Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

programlama dili öğrenme / başlangıç için yardım

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

7-8 yaşlarımdan beri bilgisayar kullanıcısıyım ancak bu güne kadar HTML dışında hiçbir asp, php, visual basic, c++ gibisinden aktiviteyle uğraşmadım ve bunu düşünmeye başladım.

kendi çapımda, internetle vb. şeylerle programlamaya küçük bi başlangıç yapmak istiyorum çünkü ilerde de bilg. mühendisliği okumak istiyorum sizden bi kaç öneri almak istedim başlangıç için?

sizce hangi dille başlamalıyım?
visual basic, pascal, c++ vb.

birde önereceğiniz dil ile ilgili internette bulabileceğim türkçe döküman, programlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim. yada internette türklerin yaptıgı bol kaynaklı bir programlama sitesi mecvut mu?

vaktim bol çoğu zaman yapacak bişey bulamıyorum eğer başarılı olacaksam uğraşmak istiyorum bu program dillerinden birisiyle.
yardım ederseniz sevinirim.[signature][hline]i'm turkey, you're hungary, so you can eat me..
Sosyal ağlarda paylaş

Ben link olarak sana öneri de bulunayım.

www.aspindir.com
www.aspnedir.com
www.programlama.com
www.maxiasp.com
www.maxiasp.net
www.asparsivi.com
www.aspin.com
www.hotscripts.com
www.vbsturk.com

Bunlar programlamaya başlarken sana yardımcı olabilecek asp,asp.net ve daha bir çok dille ilgili kaynak siteler.[signature][hline]My Honour is My Life
Sosyal ağlarda paylaş

birde bütün programlara sitelerinde başta ne yapacağımızı bulamadım? bilgim sıfır derleyici program mı kurmam gerekiyo? bu kodlar nereye yazılacak ?
yani kısaca hiçbişey bilmiyorum yardım :)[signature][hline]i'm turkey, you're hungary, so you can eat me..

[Bu mesaj Black1ce tarafından 09 Ağustos 2004 16:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

C++ için ne yazıkki eğitim olarak yardımcı olan Türkçe bildiğim site yok.
Ama hazır örnek ve yabancı makalelerde Hotscripts c++ için sana yardımcı olacaktır.
http://www.hotscripts.com/C_and_C++/index.html şu kategoriden ulaşabilirsin.[signature][hline]My Honour is My Life

[Bu mesaj lancelotdulac tarafından 09 Ağustos 2004 16:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

php için derleyiciye falan gerek yok
bilgisayarına bir server kurarak yazdığın kodları çalıştırabilirsin
ama
c++ için derleyici gerekiyor
sana bir başlangıç kitabı tavsiye ediyim bare
Robert Lafore yazarı
kitabın ismi Nesne Yönelimli C++ (uzmanlar için diyor ama takma onu kafana :) )[signature][hline]Benim Şirin Ezik Sitem
maykıl ceksını çok severim ama aslında metalciyim
Sosyal ağlarda paylaş

yok criminal 5 saat fazla bile yarım saat bir okusun tamamdır zaten. hey allam ya.

freeware derleyici olarak DevC++ 4 derim 5incisi tam doru düzgün çalışmıyor. paralı olanlardan haliyle visual studio.net derim.

ama programlamaya başlangıç için qbasic öneririm, zaten orda mantığı kavradıktan sonra c çok çok daha kolay gelir.(php de olur, o da başlangıç için güzel)[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir?

Cevap: Hala fonksyonel düşünüyorsun!
Doğru tasarlanmış bir ampul nesnesi, değiştirme metodunu genel ampul nesnesinden miras alır!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Criminal2, 09 Ağustos 2004 21:31 tarihinde demiş ki:
herhalde yukarıdaki mesajımda kendimi iyi ifade edemedim.
ekrana "hello wordl" yazdırdığınız anda programramlama dilinin dışına çıkmışsınız demektir.

ne demek istedin şimdi?[signature][hline]Benim Şirin Ezik Sitem
maykıl ceksını çok severim ama aslında metalciyim

[Bu mesaj nameless13 tarafından 09 Ağustos 2004 21:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...