Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 siyasi topic ? :p bone a katılıyorum.[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-SacrificE- Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 simdi neler neler sölerdim de nefr sakin olun demis saygım sonsuz ;)[hline]? [Bu mesaj -SacrificE- tarafından 25 April 2003 19:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShekiLChoCuq Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 said: Raid3r, 25 April 2003 11:26 tarihinde demiş ki: türbandan zaten nefret ediyorum ama bir de yaz sıcagında girmiyolar mı kapkara selerin icine ıyyy tam gıcıgım. bu insanların zeka olarak geri oldugunu veya cidden esir olduklarını düsünüyorum yaz sıcagında kapkara katkat carsaf giymenin baska bir anlamı olamaz bence +1 bencede.. bende bunu yazmaya hazirlaniodum kiiiiiii senin yazini gördüm.. :D[hline]orduma katılın gücünüze güç katın >> >push here< my icq no: 97135892 if you wants to ask or say me something, you can push here and send me an e-mail Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 said: Deep-Night, 25 April 2003 13:03 tarihinde demiş ki: Kimin siyasi amaçlı kimin dini düşüncesi için giydiğini bilemezsin ki.Ayrıca yaz gününde bile onları giymeleri düşüncelerine ne kadar bağlı olduklarını gösterir.Ve bence gerçekten iradenin üstün bir örneğindir.Ayrıca niçin düşünceleri kısıtlanmış olsun ki hiç bir alaka göremiyorum. [hline]Derler ki biryerden sonra acımaz daha fazla... Tekrarlıyorum.[hline]Derler ki biryerden sonra acımaz daha fazla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eaglewingg Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 said: Deep-Night, 25 April 2003 20:12 tarihinde demiş ki: said: Deep-Night, 25 April 2003 13:03 tarihinde demiş ki: Kimin siyasi amaçlı kimin dini düşüncesi için giydiğini bilemezsin ki.Ayrıca yaz gününde bile onları giymeleri düşüncelerine ne kadar bağlı olduklarını gösterir.Ve bence gerçekten iradenin üstün bir örneğindir.Ayrıca niçin düşünceleri kısıtlanmış olsun ki hiç bir alaka göremiyorum. [hline]Derler ki biryerden sonra acımaz daha fazla... Tekrarlıyorum.[hline]Derler ki biryerden sonra acımaz daha fazla... gercekten haklısın düşüncelerine ne kadarda bağlılar değilmi? sıcakta türban takacak kadar,sivas ta 33 tane aydını yakacak kadar, canlı canlı insanları mezara gömecek kadar,üniversitelerde oruç tutmayanları bıcaklayacak kadar, kurdukları okullarda rejim ve Mustafa Kemal düşmanı öğrenci yetiştirecek kadar,gençecik subayları şehit edecek kadar.... daha saymakla bitmez.Bu tür konularda asla ılımlı olmayın unutmayınki İranda radikal islamcılar yönetimi ele geçirdikten sonra ilk önce ılımlı islamcıları öldürdüler,Ayrıca yakın zamanımızda yaşanmış hizbullah olayındada öldürülen insanlar genelde din öğretmeni ve imamlardı bunların nedeni ise ılımlı islamcı olmalarıydı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 said: gercekten haklısın düşüncelerine ne kadarda bağlılar değilmi? sıcakta türban takacak kadar,sivas ta 33 tane aydını yakacak kadar, canlı canlı insanları mezara gömecek kadar,üniversitelerde oruç tutmayanları bıcaklayacak kadar, kurdukları okullarda rejim ve Mustafa Kemal düşmanı öğrenci yetiştirecek kadar,gençecik subayları şehit edecek kadar.... daha saymakla bitmez.Bu tür konularda asla ılımlı olmayın unutmayınki İranda radikal islamcılar yönetimi ele geçirdikten sonra ilk önce ılımlı islamcıları öldürdüler,Ayrıca yakın zamanımızda yaşanmış hizbullah olayındada öldürülen insanlar genelde din öğretmeni ve imamlardı bunların nedeni ise ılımlı islamcı olmalarıydı Saçmalama.Böyle genelleyemezsin insanları.[hline]Derler ki biryerden sonra acımaz daha fazla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 Yazıları okuyamadım ama sunu söleyim Arınc böle bir laf etmedi. Söyledikleri carpıtılmıs sanırım. Gecen gün Mehmet Ali Brandın Manşet adlı programına konuktu. Orda bu konuda konusuldu ancak tam olarak söledigi bu deildi. Medyanın carpıtması tamamen.. Ayrıca bence, Arınc, AKPdeki aklı basında nadir insanlardan birisi. Keşke hepsi böle olaydı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eaglewingg Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 said: Deep-Night, 25 April 2003 22:06 tarihinde demiş ki: said: gercekten haklısın düşüncelerine ne kadarda bağlılar değilmi? sıcakta türban takacak kadar,sivas ta 33 tane aydını yakacak kadar, canlı canlı insanları mezara gömecek kadar,üniversitelerde oruç tutmayanları bıcaklayacak kadar, kurdukları okullarda rejim ve Mustafa Kemal düşmanı öğrenci yetiştirecek kadar,gençecik subayları şehit edecek kadar.... daha saymakla bitmez.Bu tür konularda asla ılımlı olmayın unutmayınki İranda radikal islamcılar yönetimi ele geçirdikten sonra ilk önce ılımlı islamcıları öldürdüler,Ayrıca yakın zamanımızda yaşanmış hizbullah olayındada öldürülen insanlar genelde din öğretmeni ve imamlardı bunların nedeni ise ılımlı islamcı olmalarıydı Saçmalama.Böyle genelleyemezsin insanları.[hline]Derler ki biryerden sonra acımaz daha fazla... Peki genellemeyelim sen ayırt edebilirimisin o türban takanların hangisinin iyi niyetli hangisinin kötü niyetli olduğunu?? kusura bakma ama ben konuda iyi niyetli ve ılıman olamam kurunun yanında yaşda yanar ayrıca eminolki türban takanların hepsinin bi noktada düşünceleri birleşiyo ve birbirlerini o kadar cok tutuyolarki Ankara metrosunda koluna turbanlı karıyı takıp sakalını bırakan bilet basmadan serbest geçiş yerinden geçiyolar kac kere şahit oldum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 said: Nefr, 25 April 2003 11:55 tarihinde demiş ki: Sakin... Sözlerine hastayım,söylemişmiydim ? ;)[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
general83 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 bence başkasının düşüncelerine saygılı yaklaşmayan, kendi düşüncelerine saygılı yaklaşılmasını da beklememelidir. sürekli nefret ve tahammülsüzlük; neden bu kadar korkuyoruz ki eleştiriden, ve hatta yanılmış olmaktan??? gerçekten de, kendinizin beyaz, karşı tarafında siyah olduğuna inanıyor musunuz? yanlış olan ne sarık cübbe giymek, ne dekolte, yanlış olan insan olarak birbirimizden nefret etmek... esas tuzak bu.[hline]"soyut gerçek olmaz, gerçek daima somuttur." V. İ. Lenin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 birşey yazmayayım diyordum ama General83 dediklerine katılmamak elde değil.. doğru söze ne denir ki..[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 Arınç tam bir medya maymunu meclis başkanı olduğu gün o kıyafeti giyerken bile belliydi..[hline]In the rays of the sun, I am longing for the darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 general hakikaten %100 katılıyorum demek istediğimi süper toplarladın yani mükemmelsin.[hline]Derler ki biryerden sonra acımaz daha fazla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tyle Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 [sarcasm]Evet tahammül edelim, hepsi aslında çok iyi insanlar. Hiçbiri babasının-kocasının baskısıyla takmıyorki türbanı. Hepsi kendi seçmiş köle olarak ... pardon ... dine uygun yaşamayı. Ne kötülük yaptıki dinciler bu ülkeye? Şeriatta çok kötü birşey değilki zaten. Şeriatta isteyen dekolte gezer isteyen türban takar. Herkes istediği gibi yaşama hakkına sahip şeriata göre. lay lay lom hepimiz kardeşiz [/sarcasm] İran dada 1960 - 70 lerde türbanın, çarşafın ne zararı var tahammül edin diyorlardı. Sonra şeriat geldi , tertemiz oldu . Bir kısım uykusundan uyandı ama çok geç oldu. Türkiye de ordu olmasa bunlar çoktan ele geçirmişti ülkeyi. Sonra sakal bırakmadınız diye tutuklandığınız zaman karakolda komsere anlatırsınız "sakalsızlara tahammül edilmesi gerektiğini" . Herkes dini görevlerini istediği gibi uygulayabilir ama onlar "herkes dini görevlerini uygulamak zorundadır" a döndürmeye çalışıyorlar işi. Türban masum veya dini birşey değildir, bir siyasi akımın sembolüdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 Tyle bende sana katılıyorum +1 [sarcasm] [/sarcasm] olayına da koptum onu da belirtiyim ehehue[hline]In the rays of the sun, I am longing for the darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2003 tyle +1[hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
canjovi Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Bence bu sorun kanimca donup tolasip Egitime geliyo sonu...[hline]"silence isn't golden When I'm holding it inside" Lance"Jovilen" Scheer - (Original) Neutral Soldier Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
canjovi Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Birde su var... Muslumanlik cok yeni bir din obur dinlere gore.... Mesela ele alalim Hirstianlik Muslumanlik yokken ne savaslar oldu ( savasin nedeni ozetle papa nin yonetmesi falan filan) ve sonun da gunumuzun hayat sartlarina uyarlandi, modernlesti (kotumu oldu iyimi oldu tartisilir)... Obur Yandan Muslumanlik ta hala bir kargasa var daha hala iste goruldugu gibi sorunlar cikmakta hayat sartlarinda, siyaset te... buda baska bir bakis acisi olabilir ondan yazdim :)[hline]"silence isn't golden When I'm holding it inside" Lance"Jovilen" Scheer - (Original) Neutral Soldier Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Belki de dini bu kadar serbest* bıraktığımız için bu gün Doğu ile Batı arasında kaldık dimi? Tyle iyi yazmış, canjovi de (sanırsam canjovi, bi yukardkai mesaj) eğitim demiş, doğrudur, bir ülkenin seviyesi tamamıyla eğitimine bağlıdır. *Serbest: Şimndi serbest bırakmamalıyız derken gidip herkes Müslüman olmalı anlamında değildi bu söylediklerim, din seçimi serbest olmalıdır her zaman, hatta din nedir ki? Hata yaptığımız zaman hatanın affedilmesi için kaçtığımız bir şey. O konuya hiç girmeyelim şimdi. Serbest bırakıldı derken demek istediğim şudur ki, o kadar serbest kaldı ki, şeriatçiler yönetime iyicene girdiler, hayatımızın diğer yerlerine girdiler. Sizce teknolojide bu kadar ilerleyen ülkeler, dünyanın en iyi ülkeleri arasındakiler, ekonomik statüsü iyi olan ülkeler, dine bağlımıydılar da, tanrıları onlara yardım etti. Hayır, aksine işi tanrıya bırakmadılar, kendileri çalışıp yaptılar. Bir şekilde bizim de dine değil, eğitime ve teknolojiye önem vermemiz gerek. Yani burda oturup dine böyle bağlılığın yanlışlığını tartışacağımıza (ki bariz olan bir konudur bu artık) eğitmi nasıl düzeltebiliriz, o tür konularda birbirimize fikir vermeliyiz ki, ilerde önemli bir mevkiye gelip bir şey değiştirebilen bireyler olduğumuz zaman din anlıştır obaa diye dalmaktan ziyade eğitim önemlidir şöyle gelişir diyebilmemiz lazım.[hline]Speak to me now, and the world will crumble, Open the door, and the moon will fall... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Din konusunda ufak bir ekleme yapıcam, eleştiri falan istemiyorum, kendi düşüncem, ben Hristiyan lığa güvenmem arkadaş, çünkü insanalr tarafından değiştirilmiş bir din. İngilizce hocamızın deyimiyle "perverted" bir din. Tek olduğu iddia edilen tanrının "tek" dört tane kutsal kitabı olamz yapmayın. Tarih dersinden aldığımız bilgi de hep dina damlarının halkiı sömürdüğünü ve ilk tanrı inancının felaketlerden korunmak için çıktığını söyler. Gelicek biri e bizi kim yarattı diyecek, evet yaratan bir ilahi güç vardır belki de, ama artık bize dokunmadığı kesin. Biz hala onun peşinden gidersek ilerisini göremeyiz, çünkü o geçmişi yarattı, gelecek insanların elinde tamamen.[hline]Speak to me now, and the world will crumble, Open the door, and the moon will fall... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Kendi Düşüncem: Din min tanrı şu bu yalan... Her şey materyal yani tamamen materyaliz... Ruh yok ölüm sonrası ne hayat ne reenkarnasyon var... Bitiyo yani mikroorganizmalar bizi nitrojen olarak kullanıyolar... Ölünce bitiyo... belki çok korkunç gelebilir kulağa ama ölüm arkası yok yani uyku da diil yoksun yani.... yokluk düşünebilirmisin? tabii ki hayır yokluk diyince akla siyah gelir ama düşünce olmadığı için ölünce o da yok... bir masa nasıl masa ise biz de öyle ölü olcaz... kullanılcaz başka organizmalar tarafından... Duygu nedir peki? Duyguları oluşturan beynimizdir... yani aşk korku falan salgılanan sıvılardır ya da kimyasal reaksiyonlardır... beynimizin kimyasal reaksyonlara verdiği tepkidir korku, aşk, endişe, heyecan bilimum bütün duygular... DÜşününce insana sadece madde olması çok korkunç gelebilir yani ölümün bitiş olması falan ama bence doğru olan o.... Ve ben şu yaşıma kadar hala intaar etmediysem nedeni bu inancım; yani ölümün bitiş olmasıdır... Herneyse kesinlikle herkes karşı çıkıcak söylediklerime ama bunu doğru kabul etmeyenlerin kabul etmeme sebebi de korku... bitiş korkusu varolmama korkusu... şahsen bitmektense yani Yok olmaktansa Cehenneme gidip BEN yani DERYA olarak acı çekmeyi tercih ederim... herneyse işte öyle... Edit: BEn sadece Volfied in mesajlarını okuyup konuyu anladığımı sandım konuyu okumayı şimdi bitirdim hiçbir Alakası yokmuş konuyla yazdıklarımın bekleyin asıl cevabı yazcam :D [hline][Bu mesaj karpuz tarafından 27 Haziran 1693 18:57 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj karpuz tarafından 26 April 2003 10:22 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Yaf özellikle din konusundaki düşüncelerimizi karıştırmayalım dedim, tamamen farklı bir boyutta tartışma oluyor o. Din düşüncesi söyleyecekseniz bile asıl tartışmaya bağlayın.[hline]Speak to me now, and the world will crumble, Open the door, and the moon will fall... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Ben şunu diycem... Her kültür ve toplumun değişik değer ve anlayışları var... Bizim "İlkel" Olarak adlandırdığımız bir toplumda adamlar dalta...k dolaşıyo ve bu onlar için ayıp falan değil... Diyorsunuz ki her isteyen istediği gibi dolaşsın ama Türkiye tamamen Karma bir toplum... Yani türkiye de kaç tane TÜRK var? Türk nedir? birbirini tanımayan 2 Kişinin muhabbetinde ilk 3 sorudan biridir Memleket nere? Türkiye de Çeçen, Yugoslav, Bulgar, Abaza, Kürt, Arap, Tatar, Sırp, Bosnalı, Yunan, binbir çeşit toplumdan insan var ve genel adı türk bunların... Hepsinin de değerleri farklı tabii... Yani sonuçta ya HER türlü görüşe açık olacaz ya da tek çizgi üzerinde gidecez... Ortasını bulmak çok zor bunun... Biri için saçını göstermek yasakken diğerinde sevap :P ama yani dediğim gibi ortası bulunamaz bunun dinler karışmış, ahlak kavramı ve kuralları karışmış, toplumlar karışmış... Öff ne diyorum ben ya[hline][Bu mesaj karpuz tarafından 27 Haziran 1693 18:57 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 said: tyle, 26 April 2003 02:40 tarihinde demiş ki: [sarcasm]Evet tahammül edelim, hepsi aslında çok iyi insanlar. Hiçbiri babasının-kocasının baskısıyla takmıyorki türbanı. Hepsi kendi seçmiş köle olarak ... pardon ... dine uygun yaşamayı. Ne kötülük yaptıki dinciler bu ülkeye? Şeriatta çok kötü birşey değilki zaten. Şeriatta isteyen dekolte gezer isteyen türban takar. Herkes istediği gibi yaşama hakkına sahip şeriata göre. lay lay lom hepimiz kardeşiz [/sarcasm] İran dada 1960 - 70 lerde türbanın, çarşafın ne zararı var tahammül edin diyorlardı. Sonra şeriat geldi , tertemiz oldu . Bir kısım uykusundan uyandı ama çok geç oldu. Türkiye de ordu olmasa bunlar çoktan ele geçirmişti ülkeyi. Sonra sakal bırakmadınız diye tutuklandığınız zaman karakolda komsere anlatırsınız "sakalsızlara tahammül edilmesi gerektiğini" . Herkes dini görevlerini istediği gibi uygulayabilir ama onlar "herkes dini görevlerini uygulamak zorundadır" a döndürmeye çalışıyorlar işi. Türban masum veya dini birşey değildir, bir siyasi akımın sembolüdür. +1[hline]A pump like orgasm.-Arnold Schwarzenegger Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eaglewingg Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 said: tyle, 26 April 2003 02:40 tarihinde demiş ki: [sarcasm]Evet tahammül edelim, hepsi aslında çok iyi insanlar. Hiçbiri babasının-kocasının baskısıyla takmıyorki türbanı. Hepsi kendi seçmiş köle olarak ... pardon ... dine uygun yaşamayı. Ne kötülük yaptıki dinciler bu ülkeye? Şeriatta çok kötü birşey değilki zaten. Şeriatta isteyen dekolte gezer isteyen türban takar. Herkes istediği gibi yaşama hakkına sahip şeriata göre. lay lay lom hepimiz kardeşiz [/sarcasm] İran dada 1960 - 70 lerde türbanın, çarşafın ne zararı var tahammül edin diyorlardı. Sonra şeriat geldi , tertemiz oldu . Bir kısım uykusundan uyandı ama çok geç oldu. Türkiye de ordu olmasa bunlar çoktan ele geçirmişti ülkeyi. Sonra sakal bırakmadınız diye tutuklandığınız zaman karakolda komsere anlatırsınız "sakalsızlara tahammül edilmesi gerektiğini" . Herkes dini görevlerini istediği gibi uygulayabilir ama onlar "herkes dini görevlerini uygulamak zorundadır" a döndürmeye çalışıyorlar işi. Türban masum veya dini birşey değildir, bir siyasi akımın sembolüdür. evet tyle gerçekten iyi söylemiş ezileni onlar gibi gösterip yok tahamul edin ,yok saygılı olun geçin bunları söylenecek herşeyi tyle söylemiş zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar