Nefr Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Tyle'ın değindiği nokta çok iyi, bir ara Ferhan Şensoy'un çok güzel bir yazısı vardı benzer anafikirli, sanırım "Falınızda Rönesans Var"da olmalı, ama uzak şimdi kitap bana, bulun okuyun tavsiye ederim.
Pierre Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Nasil bu kadar kolay genelleme yapabiliyorsunuz? Su dediklerinizden her muslumanin seriat devleti kurmayi istedigi cikiyor ortaya. ne belli belki sizin gibilerinde ileriye yonelik planlari vardir belki ateist devlet kurup tum muslumanlari oldureceksiniz.[hline]ERKEK ADAM RENKLI TAKIM TUTMAZ FENERLI OLMAK AYIP DEGIL YETERKI CAKTIRMA BESIKTAS
Volfied Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Sizin gibiler dediklerinin çoğunluğu müslüman olup sadece inançta Müslüman kalanlar, bir diğer yarısı da zaten ateistler ve deistler... Bizim genelleme yapmadığımız ortada, kimlerin hakkında konuşulduğu da gayet açık şekilde gözüküyor[hline]Speak to me now, and the world will crumble, Open the door, and the moon will fall...
Khirsah Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Genelleme yapıldığını iddia edenler olayı gerçekleştirnlerin çok masum bi şekilde davrandıklarını ve artniyet aranmaması gerektiğini söylüyorlar.Bence bir şeyin altında art niyet aranmadan bunu araştırma anlamında söylüyorum hiçbir gerçek ortaya çıkamaz[hline]Blood never ends without the power of wisdom
Pierre Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 yok ya turban siyasi semboldur diyen kim ? turban takanlarin asil gayesi seri devlet kurmak diyen kim ? turban takan herkesin ana baba baskisiyla taktigini soyliyen kim? bu mesaji atan adamin mesajini upliyan kim ?[hline]ERKEK ADAM RENKLI TAKIM TUTMAZ FENERLI OLMAK AYIP DEGIL YETERKI CAKTIRMA BESIKTAS
Khirsah Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 said: Pierre, 26 April 2003 16:45 tarihinde demiş ki: yok ya turban siyasi semboldur diyen kim ? turban takanlarin asil gayesi seri devlet kurmak diyen kim ? turban takan herkesin ana baba baskisiyla taktigini soyliyen kim? bu mesaji atan adamin mesajini upliyan kim ?[hline]ERKEK ADAM RENKLI TAKIM TUTMAZ FENERLI OLMAK AYIP DEGIL YETERKI CAKTIRMA BESIKTAS 1)Türban ki anneannelerimizin taktığından bahsetmiyorum maalesf İran etkisiyle şeriat desteleyicilerinin siyasi sembolü haline gelmiştir.Bu herkes tarafından bilinmektedir. 2)Tüm türban takanların seri devlet kurmak istediklerine inanmıyorum.Ama şeyhlere,tarikatlara ki bunlar Türkiyeyi bölmeye çalışan kurumlardır,bunlara giden insanların bir emellerinin olduğuna inanıyorum. 3)Ben herkesi bilmem am 15-16 yaşında bir gencin kendi isteğiyle sınırlandırılmak isteyeceğine inanmak istemiyorumAna babaların yaptıoğı baskılar ve yöneltmelerin bu konuda etkili olduğu açık.20-25 yaşındaki insanları düşününce onlar rüştlerini ispatlamış insanlar ve onlara ana baba baskısının sökmeyeceğine eminim. 4)Bende bilmiyorum ama niye böle bir sinirle saldırıya geçer gibi yazdığını anlayabilmiş değilim[hline]Blood never ends without the power of wisdom
arcane Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Pierre aynı Türkiye'de mi yaşıyoruz ? Benimki seninkinden farklı galiba bu soruları sorduğuna göre.[hline]In the rays of the sun, I am longing for the darkness...
Khirsah Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 said: arcane, 26 April 2003 17:07 tarihinde demiş ki: Pierre aynı Türkiye'de mi yaşıyoruz ? Benimki seninkinden farklı galiba bu soruları sorduğuna göre.[hline]In the rays of the sun, I am longing for the darkness... Ağzına sağlık arcaneciğim:lol:[hline]Blood never ends without the power of wisdom
Khirsah Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 said: fizban, 26 April 2003 17:20 tarihinde demiş ki: bizim dediğimizden müslümanların şeriat devleti kurmak istediği ortaya çıkmıyo. belli bi müslüman geçinen kesimin şeriat devleti kurmak istediği ortaya çıkıyo. "türban siyasi bir simgedir, bez parçası değil" [özkök demişti sanırım] ateist devleti kurabilsem zaten, 3 gün beklemez kurarım hiç merak etme. tanrıya olan sahte inancını beyninden önde tutan insanlardansa, tanrıyı toptan yoksayan, beyne bilime önem veren laik mantıklı insanları tercih ederim. müslümanım.[hline]You know what capitalism is? Getting fucked! supersin yaw ne de olsa fenerli euheueh[hline]Blood never ends without the power of wisdom [Bu mesaj Khirsah tarafından 26 April 2003 17:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Nefr Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Din ve inançlar ile ilgili tartışamalarda en büyük sorun budur; dini inançlar mantığa dayanmaz, dayanması gerekmez. Dolayısıyla bu tür tartışmalarda normalden fazla özen göstermesi gerekir insanın karşısındakini kırmamak için. Lütfen özen gösterelim karşılıklı, mantık yoluyla bir dini inancı çürütemeyeceğiniz gibi, kanıtlayamazsınız da; bu adı üstünde "inanç"tır zaten, fizik kanunu değil. Herkes istediğine inamakta serbest tabii ki, ancak bunu kullanıp başkalarının inançlarına müdahale etmeye kalkan bir kesim mevcut ülkemizde ve kastedilen bunlar Pierre, inançtan bahsetmiyoruz yani; siyasi amaçlara dinin alet edilmesinden, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasından bahsediyoruz. said: Khirsah, 26 April 2003 17:00 tarihinde demiş ki: ...4)Bende bilmiyorum ama niye böle bir sinirle saldırıya geçer gibi yazdığını anlayabilmiş değilim..
Angelfire Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 nukem dorudur :) da ulkemizde herkesi serbest isteyen inancini yapsin diyen insanlarin iyi niyetini suistimal eden bazi bir kitlede artis oldugu icin biraz dikkate almak gerekiyo bu konuyu artik[hline]
karpuz Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 said: Nukem_Verite, 26 April 2003 18:02 tarihinde demiş ki: saçmalamayın yahu bir kasım bunu siyasi amaçlarla takıyo diye engelleyemezsiniz saçmalamayın Herkesin inancına saygı duyucaksın türban takanada saygı duyucaksın göğüs dekoltesi bırakanada(hatta ona saygıdan fazla şeyler bile duyabilirsin :P )[hline]"Hepimiz Zenciyiz" Peki benim sokakta çırılçıplak dolaşmama da saygı duyabilecekmisin?[hline][Bu mesaj karpuz tarafından 27 Haziran 1693 18:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Angelfire Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 bak bi lafim yok ama farz diye kilifina uydurup kizina karisina baski yapan bi kesimden soz ediyorum ben[hline]
karpuz Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 said: Nukem_Verite, 26 April 2003 18:10 tarihinde demiş ki: said: karpuz, 26 April 2003 18:08 tarihinde demiş ki:] Peki benim sokakta çırılçıplak dolaşmama da saygı duyabilecekmisin?[hline][Bu mesaj karpuz tarafından 27 Haziran 1693 18:57 tarihinde değiştirilmiştir] teşhircilik ve dini inanç ayrı şeyler Saygısızlık ve magandalık apayrı şeyler[hline]"Hepimiz Zenciyiz" Benim dini inançlarıma göre çırılçıplak dolaşmak sevap veya farz ise ne olcak... yani bir dinin din olması için illa kitabı mı olmalı? iyi o zaman kitabı da var... Çirkin ördek yavrusu... Peygamber de benim... Sonuç olarak bir şeyi ahlaksızlık magandalık saygısızlık olarak belirleyen kriter nedir? neye göre ayıp ve ya diil... Benim inanç ve değerlerime göre çıplak dolaşmak sevap kardeşim...[hline][Bu mesaj karpuz tarafından 27 Haziran 1693 18:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Angelfire Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 benim onlara hic bi lafim yok nukem gercekten ellerindende operim altinda bi art niyet yada bi baski yoksa mesela benim anneannemde takar bazen namaz kildiktan ( artik kilamio dizlerindeki bi sorundan dolayi ama onceleri kilardi) yada bzen disari cikarken ama oyle ince bi ipekten yapilmis cok guzel bisi benim tepkim ve olayim turbana deil sadece onu art niyetle ve bilincsiz bir sekilde baskasinin baskisi ile ( ki bu en tehlikeli olani) kullanimindan dogan tehlikenin fark edilmesini istiyorum[hline]
GE-TA Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Nasıl? Bu sefer ümit var mı doktor bey? Türkiye'yi kurtarabilecek misiniz? Ezilmişlerin hakkını ben korurum. Hayır Hakan, bu yarışa 10 lira yatırdım ben yarışacağım. Kuzum seninlede bir yere çıkılmıyor. Kediyi dışarı çıkardın mı? Hayır muhterem o köşkü biz kiralamadık. [hline]In God I Trust For Rest I Just Test
Pierre Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 ben size demedimki mesajlari okuyun. soyluyenler var ve soyluyene destek verenler var[hline]ERKEK ADAM RENKLI TAKIM TUTMAZ FENERLI OLMAK AYIP DEGIL YETERKI CAKTIRMA BESIKTAS
Nefr Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Ne demek bu ya? Saçmalıyor musun bana mı öyle geliyor? said: Nukem_Verite, 26 April 2003 18:15 tarihinde demiş ki: kur'an da geçmyien hiçbi dine saygı duyma zorunluluğum yok karpuz saçmalama ya Evet tabii ki karpuzun verdiği örnek saçma, tabii ki aynı şey değil, ve ayrıca zaten bu topicte kimse türbanın yasaklanması gibi bir öneri getirmiş değil senin anladığının aksine ama şu yukarıda söylediğini bir gözden geçirir misin lütfen?
ShekiLChoCuq Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 ya bırakın şu türban muhabbetini ya![hline]orduma katılın gücünüze güç katın >> >push here< my icq no: 97135892 if you wants to ask or say me something, you can push here and send me an e-mail
karpuz Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 ne demek abi kur'an da yazılmayan dine saygım yok... Şu an dünyada müslümandan çok budist var ve onların inançları apayrı... ne olcak şimdi? illa kur'an da yazması mı lazım birinin inançlarının... çok dar düşünüyosunuz zaten kur'an da Hz Muhammedin yazdıı bişi bana göre yani niye ona bağlı düşünüyosun... avustralya da yaşayan aberjinlerde ahlak anlayışı aynı mı? yani ne biliim insanın aklına ne yatkın geliyosa ona inanır... kim yapmış ki penisi ayıp... Bereket tanrısının simgesi oluyor anadolu da yaşayan toplumlarda... ne biliyim yani çok saçma geliyo söylediklerin... Kim demiş erkekler pantolon kızlar etek giyer, erkeklerin saçı kısa kadınların uzun olur falan diye? belki verdiğim bu 2 örnek aşıldı ama okullarda hala uygulanıyor mesela... yani bi sürü saçmalık ne diyim...[hline][Bu mesaj karpuz tarafından 27 Haziran 1693 18:57 tarihinde değiştirilmiştir]
karpuz Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Bu arada konuşma özürlü olduğumun farkına vardım...[hline][Bu mesaj karpuz tarafından 27 Haziran 1693 18:57 tarihinde değiştirilmiştir]
karpuz Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 abi benim verdiğim saçma sapan bi örnekti... benim demek istediğimi anlamamışsın daha önce de dediğim gibi ona bakarsan müslümandan çok budist var yani...[hline][Bu mesaj karpuz tarafından 27 Haziran 1693 18:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Khirsah Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Abicim tüm dünya dinlerinin kendine uygun ahlak kuralları var ve bunu kimse değiştiremez ister Budist plsun ister doğa dinlerine tapsın[hline]Blood never ends without the power of wisdom
Nefr Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Hayır sadece "belli bir kesimin bunu bu şekilde kullandığı" söyleniyor, yani daha doğrusu söylenmeye çalışılıyor. Aslında herkes yazdıklarını okusa göndermeden önce daha rahat ve akıcı bir bilgi alışverişi olur bence. ;)
ShekiLChoCuq Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 bişeyide tadında bırakın allahınızı severeniz ya! amma uzattınız türban olayını! Size ne kardeşim! İsteyen takar, isteyen takmaz! Burası Laik ve özgür bir ülke! Herkes istediğini (aşırıya kaçmadan) yapmaya özgür! Bırakın elalemin türbanınıda, dekoltesinide bilmem neyinide! Az salın ya! Bunlar Boş işler! Biri ortaya bi laf atıyo, peşinden Haydaaa sen nasıl böle düşünürsünde yazarsında bilmem nede ooo! bırakın ya![hline]orduma katılın gücünüze güç katın >> >push here< my icq no: 97135892 if you wants to ask or say me something, you can push here and send me an e-mail
Öne çıkan mesajlar