Larva Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 said: cenin, 15 Ağustos 2005 11:26 tarihinde demiş ki: Şöyle düşünelim bu adamın iki farklı durumu var biri zengin ve mahvettiği gelecekteki hali öbürü ise kaybetmiş yaşlı hali Adamın gençliğine yarış sonucu kitabını veren 2. hali ama kitap verildiği zaman yaşlılığında 1. hali ortaya çıkıyor ve zaman 2. halini oluşturacak doğrultuda ilerlemiyor (yani 2. hali asla oluşmuyor) dolayısı ile adama kitabı vecek kimse kalmıyor e kitabı kimse vermezse nasıl zengin olur? Burada paradoks var. Kelebek etkisinde haklısın düşününce farkettim bir de terminatorde ilk filmde o'conor(muydu) gelecekten arkadaşını annesini korusun diye yolluyor sonra en yakın arkadaşı babası oluyor. Önce adam geçmişe dönüp çocuğun doğacağını belirlemiyor ve çocuk olmazsada adamı kimse geçmişe yollamaz yukarıdaki ile birbirine benziyor haklsının bence zaten biff doktoru akıl hastanesine koyarsa zaman makinesi yapılamaz ve yaşlı biff (zengin biff) ne yapacağını bilse bile zaman makinesiz geri dönemez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 ben geçmiş ya da geleceğe inanmıyorum tek zaman vardır o da bulunduğumuz zaman .. zamanda ileri geri yolculuk diye bişey yoktur bence.. insanların değişimleri (hücrelerin yenilenmesi büyümesi yok olması) mekanların değişimleri.. yani aslında zaman dediğimiz yerde sıkışmışız biz.. bizler.. tartışmak isteyen p.m atsın[signature][hline]msn/mail: [email protected] --- --- --- --- --- --- Saygılarımla KLAB. & e-ekrem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DonCorleone Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 said: KillJoy, 15 Ağustos 2005 15:15 tarihinde demiş ki: ben geçmiş ya da geleceğe inanmıyorum tek zaman vardır o da bulunduğumuz zaman .. zamanda ileri geri yolculuk diye bişey yoktur bence.. insanların değişimleri (hücrelerin yenilenmesi büyümesi yok olması) mekanların değişimleri.. yani aslında zaman dediğimiz yerde sıkışmışız biz.. bizler.. yazarin ismini hatirliorum ama kitabin adi "bir zaman makinasi yapmak" gelecege nasil gidilir gecmise nasil gidilir bir bir anlatio.. gelecege gitme olayi oldukca basit ve kolay anlasilio.. ama gecmis isin icine girdimi biraz durum karisio.. bu kitabi bulursan sanirim tartismaya fln gerk kalmaz tartışmak isteyen p.m atsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 bleeding öpekdte 1 dakika sonra bir yere gitmiyor 1 dakika sonra tarihte orada bulunduğu yazıyor. aynı şey 2 si tamamen martin nasıl 30 snee ileri gittiğinde eğer filmi dünyada kalan biri açısından bakarsak tam 30 sene yok olup orda oluyorsa köpeği einstan da aynı bir daha bak istersen hala aynı şeyi söylüyorsun fakat 2si arasında hiç bir fark yok köpekte 1 dakika sonra zaman yolculuğu yapmıyor orada oluyor[signature][hline]İyilik et, iyilik bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 peki o zaman o köpeğin(einstainin) kendisiyle karşılaşması için ne yapması gerek oda geleceğe gitti marty gibi ama o karşılaşmadı martyde 30 sene önce çıktı o düzlemden 30 sene geçti herkes geçişi gördü yaşadı marty etrafta yok nerelerde bu marty?? sonra 30 sene osnra tak diye geldi ama böyle olmuyor marty hala orada oluyor. 2 olayı karşılaştırın allah aşkına daha dün izledim filmleri ve 2. şer kere[signature][hline]İyilik et, iyilik bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Larva Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Köpeğin yapması gereken geleceğe gidip (1 dak olsun) orda kaldıktan sonra (5 dak diyelim) 6 dak önceye dönmek ve beklemek sonra 1 dak sonra yanına geleceğe giden köpek gelicek senin istediğin şey olucak geleceğe giden köpek oraya vardığında orda bi köpek daha olcak. (geleceğe gidende 0 yazıyosa kronometrede) dierinde yaptıklarına göre ( 1 dak sonrasına gitmişti o süreyi eklemiyoruz 5 dak yaşadı orda 6 dak önceye dönüp 1 dak daha yaşadı yani 6 dak yaşadı kronometre 6 dak göstercek) yani geleceğe giden köpek 0 dak yazan (senin gelecekte kendisini görmesini istediğin) bu işlkemleri yaparsa ( bi başka deyişle yapmayı düşünürse 5 dak sonra yapcak çünkü :)) o anda geçmişe dönüp yanında kendisinin gelecekteki hali olan köpeği görür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 larva senin dediğin geçmişe gitmekle mümkün "6 dak önceye dönmek ve beklemek sonra" iste fakat marty gecmise dönmüyor 2. filmin hemen basında direk gelecege gidiyorlar gidiyo gecmise geliyo sonra dieri geilyo deil[signature][hline]İyilik et, iyilik bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenin Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 düz mantıkla ben geleceğe bir yolculuk yaptığım zaman olaylar ben yokmuşum gibi gelişmeli ve kendimle karşılaşmamalıyım eğer geleceğe gidip bir işler çevirip sonra geçmişe dönersem gelecek benim önceden gittiğim yer olmaz olaylar çok farklı gelişe bilir neredeyse aynıda kalabilir bu tamamen benim zamanı nasıl etkilediğime bağlı alakasız not:fakat eğer bir gün (sanırım biri pratikte mümkün olmadığını ispatlamıştı ama) zamanda yolculuk yapılabilir hale gelirse kesinlikle geçmişe gitmemeliyiz çünkü bu şu anda var olan herhangi bir şeyin yok olmasına neden olabilir[signature][hline]'But I don't want to go among mad people.'Alice Remarked. 'Oh,you can't help that.'said The Cat:'We're all mad here.I'm mad you're mad.' 'How do oyu know I'm mad?'said Alice. 'You must be,'said The Cat 'or you wouldn't have come here.' 'Alice's Adventures in Wonderland' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Larva Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 said: skyly, 15 Ağustos 2005 21:04 tarihinde demiş ki: larva senin dediğin geçmişe gitmekle mümkün "6 dak önceye dönmek ve beklemek sonra" iste fakat marty gecmise dönmüyor 2. filmin hemen basında direk gelecege gidiyorlar gidiyo gecmise geliyo sonra dieri geilyo deil evet o konuda aslında hak veriyorum gerçekten tatmin edici bi açıklama diil ama ilk msgda dediim gibi martynin kaderinde geri dönüp yaşamına devam etmek var çünkü filmin sonunda geri dönüyo köpekde ise bu yok diyebilirim maalesef bu konuda başka uygun açıklama bulamıyorum:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 zaman yolculuğu kavramınmı bir bilim kurgu filmi olan back to the future ile nie karşılatırıoruz? öle bişi yapıcaksak ilk soru nie 88 mil? yada bir kaykay nası uçar? olmalı.[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 eheh işe kader falan katmışsın :) önemli olan bu yolculuğun nasıl yapıldığı. Filimde çelişki halinde çok merak ettim düşünmüşlerdir bunu herhalde diyip ondan açtım topici.[signature][hline]İyilik et, iyilik bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Larva Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 valla zaman makinesiyle ilgili tek emin olduğum şey var onu ben yapmıcam ilerde eğer öle olsaydı tam bu msgın atıldığı tarihe dönüceğime kendime söz veriorum ve bakıyorum kimse gelmedi demekki ben yapmamışım:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 said: DonCorleone, 14 Ağustos 2005 17:29 tarihinde demiş ki: anlatamadim galiba? bi insan gelecege gidebiliyorsa kendinisinden bi tane daha bulamaz.. imkansiz.. geleceğe gidersin 30 dklığına ve geri dönersin nomal yaşantına devam edersin. gelcekte kalırsan göremessin ama geri dönersin gelecekte kendinden bir tane daha görürsün..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenin Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 said: MartinLGore, 15 Ağustos 2005 23:41 tarihinde demiş ki: said: DonCorleone, 14 Ağustos 2005 17:29 tarihinde demiş ki: anlatamadim galiba? bi insan gelecege gidebiliyorsa kendinisinden bi tane daha bulamaz.. imkansiz.. geleceğe gidersin 30 dklığına ve geri dönersin nomal yaşantına devam edersin. gelcekte kalırsan göremessin ama geri dönersin gelecekte kendinden bir tane daha görürsün.. abi olau şu sen geleceğe gidersin o ana kadarki olaylar sen yokmuşsun gibi gelişir sen geleceğe gitmiş olduğundan yaşlı halini göremezsin çünkü zamandan çıkmışsındır ancak sen geçmişe döndükten sonra gelecek senin varlığına göre yeniden şekillenir yani ben bu gün ortadan kayboluyorum ve 10 yıl sonra ortaya çıkıyorum bu durumda ben zamanda yolculuk yaptığım ve geride vekil bir kopyamı burakmadığım için kendimle karşılaşamam çünkü sışarıdan bir gözlemciye göre ben 10 yıl önce ortadan kayboldum olaylar ve zaman bensiz devam etti fakat ben 10 yıl sonradan geri dönüp o 10 yılı yaşarsam bu durumda da 10 yıl sonra benim gittiğim gelecek oluşmaz çünkü ben az yada çok en azından 10 yıl boyunca zamanda sürüklenip etrafımdakilerle basit etkileşimerde bulunarak olayların akışını etkilerim.[signature][hline]'But I don't want to go among mad people.'Alice Remarked. 'Oh,you can't help that.'said The Cat:'We're all mad here.I'm mad you're mad.' 'How do oyu know I'm mad?'said Alice. 'You must be,'said The Cat 'or you wouldn't have come here.' 'Alice's Adventures in Wonderland' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 tamam cenin haklısında sorun o degil. Simdi herhalde herkes burada hemfikir direk gelecege gittiginde kendini göremezsin gecmise dönmen gerekir sonra gecmise dönüp normal yasarken gelecege gittigin tarihe normal bi sekilde gelirsen kendi eski halini görebilirsin belki falan filan oralarda önemli deil fakay filmde köpek güzelce igidyor sorun yok falan ama marty gittiginde kedi halini görüyor sorun orada[signature][hline]İyilik et, iyilik bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenin Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 İlk olarak o filmi hala daha çok seviyorum ama neredeyse mantıklı ve tutarlı hiçbir yanı yok... senin dediğin gibi martynin de kendini görememesi lazımdı doğrusu köpeğin başına gelen[signature][hline]'But I don't want to go among mad people.'Alice Remarked. 'Oh,you can't help that.'said The Cat:'We're all mad here.I'm mad you're mad.' 'How do oyu know I'm mad?'said Alice. 'You must be,'said The Cat 'or you wouldn't have come here.' 'Alice's Adventures in Wonderland' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riverkhan Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2005 said: skyly, 15 Ağustos 2005 18:37 tarihinde demiş ki: peki o zaman o köpeğin(einstainin) kendisiyle karşılaşması için ne yapması gerek oda geleceğe gitti marty gibi ama o karşılaşmadı martyde 30 sene önce çıktı o düzlemden 30 sene geçti herkes geçişi gördü yaşadı marty etrafta yok nerelerde bu marty?? sonra 30 sene osnra tak diye geldi ama böyle olmuyor marty hala orada oluyor. 2 olayı karşılaştırın allah aşkına daha dün izledim filmleri ve 2. şer kere said: cenin, 15 Ağustos 2005 21:27 tarihinde demiş ki: düz mantıkla ben geleceğe bir yolculuk yaptığım zaman olaylar ben yokmuşum gibi gelişmeli ve kendimle karşılaşmamalıyım eğer geleceğe gidip bir işler çevirip sonra geçmişe dönersem gelecek benim önceden gittiğim yer olmaz olaylar çok farklı gelişe bilir neredeyse aynıda kalabilir bu tamamen benim zamanı nasıl etkilediğime bağlı alakasız not:fakat eğer bir gün (sanırım biri pratikte mümkün olmadığını ispatlamıştı ama) zamanda yolculuk yapılabilir hale gelirse kesinlikle geçmişe gitmemeliyiz çünkü bu şu anda var olan herhangi bir şeyin yok olmasına neden olabilir Doğru tespitler. Eğer beni dondursalar ve 30 sene sonra tekrar çözseler bu geleceğe gitmekle aynı şey olur. Gözlerimi açtığımda kendimi bir anda gelecekte bulurum. Tabiki 30 sene boyunca ortada olmadığım için herşey bensiz gelişir. Dediğiniz gibi geleceğe gidildiğinde kişinin kendisini görememesi gerekir... Geleceğe dönüş filminde böyle olmadığına göre geriye tek bir ihtimal kalıyor. Demek ki bu filme göre birden fazla gelecek ve dolayısıyla birden fazla evren var. Zaman makinasının kullanıldığı an yani zamanın kırılma noktaları alternatif gelecekler yaratıyor. Marty kendi geleceğine değil alternatif bir geleceğe gitmiş olabilir. Bu gelecek, zaman makinasını kullanmadığı ya da kullanıp geri döndüğü kırılma noktalarına ait bir evrene aittir. (Hatta belki birden fazla Marty kırılma noktasıyla ayrılan her evrene gitmiş olabilir. Belkide einstein hem kendisinin olmadığı bir geleceğe hem de kendisinin olduğu bir geleceğe gitmiş olabilir. Bu gelecekte birisinin einstein'ı ait olduğu zamana döndürme girişiminde bulunup bulunmamasına bağlıdır belki. ) Geleceğe dönüş, her zaman yolculuğu filmi gibi bir sürü çelişki ve tutarsızlık içerse de hala bir numaradır. O başka tabi ;) Ayrıca zaman olculuğu ile ilgili şu düşüncelerimi aktarayım. :) Bence çelişkiyi yaratan geleceğe gitmek değil. Geçmişe gitmek çelişkiyi yaratır. Çelişki olmaması için geleceğe giden birisinin kendi zamanına geri dönememesi gerekli. Çünkü kendi normal zamanı artık geçmiş zaman olmuştur. Geleceğe gitme, bugünkü teknolojinin ve fizik bilgilerinin sınırları içerisinde bence. Görecelik kuramının içinde bir yerlerde yatıyor. Fakat geçmişe gitmenin imkansız olduğunu düşünüyorum. Aksi takdirde şu an gelecekten gelen insanlar görürdük. Hatta peygamberlerin doğruluklarını sınayan birileri çıkardı. [Bu mesaj riverkhan tarafından 19 Ağustos 2005 10:19 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khanjar Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2005 arkadaslar herseyi dikkatlice okudum..tabiki bu baslık sadec bir filmin kendi mantığı üzerine acılmış bi baslık..ve senaristler her ayrıntıya dikkat edemezler ve filmin üzerine kurulduğu mantık kendisiyle celişkiye düşebilir..sonucta filmi yazanlar gercek anlamda bilim adamı değiller..fakat arada geleğe gitmek mümkündür veya zamanda yolculuk fizik kuralları içindedir gibi cümleler okudum..gercek anlamda zamanda yolculuk mümkündür fiziğide ters değildir fakat filmlerde izlediğiniz gibi değildir..zamanda geleceğe gitmenin tek yolu zamandan daha hızlı olmaktır..fakat bu durumdada daha hızlı yaslanacaksınız..yani 15 lik halinizle 50 yıl öteye gidemessiniz..mekan kavramı yok olur bilmediğiniz bi boslukta cok hızlı bi şekilde yasarsınız ve ölürsünüz...mesela 50 yıl geleğe gitmek isterseniz..o 50 yılın üzerinden atlayıp gidemessiniz..o 50 yılı diğerlerin zaman kavramından cok daha hızlı yasarsınız örneğin 1 sn..ama o 1 sn sizin 50 yılınızdır..ve vücudunuz o 50 yılı yasar ve yaslanır..bi aralar bu filmin etkisinde kalıp cok makaleleri arastırmıstım..oldukca karısık bi konu ama ben arastırdıklarımdan bunu anladım..bu arada buaraya yeni üye oldum ve oldukca sevdim burayı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenin Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2005 said: khanjar, 19 Ağustos 2005 12:37 tarihinde demiş ki: bu arada buaraya yeni üye oldum ve oldukca sevdim burayı :) buraya gelen gidemiyo bir daha ;)[signature][hline]'But I don't want to go among mad people.'Alice Remarked. 'Oh,you can't help that.'said The Cat:'We're all mad here.I'm mad you're mad.' 'How do you know I'm mad?'said Alice. 'You must be,'said The Cat 'or you wouldn't have come here.' 'Alice's Adventures in Wonderland' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2005 said: skyly, 14 Ağustos 2005 17:08 tarihinde demiş ki: Onların bulunduğu varoluş düzleminden yok oluyor yani. duzlemden yok olmuyor . zaman ve mekan birbirinden bagimsizdir . ayrica birseyden ayni zamanda 2 tane olamaz . karadelik vs gibi[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 topic güzel gelişmiş fikirler falan çok iyi. Bencede geleceğe dönüş filmleri 1 numara çok seviyorum esprileri klişeleri falan çok hoşuma gidiyor :)[signature][hline]İyilik et, iyilik bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Geleceğe gitme olayı zaten hızlı gelişmek anlamında kullanılan bir terim olsa gerek daha hızlı gelişip zamanı kısıtlamakla ilgili örneğin 60 larda 10 senede yapılan bine günümüzde 1 senede yapılıyorsa 60 a oranla 9 sene ileri gidilmiş oluyor daha hızlı hareket daha az vakitle zaman elde etmekten cıkarılan bir kasit bence burda aklıma Hz.Muhammed in kıyamet alametlerinden biri geldi '' Aylar Günlere Günler Dakikalara Dakikalar Saniyeye Düşmedikçe Kıyamet Kopmaz '' Geleceğe gitmekten kasit bence budur . Bu Hz.Muhammed in alameti ile ilgili ltfn kimse bişi yazmasın . Aklıma geldide yazdım Belki birilerinin aklında bu geleceğe gitmek ile ilgili bir düşünce olusturur diye baska kasit yok .[signature][hline]MeLiKeJiK.!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 yapma abi yahu Hz.Muhammedi falan karıstırmıssın[signature][hline]İyilik et, iyilik bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar