skyly Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Geleceğe dönüş üçlemesini herkes izlemiştir herhalde. İlk filminde marty kamerayla kayıt yaparken doktor köpeği einstein'ı 1 dakika geleceğe yolluyor ve 1 dakika sonra buraya geliyor değilmi? Şimdi benim gelmek istediğim nokta geleceğe gitmek ile ilgili geçmiş değil. Doktorun köpeği biniyor arabaya gidiyor iste 88 m/h ye çıkıyor ve bir anda yok oluyor. Onların bulunduğu varoluş düzleminden yok oluyor yani. Sonra tam bir dakika sonra o düzleme o zamanı takip eden yani aynı zaman çizgisi üzerindeki düzleme geri dönüyor değilmi? Şimdi sormak istediğim noktaya geliyorum. Madem birisi (köpekte olabilir :)) geleceğe giderken yok olup gelecekteki belli bir zamanda tekrar var oluyor ise, nasıl oluyorda gelecekte marty kendisine rastlıyor? Aynı doktorun köpeği einstein gibi değilmi? Ha 1 dakika ha 30 yıl. Felsefe ve çalışma biçimi, prensibi aynı. O geleceğe giderken yok oluyor o düzlemden sonra 30 yıl sonraya geliyor bir anda doğru değilmi peki naslı 30 yıl sonra kendiside orada? Bu sadece geleceğe giderken olur geçmişle karıştırmayalım o daha farklı ama onun filme göre mantığını kavradım bunu anlayamadım birtek çünkü filmde çelişiyor. Bu konuyu neden Konu Dışına açtımda Vizyona açmadım çünkü ben burda bunun felsefesiyle ilgileniyorum filmle değil.[signature][hline]İyilik et, iyilik bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Önce log6 + ln7'nin cevaplarını bulman gerekiyor. Sonra gel gerisini anlatırım.[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 ben bi de şunu düşünmüştüm.. arabayı paso 30 sn geriye yollayarak seri üretim yapıp satarsın :P[signature][hline]Meshcharakou -ElitE- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 beyler allah aşkına dalga geçmeyin ciddi bir konu açtım lütfen güzelce cevap verin veya hiç vermeyin dalga geçip konuyu bozmayın.[signature][hline]İyilik et, iyilik bul. [Bu mesaj skyly tarafından 14 Ağustos 2005 17:11 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 said: elaidi, 14 Ağustos 2005 17:10 tarihinde demiş ki: Önce log6 + ln7'nin cevaplarını bulman gerekiyor. Sonra gel gerisini anlatırım. log 6 + log 7 ? hmm unuttum logaritma 10 e[signature][hline]İyilik et, iyilik bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DonCorleone Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 gelecege gitmek mumkundur.. ama gelecege gidince kendini bulamazsin misal 2050 yilina gittin arkadaslarin 50 60 yaslarinda olurlar ama sen suanki yasinda yada gelecege gitmen ne kadar vaktini almissa o yasinda olursun vede 45 yildir ortalikta gozukmemissindir eski bi topicte bunu ayrintili olarak anlatmistim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DonCorleone Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 anlatamadim galiba? bi insan gelecege gidebiliyorsa kendinisinden bi tane daha bulamaz.. imkansiz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Larva Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 ama marty filmlerin sonunda en son ne zaman ayrıldıysa o zamana geri dönüyor araçla ama einsteinda böle bişey yok. Einstein 1 dakika ileriye gidiyor işlerini halledip geri dönmüyor ama o yüzden bir dakikalığına yok oluyor. Yani einsteinın kaderinde (valla bulduğum en uygun kelime buydu yani filmin sonunda martynin dönüceği kaderinde yazdığı gibi) eninde sonunda kaybolduğu ana dönmek geçmediği için einstein gelecekte kendisiyle karşılaşmıyo.Bilmem anlatabildim mi?:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 larva dediğinin bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. eisntein nasıl kendisini göremiyor ise marty ninde görememesi lazım 1 ve 2 yi bir daha izle istersen çünkü insanın kafasını çok yoruyor ve düşünmesi çok zevkli[signature][hline]İyilik et, iyilik bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Larva Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 marty kendisini görüyor çünkü eninde sonunda genç marty gelecekten kaybolduğu ana geri dönüp hayatına devam edicek, yaşlanıcak ve daha sonra genç marty ile karşılaşcak senaryo bu şekilde olduğu için yani marty geleceğe gittikten sonra geri dönüp hayatına devam ettiği için marty gelecekte varolabilio yaşlı haliyle. Ama einstein gittikten sonra kaybolduğu ana geri dönüp yaşamına devam etmediği için 1 dak sonra orda olamıyo.(bi daha vurguluyim) Ama marty dönüp yaşamına devam ettiği için gelecekte yaşlanmış olarak görülüyo. Tabi bu görüşümü şimdi yazdıklarını okurken düşündüm pek de emin diilim:). Öte yandan zaman yolculuğu filmleri hep mantık hatasıyla dolu olduğu için pek kesin bi cevaba ulaşmamız zor bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Larva Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Yani meğer atıyorum einstein 1 dak ileriye gittikten sonra 5 dakka orda kalıp sonra ilk gittiği ana dönseydi (6 dakika önceye:)) gelecekte 5 dak kalan einstein kendisiyle karşılaşmış olurdu. Bu sefer güzel ifade ettim kendimi daha iisini yapabilirmiyim bilmiyorum çünkü benim görüşümün temelleride pek sağlam diil:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 bak şimdi dediğin gibi marty gidiyor ve kendi yaşamına geri dönüyor (vurguladığın yer) ilk gçemişe gidiyor zatne kendi yaşamına geri dönüyor sonra geleceğe gidiyor döndüğü yaşamdan yine çıkıyor o düzlemden yani[signature][hline]İyilik et, iyilik bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jazzyjam Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 evrende hiçbir şey yoktan varolamaz. vardan yokolamaz. bunla da bağlantı kurulabilir sanırım tartışılan mevzu.[signature][hline]"I find your lack of faith disturbing." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Çok basit .. O köpek bir dakika sonrasına yollanıyor , 1 dakika sonra ise 1 dakika önceki zamandan başka bir köpek normal zamana yollanıyor yani köpek aynı köpek değil tam olarak.. Martin ise ileri bir tarihe gidiyor ama o tarihteki martin başka bir tarihe gitmemiş o yüzden karşılaşabiliyor :D[signature][hline]Lost in a dream Nothing is what it seems Searching my head For the words that you said Tears filled my eyes As we said our last goodbyes The sad scene replays Of you walking away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Delirmişssiniz ya =) banada okuttunuz bunları az kalsın kafayı yicektim =) ben gittim gördüm geldim hayır marty gitti sana ne oluyor? hayır hayır hayır köpek 1 dakika gitti einstein gel kuçu kuçu töbe töbe =)[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenin Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 fiziğe ilgi duyduğum gün o filmmin(ve çoğu bilimkurgunun) aslında sürülerce açmazla dolu olduğunu fark ettim [spo1=en basiti]kötü adam 2. filmde yaşlanınca geçmişe gider ve yarış sonuçlarını gen.lik haline verir dolayısı ile o anda zaman değişir 1 o adam kendi geleceğine dönemez 2 gelecek değiştiğinden genç elemana kitabı verecek kimse kalmaz.[/spo]daha dolu böyle Zamanda yolculukta mutlaka sçıyolar bir yerlerde hele hele ilk terminatörde de baba oğul arkadaş olayı vardı ki..... Ayrıca mantıken eğer bir zaman yolculuğu(geleceğe) olacaksa ortadan pat diye kaybolmazsın senin dışındaki uzayda zaman hızlanmalı ki sen geleceğe git yoksa hop yok ol hop geri gel mantıklı değil bence...tabi bu konuda çok ayrıntılı bir bilgimde yok [signature][hline]Yazık ki böyle şeyler çok sık olmuyor. Kölnlü Panter K. [Bu mesaj cenin tarafından 15 Ağustos 2005 01:28 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj cenin tarafından 15 Ağustos 2005 01:32 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 O adam sırf geleceği değiştirdi diye niye geleceğine dönemesin ? tabii ki döner ve döndüğünde zengin olur .. Yaani[signature][hline]Lost in a dream Nothing is what it seems Searching my head For the words that you said Tears filled my eyes As we said our last goodbyes The sad scene replays Of you walking away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenin Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Abi adamın kendi geleceği ortadan yok oldu çünkü gençliğindeki hali zengin artık ve aynı yolu izlemeyecek farklı bir yaşamı olacak zaten filmde görüyoruz zengib çocuğun geleceği çok farklı e doğal olarak artık yaşlı adam var olamaz çünkü kitabı verdiği anda kendi geleceği yok oldu zamanda kırılma oldu yani ama zamanda gerçekten kırılma olursa ve bu kırılmayı bizlerden biri geçmişe giderek bizim doğumumuzdan önce yaparsa biz var olamayız çünkü doğumumuz gerçekleşmez diyelim zamanda kırılma yapan adamında doğumu gerçekleşmedi o zaman paradoks olur bu da onun gibi yaşlı adam fakir ve kaybettiği için geleceği farklı fakat eğer gençken kazansaydı o şekilde bir yaşlı adam olamazdı (tabiki kelebek etkisine görede o yarışların sonuçlarının tutmaması lazım birbirini...) Marty nin kolunu yavaş yavaş yokolmasıda ayrı yalan yani onun doğumunu etkileyecek en ufak olay gene paradoks yaratır... sanırım uykusuz uykusuz asıl konudan çok saptım....[signature][hline]Yazık ki böyle şeyler çok sık olmuyor. Kölnlü Panter K. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 said: Bleeding, 14 Ağustos 2005 23:37 tarihinde demiş ki: Çok basit .. O köpek bir dakika sonrasına yollanıyor , 1 dakika sonra ise 1 dakika önceki zamandan başka bir köpek normal zamana yollanıyor yani köpek aynı köpek değil tam olarak.. Martin ise ileri bir tarihe gidiyor ama o tarihteki martin başka bir tarihe gitmemiş o yüzden karşılaşabiliyor :D hayır bleeding o tarihteki martyde gelecege gitmis sen simdi 1 dakika ve 30 yıl arasına fark koydun. İkisinin felsefeside aynı ha 1 dakika ileri gitmis ha 1 gün ha 1 sene ha 30 sene farketmez. Prensibi aynı.[signature][hline]İyilik et, iyilik bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 sadece bir film süperde bir teorik alt yapıyla çekilmemiş film üzerinden zamanda yolculuk tartışmasımı edecez? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 said: skyly, 15 Ağustos 2005 02:39 tarihinde demiş ki: said: Bleeding, 14 Ağustos 2005 23:37 tarihinde demiş ki: Çok basit .. O köpek bir dakika sonrasına yollanıyor , 1 dakika sonra ise 1 dakika önceki zamandan başka bir köpek normal zamana yollanıyor yani köpek aynı köpek değil tam olarak.. Martin ise ileri bir tarihe gidiyor ama o tarihteki martin başka bir tarihe gitmemiş o yüzden karşılaşabiliyor :D hayır bleeding o tarihteki martyde gelecege gitmis sen simdi 1 dakika ve 30 yıl arasına fark koydun. İkisinin felsefeside aynı ha 1 dakika ileri gitmis ha 1 gün ha 1 sene ha 30 sene farketmez. Prensibi aynı. Yoo bi fark koymadım , geleceğe gittiğin zaman geçmişi değiştiremezsin . Adam 30 yıl sonrasına gidiyo , ama 30 yıl sonra gittiği vakitteki kendisi o zaman başka bi zamana gitmemiş yani karşılaşmaları çok doğal. Burdan da anlıyoruz ki martin eğer geleceği değiştirmezse bi şekilde 30 yıl sonra o dakika zaman yolculuğu yapmıyor olacak ve 30 yıl önceki kendisi geleceğe bi ziyaret yapıp kendisini görecek[signature][hline]Lost in a dream Nothing is what it seems Searching my head For the words that you said Tears filled my eyes As we said our last goodbyes The sad scene replays Of you walking away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 said: cenin, 15 Ağustos 2005 01:41 tarihinde demiş ki: Abi adamın kendi geleceği ortadan yok oldu çünkü gençliğindeki hali zengin artık ve aynı yolu izlemeyecek farklı bir yaşamı olacak zaten filmde görüyoruz zengib çocuğun geleceği çok farklı e doğal olarak artık yaşlı adam var olamaz çünkü kitabı verdiği anda kendi geleceği yok oldu zamanda kırılma oldu yani ama zamanda gerçekten kırılma olursa ve bu kırılmayı bizlerden biri geçmişe giderek bizim doğumumuzdan önce yaparsa biz var olamayız çünkü doğumumuz gerçekleşmez diyelim zamanda kırılma yapan adamında doğumu gerçekleşmedi o zaman paradoks olur bu da onun gibi yaşlı adam fakir ve kaybettiği için geleceği farklı fakat eğer gençken kazansaydı o şekilde bir yaşlı adam olamazdı (tabiki kelebek etkisine görede o yarışların sonuçlarının tutmaması lazım birbirini...) Marty nin kolunu yavaş yavaş yokolmasıda ayrı yalan yani onun doğumunu etkileyecek en ufak olay gene paradoks yaratır... sanırım uykusuz uykusuz asıl konudan çok saptım.... Kelebek etkisine göre tutmaması lazım diyemeyiz çünkü kelebek etkisi " En küçük bir etkinin bile çok büyük değişikliklere yol açabileceğini " söyler . Ama kesinlikle yol açar demez . Kol olayı cidden geyik ona bi şey bulamıyorum ama yaşlı adam geleceği değiştirdi diyoruz gençliğine gidip . Bu at yarışlarının sonuçları 30 sene sonrada yayınlanacak aynı kitap ve bu zengin adam yaşlı adamın kendine kitabı verdiğini hatırlayıp alıcak o kitaptan sonra bi bakıcak anaa yolda bi zaman makinası binecek ve kitabı kendi gençliğine verecek çünkü adam açgözlü dahada çok para istiycek vs. vs.[signature][hline]Lost in a dream Nothing is what it seems Searching my head For the words that you said Tears filled my eyes As we said our last goodbyes The sad scene replays Of you walking away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenin Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Şöyle düşünelim bu adamın iki farklı durumu var biri zengin ve mahvettiği gelecekteki hali öbürü ise kaybetmiş yaşlı hali Adamın gençliğine yarış sonucu kitabını veren 2. hali ama kitap verildiği zaman yaşlılığında 1. hali ortaya çıkıyor ve zaman 2. halini oluşturacak doğrultuda ilerlemiyor (yani 2. hali asla oluşmuyor) dolayısı ile adama kitabı vecek kimse kalmıyor e kitabı kimse vermezse nasıl zengin olur? Burada paradoks var. Kelebek etkisinde haklısın düşününce farkettim bir de terminatorde ilk filmde o'conor(muydu) gelecekten arkadaşını annesini korusun diye yolluyor sonra en yakın arkadaşı babası oluyor. Önce adam geçmişe dönüp çocuğun doğacağını belirlemiyor ve çocuk olmazsada adamı kimse geçmişe yollamaz yukarıdaki ile birbirine benziyor[signature][hline]'But I don't want to among mad people.'Alice Remarked. 'Oh,you can't help that.'said The Cat:'We're all mad here.I'm mad you're mad.' 'How do oyu know I'm mad?'said Alice. 'You must be,'said The Cat 'or you wouldn't have come here.' 'Alice's Adventures in Wonderland' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaisersoze Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 eisteinin bu konuya benzer bi teorisi vardı galiba. o da uzayda sarmal bi zaman kavramının olduğu. yani zaman yolculuğu gerçek diil ama gerçek olsa bile eistein e göre karşınıza sizden biri çıkabilir . biraz alakalı olarak bi örnek vereyim . KÜP II filmini izleyenler görmüştür . ordada buna benzer bi konu işlenmiişti .[signature][hline]Çözüme yardım etmezsen problemin parçası olursun .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Larva Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 said: skyly, 14 Ağustos 2005 20:25 tarihinde demiş ki: bak şimdi dediğin gibi marty gidiyor ve kendi yaşamına geri dönüyor (vurguladığın yer) ilk gçemişe gidiyor zatne kendi yaşamına geri dönüyor sonra geleceğe gidiyor döndüğü yaşamdan yine çıkıyor o düzlemden yani şurayı tam anlamadım sonra geleceğe gidiyor demişşsin ama en başta geleceğe giden marty geçmişe döndüğünde yeniden geleceğe gitmiyor. Bak kronometrelerle açıklıyim şimdi 2 kronometreyi başlatıyoruz teki martyde hadi 1 dak aracı kullanırken geçti diyelim martyde 5 dak sonraya gitti 1 dak yazar araçtaki martyde dimi? bu marty orada 5 dak kalsın kronometresi 6 dak oldu sonra başlangıç anına dönsün yani bizim elimizdeki kronometrenin 0dak gösterdiği yere. bu durumda bizdeki sıfır gösterdiği yerde 3 kronometre olcak martylerden tekinin 0 (hani daha hiç bi aksiyona girmemiş 1 dak sonra geleceğe gidecek olan) diğer martynin (şu üstte yazdıklarımı yapmış olan) 6 dak gösterir. şimdi 1 dak sonra sırayla o 3 kronometre 1-1-7 gösterir dimi? sonra 1 dak gösteren marty 5 dak sonraya gider (kronometresi hala 1 dir) bu durumda marty orada kronometresi 12 (7 5 dak sonra 12 oluyo:)) olmuş bi martyle karşılaşır bizdeki kronometre ise 6 gösterir. 5 dak geçtikten sonra bizdeki 11 martylerden tekinde 6 dierinde ise 17 olur.6 gösteren marty en başta nası gittiyse geçmişe gene gitmek zorundadır 17 gösteren martynin hayatı buna bağlıdır çünkü ve marty 6 gösteren marty olayın en başına bizdekinin 0 yazdığı yere döner mutlu son:) bak 2 marty i karşılaştırdım gelecekte einsteinda ise bunları yapıcak yetenek yok:) Edit:Einstein dediğim köpek bu arada:) [Bu mesaj Larva tarafından 15 Ağustos 2005 13:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar