birbirine o kadar ters düşüyor ki,sen yazmadın diyeceğim..Satanist hakkında öyle düşünüyorsunda neden türbanlı hakkında böyle kesin bir genelge karar veriyorsun?bana oldukca ilginç geldi.Tamam hadi okula sokmasınlar,ama onunda dini ihtiyacı baş örtmekse yada baş örtüsü ise neden karışıcaksın ki? 70 lik nene başını örtmüşse bu ülkeyi tehdit mi ediyor demek? Satanist orada Benim dinime,İslama küfrediyorsa ben bunu tehlike alırım.Onun dini inancı benim dinime küfretmek değildir.Benim dinimde onun kine küfretmek değildir...

pfff... UZar...

ps:Deep e katılıyorum kitlensin bitsin.BURADA HER İSTEDİĞİMİZİ SÖYLEYEMEYİZ! [no Offense][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nefr, 27 April 2003 17:20 tarihinde demiş ki:
Karpuz, Halfmumi, sırf merak ettiğim için soruyorum, ciddiyim; ne farkeder ki?

heh..benim için bir şey farketmez ama o öğrenmiş olur hangi din çoğunlukta... :)

ama bir şeyi değiştirirmi orası çoook uzun konu.. dalarsak çıkılmaz..[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nukem_Verite, 26 April 2003 18:02 tarihinde demiş ki:
saçmalamayın yahu
bir kasım bunu siyasi amaçlarla takıyo diye engelleyemezsiniz saçmalamayın
Herkesin inancına saygı duyucaksın
türban takanada saygı duyucaksın
göğüs dekoltesi bırakanada(hatta ona saygıdan fazla şeyler bile duyabilirsin :P )[hline]"Hepimiz Zenciyiz"

en doğrusundan biri bu olmuş bence..

Hristiyanada,
Budistede,..[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...